07.10.05, 16:42
Kto juz do domu? Pan Brezly liczy udziaw, to pewnie on. Zmienia NO o ile
pamietam.
Obserwuj wątek
    • millefiori Re: Kontyg 07.10.05, 16:43
      Ja do resztek papierow sie oddale, zyczac towarzystwu milego kontygu
      • brezly Re: Kontyg 25.11.05, 15:22
        Znik i szczesciozycz:-)
    • brezly Re: Kontyg 07.10.05, 16:43
      A nie, jeszcze z 45 minut. Ferie szkolne to robia sa dzis bummel. Spoko.
      • vaud Re: Kontyg 07.10.05, 16:45
        Dlaczego ferie? Wykopki?
        • brezly Re: Kontyg 07.10.05, 16:47
          Aha. Dzieki czemu nie budze Fiori o swicie wpisywaniem sie do Xiegi Wchodkow.
          Ale bummel odchodzi na potege.
          • millefiori Re: Kontyg 07.10.05, 16:48
            I tak wstaje, Brezly, gnana potrzeba, smagana zadza. ze zacytuje poete
            • brezly Re: Kontyg 07.10.05, 16:49
              Ja tez za tydzien bede towarzyszyl juz. "Manniak po ciemku".
        • vaud Re: Kontyg 07.10.05, 16:47
          Lece zmienic pranie zaraz wracam. Pan sie nie oddala panie Brezly, z laski
          swojej. (Uaski, uaski.- czy pan sobie kogos w Czechach kocha , to sie przeciaz
          nie wypytywam)
          • brezly Re: Kontyg 07.10.05, 16:49
            W co pani zmienia to pranie, pani Wutko, ze rzuce starym dowciapem rodzinnem?
            • vaud Re: Kontyg 07.10.05, 16:52
              Czasem w upiory, a czasem w lesniczowki.
              • vaud Re: Kontyg 07.10.05, 16:53
                Znowu biegne i znowu wroce.
                • brezly Re: Kontyg 07.10.05, 16:56
                  Jakos wuj Tarabuk sie mi przypomnial:-))
                  • millefiori Re: Kontyg 07.10.05, 16:59
                    A mnie piesn z Przybornika, choc wersja pamieciowa sie rozni.
                    :
                    PAS CNOTY by Jeremi Przybora

Ruszał Gotfryd diuk z Bulionu
                    Na bój przeciw Albinosom
                    Zjadł wieczerzę i do żony
                    Rzekł otarłszy wąsy z sosu:

"Słodka żono moja Blanko
                    Łatwo zgrzeszyć jest z tęsknoty
                    Wierność twą więc zwierzam zamkom
                    Spiżowego pasa cnoty"

Ruszył. W bojach się nie trapi
                    Bowiem niżej od stanika
                    Wierna Blanka nosi napis:
                    "Klucz na wojnie u klucznika"

Po trzech latach syty chwały
                    Gnan tęsknotą smagan rządzą
                    Wraca Gotfryd diuk wspaniały
                    Ku Bulionu mknie wrzeciądzom

Jeno lęk mu serce targa
                    Gdy o spiżach myśli Blanki
                    "Żeby tylko się nie wdarła
                    Rdza bo może zaciąć zamki"

Lecz łaskawe diukom nieba
                    Cud w małżęńskim czynią łożu
                    Śladu rdzy na spiżu nie ma
                    Rzekłbyś wczoraj był założon

Gdy szczęśliwy lecz zdumiony
                    Diuk w ufności się zachwieje
                    Wraz usłyszy z ust swej żony:
                    "Stara miłość nie rdzewieje!"
                    • vaud Re: Kontyg 07.10.05, 17:23
                      sliczne
                      • millefiori Re: Kontyg 07.10.05, 17:28
                        Wyzej to sieciowa wersja, pamieciowa moja ciut inaczej brzmi:

Ruszał Gotfryd diuk z Bulionu
                        Na bój przeciw Albinosom
                        Graja surmy, a on z zana
                        Tak sie zegna zlotowlosa:

Ja twoj usmiech, slodka Blanko
                        Na wojenne biere sloty
                        Zas twa wierność zwierzam zamkom
                        Spiżowego pasa cnoty"

Ruszył. W bojach się nie trapi
                        Bowiem wsrod samotnych nocy
                        Wierna Blanka nosi napis:
                        "Klucz na wojnie u dozorcy."

Po trzech latach syty chwały
                        Gnan tęsknotą smagan rządzą
                        Wraca Gotfryd diuk wspaniały
                        Ku Bulionu mknie wrzeciądzom

Jeno lęk mu serce targa
                        "Żeby tylko się nie wdarła
                        Rdza bo może zaciąć zamki"

Lecz łaskawe diukom nieba
                        Cud w małżęńskim czynią łożu
                        Śladu rdzy na spiżu nie ma
                        Rzekłbyś wczoraj był założon

Diuk,szczęśliwy i zdumiony
                        Pyta: Jakze to sie dzieje?
                        I z ust slodkich slyszy zony:
                        "Stara miłość nie rdzewieje!"
                        • millefiori Korekta wersji jeszcze jesdnej strofki 07.10.05, 17:29
                          Jeno lęk mu serce targa
                          "Przez lat tyle rdza sie wkradla
                          I zaciela pewnie zamki"
                          • brezly Kontyngent na kontygi 21.10.05, 16:40
                            Powinni wprowadzic. Bo mnie cos puklo i ryje jakby to bylo poniedzialek rano.
                            Skisnie sie przez weekkend czy co, nonaprawde... A wszystko przez to ze wieje
                            pustka po Hali i tylko stare gazety palacza rozwiewa.
                            • millefiori Re: Kontyngent na kontygi 25.11.05, 21:45
                              Odpukuj, Brezly, w niemalowane!
                              Wlasnie wrocilam z zebrania w szkole w sprawach postmaturalnych. Na dworze
                              Zawiej z Zamieciem. Ciekawe, jak jutro o 7 wyjade z Zaulka zawiezc Dlefina na
                              kolejna probna mature.
                              Kot, z powodu sniegu (drzemka, a tu zmienili dekoracje) obrazil sie na zewnetrze
                              i galopuje po interiorach, trenujac poslizgi kontrolowane na zaslonach i co
                              pomniejszych latajacych dywanikach.
                              • jan.kran Re: Kontyngent na kontygi 26.11.05, 07:27
                                Próbna matura w sobotę ? W Zawieję ? Nono.
                                K.
                                Kran
                                • ewakurz Re: Kontyngent na kontygi 28.11.05, 01:54
                                  Kontyg, kontyg, no i po kontygu. Niniejszym sciskam kontygowa prawice i szepce
                                  mu "do szybkiego zobaczenia".
                                  I zwijam w klebek, przedstawiajac sobie Fiori wyjezdzajaca z Zaulka po
                                  czerwonym dywanie rozwinietym na swiezym sniegu. Tak patriotycznie. Z fanfarami.
                                  • millefiori Re: Kontyngent na kontygi 28.11.05, 07:42
                                    Niniejszym, pani Kurzowa zlociutka, dywanik bym chetnie, tylko mokro,
                                    blotniscie, spapruchane opadle liscie, deszcz leje i w ogole sie smutna jesien
                                    zrobila. To zaczekam: jak posniezy, to dam pani zaraz znac i ten dywan fru, na
                                    snieg (sie wyczysci przy okazji), ja na dywan i wio!

Pani Kranowa: to sa balkanskie, galijskie obyczaje: co 2. sobote w klasie
                                    maturalnej odbywaja sie matury probne. Ze wszystkich przedmiotow po kolei i z
                                    powrotem. Z kierunkowych nawet 3-4 razy. Poranki sobotnie z kawa, sniadaniem i
                                    ksiazka w rozkosznie wygrzanych loznicowych puchach i koronkach miedzy marzenia
                                    nalezy wlozyc, przynajmniej co drugi sobotni poranek. Obowiazek szkolny!
                                    • ewakurz Re: Kontyngent na kontygi 28.11.05, 14:22
                                      millefiori napisała:
                                      Poranki sobotnie z kawa, sniadaniem i
                                      > ksiazka w rozkosznie wygrzanych loznicowych puchach i koronkach miedzy
                                      marzenia
                                      > nalezy wlozyc, przynajmniej co drugi sobotni poranek. Obowiazek szkolny!
                                      ---> Jeeszcze jeden matur dzisiaj, gdyz poranek swita!
                                      Matus, gdziez sa moje sciougi, mlody Delfin pyta!
                                      Hu ha!
                                      • vaud Re: Kontyngent na kontygi 28.11.05, 18:45
                                        ewakurz napisała:

> millefiori napisała:
                                        > Poranki sobotnie z kawa, sniadaniem i
                                        > > ksiazka w rozkosznie wygrzanych loznicowych puchach i koronkach miedzy
                                        > marzenia
                                        > > nalezy wlozyc, przynajmniej co drugi sobotni poranek. Obowiazek szkolny!
                                        > ---> Jeeszcze jeden matur dzisiaj, gdyz poranek swita!
                                        > Matus, gdziez sa moje sciougi, mlody Delfin pyta!
                                        > Hu ha!

----------> yhy ryhy! Biedne Delfinieu! Ale bedzie doumiany na wylot.
                                        Pozdrowienia od ciotki zza oceanu.
                                        • millefiori Re: Kontyngent na kontygi 28.11.05, 20:08
                                          Przekazalam Delfinowi. Delfin dziekczynnie odwzajemnia sie dzwieczeniem na gitarze:)
                                          A tak w ogole to w te sobotnie swity Del. zamienia sie w poganiacza niewolnikow:
                                          odzyskujac przytomniosc, z kubkiem drugiej kawy w rece zbieram pantofle od tej
                                          samej pary, klucze do domu, kluczyki do auta, zaganiam do domu kota, chwytam
                                          dokumenty, torebke, szalik, rekawiczki, a Del. pokrzykuje: Mama, jedzmy juz, bo
                                          sie SPOZNIE!
                                          • ewakurz Re: Kontyngent na kontygi 28.11.05, 21:42
                                            He he heeee. Ja tak mam codziennie na piechote teraz. Historia sie powtarze, bo
                                            jako i potomek, na poczatku kariery mialam 50 metrow do szkoly. Tylko, ze
                                            samodzielnie mnie puszczali i spoznialam sie na wlasna odpowiedzialnosc. A
                                            Potomkowi wyraznie ktos cos dodal do genotypu: chce byc punktualny i juz.
                                            • vaud Re: Kontyngent na kontygi 28.11.05, 21:45
                                              Tez mam takie w domu. Tez plci meskiej.
                                              • ewakurz Re: Kontyngent na kontygi 28.11.05, 21:47
                                                Oba dwa?
                                                • millefiori Re: Kontyngent na kontygi 28.11.05, 22:04
                                                  No wlasnie?
                                              • vaud Re: Kontyngent na kontygi 29.11.05, 00:03
                                                vaud napisała:

> Tez mam takie w domu. Tez plci meskiej.

---------> takie dziecko. Plci meskiej . Punktualne.

Mam tez inne. Plci zenskiej. Spoznianie mu ( dziecku) nie przeszkadza, tak jak
                                                i mnie.
                                                • brezly Re: Kontyngent na kontygi 09.12.05, 16:28
                                                  Asygnate na kontyg pobieram.
                                                  • millefiori Re: Kontyngent na kontygi 09.12.05, 17:15
                                                    Patrze na skorupy. I tak zapewne bedzie do konca wekeendu. O skutkach patrzenia
                                                    zamelduje.
                                                  • brezly Re: Kontyngent na kontygi 16.12.05, 18:27
                                                    Tyg tyg:-)
                                                    Pa!
    • brezly Kontygowo 24.02.06, 16:06
      Czapko do ziemi. No.
      • millefiori Re: Kontygowo 24.02.06, 16:25
        Roboczy... chusteczko macham.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka