Dodaj do ulubionych

Krócej śpisz, bardziej tyjesz

IP: *.gfk.pl 25.05.06, 10:48
Kto wcześniej wstaje ten ma niżesz IQ! To chyba poobna zależność, ale czy
oznacza ze jak będziemy wczesniej wstawać to nam sie IQ obniży? Nie. Musimy
wstawać wcześniej bo mamy niższe IQ. Kobiety które krócej śpią mają zapewne
mniej kasy i mniej czasu dla siebie w ogóle, czyli ciężko im o siebie dbać!!
Obserwuj wątek
    • Gość: aparatczyk Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 11:17
      Za to wyglaskane i wypoczete pudla wstawajac w poludnie maja na tyle czasu i
      swiezosci umyslu aby lepiej zaplanowac trase z domu do kosmetyczki a pozniej na
      solaruim. Gratuluje
      • pralka09 Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz 25.05.06, 11:22
        eee dziwne te wynika ja juz sprawdzilam ,ze jak musze wczesniej wstac, to wcale
        wczesniej nie ide spac,, wiec spie krotko, za to pobudka rano kosztuje mnie
        tyle energii, ze nie musze nic robic i od razu chudne.
        • czarnonijaki Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz 25.05.06, 12:31
          A jak jest z popoludniowa dzemka:D?

Dlaczego nie da sie prowadzic firmy bez Microsoftu;)

Znajomość zagrożeń
          • konread Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz 25.05.06, 12:55
            czarnonijaki napisał:

> A jak jest z popoludniowa dzemka:D?

A to zależy czy o przed czy poobiednią Ci chidzi;)
            • zupa_wolowa Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz 25.05.06, 16:49
              Najlepsza chyba ta dżemka zamiast obiadu ;)
    • mishak kto dlugo spi, ten glosuje na PiSuar:) 25.05.06, 11:39
      jest taka zaleznosc?? mozg sie lasuje od spania po 10 h i wiecej..takiej teorii
      nie ma przypadkiem?
      • himhith Einstein spal po 10h na dobe! 25.05.06, 11:53
        Einstein spal po 10h na dobe! Do tego urzadzal sobie krotkie drzemki w ciagu dnia.
        • kocieta Re: Einstein spal po 10h na dobe! 25.05.06, 12:15
          Ja sypiam po 12 a i tak mi mialo.
          • manzoni Re: Einstein spal po 10h na dobe! 25.05.06, 12:34
            tez bym chciała tyle spac, marze o tym, dzis z trudem wstałam z łózka. bo
            sypiam po kilka h najwiecej to około 7 mi sie zdaża.a drzemki to juz chyba od
            stu lat nie miałam, ale mam tyle pracy ze nie mam czasu jesć i tak chudne , i
            tak zamyka sie błede koło, hihi...
            • Gość: buntownik Re: Einstein spal po 10h na dobe! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.05.06, 15:22
              I ta właśnie pęd za mamoną gubi ludzi.
            • Gość: Lucusia Re: Einstein spal po 10h na dobe! IP: 212.244.186.* 25.05.06, 15:33
              A ja zasuwam, śpię góra 7 godzin i nie chudnę. Może jednak jest coś w tym co piszą.
        • Gość: jax Re: Einstein spal po 10h na dobe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:31
          I rzeczywiście nie tył!
    • Gość: dfg Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:14
      Proste - jak spisz to nie jesz ;]

s10.bitefight.pl/c.php?uid=44862
      • bri Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz 25.05.06, 14:58
        No właśnie, zapomnieli o tym jakże ważnym czynniku związanym z tyciem ;) Kto
        śpi dłużej ten dłużej nie je.
    • Gość: elka Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:31
      Ja tam nie wiem, ale śpię długo i dobrze a tyję bez opamiętania, co robić!!!
    • il_siciliano Bzdura 25.05.06, 13:53
      "A zatem drogie panie walczące z nadwagą: najpierw rano siłownia, a potem
      wieczorem długi i spokojny sen."

Co za bzdura! Od kiedy to siłownia sprawia, że spalamy tłuszcz? Drodzy
      redaktorzy, tłuszcz spalamy ćwiczeniami na płucoserce, typu bieganie, rower,
      basen etc. i to trwajacymi minimum 30 minut bez przerwy.

Ćwiczenia na siłowni (robione wg wskazań trenera w seriach) kształtują i
      rozwijają mięśnie, a nie spalają tłuszcz.

• Gość: ANKA9973 Re: Bzdura IP: *.29.98-84.rev.gaoland.net 25.05.06, 14:19
        Bledne kolo ktore jest u mnie to:jedzenie ze zmeczenia .praca ,dom ,dzieci
        pranie ,prasowanie, przygotowywanieitp.itd A jesli maz pyta o seks to jak pies
        warczac odpowiadam jestem zmeczonaaaa!
        Zazdroszcze zmanierowanym,bogatym damusiom porannej silowni,basenu i lezenia do
        gory brzuchem-BUZIACZKI!
      • mahadeva Re: Bzdura 25.05.06, 14:23
        A bieznia???? :)
        • Gość: ninka Re: Bzdura IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.05.06, 14:39
          ja śpię średnio 6-8 godzin, im wiecej spię tym wstaję bardziej zmęczona, a
          jeżeli chodzi o tycie, to właśnie chudnę z tygodnia na tydzień i to nie zależy
          od ilości snu ale od zmiany w sposobie odżywiania i chodzenie na areobik
          • Gość: snajper Re: Bzdura IP: *.kbpauk.ru 25.05.06, 14:48
            Ktos tam cos gadal o IQ, ze czym krocej ...,to mniejsze.a moja bratowa moze
            spac 24h na dobe a jest glupia jak but z lewej nogi. a jest szczupla dlatego ,
            ze jak stare pudlo , ktore sie wyleguje , to ma i czas na kosmetyczke, jakuzi,
            chodzenie po sklepach za ciuchami.Moja zona tez jest szczupla, a to z powodu ze
            pracuje i zyje aktywnie.oboje spimy niezbyt dlugo.cos to nie tak z tym spaniem
            i chudnieciem
      • Gość: Racja Silownia spala wiecej IP: *.system.szczecin.pl 26.05.06, 06:07
        bieganie jak dobrze zauważyłeś spala tłuszcz po 20 minutach, dlatego potrzeba
        minimum 30 min na efekty

a prawda jest taka, że wydolnościowe sporty usuwają więcej i szybciej wodę z
        organizmu, dlatego się wydaje, że chudniesz szybciej.

siłownia spala tłuszcz szybciej, sam wypraktykowałem, bieganie i koszykówka
        tylko poprawiają kondycję a robiłem po 2 godz dziennie.

teraz nasuwam brzuchy ciągle, podciągam się na drążu i efekty z chudnięciem są o
        niebo lepsze, że już nie wspomnę o lepszej sylwetce.

:)
    • annika-ja Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz 25.05.06, 14:50
      Hehe - "2 kilo to liczba uśredniona, niektóre panie przytyły nawet 15 kilo"
      Czyli inne nie przytyły albo wręcz schudły, bo skąd taka średnia? :D

Nie ma to jak statystyka dobrana do tezy.
      • Gość: bri Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz IP: *.crowley.pl 25.05.06, 15:00
        Jednak średnio wszystkie przytyły a nie schudły.
      • Gość: Statysta Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz IP: *.ztpnet.pl 25.05.06, 18:42
        Tu akurat nic dziwnego. Przykład: 20 kobiet - jedna przytyła 15, druga 5, trzecia 3, a pozostałe 17 kobiet o 1 kg - średnia to właśnie 2 kg.
    • Gość: Van Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz IP: *.bc.hsia.telus.net 25.05.06, 21:31
      Pamietam, ze prof. Doroszewski mowil, ze jesli narod chce mowic "na fabryce",
      to forma ta wejdzie do poprawnej polszczyzny. Prorocze slowa, prawda?
      Tak juz mowia "na silowniach".
    • matheus.baere Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz 25.05.06, 22:00
      To jakieś oszustwo... Odkąd zacząłem sypiać 8 godzin na dobę (rok temu było
      sześć) przytyłem dobre 10 kilogramów. A Żona śpi coraz krócej i powolutku mi
      chudnie.
    • Gość: Bunia Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 22:25
      Ja uwielbiam spać zwłaszcza nie sama. Pozdrawiam.
      • dareksl Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz 25.05.06, 22:59
        to dobry seks powoduje ze ludzie chudną szczególnie taki szalony
    • Gość: WelcomeToDisneyPL czyli robisz se dziecko i finito fajne ciało... IP: *.spray.net.pl 25.05.06, 23:34
      PODWóJNE finito:
      > nawis po ciąży
      > krótsze noce z definicji

to wyjaśnia niski przyrost...
      • Gość: panKracy Re: czyli robisz se dziecko i finito fajne ciało. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:11
        Widocznie te badania dotyczą tylko kobiet bo od roku (prawie) zasuwam w robocie
        na nocki, odsypiam ok 4-6h i nie przytyłem. Za to pogorszył mi się wzrok i łeb pęka.
    • Gość: leń Re: Krócej śpisz, bardziej tyjesz IP: *.stk.net.pl 26.05.06, 19:42
      oj ale sie czepiacie. dla mnie to jeszcze jeden argument zeby nie siedziec nad robotą, ale walnąć sie do łóżka. poza tym zarywanie nocy wiązaloby sie w moim przypadku z pożeraniem duzej ilosci dziwnych pokarmów..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka