annabl Re: A po gorzale szumi w pale. 30.01.06, 21:30 dzis podkradlam szefowi herbate z owocow mieszanych, hehe, i to juz drugi raz :P Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 30.01.06, 17:39 Wczoraj: gewurztraminer, czy jakoś tak. Z Alzacji - białe, wytrawne - tak przynajmniej stało na butelce. Bo w smaku jakieś takie delikatne, jak półwytrawne bardziej. Polecane do owoców morza (nie lubię) - ale zdecydowanie można pić saute ;) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dzisiaj pilem... 30.01.06, 21:07 Pluszszsz Activ. To taka jakby używka. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Dzisiaj pilem... 30.01.06, 22:13 Napilabym sie, ale nie umiem otworzyc szampana :((( Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 31.01.06, 09:15 Odkręć drucik i potrząśnij - sam się otworzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 01.02.06, 09:25 Polecam polski - z Jasionówki na Podlasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
annabl Re: Dzisiaj pilem... 03.02.06, 00:50 jakies ziolowe relaksujace i malo co nie usnelam Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Dzisiaj pilem... 03.02.06, 11:13 "hiszpańska pomarańcza" - afuj, smakuje jak zalana wrzątkiem skórka pomarańczowa, serdecznie odradzam :/ _________________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dzisiaj pilem... 04.02.06, 22:21 Napój R20, z tauryną. To taka oranżada. Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Dzisiaj pilem... 05.02.06, 00:35 Ciekawe czy kiedykolwiek pojawi się na TT forumowicz, któremu smakuje wino za 2.80? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 05.02.06, 16:52 Nie pamiętam już ile kosztowała, ale piłem kultową Arizonę. Zakupiliśmy z kolegą bodaj w Sławatyczach - jak zobaczyliśmy to w barze, to nie mogliśmy się oprzeć. Wieczorem, po powrocie z rowerów usiłowaliśmy wypić. Wyjątkowe ścierwo było - nie dało się pić nawet pod wygrany mecz reprezentacji Polski. Jeszcze dziś mnie otrzącha na samo wspomnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 05.02.06, 18:01 Niełatwo mi teraz. Konkurencja o dostęp do komputera rośnie. Na ostatnią godzinę przegoniła mnie córka... O! Teraz następne się pcha. A sio! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 06.02.06, 09:17 Nie dał. Poszło www.barbie.com, czy cuś takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
kalsew Re: Dzisiaj pilem... 15.02.06, 15:42 Oj tez mialam "epizod" w czasach bycia 15-tka. "Granat" w barze "Na zakrecie" w Tamie przed Rajgrodem. Cena- ok.5 zl. Wynik- podwojne gwiazdy na niebie. Wspomnienie- bezcenne:) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 11.02.06, 13:59 rowno o polnocy ... Wyndham Estate Bin 444 Cabernet Sauvignon The grapes for the Wyndham Estate BIN 444 Cabernet Sauvignon are sourced predominantly from Wyndham's premium vineyards. Selected Cabernet Sauvignon parcels are matured in a selection of new and old French and American Hogsheads for 14 months prior to blending, stabilising and filtration. The wine is medium to full depth, purple with vibrant crimson hues and has distinctive ripe blackcurrant and cassis fruit supported by a subtle savoury oak background on the nose. Medium to full bodied on the palate with ripe blackcurrant and Cabernet flavours combined with delicate chocolate / smokey oak. Grape and oak tannins are harmonised to provide a lingering, but soft, structured finish. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 14.02.06, 13:39 zupelnie niespodziewanie... w srodku tygodnia dobre czerwone wino : Brand's of Coonawarra Shiraz 2002... walentynki byly ....;) www.mcwilliams.com.au/OurWines/TastingNotes/Brands_Shiraz_02.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
luego Re: Dzisiaj pilem... 15.02.06, 18:12 Czeska sliwowice! :) Moravski Jelinek... Az zerknelam na zegarek, by spojrzec czy pora przyzwoita i czy mozna! :) E tam, pewnie ze mozna! Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dzisiaj pilem... 15.02.06, 22:57 A ja wczoraj piłam wino ukraińskie, czerwone, słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 16.02.06, 00:27 luego napisała: > Czeska sliwowice! :) Moravski Jelinek... Tez kiedys to pilem. Znakomity trunek, a na dodatek koszerny ;) Nieprzyzwoicie jednak drogi, przynajmniej tu w AU. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 16.02.06, 09:14 luego napisała: > Czeska sliwowice! :) Moravski Jelinek... Az zerknelam na zegarek, by spojrzec > czy pora przyzwoita i czy mozna! :) E tam, pewnie ze mozna! Mam w domu butelczynę, przywiezioną kiedyś ze Słowacji. Tam wychodzi niedrogo. Używam czasami w celach medycznych - do dezynfekcji wewnętrznej. Ale jak dla mnie to tylko silnie schłodzone organizm przyjmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 17.02.06, 14:29 juz po polnocy... pewnie sie powtarzam... Ashwood Grove Shiraz 2000 winestate.com.au/news/news.asp?newsno=60 Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 21.02.06, 11:28 ralston napisał: > Coldrex Max Nazwa kojarzy mi sie z elixirem od kaszlu... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 21.02.06, 11:53 Bo też jest to eliksir od kaszlu i innych przypadłości grypowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 21.02.06, 15:16 ralston napisał: > Bo też jest to eliksir od kaszlu i innych przypadłości grypowych. Wodka ze swiezo utartym pieprzem tez dobrze robi na to chorobsko, a efekt o ilez przyjemniejszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dzisiaj pilem... 21.02.06, 20:51 A może być potłuczony w moździerzu? Muszę kupić moździerz. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 22.02.06, 04:13 habitus napisał: > A może być potłuczony w moździerzu? Muszę kupić moździerz. Jak najbardziej. Na przeziebienie dobry tez jest swiezo utarty czosnek z oliwa z oliwek, sokim cytryny i odrobina soli. Wytworzona tak gesta pasta smarujemy chleb... Mnie smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 25.02.06, 15:03 bogo2 napisał: > ormondzie, piles cos dzisiaj...;) ? Wciaz popijam... :) Peter Lehmann, 2003 Barossa, Shiraz: "Barrosa Shiraz is a rich, warm and generous red wine wit intensly concentrated fruit flavours, mellowed by small oak maturation [...] deep colour, richly flavoured palete with hints of ripe plums and dark chocolate and soft finish..." Wszystko sie zgadza. Najbardziej mi smakuje wlasnie ta "czekaoladowsc". Bardzo zacne winko. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 25.02.06, 16:05 Hardys Cab Sav 2203 nic specjalnego.. lepsze od kawy i herbaty..;) ormond napisał: > Taki watek alkoholowy (prosze nie pisac o kawie i herbacie). > > Wiec dzisiaj, jeszcze nic, ale wieczorem bede. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Szprycer 25.02.06, 19:38 Szprycer 1/4 szklanki wina, 3/4 szklanki wody sodowej, 1/4 szklanki lodu. Lód w małych kostkach włożyć do szklanego dzbanka, wlać wino, wodę sodową i lekko zamieszać. Napój nalewać do szklaneczek. Można podawać ze słomką. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Szprycer 27.02.06, 12:05 biale, czy czerwone ? slodkie, czy wytrawne ? a moze slodko-wytrawne ? a moze nie wino , a belt ... ;) ? habitus napisał: > Szprycer > > 1/4 szklanki wina, 3/4 szklanki wody sodowej, 1/4 szklanki lodu. > Odpowiedz Link Zgłoś
ralston wczoraj pilem... 01.03.06, 14:07 Jako, że były zapusty, to po staropolsku uczciliśmy z żoną zacnym trójniaczkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: wczoraj pilem... 01.03.06, 14:11 polski, czy litewski ? moze polski z litwy, albo litewski z polski ....;) ralston napisał: > Jako, że były zapusty, to po staropolsku uczciliśmy z żoną zacnym > trójniaczkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 04.03.06, 15:37 Saltram,Next Chapter,Barossa 20003,Shiraz www.saltramestate.com.au/brands/Saltram/wines/TasteNotes/NextChapter_Shiraz.pdf ormond napisał: > Taki watek alkoholowy (prosze nie pisac o kawie i herbacie). > > Wiec dzisiaj, jeszcze nic, ale wieczorem bede. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 05.03.06, 13:50 bogo2 napisał: > Saltram,Next Chapter,Barossa 20003,Shiraz > Super! A ja przez caly weekend tylko jedno piwko... i to niskoalkoholowe ;( Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 05.03.06, 14:26 smakowalo? ormond napisał: A ja przez caly weekend tylko jedno piwko... i to niskoalkoholowe ;( Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 05.03.06, 16:22 Niczego sobie, Cascade. > smakowalo? > > ormond napisał: > > A ja przez caly weekend tylko jedno piwko... i to niskoalkoholowe ;( Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 26.03.06, 13:04 Bidgeebong, Triangle Shiraz, 2003. Wciaz pije. Calkiem przyjemny. Odpowiedz Link Zgłoś
kalaruszek Re: Dzisiaj pilem... 30.03.06, 12:21 piwo, czystą, amaretto, likier bananowy, likier mandarynkowy ehh namieszałam teraz gorącą herbatke, sok pomarańczowy, mineralna Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 30.03.06, 13:52 kalaruszek napisała: > piwo, czystą, amaretto, likier bananowy, likier mandarynkowy ehh namieszałam te > raz gorącą herbatke, sok pomarańczowy, mineralna Od mieszania glowa boli, albo i gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 10.04.06, 10:33 Hardy's Oomoo Shiraz. Polecam, znakomity i niedrogi. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 10.04.06, 10:35 Link tutaj: www.winestar.com.au/prod2099.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 10.04.06, 22:38 Solar de Estraunza. Tinto. Pijałem lepsze, ale to ma wcale niezłą relację jakość do ceny. www.bodegasestraunza.com/castellano/vinos/vinos.html# Odpowiedz Link Zgłoś