Dodaj do ulubionych

O facecie, który chce być piękny

15.01.06, 13:51
Spokojnie, jak koledzy na piwie go porządnie wyśmieją, to mu przejdzie.
Chyba, że żona zabrania mu spotykać się z kolegami...
Obserwuj wątek
    • Gość: FreakyMisfit Re: O facecie, który chce być piękny IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.01.06, 14:05
      Wcale mu się nie dziwię. To normalne, że jeśli ktoś wygląda jak kwazimodo, ten nigdy nie zarucha, bo żadna mu nie da... to takie dziwne?
    • Gość: w78 Re: O facecie, który chce być piękny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.01.06, 13:25
      moi drodzy panstwo wiekszosc z wypowiadajacych sie na temat programu "chcę być
      piękna" sa niesamowicie krytycznie oraz negatywnie nastawieni do tego programu.
      mam jedank male pytanie. czy ktores z was przezylo swoje dotychczasowe zycie z
      wygladem ktory nieustannie byl krytykowany, czy patrzac w lustro zastanawiacie
      sie kim do jasnej chol... jest ta osoba w nim, bo ja tak. i prosze mi nie
      wmawiac ze powinnam czuc sie piekna bo takie mam wspaniale wnetrze, poniewaz
      jest to wierutna bzdura oraz ciagle powtarzany frazes. drodzy panowie prosze
      spojrzec w swoje odbicie w lustrze i przed samym soba sie przyznac czy
      ktorykolwiek z was zadal sobie trud by poznac niesamowita osobowosc i wspaniale
      wewnetrzne piekno jakies brzyduli? niesadze. jezeli ktos juz zada sobie trud by
      mnie poznac jestem osoba lubiana i moj wyglad jest akceptowany lub po prostu
      nieistotny, tylko ze nie o to w tym chodzi. zyjemy w swiecie gdzie bylismy,
      jestesmy i bedziemy oceniani przez pryzmat naszej zewnetrznej aparycji. juz w
      dziecinstwie opowiada nam sie bajki gdzie zla, niedobra wiedzma jest
      utorzsamiana z brzydota natomiast wspaniala, dobra czarodziejka z pieknem.
      podchodzac do ekspedietki w sklepie podswiadomie wybieramy ta ladniejsza
      poniewaz utorzsamiamy wyglad z charakterem. ladniejsza znaczy: sympatyczniejsza,
      inteligentniejsza, itp. brzydota jest dyskryminowana w kazdym aspekcie naszego
      zycia swiadomie lub nie jednakze jest to niezaprzeczalny fakt. ja osobiscie
      zglosilam sie do programu by uzewnetrznic moje wewnetrzne piekno, chce wygladac
      tak jak sie czuje, czy ktorekolwiek z was ladnych ludzi ma prawo mi tego
      zabronic? co do braku intymnosci i pewnego ekshibicjonizmu (pomimo wszystko jet
      to program w tv) fakt bedzie ten program nadawany w ogolnokrajowej telewizji ale
      w dzisiejszych czasach zyjemy w takim tepie ze bede wiadomoscia dnia ewentualnie
      tygodnia jezeli program bedzie powtarzany po 2 miesiacach nikt nie bedzie o mnie
      pamietal a efekty zostana mi na lata. prawda jest tez to iz w moim przypadku ten
      lub jakis inny program nie byl sila napedowa do moich rozwazan na temat operacji
      plastycznych mysle o nich od lat. wiem w jakich klinikach jacy lekarze wykonuja
      takie zabiegi oraz czy ci lekarze maja do tego uprawnienia, znam metody
      przeprowadzania takich zabiegow i jestem swiadoma wszelkich mozliwych powiklan
      oraz zdaje sobie sprawe z ryzyka jakim jest tak powazna ingerencja w organizm
      ludzki jakim jest operacja plastyczna. jakkolwiek powinnam zaznaczyc ze po
      przeprowadzeniu operacji we wlasnym zakresie jestesmy pod opieka lekarza
      maksymalnie do 9 dni w programie tym mamy mozliwosc kozystania z opieki
      specjalistow przez 2 miesiace. znam tez ceny zapiegow i wiem ze nigdy w zyciu
      nie bedzie mnie na nie stac. casting do tego programu byl dla mnie pewnego
      rodzaju katalizatorem, dzieki niemu moge spelnic cos o czym myslalam od bardzo
      dawna, cos co pozwoli mi byc soba. jezeli dostane sie do programu bede ze wszech
      miar szczesliwa jednak jezeli sito eliminacji wykluczy mnie z grona szczesliwcow
      nie zawli sie od tego moj swia. fakt bede smutna, moze nawet uronie lze nad
      utraconymi nadziejami ale nie powiesze sie z tego powodu. bede zyc jak zylam, bo
      tylko to mi pozostanie.
      z powazaniem
      nr ID 17990
    • Gość: w78 Re: O facecie, który chce być piękny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.01.06, 13:25
      zgadzam sie z opinia iz trzeba potrafic zyc z tym co sie ma nie niszczyc swiata
      w ktrorym zyjemy tylko dlatego ze nasza uroda nie pasuje do aktualnego piekna
      poniewaz kannony urody jak wszystko co jest zwiazane z moda zmieniaja sie.
      owszem zadne efekty chirurgii plastycznej nie sa stale i to jest normalne w
      przypadku kazdego zabiegu rowniez zdrowotnych. osoby ktore nie zdaja sobie
      sprawy z komplikacji jakie moga nastapic w ich wyniku nie powinny im sie
      poddawac. przeczytalam tony materialow na temat nieudanych operacji widzialam
      setki zdjec i zdaje sobie sprawe ze nawet w rekach mistrza marmor moze sie
      ukruszyc. nie zgadzam sie jednak z przekonaniem iz zmieniaja w uczestniczkach
      wszystko co im sie podoba. na castingu powiedzialam co i dlaczego chce zmienic
      owszem zasugerowano mi ze jeszcze moga cos nie cos dodac od siebie na co sie nie
      zgodzilam ale trzeba rowniez oddac im sprawiedliwosc ze poinformowano mnie ze
      niektore zabiegi nie beda wymac ingerencji chirurgicznej, nie chce zrobic z
      siebie miss swiata jedynie poprawic wyglad zlamanego nosa, usunac zagrazajace mi
      wypustki naskorne, itp jedyna ekstrawagancja na jaka sobie pozwolilam po czesci
      z proznosci a po czesci dla kmfortu psyhicznego to operacja piersi. chirurgia
      plastyczna jest dziedzina medycyny ktora nie jest w aktualnym rozumieniu
      stosowana do ratowania zdrowia czy zycia dlatego tez zalecane jest by zabiega
      takim poddawaly sie tylko osoby o stabilnej sytuacji zyciowej i niezachwianej
      psychice. poinformowalam rekrutujacych ze nie pozwole zrobic z siebie kolejnej
      lalki barbi poniewaz wazne jest dla mnie by zachowac wlasna tozsamosc jedynie w
      ladniejszym opakowaniu. jezeli to bedzie powodem dla ktorego nie zostane wybrana
      to trudno. jestem szczesliwa mezatka i zdaje sobie sprawe ze pomimo obecnych
      klopotow roznej natury dostalam od losu o wiele wiecej niz inni w moim wieku
      posiadaja. ale nie dajmy sie zwariowac opinii publiczej gdyby to "co ludzie
      powiedza" mialo powstrzymac wszystkich nasza cywilizacja stanela by na etapie
      rozwoju kamienia lupanego. Leonardo da Vinci nie wykonywal by po kryjomu sekcji
      zwlok i medycyna stanela by w momencie przystawiania pijawek. Alfred Kinsey
      nigdy nie przeprowadzil by badan dotyczacych seksu a jedyne co o nim
      wiedzielibysmy to to ze wszyscy "to" robia. chirurgia plastyczna jest potrzebna
      jak kazda inna dziedzina medycyny jeszcz do niedawna uwazano ze operacje
      przeszczepu serca, czy metody zaplodnienia in vitro sa ingerencja w prawa
      boskie. pomyslmy tylko ilu wspanialych ludzi utracilibysmy lub nie narodzilo by
      sie przez opinie publiczna
      z powazaniem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka