brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:05 No, kurcze wiedzialem!!! :-))) Noiconoico?! Kurcze, jak sie ciesze!! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:10 No tak wogole. Szkola, progenitura, wakacje, te rzeczy. PS. Wydaje sie rodzic swiecka tradycja nowa. Moze zostaniesz honorowa Vaud tej budy co ja dzis zamieszkuje :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:13 Cos mi umklo i wsionklo w Czarno Dziure ja-gdyby... Zanim rozjasnie mroki, melduje poslusznie, ze Larson ready steady go. Prosze wiecej o tej honorowej. I o tych Owcach morza. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:19 Eeee, no ja tak ogolnie, nie stressuj sie:-) Za Larsona to ja, wiesz - au montagne. No honorowa Vaud, bo w zeszlym roku my w tych samych okolicznosciach, ze ja po nocy tu, w kolku, a ty wieczorem na Buszowszczyznie. No wiec, to owce byly nie owoce, material graficzny pojdzie na Jaha. Pewne elementy sa w watku o widoczkach i landszafcikach. Owca morza to jeszcze jako tako, ale baran morski wsrod spienionych balwanow, to jakby dzo wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:24 Sie liczy barany morskie, jak skacza przez fale-chrony. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:15 O! a w smsie bylo: "Rowery, Lovely!" To mi sie podoba. Tak Kluska wymawia Rowery wlasnie. Uczy sie "r" naszego dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:34 Aha, to nieintencjonalne bylo:-)) A, to Klu. ma dalekowschodnia wymowe by? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:40 brezly napisał: > Aha, to nieintencjonalne bylo:-)) --> tym loveliej! > A, to Klu. ma dalekowschodnia wymowe by? ---> otusz, byl kitajski "flied lice" ( fried rice), a ostatnio cos pomiedzy "d" i "r" tak jak mowia Japonczycy. Trenujemy na: Rrrrrapunzel. ( wczuwamy sie, bo warkocz kilometrowy) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:44 vaud napisała: > brezly napisał: > > > Aha, to nieintencjonalne bylo:-)) > > --> tym loveliej! Eugeniusz Loci, po prostu. > > A, to Klu. ma dalekowschodnia wymowe by? > > ---> otusz, byl kitajski "flied lice" ( fried rice), a ostatnio cos > pomiedzy "d" i "r" tak jak mowia Japonczycy. Trenujemy na: Rrrrrapunzel. ( > wczuwamy sie, bo warkocz kilometrowy) > Dzieci to zawsze cos wymyslo, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:49 Eugeniusz do kwadratu. A Wy tak na wlasnych lovelach po tych plazach z kormoranami? czy cus? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:51 Znaczy na drugi raz juz na wlasnych. Wynajecie bylo jedynym bolesnym akcentem, Jak mawia Senior: obedra ze skory i posola. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 02:53 Taaa, portfel dziwnie mocno unerwiona czescia ciala jest... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:00 No jest. Jakby nie byl to by dopiero bylo, no wiesz. Jest zludzeniem ze kawalkiem plastiku da sie to zmienic, przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:05 Hy?? Znowu niechcacy :-) Swintuszacy Eugeniusz Loci. Ale pod wplywem (szersze la fam) jalem rozwazac PIN kod. Ze na wylacznosc. I ze nie udostepniac. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:07 Ja o zastepowaniu plastikiem myslalam...wrazliwych organow... ze to nie to samo.. No jeszcze krolicze papucie ide wlozyc... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:13 Akurat zrozumialem :-)) Nawet jak to daje poczucie omnipotencji, hehehe :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:15 W wersji debetowej, obciazeniowej, kredytowej i prepaid. Chyba skoncze, bo mi sie nasunelo co-branded :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:19 brezly napisał: > W wersji debetowej, obciazeniowej, kredytowej i prepaid. Chyba skoncze, bo mi > sie nasunelo co-branded :-)) ---> yhyhy, a w obciazeniowej, to akurat, na berecik. Moze byc z antenka. Do powieszenia. Bo gwozdzie ciagle ktos kradnie i zanosi do skladnicy zlomu. Harcerz jeden. Co-branded, sie pisze cobra n'dead. Kobra wiecznie zywa. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:22 Obciazeniowa to raz w miesiacu. Zwykle 10-ego albo w dniu wyplaty. Obciaza. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:33 To poprosze o kobre, jesli jeszzcze jest na stanie. W tym tego.. magazynie; na polce. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Vauuuud!! 16.07.05, 03:35 Okej. To jest Kobranocka. Ide wygaszac. Ryyyyli ryyli fajnie bylo poplesc z to:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Vauuuud!! 20.07.05, 08:33 brezly napisał: > Akurat zrozumialem :-)) Nawet jak to daje poczucie omnipotencji, hehehe :-)) ----> i ple(m)nipotencji, potencja sie pleni. ( szlafrok, papucie i siatkowa chustka na papilotach) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Vauuuud!! 20.07.05, 09:19 vaud napisała: > ( szlafrok, papucie i siatkowa chustka na papilotach) I siatka maskujaca w hasla patriotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Vauuuud!! 20.07.05, 11:35 Maseczka na twarzy tez. Maskujaca, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Vauuuud!! 03.08.05, 07:43 millefiori napisała: > Maseczka na twarzy tez. Maskujaca, rzecz jasna. ----> Zielona. Obowiazkowo. Szpinakowa. Na oczach plasterki ogorka. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Vauuuud!! 03.08.05, 07:41 brezly napisał: > vaud napisała: > > > > ( szlafrok, papucie i siatkowa chustka na papilotach) > > I siatka maskujaca w hasla patriotyczne. Nasze serca, mysli, czyny - Tobie Halo Fabryczna! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly O, ciekawe! 16.07.05, 03:32 Wyglada na to ze za pol godziny koniec pracy. Zostanie samo sie odgrzewac, fajnie ze nie do 6.00 jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori orchidea 24.07.05, 16:47 Dostalam donice z wsadem orchideowym, kwitnacym bujnie i pachnacym. Ma orchidea ogrodnicza instrukcje obslugi - podlewac raz w tygodniu, trzymac w polcieniu. I tyle. Jako ze orchidee mam na stanie po raz pierwszy w zyciu, nie bardzo wiem, jak sie z nia obchodzic, a instrukcja nie bardzo pasuje mi do atmosfery sali orchideowej w Longwood, gdzie tropik panowal, a z nawilzaczy fukala bez przerwy para wodna. A, orchidea siedzi w czyms, co wyglada jak grubo mielona kora. Sypnac ziemia? Co robic, zeby nie zeszla? Zatroskana Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: orchidea 24.07.05, 18:44 przestrzegaj instrukcji ze ach i orchidea bedzie zyla dlugo. potem one jednak odchodza. jak wszystkie kobiety. sa tez EUrydyki utesknione. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: orchidea 24.07.05, 19:51 Półcień i raz na tydzień jest ok. Ziemia właściwa. Nie podlewaj bezpośrednio tylko tak jak fiołki alpejskie. Jak jest w podwójnej donicy czyli właściwej i ozdobnej do lej do tej ozdobnej tak żeby stała w wodzie. Jeżeli donica jest jedna to lej na podstawkę. Możesz raz na parę dni delikatnie popsikać rozpylaczem z letnią wodą. Miłej hodowli ! A jaki kolor ? Kran Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: orchidea 24.07.05, 20:28 Dzieki, Kranie:) kolor od ciemnego, fioletowego granatu do bieli... Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: orchidea 03.08.05, 07:52 millefiori napisała: > Dostalam donice z wsadem orchideowym, kwitnacym bujnie i pachnacym. Ma orchidea > ogrodnicza instrukcje obslugi - podlewac raz w tygodniu, trzymac w polcieniu. I > tyle. Jako ze orchidee mam na stanie po raz pierwszy w zyciu, nie bardzo wiem, > jak sie z nia obchodzic, a instrukcja nie bardzo pasuje mi do atmosfery sali > orchideowej w Longwood, gdzie tropik panowal, a z nawilzaczy fukala bez przerwy > para wodna. A, orchidea siedzi w czyms, co wyglada jak grubo mielona kora. > Sypnac ziemia? Co robic, zeby nie zeszla? > Zatroskana -------> do orchidei- siedzacej w korze- dalej kora. W ogrodnictwach majo. ( uwaga, nie mulch, tylko mieszanka dla storczykow). Ziemia- dla gruntowych orchidei. Dla epifitow jest zbyt zyzna. Przesadzac po kwitnieniu w zaleznosci od rodzaju. Dendrobium masz? albo prawdopodobniej phalenopsis? . Powiedz, co dostalas, to sluze informacja. Moze tez stac w jasnym miejscu, niekoniecznie w cieniu, ale nie w bezposrednim sloncu. Najlepiej, jak sie swiatlo filtruje przez firanke. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: orchidea 03.08.05, 07:59 Poczytalam jeszcze o kolorze i zapachu. Wyglada mi to na tzw. "dancing ladies", ktore tez mam. ( nie pamietam teraz oficjalnej nazwy) Sprawdze. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Golab 07.08.05, 09:30 Blizniaczko Vaud, serdeczne dzieki za przekaz wiezy orchideicznej. Wrocilam, maja sie dobrze, rosna. A imie ich juz odczytuje, po wrazeniu na nos szkiel, bo druk drobny i na wysieg nie przeczytam: Cambia i Zygophetalum. Wiecej nic nie ma na temat nazewnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś