16.07.05, 00:49
Nie ma cie tu czasem?!
Obserwuj wątek
    • vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:03
      Teraz jestem.
      • brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:05
        No, kurcze wiedzialem!!! :-)))
        Noiconoico?!
        Kurcze, jak sie ciesze!!
        • vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:07
          ze co ?
          • brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:10
            No tak wogole. Szkola, progenitura, wakacje, te rzeczy.

PS. Wydaje sie rodzic swiecka tradycja nowa. Moze zostaniesz honorowa Vaud tej
            budy co ja dzis zamieszkuje :-))
            • vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:13
              Cos mi umklo i wsionklo w Czarno Dziure ja-gdyby...
              Zanim rozjasnie mroki, melduje poslusznie, ze Larson ready steady go.
              Prosze wiecej o tej honorowej. I o tych Owcach morza.
              • brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:19
                Eeee, no ja tak ogolnie, nie stressuj sie:-) Za Larsona to ja, wiesz - au
                montagne.
                No honorowa Vaud, bo w zeszlym roku my w tych samych okolicznosciach, ze ja po
                nocy tu, w kolku, a ty wieczorem na Buszowszczyznie.
                No wiec, to owce byly nie owoce, material graficzny pojdzie na Jaha. Pewne
                elementy sa w watku o widoczkach i landszafcikach. Owca morza to jeszcze jako
                tako, ale baran morski wsrod spienionych balwanow, to jakby dzo wiecej.
                • vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:24
                  Sie liczy barany morskie, jak skacza przez fale-chrony.
            • vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:15
              O! a w smsie bylo: "Rowery, Lovely!" To mi sie podoba. Tak Kluska wymawia
              Rowery wlasnie. Uczy sie "r" naszego dopiero.
              • brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:34
                Aha, to nieintencjonalne bylo:-))
                A, to Klu. ma dalekowschodnia wymowe by?
                • vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:40
                  brezly napisał:

> Aha, to nieintencjonalne bylo:-))

--> tym loveliej!

> A, to Klu. ma dalekowschodnia wymowe by?

---> otusz, byl kitajski "flied lice" ( fried rice), a ostatnio cos
                  pomiedzy "d" i "r" tak jak mowia Japonczycy. Trenujemy na: Rrrrrapunzel. (
                  wczuwamy sie, bo warkocz kilometrowy)
                  • brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:44
                    vaud napisała:

> brezly napisał:
                    >
                    > > Aha, to nieintencjonalne bylo:-))
                    >
                    > --> tym loveliej!

Eugeniusz Loci, po prostu.

> > A, to Klu. ma dalekowschodnia wymowe by?
                    >
                    > ---> otusz, byl kitajski "flied lice" ( fried rice), a ostatnio cos
                    > pomiedzy "d" i "r" tak jak mowia Japonczycy. Trenujemy na: Rrrrrapunzel. (
                    > wczuwamy sie, bo warkocz kilometrowy)
                    >

Dzieci to zawsze cos wymyslo, nie?
                    • vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:49
                      Eugeniusz do kwadratu.
                      A Wy tak na wlasnych lovelach po tych plazach z kormoranami? czy cus?
                      • brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:51
                        Znaczy na drugi raz juz na wlasnych. Wynajecie bylo jedynym bolesnym akcentem,
                        Jak mawia Senior: obedra ze skory i posola.
                        • vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:53
                          Taaa, portfel dziwnie mocno unerwiona czescia ciala jest...
                          • brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:00
                            No jest. Jakby nie byl to by dopiero bylo, no wiesz. Jest zludzeniem ze
                            kawalkiem plastiku da sie to zmienic, przeciez.
                            • vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:03
                              yhyhy! Robi sie szlafroczkowo.
                              • brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:05
                                Hy?? Znowu niechcacy :-) Swintuszacy Eugeniusz Loci.
                                Ale pod wplywem (szersze la fam) jalem rozwazac PIN kod. Ze na wylacznosc. I ze
                                nie udostepniac.
                                • vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:07
                                  Ja o zastepowaniu plastikiem myslalam...wrazliwych organow... ze to nie to
                                  samo..
                                  No jeszcze krolicze papucie ide wlozyc...
                                  • brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:13
                                    Akurat zrozumialem :-)) Nawet jak to daje poczucie omnipotencji, hehehe :-))
                                    • brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:15
                                      W wersji debetowej, obciazeniowej, kredytowej i prepaid. Chyba skoncze, bo mi
                                      sie nasunelo co-branded :-))
                                      • vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:19
                                        brezly napisał:

> W wersji debetowej, obciazeniowej, kredytowej i prepaid. Chyba skoncze, bo mi
                                        > sie nasunelo co-branded :-))

---> yhyhy, a w obciazeniowej, to akurat, na berecik. Moze byc z antenka. Do
                                        powieszenia. Bo gwozdzie ciagle ktos kradnie i zanosi do skladnicy zlomu.
                                        Harcerz jeden.

Co-branded, sie pisze cobra n'dead. Kobra wiecznie zywa.
                                        • brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:22
                                          Obciazeniowa to raz w miesiacu. Zwykle 10-ego albo w dniu wyplaty. Obciaza.
                                          • vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:27
                                            Raz w miesiacu brzmi spartansko...;-(
                                            • brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:31
                                              Ano i owszem :-))
                                              • vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:33
                                                To poprosze o kobre, jesli jeszzcze jest na stanie. W tym tego.. magazynie; na
                                                polce.
                                                • brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:35
                                                  Okej. To jest Kobranocka. Ide wygaszac.
                                                  Ryyyyli ryyli fajnie bylo poplesc z to:-))
                                    • vaud Re: Vauuuud!! 20.07.05, 08:33
                                      brezly napisał:

> Akurat zrozumialem :-)) Nawet jak to daje poczucie omnipotencji, hehehe :-))

----> i ple(m)nipotencji, potencja sie pleni.

( szlafrok, papucie i siatkowa chustka na papilotach)
                                      • brezly Re: Vauuuud!! 20.07.05, 09:19
                                        vaud napisała:

> ( szlafrok, papucie i siatkowa chustka na papilotach)

I siatka maskujaca w hasla patriotyczne.
                                        • millefiori Re: Vauuuud!! 20.07.05, 11:35
                                          Maseczka na twarzy tez. Maskujaca, rzecz jasna.
                                          • vaud Re: Vauuuud!! 03.08.05, 07:43
                                            millefiori napisała:

> Maseczka na twarzy tez. Maskujaca, rzecz jasna.

----> Zielona. Obowiazkowo. Szpinakowa. Na oczach plasterki ogorka.
                                        • vaud Re: Vauuuud!! 03.08.05, 07:41
                                          brezly napisał:

> vaud napisała:
                                          >
                                          >
                                          > > ( szlafrok, papucie i siatkowa chustka na papilotach)
                                          >
                                          > I siatka maskujaca w hasla patriotyczne.

Nasze serca, mysli, czyny - Tobie Halo Fabryczna!
    • brezly O, ciekawe! 16.07.05, 03:32
      Wyglada na to ze za pol godziny koniec pracy. Zostanie samo sie odgrzewac,
      fajnie ze nie do 6.00 jednak.
      • millefiori orchidea 24.07.05, 16:47
        Dostalam donice z wsadem orchideowym, kwitnacym bujnie i pachnacym. Ma orchidea
        ogrodnicza instrukcje obslugi - podlewac raz w tygodniu, trzymac w polcieniu. I
        tyle. Jako ze orchidee mam na stanie po raz pierwszy w zyciu, nie bardzo wiem,
        jak sie z nia obchodzic, a instrukcja nie bardzo pasuje mi do atmosfery sali
        orchideowej w Longwood, gdzie tropik panowal, a z nawilzaczy fukala bez przerwy
        para wodna. A, orchidea siedzi w czyms, co wyglada jak grubo mielona kora.
        Sypnac ziemia? Co robic, zeby nie zeszla?
        Zatroskana
        • kanuk Re: orchidea 24.07.05, 18:44
          przestrzegaj instrukcji ze ach i orchidea bedzie zyla dlugo.
          potem one jednak odchodza. jak wszystkie kobiety.
          sa tez EUrydyki utesknione.
          • millefiori Re: orchidea 24.07.05, 19:36
            :) sliczna ta orchidea:)
            • jan.kran Re: orchidea 24.07.05, 19:51
              Półcień i raz na tydzień jest ok. Ziemia właściwa. Nie podlewaj bezpośrednio
              tylko tak jak fiołki alpejskie. Jak jest w podwójnej donicy czyli właściwej i
              ozdobnej do lej do tej ozdobnej tak żeby stała w wodzie.
              Jeżeli donica jest jedna to lej na podstawkę.
              Możesz raz na parę dni delikatnie popsikać rozpylaczem z letnią wodą.
              Miłej hodowli !
              A jaki kolor ? Kran
              • millefiori Re: orchidea 24.07.05, 20:28
                Dzieki, Kranie:) kolor od ciemnego, fioletowego granatu do bieli...
                • kanuk Re: orchidea 24.07.05, 20:55
                  spektrum zyciowe....
        • vaud Re: orchidea 03.08.05, 07:52
          millefiori napisała:

> Dostalam donice z wsadem orchideowym, kwitnacym bujnie i pachnacym. Ma
          orchidea
          > ogrodnicza instrukcje obslugi - podlewac raz w tygodniu, trzymac w polcieniu.
          I
          > tyle. Jako ze orchidee mam na stanie po raz pierwszy w zyciu, nie bardzo wiem,
          > jak sie z nia obchodzic, a instrukcja nie bardzo pasuje mi do atmosfery sali
          > orchideowej w Longwood, gdzie tropik panowal, a z nawilzaczy fukala bez
          przerwy
          > para wodna. A, orchidea siedzi w czyms, co wyglada jak grubo mielona kora.
          > Sypnac ziemia? Co robic, zeby nie zeszla?
          > Zatroskana

-------> do orchidei- siedzacej w korze- dalej kora. W ogrodnictwach majo. (
          uwaga, nie mulch, tylko mieszanka dla storczykow). Ziemia- dla gruntowych
          orchidei. Dla epifitow jest zbyt zyzna.
          Przesadzac po kwitnieniu w zaleznosci od rodzaju. Dendrobium masz? albo
          prawdopodobniej phalenopsis? . Powiedz, co dostalas, to sluze informacja.
          Moze tez stac w jasnym miejscu, niekoniecznie w cieniu, ale nie w bezposrednim
          sloncu. Najlepiej, jak sie swiatlo filtruje przez firanke.
          • vaud Re: orchidea 03.08.05, 07:59
            Poczytalam jeszcze o kolorze i zapachu. Wyglada mi to na tzw. "dancing ladies",
            ktore tez mam. ( nie pamietam teraz oficjalnej nazwy) Sprawdze.
            • vaud Re: orchidea 03.08.05, 08:24
              Nie daje mi to spokoju: Cattleya Blue-Hawaii?
              • ewakurz Golab 07.08.05, 00:58
                Vaudzie, u Jaska jak tam mu.
                • millefiori Re: Golab 07.08.05, 09:30
                  Blizniaczko Vaud, serdeczne dzieki za przekaz wiezy orchideicznej. Wrocilam,
                  maja sie dobrze, rosna. A imie ich juz odczytuje, po wrazeniu na nos szkiel, bo
                  druk drobny i na wysieg nie przeczytam: Cambia i Zygophetalum. Wiecej nic nie ma
                  na temat nazewnictwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka