drzejms-buond 01.02.06, 14:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26334&w=36013121&a=36013121 ...tak, tak to już rok czasu jak nie dalismy się wyrzucić... bierzcie włóczki, stołeczki, zbiór przepisów przeciwpożarowych i do nas prosiemy :} Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 14:55 No, ja ide. Ale Dziewiarska Brac sie jakos rozpelzla ostatnio po realu, wiec nie wiem jak reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 15:12 Hm, fartuch włożyć czerwony w kropki czy niebieski w kwiatki? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 15:44 To juz teraz jest jasne: szpilki nie. Slupki wiec? Koturny czy mokasyny? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 15:45 Tylko ze na razi impreza odwolana :( Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 15:46 To mam teraz makijaz zmywac? Omal sobie oka nie wydlubalam przy malowaniu rzes... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 15:48 Nie mozesz tego makijaza zdjac i powiesic gdzies. Impreza sie odbedzie ino pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 15:51 wazne zeby nie robic sobie w brew. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 15:52 Ech, humor Studium Wojskowego mi sie przypomina :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 15:55 Przepraszam obu panow, ale jak na razie moge sobie najwyzej sztuczne rzesy odlepic, po uprzednim przylepieniu, jesli mi sie uda. Ale bez swiadkow!!! Ide sie zatrzasnac w beauty parlor. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:03 Przykleilam, ale zniklo pierwsze:)( Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:06 Jak z gesi wodaaaa...... hej bystra woda, bystra wodiczka.... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:11 millefiori napisała: > Teraz lepiej? "...Biegla w rozwianym boa, a gronostajowe ogonki galopowaly za nia po schodach, a renesanowym bajorku z drugoiej polowy III w. p.n.e. woda przemijala z gesi jak od milinow lat". A tak? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:15 Mnie wystarczala zbita sygnaturka, buuuuuu.... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:18 Aha, zapomnialam o tradycyjnym hasle: "ja nie mam co na siebie wlozyc" przed otwarta kipiaca szafa. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:18 Tak sie zastanwiam czy gronostajowe ogonki moga klusowac.... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:20 Klus jest zdecydowanie wolniejszy od galopu i wymaga anglezowania, zeby sie deriera nie obila. 4 biegiem konskim jest cwal. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:23 No bo ogonki idace po schodach stepa czy tez truchtem, to jakos nie tak, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:27 Moglyby jeszcze falowac. Ale scena ucieczki ksieznej z przyjecia ma w sobie wiele dramatyzmu, a galop ogonkowe - osobiscie widze to! - podkresla dynamike jej zbiegania po schodach, zauwaz, ze sobole sa futrem miekkim, o rany, to sobole a nie gronostaje!!!! cala sygnaturka na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:30 Generalnie, powinnismy popierac w literaturze pieknej metaforyke tekstylno-odziezowa, tak sadze. Jakie takie "wzburzone morze fald spodnicy", te sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:31 Ogonki mi sie pokrecily, bo byly leitmotivem rozmow przez ostatnie 4 dni i w koncu wizualizowalam ogonki tylu zwierzat w galopie, ze z soboli zrobilam gronostaje. Za usterki tradycyjnie przepraszam. Sobolowe futro jest miekkie i lekkie, jak jedwab. Zadna blaszana nutria. Ogon nutrii nie pogalopuje po schodach. Podobnie ogon bobra, ktory bedzie jeszcze mokro plaskal na dokladke. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:34 Popieram wniosek przedmowcy:) Tu, aplaudujac, syrenio zatrzepotalam w potoku fald spodnicy i szala. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:35 Do cwalu, panie Brezly, to trzeba miec nogi... Zyrafie ogonki? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:36 Nosorozcowe? Fiori, a te sobolowe ogonki to jak tak przy tej konfekcji, na jaka okolicznosc? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:38 Zdaje sie ze stanowily integralna czesc wykonczenia boa. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:39 A tak w ogole to wyplynely w powtorce z lektury Panu M:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:40 Sa chwytliwe jak szlagwort, prawda? (ale nie chwytne). Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:39 Coz za wyrafinowane zoologicznie polaczenie konfekcyjne! A tak boa z ogonakmi ichneumonow, albo na odwrot. Nawiasem, czy boa dla okularnicy to kobra? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:43 Panie Brezly, nie bede tu przy ludziach opowiadac, co za wyrafinowania konfekcyjne na wystawach zsoldowane w miescie P zalegaja. Co wystawa to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 01.02.06, 16:47 A czy mozna trzymac na rekach wysunietych spod boa, kota? Boa zarzucone na lisy? Albo na zrebaki? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 09:52 :-D)))) na was można polegać! brezly napisał: > A czy mozna trzymac na rekach wysunietych spod boa, kota? Boa zarzucone na lisy ? Albo na zrebaki? Można, ale zrobi sie wonczas arka noego na piersiach, rękach... za dużo zwierząt na jedneko człowiek, tak sądzę.. A czy owe elementa NIE BEDĄ SIE ZE SOBĄ GRYZŁY...estetycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 09:55 drzejms-buond napisał: > A czy owe elementa NIE BEDĄ SIE ZE SOBĄ GRYZŁY...estetycznie? Ja wiem... Ale to nawet moglaby byc jakas modyfikacja elementarza: Ala ma boa a Ola ma kota. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 15:16 Tu przypomniala mi sie larsonowa arka Noego:)))) nie mam niestety obrazka pod reka. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 15:19 robastewart.blogs.com/snippets/BleachersComicArk021704.gif to juz inny autor, ale pierwsze zdanie sie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 15:20 www.abarnett.demon.co.uk/images/farside_ark.gif Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 15:22 www.abarnett.demon.co.uk/images/NOAHARK2.gif No kangaroos? Why? (Monty Python, Ostatnia Wieczerza) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 15:26 thebackpew.com/backpew/images/tshirt_snowarkpic.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 15:24 A, Fiori, bo ja wam Larsonowego Giorgio Armamiego w domu slalem, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 15:31 zwizualizowalam ogon bobra plaskajacy po schodach. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 15:33 Mokro plaszczacy, co podkreslam. Mosniejszy, zawiesistszy odglos. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 15:37 millefiori napisała: > Mosniejszy, zawiesistszy odglos. Mocniejszy, mialo byc. Za usterki jak zwykle przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 15:38 millefiori napisała: > Mokro plaszczacy, co podkreslam. Mosniejszy, zawiesistszy odglos. ---> dokladnie. My tu dysponujemy swiezym bobrem w przed-okiennym stawie. Sie napatrzywszy latem. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 15:35 O czescVaud! Wlasnie odczytalem majla. Tak jest, zgdazam sie naprzdo chocy rok dluzej. Odpowiem za chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 15:41 brezly napisał: > O czescVaud! Wlasnie odczytalem majla. Tak jest, zgdazam sie naprzdo chocy rok > dluzej. Odpowiem za chwile. ---> "zgdazam sie naprzdo chocy rok" ---> prosze o objasnienie, gdyz. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 15:47 Naprzod trza chocby mialo trwac dluzej, ze w kontekscie majla. O to. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Wątek zaproszeniowy 02.02.06, 15:46 bobrowy ogon w przyodzieniu dobry byłby na mocne ĄTREE..poprosimy bardzo w myśl hasła: dobry bo bobry Odpowiedz Link Zgłoś