Dodaj do ulubionych

Koniec Profesora Filutka?

18.08.05, 19:04
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: mily Re: Koniec Profesora Filutka? IP: *.chello.pl 18.08.05, 19:10
      przeca filutka nie ma już od dawien dawna?! zamiast niego są rysunki
      Raczkowskiego.
      • Gość: zed Re: Koniec Profesora Filutka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 19:20
        Dokładnie - filuta nie ma od lat , a ostatnia strona jest tak samo dobra jak w
        starym przekroju (tylko Kerna żal), a Raczkowski RULEZZZZ. Ale jeśli treść newsa
        jest prawdziwa to PYTA NIEMYTA!
        • Gość: m. Raczkowski RULEZ! IP: 193.129.161.* 18.08.05, 19:58
          dokladnie raczkowski rulez! jak to przekroj bez ostatniej strony????!!!!
          • Gość: jolkomaniak Re: Raczkowski RULEZ! IP: *.public.p-s-inter.net 18.08.05, 20:05
            Zastalem jolke ?
            Nie ma jej od poczatku wakacji :(

Czy ktos wie czy wroci we wrzesniu czy skasowali ?
            • Gość: ermo NAJSZTUB ZROBI WSZYSTKO DLA KASY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 08:45
              koniunkturalna gnida, zaraz dołączy do Przekroju jakieś gadżety byleby tylko
              nakład wzrósł. Poza tym jest bezczelny w swoich decyzjach, ale mam nadzieję, że
              kiedyś sobie tym zrobi krzywdziorkę ;) Ostatnia strona była znakiem Przekroju.
              • gadery Re: NAJSZTUB ZROBI WSZYSTKO DLA KASY 19.08.05, 09:32
                A przewodniki czy gry komputerowe to nie sa gadzety?
                • Gość: keke NAJSZTUB = PYTA IP: *.adslplus.ch 19.08.05, 10:44
                  zastanawiam sie kto mu to wymyslil...ale trafil w sedno ,D
        • Gość: Luk Re: Koniec Profesora Filutka? IP: *.polkomtel.com.pl 19.08.05, 08:59
          ja zaczynam zawsze przekrój od ostatniej strony - dupa nie ma co czytać już na
          rynku
      • Gość: ciumok / CoJeBunny Zostawcie Rozmaitosci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 21:05
        Niech zostawia ta strone!!!!! To wlasnie odroznia Przekroj od tych innych pism,
        komercyjnych, jak Newsweek. To tradycja! Mam slabosc do Przekroju, bo moj
        pradziadek byl wydawca tego przedwojennego, pierwszego Przekroju (on powstal w
        latach 30. i wtedy zaczal pisac tam Galczynski, a nie po wojnie jak wszyscy
        podaja!!!!!!). Uwazam ze rysunki Raczkowskiego tez sa swietne, tak samo jak
        rodzina Oblych i felietony Plyty!!!! Zostawcie to! Pokazcie, ze Przekroj to nie
        chlam, i nie przejdzie takiej transformacji jak radiowa Trojka (juz jest prawie
        jak RMF FM).
        • lomginus Re: Zostawcie Rozmaitosci! 19.08.05, 03:33
          Między Bogiem, a prawdą Przekrój stał sie Przekrojem tym Wielkim pod redakcją
          redaktora Eilego, Ostatnia strona była Pierwszą, ale była. Został TYTUŁ a
          redakcja znikła. Poczynając od strony ostatniej (ostatnio) mogą znikać kolejno
          strony aż do pierwszej, będzie to bez szkody dla Przekroju, tamtego. Ten nie ma
          ducha swego protoplasty. Aż dziw, jak niewiele trzeba, by nic nie było potrzeba.
        • at_work Łapy precz od tradycji! 19.08.05, 10:43
          CHAMSTWO I PRYMITYW, CHCE ZNISZCZYĆ NAM JEDYNY SKRAWEK NSAZEJ WŁASNEJ TRADYCJI.

To pisno czyta się z sentymentem pamiętając stary, wielki Przekrój i ceniąc
          świetne rzemiosło, talent i odwagę nowych autorów.

Wydawco, niszcząc przywiązanie do tradycji, odbierzesz Przekrojowi jego
          czytelników. To "g" prawda, że zyskasz przez to nowych.

Nie warto za taką kasę sprzedawać tradycji!
      • Gość: manra Re: Koniec Profesora Filutka? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 19.08.05, 00:52
        ręce opadają. jestem za tym, żeby odebrać im prawo do uzywania
        nazwy "przekrój"..
      • agrafek Re: Koniec Profesora Filutka? 19.08.05, 09:07
        To już od dawna nie jest "Przekrój", tylko zupełnie inne pismo o tej samej
        nazwie, nie ma więc o czym debatować. Nawet dobrze, że znikną "rozmaitości",
        skończy się pewne udawanie.
        pozdrawiam
    • Gość: Technokrata Re: Koniec Profesora Filutka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:19
      Filutek już dawno przewraca się w grobie.Ktoś kto ma do tego prawo powinien
      zabronić urzywania nazwy.Posiadam przekroje z lat kiedy czytało się z
      zaiteresowaniem wysikości 1,25 m [metra]i będę je trzymał dalej a tej nowej
      gadzinówki nie kupowałem i nie kupuje i chyba nie będę kupował.
    • Gość: radical NIE N IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:42
    • Gość: radical NIE NIE NIE NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:44
      wiem ze to dziki kapitalizm, ale na litosc, nie robcie tego !! !! !! to tak jakby w Kosciele przed masz zaczto puszczac reklamy. NIE NIE NIE !!!!!!!! i raz jescze NIE !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: stały czytelnik ale... dlaczego? IP: *.provider.pl / *.provider.pl 18.08.05, 20:49
      mam nadzieję, że redakcja pisma zostanie zasypana listami z wyrazami szczerego oburzenia. rozmaitości to dział decydujący w dużym stopniu o tożsamości przekroju. nie wiem, czy przekrój bez rozmaitości będzie jeszcze przekrojem. panowie (i panie) z aktualnego przekroju - czy poza motywami finansowymi sa jeszcze jakieś, które wami kierują przy likwidacji tej strony? nie wierzę. nawet jeśli dział jest słabszy niż dawniej (jest to kwestią naprawdę dyskusyjną) to nie znaczy, ze nalezy go zastąpić reklamą. zastanawiam się jedynie nad sensownością mojego posta... kto go przeczyta? i czy decydenci zareagują? przecież mimo protestów odbiorców zginęła radiostacja, radiowa trójka. czy teraz czas na przekrój?...
      • Gość: Sebastian Re: ale... dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 21:58
        zastanawiam się jedynie nad sensownością mojego
        > posta... kto go przeczyta? i czy decydenci zareagują? przecież mimo protestów
        > odbiorców zginęła radiostacja, radiowa trójka. czy teraz czas na przekrój?...

Niestaet stary, ja to przeczytałem i tyle, nie jestem decydentem,wiec nic z
        tego przeczytania nie będzie. Ale tak sobie myślę, skoro jest tyle osób
        niezadowolonych z przemian w radiostacji, trójce, przekroju itp to gdzie to się
        skanalizuje? Może jesteśmy zupełnym marginesem, pozostałością po prl-u
        niedostosowaną do obecnych czasów? Nie mamy żadnych narzędzi nacisku, mozemy
        tylko przyglądać się temu procesowi żując bezsilnie złość ?
      • testigo BO TO JUZ NIE "PRZEKRÓJ" TYLKO "PSZEKRUJ" 18.08.05, 22:37
        byle za pieniadze... szkoda, ale mozna bylo sie spodziewac: dla kasy wszystko![?]
    • agnieszka_ka To moze ja kupie :) 18.08.05, 21:18
      Ja bym chetnie kupila i umiescila tam swoje zdjecie, ale akurat nie mam
      drobnych :)) Ma ktos wydac ze 100.000?
    • Gość: mayfly stanisław z łodzi na molo wchodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:21
      głupi pomysł z tą ostatnią stroną.
      ale nie ma się czemu dziwić:
      kasa,kasa,kasa.

raczkowski rulez
    • Gość: tom ostatnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:40
      Ostatnia strona dla Raczkowskiego za 75 tys zl.
    • Gość: Myszy Koniec przekroju, a nie Filutka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.05, 22:55
      Przekroj od kiedy przeniósł się do Warszawy stał się bardziej "komercyjny", "na
      czasie", "trendy" i w'ogóle, bardziej adresowany do postępowych lewaków płci
      żeńskiej. Teraz jeszcze ta ostatnia ostrona...
      • Gość: BartOfWar dramat... IP: *.bulldogdsl.com 18.08.05, 23:09
        Proponuje, zeby polowe miejsca w "P" sprzedac na reklamy, druga polowe zapelnic
        "uroczymi" i "merytorycznymi" felietonami Olgi Wozniak, zmienic nazwe na
        'Za.ebisty szok!' i podniesc cene do 30PLN, a otrzymamy gazete, ktora
        precyzyjnie wyznaczy odsetek bufono-ignorantow i pseudointelektualistow w
        spoleczenstwie. O tempora!!
        • Gość: bartek Re: dramat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 23:16
          mysle ze te posty oraz listy ktore wyslane zostana do redakcji nic nie pomoga -
          teraz najwazniejsza jest tabelka z wynikami sprzedazy i zyskami - pamietam jak
          zmienial sie trojka ile wyslalem emiali jakie toczyly sie dyskusje - i co czy
          zapobieglo to przemianie trojki w stacje beznadziejna - teraz juz nie slucham
          trojki bo jest okropna - jeszcze czasami po 21 i w weekendy wieczorami mozna
          posluchac ale reszta jest beznadziejna - mysle ze i taki los spotka przekroj -
          ale moze za kilkanascie lat gdy zacznie sie poszukiwanie nowych sposobow na
          dotarcie do klienta okaze sie ze mozna dobrze spzredac inteligentne gazety i
          radio - pozostaje tylko czekac cierpliwie....
    • Gość: z_rozsądek NAJSZTUB ZAGRZMIJ, PLEASE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 23:43
      Tomaszewski, Przekrój, kto następny...?
    • Gość: poohaty Słabsza? SŁABSZA?! IP: *.brzeziny.net / *.brzeziny.net 19.08.05, 00:04
      Extramocna! Czytam ją całą, każde słowo - bo każde na niej ma swój smaczek.
      Wydawca to imbecyl. Jeśli ją zlikwiduje, straci masę czytelników. Mnie na pewno.
    • Gość: overdick PRZECHÓJ IP: *.kopaniny.com / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 01:31
      PRZECHÓJ

www.montownia.pl/shoppingproductdetails.do?ovr=1&productId=5192
    • Gość: smutny ''Przekrój'' sprzedaje ostatnią stronę IP: *.crowley.pl 19.08.05, 03:21
      najpierw przekrój przeniósł się z Krakowa do Warszawy dla kasy a teraz...jednak
      kasa wygrywa
    • lomginus ''Przekrój'' sprzedaje ostatnią stronę... 19.08.05, 03:25
      No i co? Przecież Przekrój to nie Przekrój, więc o co chodzi. Kultowa ostatnia
      strona? Dla kogo? Dobranoc.
    • Gość: dr.polak tak? IP: 209.53.180.* 19.08.05, 04:09
      to juz spedali wasza gazute niemcom ???
    • Gość: tolek Po starym Przekroju nawet sznur się nie ostał IP: 213.76.171.* 19.08.05, 09:17
    • Gość: Gaca ''Przekrój'' sprzedaje ostatnią stronę IP: *.dial.pl 19.08.05, 09:58
      Nieprawda i potwarz zawsze zaczynam lekture od Brzóski:),
    • Gość: Paweł Sprzedajmy pierwszą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:07
      Mam propozycję - sprzedajmy jeszcze pierwszą! Przynajmniej nie będzie się już z
      niczym kojarzyć.
    • Gość: jelly Żadna strata IP: 157.158.45.* 19.08.05, 10:09
      Tożto beznadzieja i kiepściucha od kiedy nastał pan Najsztub, którego mimo
      wszystko nadal lubie ;)
    • tripper ch***wo 19.08.05, 10:15
      jak w temacie, wielka szkoda.
    • Gość: ome Chyba na łeb upadli... IP: *.crowley.pl 19.08.05, 11:10
      przecież strona z "Rozmaitościami" to jeden z tych elementów "Przekroju" który
      wyróźnia go od innych pism.. jak już potrzebujecie kaski z reklamy, to
      przynajmniej przenieście "Rozmaitości" na przedostatnią stronę
      • Gość: TOJA Re: Chyba na łeb upadli... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 11:43
        " W dawnym "Przekroju" ostatnia strona była jedną z najbardziej czytanych, w
        tygodniku Piotra Najsztuba jest zdecydowanie słabsza" - zauważa Presserwis.
        Wydawnictwo Edipress Polska zachowuje ciąg zdarzeń i zamienia słabsze na
        jeszcze słabsze - reklamę. Logika tych działań powaliła mnie na kolana.
        Panie Najsztub, może tak jakiś pomysł, może by Pan kogoś zaPYTAł jak polepszyć
        tę stronę? Ma Pan tam w ogóle coś do gadania czy jest Pan tylko od wykonywania
        rozkazów? A fe!
    • Gość: KiedysCzytelnik Czytelnictwo Przekroju sie "okroi"? IP: *.idea.pl 19.08.05, 11:54
      proponuje sprzedac pierwsza strone (okladke)- jest jeszcze drozsza! Albo podjac
      jeszcze odwazniejsza decyzje, wypelnic wszystkie strony reklamami.

Zastanawia mnie brak wyobrazni w podejmowaniu strategicznych skad inad decyzji
      przez wierzacych jedynie w pieniadze. Najdziwniejsze jest to, ze pomimo swojej
      wiary nie dostrzegaja, ze ich bog jest msciwy. Jezeli wszystko podporzadkowuje
      sie jemu, zwykle niestety on takich wyznawcow opuszcza.

Ja na przyklad cenie Przekroj za to, ze wlasnie pomimo roznych powaznych
      artykulow mial ta ostatnia strone z rozrywka na deser. Umiejscowienie tej
      rozrywki nie jest przypadkowe. Ma to jednak znaczenie czy ten fragment miesci
      sie na ostatniej stronie czy w srodku. TO JEST ZNAK ROZPOZNAWCZY PRZEKROJU.
      Jesli podejmujacy decyzje nie dostrzega tego, upodobnia to pismo do
      pozostalych, ktore sa na rynku. Inaczej mowiac powoli nastapi dorownanie
      wyjatkowego pisma do pozostalej miernoty. Juz pare decyzji takich zapadlo i z
      pismem - w moim przekonaniu jest coraz gorzej. Na pewno gorzej jezeli chodzi o
      charakter i ducha tego pisma. Ale niestety wyznawcy pieniadza nie sa w stanie
      dostrzec innych wymiarow rzeczywistosci niz ekonomiczny.

Mozemy sie zalozyc, ze po zlikwidowaniu, albo przeniesieniu "filutka"
      czytelnictwo Przekroju sie "okroi"
    • Gość: Najsztub Redakcja sie sprzeciwiala... IP: *.idea.pl 19.08.05, 12:04
      Ale "rzondzi" pieniadz czyt. wydawnictwo.

Szkoda, ze to - jak wiele ostatnio - decyzja krotkowzroczna. Nie zauwazono
      podczas analizy problemu, ze ostatnia strona jest sercem tego pisma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka