Dodaj do ulubionych

Prezydent Lepper odwołany!

IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.06, 15:21
Stimmungsmache - "robienie nastroju" tak po niemiecku nazywa sie uporczywe
podkopywanie czyjejs opinii, nawet w najbardziej absurdalny sposob.
Do kogo brukowce typu "Metro" i "Fakt" sa adresowane, swiadczy sama szata
graficzna - duzo obrazkow, malo liter, nieskomplikowane zwroty, krotkie
zdania. Jednym slowem plankton z najnizszego dna bajora. PS: nie jestem
zwolennikiem Leppera, chodzi o pryncypia.
Obserwuj wątek
    • Gość: zet Re: Prezydent Lepper odwołany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:23
      ahahahahahaah a najgorsze w tym wszystkim, ze juz praktycznie mamy taka
      sytuacje :D
      • Gość: mejloo racjonalista? IP: 203.76.49.* 30.06.06, 11:34
        Przeciez ten artykul nie jest o Lepperze, tylko o absurdzie lustracji i innych
        temu podobnych pomyslow zastepczych na Polske, prowadzacych do opisanej
        sytuacji.
    • Gość: ecot cieńutke IP: *.244.149.234.ostrow2.tnp.pl 29.06.06, 17:19
      • Gość: Jan Aż mi żal autora tego artykułu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 09:41
        Śmieszna jest nazwa "Ćwikła" i chyba wymyśliwiszy to (albo usłyszawszy) biedny
        autor popadł w takie samozadowolenie ze stracil resztki autokrytyki. Za
        wymyslanie takich tekstow rodzice chwala swoje 7-letnie dzieci. Dla mnie dno.
    • typson Re: Prezydent Lepper odwołany! 29.06.06, 17:21
      a pamięć masz krótkoterminową? Wystarczy kilka miesiecy robienia dobrej miny i
      ćwikła juz nie jest chamem i przestępcą? Jesli tak to po co szuka sie agentow
      sprzed 20 i wiecej lat. Przeciez Ci ludzie dzis sa juz grzeczni, nie łamią
      prawa. Tylko kiedys trzoszke pałowali i donosili...
    • Gość: FreakyMisfit Re: Prezydent Lepper odwołany! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 29.06.06, 17:52
      To nie jest śmieszne - to jest straszne!
      Moim zdaniem IPN należałoby puścić w pizdu z dymem, tak by w końcu ktoś zajął się tymi milionami mieszkań, a nie ciągłe teczki, komuchy w sutannach, rozgrzebywanie historii, itp.
    • Gość: Kakaraczu Re: Prezydent Lepper odwołany! IP: 195.245.213.* 29.06.06, 17:55
      Mnie też męczy takie ciągłe szukanie powodu żeby się czepnąć albo PiS, albo LPR
      albo Leppera. Na żadną z tych partii nie głosowałem i nie będę głosować (w
      dającej się przewidzieć przyszłości) ale uważam, że takie przy*****anie się po
      prostu stoi w sprzeczności z dziennikarską chęcią do pokazania rzeczywistości
      maksymalnie obiektywnie. Inna sprawa, że tabloidy (w tym i Metro) jak nie ma
      tematów to muszą je zrobić. I pokazują wtedy gadające psy, tańczące tasiemce,
      żabę-która-umie-liczyć, dzieci siłaczy oraz zastanawiają się, jak będzie
      wyglądać Lepper za 20 lat.

kakaraczu
      • Gość: Czurakaka Re: Prezydent Lepper odwołany! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 29.06.06, 18:04
        Gość portalu: Kakaraczu napisał(a):

> Mnie też męczy takie ciągłe szukanie powodu żeby się czepnąć albo PiS, albo LPR
        > albo Leppera....

Zaproponuj komu trza, by utworzył Urząd Cenzorski i zatrudnij się tam. Byłbyś
        dobrym funkcjonariuszem ;)
      • Gość: didi ciekawe czemu Ćwikła...? :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 18:16
        • Gość: ja Re: ciekawe czemu Ćwikła...? :P IP: *.gdynia.mm.pl 29.06.06, 20:18
          Bo chrzani. Nie widzicie, ze to artykul pod Gilowska?
        • Gość: leslaw Re: ciekawe czemu Ćwikła...? :P IP: *.aster.pl 29.06.06, 23:44
          Bo za buraka poszedlby siedziec?
    • Gość: marchewka Re: Prezydent Lepper odwołany! IP: *.asko / 82.177.183.* 29.06.06, 17:57
      Ćwikły!!!!!!Napiszcie wprost: BURAKA LEPPERA!!!!!!
    • Gość: as200 Re: Prezydent Lepper odwołany! IP: *.nys.biz.rr.com 29.06.06, 18:02
      W "panstwach-miastach" wczesnosredniowiecznych (ok X w) polnocnych Wloch
      (Bolonia, Florencja, Padwa itd) wlasnie tak bylo - w wyborach wybierano kilka
      kompletow adminstratorow, ktorzy zmieniali sie co 1/2 roku. Krotka kadencja
      miala na celu zapobierzeniu wchodzenia w "uklady". Przgotowanie do pelnienia
      urzedu wynikalo nie z praktyki, ale z wyksztalcenia - w jakim to celu zakladano
      uniwersytety (Padwa, Bolonia itd)
      Poziom dojrzalosci obywatelskiej i skutecznosc dzialania owczesnej demokracji
      rozdziawia gebe i powala na kolana. Daaaaaaleko nam do nich. Planowano
      zaopatrzenie w zywnosc badajac , juz jesienia plony, byly panstwiowe
      ubezpieczenia itd itp
      Ale potem i tak skonczylo sie dyktaturami (np Visconti) a potem wojnami i na
      koniec "panstwem narodowym" .......
      • mark.parker Re: Prezydent Lepper odwołany! 30.06.06, 00:59
        Gość portalu: as200 napisał(a):

> W "panstwach-miastach" wczesnosredniowiecznych (ok X w) polnocnych Wloch
        > (Bolonia, Florencja, Padwa itd) wlasnie tak bylo - w wyborach wybierano kilka
        > kompletow adminstratorow, ktorzy zmieniali sie co 1/2 roku. Krotka kadencja
        > miala na celu zapobierzeniu wchodzenia w "uklady". Przgotowanie do pelnienia
        > urzedu wynikalo nie z praktyki, ale z wyksztalcenia - w jakim to celu zakladano
        >
        > uniwersytety (Padwa, Bolonia itd)
        > Poziom dojrzalosci obywatelskiej i skutecznosc dzialania owczesnej demokracji
        > rozdziawia gebe i powala na kolana. Daaaaaaleko nam do nich. Planowano
        > zaopatrzenie w zywnosc badajac , juz jesienia plony, byly panstwiowe
        > ubezpieczenia itd itp
        > Ale potem i tak skonczylo sie dyktaturami (np Visconti) a potem wojnami i na
        > koniec "panstwem narodowym" .......

Kaczory mogą się nawzajem zmieniać co pół roku i za każdym razem będzie to z
        deszczu pod rynnę. ćwikła zaś jest genialną ksywką - to taki okraszony burak :)))
    • Gość: Jasiu Smietana Znowu afera! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 29.06.06, 18:15
      Ja już kolejnej afery nie przeżyję. Niech Bóg was Błogosławi wszyscy święci! :-)
    • abhaod Re: Prezydent Lepper odwołany! 29.06.06, 18:16
      i taki byl najweselszy koniec lustracji rozpoczetej w 17 lat po zburzeniu muru
    • niknik Żart czy desperacja? 29.06.06, 18:40
      Dlaczego niektórzy ludzie robią się tacy nerwowi kiedy mowa o lustracji?
      Otworzyć te pieprzone teczki i po zawodach. No może nie do końca, bo część
      została zniszczona, a część zbunkrowana i jest trzymana jako "haki", ale i tak
      będziemy bliżej prawdy niż dalej. Ja chciałbym wiedzieć czy np. autor tego
      artykułu ośmiesza pomysł lustracji, bo jako ą, ę inteligent, humanista i esteta
      brzydzi się grzebaniem w czyiś brudach, czy też (czego nie twierdzę) dlatego, że
      sam był konfidentem, bądź (czego również nie twierdzę)chce ochronić przed
      ujawnieniem innych konfidentów?
      • mcbet Re: Żart czy desperacja? 29.06.06, 19:11
        Odpowiadam. Autor ma na tyle niewiele lat, ze konfidentem mogl byc jedynie w
        przedszkolu.
        A jesli chodzi o pomysl lustracji to wcale go nie osmiesza. Trudno osmieszyc
        cos czego nie ma - czyli wlasnie pomyslu na lustracje. I to wlasnie mial tekst
        uzmyslawiac
    • ardzuna Re: Prezydent Lepper odwołany! 29.06.06, 19:09
      Lepper z dorobioną brodą wygląda dużo lepiej, muszę powiedzieć. Powinien sobie
      zapuścić.
      • abhaod Re: Prezydent Lepper odwołany! 29.06.06, 19:14
        i jakis lepperenko powazniejszy
        • sto100 Re: Prezydent Lepper odwołany! 29.06.06, 20:03
          nie chce nawet takiej zabawy!
      • Gość: ja Re: Prezydent Lepper odwołany! IP: *.gdynia.mm.pl 29.06.06, 20:20
        Owszem, tylko ze z ta broda wyglada jak Trocki. I o to chodzi, i o to chodzi...
    • prawopl to jest fikcja. a tymczasem Jolka Kwach już niemal 29.06.06, 20:34

została prezydentem. Całość przygotowano jak w Rosijii - a więc elity wybrały
      sobie następcę, a naród oczywiście piał z zachwytu. Już prawie się to powiodło,
      aż tu nagle wybuchły te okropne afery, których mianownikiem wspólnym stał się
      ówcześnie panujący małżonek Kwaśniewski.

Tygodnik Polityka w świetle jupiterów zaprezentował nam następcę tronu - Jolkę
      Kwach, która oczywiście nie zaprzeczała, ani nie potwierdzała że ma chrapkę na
      te konfitury.

A Jolka tak się składa, że dużo mówi, nawet wtedy gdy nie ma nic do
      powiedzenia. Aby nie być gołosłownym: Jolka w programie TVP Moniki Olejnik
      stwierdziła ze śmiertelnie poważną miną, że "jej małżonek jest pomazańcem
      bożym"... Puk! Puk! zastałem Jolkę??

--
      www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów prezydentury
      Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą.
    • vortex21 Teraz GW będzie miała proces o zniesławienie ... 29.06.06, 21:11
    • Gość: Ober Lepper to jedyna alrernatywa dla huliganstwa Kacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 21:34
    • slomaa Bzdury 29.06.06, 21:40
      Głupi artykuł , przypuszczam iż pisał go jakiś zdesperowany nastolatek który
      chce iść "z duchem mody" i insynuuje nt. Leppera. Andrzeja L. ale na tle
      ministra edukacji to jest on wg. mnie wzorem do naśladowania :) A tak na
      poważnie to bez sensu sa takie dywagacje co bedzie za 20 lat , do tego czasu
      jest mozliwe iz mlode pokolenie w wyborach wezmie wiekszy udzial i wybiora
      "normalne" osoby ... Rozumiem najeżdżanie na Romka G. ale endriu ostatnio nie
      jest zły , mało afer się toczy obok niego i w sumie to taki "playboy pod publiczke".
    • Gość: gleb Re: Prezydent Lepper odwołany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 23:17
      Co na to jola_z_dywit? Co się z nią dzieje? Na traktor nie wsiada? Kosy nie
      chwyta, w obronie wodza ukochanego? Cisza od 18 maja 2006. Czyżby się ukryła
      pod nowym nickiem?
    • Gość: sls Re: Prezydent Lepper odwołany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 23:34
      Powiadam Wam: im mniej o tym no jak mu tam Le..... czy jakoś tak, tym .......
      będzie lepiej dla Pana dla Pani dla mnie.
    • Gość: iGrek "Ćwikła" cukrowa, dobre :))) IP: 80.50.180.* 29.06.06, 23:36
      _
      Kangur!
    • olias Re: Prezydent Lepper odwołany! 29.06.06, 23:40
      co to właściwie jest? artykuł? skecz kabaretowy? żart?
      Łukaszku ... zmień zawód, podobno przyjmują do prac na autostradach. To co
      napłodziłes jest miałkie. Ani zabawne, ani śmieszne, raczej żałość bierze,
      biedaku. Dno. Muł. Badziewie.
    • Gość: iGrek Kto się złapał na słodki lepp? IP: 80.50.180.* 29.06.06, 23:42
      _
      Kangur na Kabatach. Sensacja!
      • Gość: tadaa Re: Kto się złapał na słodki lepp? IP: *.devs.futuro.pl 30.06.06, 00:16
        Żenada

Ile ten dziennikarz ma lat? 8? To ostyl. A że jeszcze zangażowany w jedynej
        słusznej sprawie....
        Wyborcza(wiem,ze to metro,ale co za roznica) dosłownie w ciągu kilku miesiecy
        stala sie nie do czytania. Rownia pochyla zasadniczo zmienila kąt.
        Jeden wielki syf i badziestwo.
        Pieprzeni idioci.
        • witaschek Do boju GWno 30.06.06, 01:47
          Michnik, Urban i esbecy licza na was!
    • Gość: maro Re: Prezydent Lepper ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 02:18
      ha ha ha - coś mi ten koleś podobny do aktualnego prezydenta m.Krakowa :-)
    • Gość: Gosc Re: Prezydent Lepper odwołany! IP: *.uwn.unsw.EDU.AU 30.06.06, 07:49
      Nie bylem w stanie przeczytac w calosci glupiego artykulu, pomimo ze nie jestem
      zwolennikiem Leppera. Faktycznie wyborcza juz nie daje sie czytac.
      A czy ktos zauwazyl, ze ta gazeta milczy na temat konfliktu
      izraelsko-palestynskiego???
    • Gość: Gall Anonim na zdjeciu Lepper wyglada jak mlody Geremek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 07:53
      Czyzby GW cos sugerowala?
    • ksks3 Re: Prezydent Lepper odwołany! 30.06.06, 08:17
      HORRRRRRRRRRROR !!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka