itziar www.oznakowani.pl 10.02.06, 12:58 "Do rejestru korzyści majątkowych wpisał swoją niepracującą żonę. " Ciekawe czy imię chociaż podał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Ula Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 13:21 Szkoda, że autorka artykułu nie zauwazyła, ze nauczycielki to wykształcone istoty, z reguły z wyższym wykształceniem a więc na jakims poziomie rozwoju intelektualnego i może to kręci pisowców ???? ja mam taką nadzieję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matkapolka Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 13:39 Pracuję - bo muszę. Po powrocie do domu często jeszcze zlew pełen naczyć, bo mąż siedząc cały czas w domu tego nie zrobił - a zresztą jego zdaniem jest to zadanie kobiety. On przez pół roku jest juz bezrobotny, ale pracą w domu się nie skala. Nie wiem ile jeszcze tak wytrzymam - ale kontynoowanie modelu tradycyjnej patriarchalnej rozdziny typu podział prac na typowo meskie i kobiece, do czego się chce przyczynić odgórnie nowa władza napawa mnie coraz większym wstrętem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabb Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.dsl.swic.bdi.inetia.pl 10.02.06, 14:42 Jest to kolejny dowód, że świat kręci się wokół pewnych reguł. Nauczyciele to specyficzna grupa społeczna wywodząca się zwykle z tzw dołów społecznych (pierwsze dziecko w rodzinie które pokonało próg maturalny ) - co wcale nie jest naganne, a wręcz przeciwnie - ale mająca - z tego właśnie powodu - pewien kompleks. Często uczniowie są ofiarami nazbyt ambitnych belfrów. Ta statystyka pokazuje, że kompleksy tego typu mają również mężowie owych żon - nauczycielek i tzw mężowie stanu(?) Myślę, że jakiś student socjologii, czy innej -logii, mógłby zrobić łatwe badania potwierdzające tę tezę. PiS to niewyczerpane źródło. Wszyscy posłowie tej partii i jaśniepanujący( których gdzieś mi się zdarzyło słyszeć) zachowują się, mówią, i traktują innych właśnie jak nauczycielka nauczania początkowego swoich uczniów. Ona - ta nauczycielka, tzn ci wybrańcy pewnej grupy społecznej - wiedzą ile jest 1+2, jak się pisze wru- , o przepraszam, wróbelek, a pan profesor Ziobro pokazał uczniom ciekawostkę jak ciecz potrafi zmienić swój stan skupienia, o znów przepraszam, to jeszcze nie ta klasa, jak woda zamarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.chello.pl 10.02.06, 14:51 Ja nie twierdze, ze nauczyciele mają super, ale wcale nie mają tragicznie. Oczywiscie duzo zalezy od dzieci, które ci nauczyciele uczą oraz od dyrekcji szkoły, w której uczą. Ale nie powiecie mi, ze nauczyciel, który ma 1 etat pracuje średnio po 10 godzin dziennie. OK, na poczatku jest ciezko, ale po paru latach pracy nie robisz nowych konspektow, tylko korzystasz ze starych, a czesto nauczyciele biora zeszyty uczniow po zakonczeniu roku na konspekty (moje zeszyty z historii w podstawówce trafiły do nauczycielki). I czesto ludzie po innych studiach tez pracuja za 700 pln, tylko ze nie 18 godzin tygodniowo... A nauczycieli jest pod dostatkiem - wiem, bo duzo moich znajomych skonczylo pedagogike i czesc ma problem ze znalezieniem pracy. A na pewno nie sa półgłówkami nie nie myślą, że Kolumb był Polakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Co tam nauczyciele, popatrzcie jak krótko pracują IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 15:38 Co tam nauczyciele, popatrzcie jak krótko pracują np. aktorzy w teatrze. 2 godziny dziennie i wolne! A taki profesor na uczelni - 2-3 wykłady w tygodniu i free. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: Co tam nauczyciele, popatrzcie jak krótko pra 10.02.06, 15:44 Gość portalu: bebe napisał(a): > Co tam nauczyciele, popatrzcie jak krótko pracują np. aktorzy w teatrze. 2 > godziny dziennie i wolne! A taki profesor na uczelni - 2-3 wykłady w tygodniu i > > free. Co Ty opowiadasz? Mamw rodzinie profesora i ów człowiek pracuje naprawde cięzko - doktoranci, seminaria, obowiazkowe publikacje, książki (prawda jest taka, ze kto nie pracuje naukowo i nie publikuje - wypada z naukowego "obiegu"), do tego konferencje i recenzowanie prac doktorskich z innych uczelni (czytasz 400 stron i piszesz opinię - to nie zajmuje godziny!). Co do nauczycieli. Moi znajomi nauczyciele pracują około 40 godzin tygodniowo (przynajmniej ci w liceum) - 25 godz. lekcyjnych + spotkania z rodzicami, konsultacje, praca w domu (zwł. humaniści maja duzo czytania). Często maja jakieś szkolenia po południami i w soboty. Nie znam osoby, która w szkole pracuje 18 godzin. Gdyby ta praca była łatwa i przyjemna, jak piszecie, ludzie zabijaliby się w kolejkach do złożenia podania o prace w szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Właśnie to chciałam powiedzieć.. IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 15:57 Właśnie to chciałam powiedzieć. Przepraszam, że a rebours. Sama jestem nauczycielką, dlatego denerwuje mnie, gdy ktoś ocenia moją i innych nauczycieli pracę tylko po tym co widać ewidentnie na zewnątrz. Gdyby tak oceniać pracę np. piosenkarza, to można powiedzieć: że pracuje tygodniowo tyle ile trwaja koncerty. I nie brać pod uwagę czasu na przygotowania,próby, ćwiczenia, organizację koncertów i bóg wie jeszcze czego. Nie mówiac juz o tym, ile nauczyciele dokładają do tego interes,u jeśli nie chcą żebrać od dzieci na przygotowanie pomocy do lekcji (papier, ksero, własny komputer, drukarka, skaner, kartony, flamastry itp.) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.4web.pl 10.02.06, 17:03 nauczycieli jest pod dostatkiem - wiem, bo duzo moich znajomych skonczylo ped > agogike i czesc ma problem ze znalezieniem pracy. Po pedagogice to masz nauczycieli klas I-III i przedszkola oraz świetlicy. Wydaje mi się, ż e w ogóle tutaj nikt nei wie, że żeby zostać nauczycielem matematyki, nei kończy sie pedagogiki, ale matematyke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecik Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 15:08 "głupi jak nauczyciel" coś w tym jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w_o2 PiS MANIPULUJE GAZETĄ IP: *.aster.pl 10.02.06, 14:54 Była krytyka kaczora a tu ostatnio Pis to taka dobra partia. Agora moze sie obawiac kaczora ale czy sa w Polsce jakieś media, którym mozna ufać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOOD Re: "Prasa klamie", krzyczelismy podczas "wydarze IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 10.02.06, 21:16 n marcowych '68. Michnik napewno tez wyznawal te zasade dopoki w 1989 przy "okraglym stole" rozkradziono majatek narodowy Polski, a sam Michnik zafundowal sobie wlasnego brukowca. Wtedy jeszcze nikt nie wiedzial ze bedzie antyrobotniczy (KOR, CO TY NA TO Michnik) i antypolski. Tak z krzykacza zrobil sie red. nacz. i milioner. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expat-2 Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 15:29 co za bzdury wypisujecie na temat tego wczesnego powrotu nauczycieli do domu; też niestety mam żonę nauczycielke, ale nie jestem ani z PiS ani posłem; żona wraca ok 17:00, bo zebranie z rodzicami, bo znowu jakiś gó..az narozrabiał i przywiozła go policja z miasta, bo rada pedagogiczna i tak dzień w dzień; a potem - do późnej nocy, czasami 1 - 2, sprawdzanie prac klasowych, testów klasówek, przygotowanie się do nastepnego dnia, do zajęć pozaszkolnych, a najgorsze barachło to niekończąca się sprawozdawczość, ble,ble, ble tony papieru sprawozdań do kuratorium, a lasy ida na makulature, a potem pani nauczycielka opowiada o ekologii i że trzeba oszczędzac piękna polską przyrodę, którą wieczorem przerobiła na makulature dla kuratotium pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marta.uparta Re: PiS-owców kręcą nauczycielki 10.02.06, 15:40 może lubią być stawiani do kąta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.kettering.edu / *.kettering.edu 10.02.06, 15:44 PiS-owcow kreca nauczycielki, bo moga im postawic pale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitrek Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.multico.pl 10.02.06, 15:54 A ja uważam, że wpisanie żony do rejestru korzyści majątkowych jest uprzedmiotowieniem kobiety. Ciekawe, że żadna z organizacji broniących praw kobiet nie podniosła jeszcze larum. Odpowiedz Link Zgłoś
agtom11 Re: Kicie Kazia zamienić na kicie Lecha I.. 10.02.06, 16:30 Jarosław i-sekretarz PIS powiniem wydać rozkaz i zamienić żone Marcienkiewicz na żone swojego brata -wielece nam panującego brata. Po takiej zamianie momentalnie podnióśł by się autorytet państwa polskiego którego prawdopodobnie jest para z pałacu prezydenckiego. Kaziu M ma laskę nieco nieco bardziej dystyngowaną i lepszej prezencji niż okropna Kaczyńska. Kaczyńska wyglądem przypomina człowieka/nie można powiedzieć że kobiete/ który przez długie lata pracowałby w kamiełomonach lub i to bliżej prawdopodobności - przypomina człowieka który przez kilka lat pociągał polskie trunkowe wynalazki które w okropny i szybki czas niszcza wygląd szczególnie cere człowieka. Teraz to już jasne dlaczego brat Lecha został starym kawalerem -bo jak zobaczył co za laske lechu poślubił to mu sie żony odechciało.Kaczyńscy mieli zawsze ambicje polityczne i gdyby obaj mieli takie pięknośći jak Lechu -to już naprawdę świat by pękł ze śmiechu a nasze Mis Polonia nigdy by się nie dostawała do finału bo gdy Kaczyńska będzie się pokazywala często na różnych forach miedzynarodowych to świat patrząć na nią wyrobi sobie myślenie że takie tylko okazy mamy w polsce. Niech mi ktoś podpowie :W TVNie gdy prezydent udawał się do swojego guuruu za ocean byłą migawka jak pierwsza para?? prezydencka wsiada do samolotu rzadowego i Kaczyńska niesie w ręku torebke i uwaga!!!-REKLAMÓWKE z loggo jedenej z firm handlowych-a więc pytanie :czy to jest kindersztuba oraz co Kaczyńska w tej reklamówce miała/może kanapki z wędliną na czas podróży -dbając o to aby załoga samolotu jeszcze nie wymieniona na swoich -nie otruła małżonka- jeśli tak to bidulka bardzo się martwi o meżusia i może to jest właśnie przyczyną tak paskudnej cery na twarzy. Pierwsza dama z REKLAMÓWKA -i to jest właśnie poziom naszego reprezentanta narodu-he,he. JOLA K. WRÓĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iu Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 16:43 Jarka szlag trafi, przecie to totalna manipulacja. Jak można było dać taki perwersyjny tytuł w tej no gazecie. I znowu i jeszcze bardziej obrazi się na tych nieobiektywnych dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9714 Re: PiS-owców kręcą nauczycielki 10.02.06, 19:29 Ja zupełnie nie rozumiem takiej niemądrej propagandy przeciwko kobietom , które mają bardziej męskie zawody.A prawniczek to juz nikt nie lubi???Jestem zdruzgotana!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.atol.com.pl 10.02.06, 19:41 no fakt jedyna prawdziwe matki z PiS, zapracowane po uszy inne to wyrobnice i tym podobne ..... Odpowiedz Link Zgłoś
monika9714 Re: PiS-owców kręcą nauczycielki 10.02.06, 19:46 Nie martw się Monika, doskonale ciebie rozumiem.Szkoda tylko,że pan Kaczyński ma córkę prawniczkę na aplikacji adwokackiej-ciekawe czy ją tez zamkną pisuary w domu.Totalny brak SZCUNKU DO WSZYSTKICH KOBIET!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 20:07 Jestem ciekawa jak opiekowałyby się "dzieciami i garami"gdyby dostały po 899,10 zł brutto na m-c jako płacę od wielkiego męża tzw." becikowego",marszałkowego i no poselskiego.Niedobrze mi się robi.Ciala pedagogiczne w RP to potęga szczególnie w zakresie wiedzy i kompetencji przekazywanej/o zgrozo/dzieciom i mlodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordzinas CIEKAWE KTO KRĘCI PLATFORMERSÓW ???? IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.06, 21:10 Ich kręci chyba tylko i wyłącznie zawiść i nienawiść do PISu. Tak jak ich lidera idiotę - Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROD Dlatego te glaby wygraly wybory, nauczyciele IP: 212.125.240.* 10.02.06, 21:28 najbardziej upadla warstwa spoleczna w Polsce. Zakompleksione nieroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądna kobieta Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.tuchomie.wirt.pl 10.02.06, 21:30 Pan Marszałek Jurek i Poseł Cymański skoro uważają, że ich zony powinny otrzymywać emerytury nie stworzą oficjalny zawód "żonapracująca kobieta na moim folwarku", płaci jej pensję i opłaca ZUS a będzie z tego emerytura. Mam nadzieję, ze nie mieli na mysli, iż pensję i emerytury żony będą otrzymywać z kasy państwowej / czyt. na koszt podatników / ?! Pan Cymański, skoro widzi, że żona tak ciężko charuje w domu niechże zatrudni pomoc domową a nie użala się społeczeństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Key Jak trepy IP: 195.117.144.* 10.02.06, 21:34 U wojskowych tak samo, ale jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 21:54 Bardzo cieszę sie,że wreszcie otrzymaliśmy polityków,którzy doceniają pracę swoich żon. To bardzo wzniosłe.Myślę,że pomyślą o zawodzie nauczyciela i wreszcie ktoś go doceni. kocham Was polityków PISOWCów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 21:59 Bardzo cieszę sie,że wreszcie otrzymaliśmy polityków,którzy doceniają pracę swoich żon. To bardzo wzniosłe.Myślę,że pomyślą o zawodzie nauczyciela i wreszcie ktoś go doceni. Kocham Was polityków PISOWCów. Mam prośbę, prześwietlcie dyrektorów - starych komunistów,którzy nie mogą się oswoić jeszcze z systemem demokracji i molestują nauczycieli. Grabowiec powiat - zamojski, błagam o pomoccccccccccccc.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaubasa Re: PiS-owców kręcą nauczycielki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 22:44 O k.u.r.w.a ale szkoda. lol Odpowiedz Link Zgłoś
michal.setlak Oboje opiekujemy się dziećmi 10.02.06, 23:40 Kiedy się pobieraliśmy, żadne z nas nie myślało o karierze, a raczej o wspólnej przyszłości i dzieciach, o tym, żeby się razem zestarzeć (to chyba dziś niemodne?). I tak wychowujemy dwójkę (na więcej nas nie stać - żadne becikowe, wystarczające na miesiąc, nie pomoże; każde dziecko to zobowiązanie się do zainwestowanie dziesiątek a może nawet setek tysięcy złotych). Staramy się dać im od siebie jak najwięcej - czytanie na dobrano, wycieczki do muzeum w weeknd. Liczy się to, co damy im będąc z nimi - później już nas nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
eljot3 Oświatowe dziadostwo 10.02.06, 23:42 To do cholery powinni wiedzieć, jakie dziadostwo panuje w polskiej oświacie. Panie premierze, czas na zmiany!!!!!!!!!!! Pozdrawia nauczycielka. Odpowiedz Link Zgłoś
me.neta Re: PiS-owców kręcą nauczycielki 11.02.06, 00:27 Przeciez kazdy wie, ze nauczycielami zostaja najgorsi nieudacznicy, ktorzy ucza takich samych nieudacznikow jak oni, chyba ze ktos sie wyrwie i zostaje kims. Odpowiedz Link Zgłoś
me.neta Zona Kazia to pieknosc 11.02.06, 00:29 Szkoda ze nie startowala w wyborach Miss Polonia. Z pewnoscia by wygrala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zona Kazia to pieknosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 13:04 pewnia jako jedna z niewielu w tej partii-dlatego ja wzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 nauczycielka to praca dla wykształconych biednych 11.02.06, 10:44 i nie trzeba się sk...rwić. Dlatego mniej mają bussineswomen i urzędniczek na wyskoich stołkach. Ale to się zmieni w ciągu paru lat... Odpowiedz Link Zgłoś