Dodaj do ulubionych

Rosjanie kupują Giewont

09.02.06, 09:48
A Słowację już też odkryli?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Rosjanie kupują Giewont IP: 87.207.74.* 09.02.06, 10:19
      Tak, pod Chopokiem jest ich pełno jak jest prawosławny nowy rok
      • Gość: buraki Re: Rosjanie kupują Giewont IP: 70.230.73.* 09.02.06, 11:50
        "Są wymagający, codziennie trzeba zmieniać dla nich ręczniki, codziennie
        sprzątać pokoje - podkreśla Katarzyna Kasperczyk, współwłaścicielka pensjonatu
        Jawor."

Niesamowite! Codziennie zmieniać ręczniki, sprzątać! Toż to nie do pomieszczenia
        we łbach pomiotów komuny.
        • Gość: zoltek Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.ip.fastwebnet.it 10.02.06, 14:30
          > "Są wymagający, codziennie trzeba zmieniać dla nich ręczniki, codziennie
          > sprzątać pokoje - podkreśla Katarzyna Kasperczyk, współwłaścicielka pensjonatu
          > Jawor."

no rzeczywiscie!! w glowach im sie poprzewracalo ;PPP
          pani Katarzyna to chyba zostala w poprzednim systemie...
    • Gość: Anna Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 10:26
      Mieszkałam w górach przez 2 lata więc miałam okazję poznać obyczaje panujące pod
      Tatrami, artykuł nie oddaje całej prawdy o panujących tam zwyczajach.
      Wystarczy się przekonać czekając w kolejce np. na Szymoszkowej.
      Czar zjazdów pryska.
      Ten kto był i zasmakował pobytu w czasie przyjazdów gości z zagranicy wie o czym
      mówię.
    • Gość: black Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 11:14
      W tytule stoi, że Rosjanie kupują giewont, z tekstu można się dowiedzieć, że
      kupują raczej giewonty i wyborową. Nie rozumniem tych kłamliwych tytułów
      nadawanych tekstom w GW.
      • Gość: mika [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 11:56
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • grs80 Re: Rosjanie kupują Giewont 09.02.06, 11:29
      Taki jakby subtelnie Pielewinowski klimacik.
    • Gość: ewa Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.man.polbox.pl 09.02.06, 11:37
      Polacy jeżdzą chętnie m.in. do Czech. Podróż z Warszawy do przygranicznych
      Jesionek (Jeseniky - przejście graniczne w Głuchołazach) trwa około 6 godzin
      (oczywiście pod warunkiem, że w Polsce zima znów po raz setny w jednym sezonie
      nie zaskoczy drogowców i katowicka oraz autostrada są przejezdne). Mają tam
      świetne trasy dla tych, którzy lubią biegówki lub śladówki. Nie brakuje śniegu
      ani pługów do odśnieżania ulic. Odśnieżanie ulic odbywa się prawie całodobowo,
      a nie, jak u nas, dopiero jak spadnie pół metra śniegu i TIR zatarasuje
      przejazd. W restauracji, do której chętnie chodziliśmy w Jesieniku również
      podawano kartę dań w języku polskim. A za parkowanie na parkingu samochodowym w
      Červenohorské sedlo zapłaciliśmy tylko za pełne godziny, chociaż do kolejnej
      pełnej godziny brakowało zaledwie dziesięciu minut. Byłam tam dwukrotnie i mam
      nadzieję, że pojadę po raz kolejny.
    • Gość: milimetr W Zakopcu niestety to nie jazda IP: *.sggw.waw.pl 09.02.06, 11:48
      Jak są grzeczni i płacą to czego jeszcze wiecej trzeba? A polacy? Jada dalej i
      to bynajmniej nie ze snobizmu ale z chłodnej kalkulacji. Bo Zakopane jest dobre
      do siedzenia w knajpach i jedzenia kiszonych ogórków zapijanych wyborową, ale
      nie do uprawiania narciarstwa (góry oczywiście przepiękne-no i na tym koniec).
      Pojedziesz w Alpy (gdziekolwiek) kupisz karnet i masz w nim wszystko (nie tylko
      wyciagi ale np. ski-busy czesto razem z basenem itp.). Pojedziesz do Zakopca
      płacisz- za busa, za kibel, taksę klimatyczna, za Kolej Linowa, Gasienicową i
      Goryczkową, Nosal Gubałówke osobno. A moze chcecie załatwic pozwolenie na
      stawianie slalomow? Powodzenia!!! To oczywiscie nie znaczy, że czasem nie ma
      tam cudownej jazdy, ale nie o to chodzi! Obecnie to kompletna porażka i
      średniowiecze. (Wypowiedź dotyczy jazdy na nartach bo sam Zakopiec jes
      wyjątkowo "klimatyczny").
      • Gość: marz Re: W Zakopcu niestety to nie jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:01
        Może wreszcie znajdzie się nas więcej z taką opinią o Zakopanem!!!A Ruscy jak
        chcą niech jeżdżą, za chwilkę- mam nadzieję!!!! tylko oni tam będą jeżdzić! To
        gorzej niż średniowiecze!!! zresztą jak cała polska turystyka - 100 lat ,,za
        murzynami" ,nie tylko za Słowacją!!
        • Gość: KR$ zgadzam sie IP: *.riz.pl 09.02.06, 17:28
          Mozna pojezdzic tylko i wylacznie w kotle Gasienicowycm i Gorczykowa. Gorale
          zlodzieje i naciagacze straszne - ostatnio bylem na nartach w Szwajcarii i gdyby
          nie dojazd to calosc wyniosla by mnie taniej niz analogiczny okres w Zakopcu. No
          i nikt mnie nie popychal w kolejce do wyciagu, nikt nie lazil mi po nartach ani
          nie robil wyzej wymienionych czynnosci z dwukrotnie wieksza natarczywoscia
          wyrzucajac przy tym z siebie rosyjskie zwroty.

Pozdrawiam narciarzy kulturalnych.
    • Gość: narciorz Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:09
      Ech, szkoda, ze autor tekstu nic nie wspomnial o umiejetnosciach i technice narciarzy zza Buga:) No ale coz - kazdy kiedys uczyl sie jezdzic ale niekoniecznie od razu na Nosalu!
    • Gość: Darek Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.06, 12:14
      Rozhlédni se kolem sebe s otevřenýma očima! (Jak to mówią Czesi). Zobaczysz
      tylko wielkie zapóźnienie turystyczne oraz żądnych pieniędzy autochotonów,
      którzy niewiele ofiarują w zamian. Dlatego ja polecam CZESKĄ REPUBLIKĘ!
    • krzysiek491 Re: Rosjanie kupują Giewont 09.02.06, 13:40
      Jeżdżenie do Zakopca, to chyba takie rosyjskie samobiczowanie za Kamczatkę,
      Syberię i inne wschodnie kurorty, którymi raczyli Polaków w XIX/XX w
      • Gość: ewa Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.man.polbox.pl 09.02.06, 13:51
        A jeżdżenie do Czech to takie nasze polskie samobiczowanie się za Zaolzie i
        interwencję w Pradze?
        • Gość: Darek Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.06, 13:56
          Ewa - to tylko nasze "wybaczamy" za plądrowanie Śląska przez Czechów podczas
          wojen husyckich....
          • Gość: ewa Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.man.polbox.pl 09.02.06, 17:32
            Ale my nie mamy czego im wybaczać. Przecież Śląsk nie był wtedy polski. Co
            prawda odbiegliśmy trochę od tematu i go upolityczniliśmy, ale zgadzamy się co
            do tego że w czeskich górach jest fajniej (pod względem infrastruktury, cen i
            obsługi)niż w polskich. Niestety.
        • krzysiek491 Re: Rosjanie kupują Giewont 09.02.06, 15:27
          Nie, po prostu w Czechach i na Słowacji jest lepsza infrastruktura i niższe ceny
          • Gość: Juhas Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.netday.pl / *.netday.pl 09.02.06, 23:48
            Byłem na tak polecanej Słowacji latem i uważam ,że to jest dopiero
            przereklamowany kierunek. Za infrastrukturę z późnego Gierka ceny coraz bliższe
            polskich.
    • typowy_kark co do wyborowej - racja 09.02.06, 15:52
      wogole polska wodzia ponad wszystkie trunki !
    • Gość: artur Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 16:00
      ja tam co roku jezdze do czarnobyla nabrac pozytywnej energii do zycia i zeby
      zaoszczedzic na swietle,jak moge sam swiecic
    • Gość: Narciarz Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 17:22
      Przecież do Zakopanego nie jeżdzi się na narty. Warunki dla narciarzy są ale
      tylko na Kasprowym a tam? Kolejka na kasprowy to 3 godzinny oczekiwania. Na
      górze do wyboru tylko dwie trasy-nuda. Zakopane jest fajne ale tylko do zabawy,
      chociaż znam lepsze mijsca do tego. No a z tego co wyczytałem w artykule to
      można tam jeszcze pojechać z powodów czysto snobistycznych. Nie wiem jak teraz
      ale jeszcze kilka lat temu modne było spędzanie sylwestra w Zakopcu. To była
      żenada. Ludzie którzy nigdy nie byli na szlaku - no chyba że pani w szpilkach a
      jej pan w dresiku na Giewoncie opowiadali potem przez pół roku(do czasu wyjazdu
      do Łeby)jak to zajebiście jest w górach. No bo wiadomo przecież że jak mówi się
      że było się w górach to w Zakopanem. Inne góry się nie liczą. Nie ma.
    • Gość: Caddi Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 17:49
      Najciekawsze, że w warunkach terenowo-śnieżnych
      rozpoznać z daleko można przede wszystkim
      warszawiaka.
      Dla osób posiadających alergię na warszawiaków
      i górali polecem Krynicę :-))
      Miło, spokojnie i co roku powstają nowe trasy i wyciagi.
      • Gość: wars Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 19:55
        Caddi, weź coś na przeczyszczenie, to ci pomoże na kompleks prowincji;-))
        • Gość: corgan tak warszawiacy wcale nie wiedzą co to ta Krynica IP: *.chello.pl 10.02.06, 04:38
          i gdzie leży. No jasne! i nikt z Warszawy tam nie zagląda. Ale dobrze że
          powiedzialeś - w przyszłym roku na pewno wszyscy tam ruszą.
    • Gość: Lehoo Re: Rosjanie kupują Giewont IP: *.internet.v.pl 12.02.06, 09:01
      Tylko Hala Szrenicka ! Nie ma tam ani Rosjan ani Górali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka