chatka_ 10.09.06, 21:22 Podoba mi sie albowiem od trzech dni ktore tu jestem nie pada :)) Odpoczywam od trosk wszelakich i wygladam sensu bycia tutaj :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ogabignac Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 13.09.06, 22:24 Irlandia wiecznie zielona. Rób Chatko mnóstwo fotografii zielonych; przyda się na długie zimowe wieczory. Odpowiedz Link Zgłoś
oka4 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 13.09.06, 22:34 Jestes tam tymczasowo czy na stale? Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 14.09.06, 22:03 Bardzo tymczasowo, jak odwagi nie zabraknie bedziemy mogly sie na wiosne spotkac w Bostonie :) A aparatu nie zabralam, nie spodziewalam sie zeby cos bylo widac zza tych deszczy i mgiel co tak notorycznie napadaja na wyspy, no jestem zawiedziona ;) za oknem polska zlota jesien :) Jesli ktos spragniony jest widokow morza i obcych krajow prosze zajrzec tutaj do mego miasteczka: www.ireland.ru/photo/Bray/bray.html Odpowiedz Link Zgłoś
oka4 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 14.09.06, 22:25 No to zbieraj odwage! Kotwicz, slyszysz kto nas odwiedzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 15.09.06, 06:27 Sympatyczne miasteczko tylko chyba straaasznie nudne. No chyba, że jak w całej Irlandii jest tam sporo rodaków;) Dzięki za link i fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 15.09.06, 16:50 mloda, obyta, wyksztalcona, z jezykiem... chatko, do ciebie swiat nalezy... niech boja sie ci, co na twej drodze... powodzenia i szczescia zycze... :) chatka_ napisała: > Bardzo tymczasowo, jak odwagi nie zabraknie bedziemy mogly sie na wiosne > spotkac w Bostonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 18.09.06, 23:45 bogo2 napisał: > mloda, obyta, wyksztalcona, z jezykiem... > chatko, do ciebie swiat nalezy... > niech boja sie ci, co na twej drodze... > powodzenia i szczescia zycze... :) > Ale jak tak bardzo nie lubie podrozy...typowa domatorka ze mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 17.09.06, 14:30 Powodzenia na obczyźnie. Nie daj się tam smutkom i strachom! Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 18.09.06, 23:42 Oj nie tu nie straszy, nie mieszkam na zamku ;) A smutki zostaly w Polsce, wyjazd odcina od problemow innych i swoich tez, a tu nie ma powodow do melancholii, ludzie sa nadzwyczajnie zwyczajnie mili, w sklepie, w autobusie, w biurze, zgadnijcie ile razy mozna dziekowac, nie zgadlisice, jasne ze wiecej, tak jest wszedzie, wszedzie blogoslawia, zycza szczescia, powodzenia itd :) I like it here, I do like it here... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 19.09.06, 14:33 witaj w normalnosci... :) ta, rzeczywiscie istnieje..! :) chatka_ napisała: (...) > ludzie sa nadzwyczajnie zwyczajnie mili, w sklepie, w autobusie, w > biurze, zgadnijcie ile razy mozna dziekowac, nie zgadlisice, jasne ze > wiecej, tak jest wszedzie, wszedzie blogoslawia, zycza szczescia, powodzenia > itd :) I like it here, I do like it here... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 19.09.06, 14:39 zapomnialem dodac, ze w melbourne jest podobnie, tylko pogoda lepsza... ;) jak jest w boston... ? to inni ci podpowiedza... :) bogo2 napisał: > witaj w normalnosci... :) > ta, rzeczywiscie istnieje..! :) > > chatka_ napisała: > (...) > > ludzie sa nadzwyczajnie zwyczajnie mili, w sklepie, w autobusie, w > > biurze, zgadnijcie ile razy mozna dziekowac, nie zgadlisice, jasne ze > > wiecej, tak jest wszedzie, wszedzie blogoslawia, zycza szczescia, powodze > nia > > itd :) I like it here, I do like it here... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 06.10.06, 12:53 chatka_ napisała: > biurze, zgadnijcie ile razy mozna dziekowac, nie zgadlisice, jasne ze wiecej, > tak jest wszedzie, Juz wiem ile razy. A million :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 czy mozesz pisac tu, co kilka dni, co u ciebie..? 19.09.06, 14:52 chatka_ napisała: > Podoba mi sie albowiem od trzech dni ktore tu jestem nie pada :)) Odpoczywam > od trosk wszelakich i wygladam sensu bycia tutaj :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: czy mozesz pisac tu, co kilka dni, co u ciebi 20.09.06, 01:06 Chwilowo mam staly dostep do netu, ale nie korzystam za bardzo, dobrze byc poza zasiegiem, dobrze skupic sie na tym co nowe i inne, nowy adres, znajomi, inne slodkie buleczki i chleb :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 19.09.06, 15:40 U mnie w ofisie pracuje jedna Irlandka. Bardzo mila dziewczyna, ale najwieksza ucieche mamy z tego jak mowi po angielsku, a juz szczegolnie z tego jak wymawia slowo "third". Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 20.09.06, 01:09 Mnie bawi wymowa starbuks :))) A i wszystko teraz jest grand! Tysiac razy dziennie to slysze! Odpowiedz Link Zgłoś
oka4 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 20.09.06, 05:39 U nas "Ajryszy" jak lodu. Moje ulubione slowo w ich wykonaniu to Fuck! Musze dobrze zlozyc usta w dziobek zeby to powtorzyc! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
annabl Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 20.09.06, 10:05 bo wszystko jest "grand", bylo, i zawsze bedzie :) a ja polecam odwiedzic góry Sperrin i przejechac sie trasa o nazwie "Atlantic tour" bach, tu jedna fotka: www.ansee.fotopic.net/p28721574.html bach, tu druga: www.ansee.fotopic.net/p28722237.html Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 20.09.06, 10:12 Jak oglądam te fotki to widzę, że Irlandię to ani samochodem ani rowerem tylko najlepiej aeroplanem zwiedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
annabl Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 20.09.06, 17:59 Niezla opcja, ale wtedy sie ziemi pod stopami nie czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 20.09.06, 18:11 A fotki bardzo zacne. Trza by się kiedyś wybrac i na oczy własne zobaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 20.09.06, 21:11 Alez ja zapraszam! Tylko na pogode trzeba trafic, bo ta o wszystkim decyduje np. na ktory przystanek pojsc, nadkladam drogi i ide do przodu zeby nie isc pod wiatr, mam tylko jeden parasol i nie chce zeby skoczynl a la kantorowskie parasole, i w rowie jak wiele tutaj ;) Walaja sie nikt ich nie podnosi, no taka szkoda ze nie skupuja ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 29.09.06, 18:55 chatka_ napisała: > Alez ja zapraszam! Uważaj, bo się nie opędzisz od odwiedzających :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 06.10.06, 12:55 Na razie nie moge odpedzic sie od nieodwiedzajacych :( Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 06.10.06, 16:20 To kiedy mam przyjeżdżać? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 28.09.06, 15:42 u ciebie, wszystko ok ..? chatka_ napisała: > Odpoczywam od trosk wszelakich i wygladam sensu bycia tutaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 29.09.06, 11:41 Tak, dziekuje, lenie sie tylko napisac :)Nie mam czasu ani miejsca pomyslec, telefony, telefony, telefony w moje glowie. Od jutra zmieniam prace na wykrakana, ilez to razy jako nauczyciel mowilam o wymarzonym zawodzie sprzedawcy, pozne wstawanie, minimum myslenia, duzo za to zyczliwosci :))) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 29.09.06, 16:19 Dublin niewiele rozni sie od innych miast, wszedzie tlumy ludzi z papierowymi torbami nie rzadko z firmowym nadrukiem, jakby w zyciu chodzilo o robienie zakupow, co jest w tym takiego ekscytujacego, ze wolimy je ponad inne zabawy, spacer, kino, teatr itd. (przeciez mozna przez internet ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 29.09.06, 16:51 to, ze zakupy sa imperycznym dowodem slusznosci, twojego wyboru.. na tym polega ekstaza...i proteza.... chatka_ napisała: > (..) wszedzie tlumy ludzi z papierowymi torbami nie rzadko z firmowym > nadrukiem, jakby w zyciu chodzilo o robienie zakupow, co jest w tym takiego > ekscytujacego, ze wolimy je ponad inne zabawy, spacer, kino, teatr itd. Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 13.11.06, 14:34 chatka_ napisała: > Dublin niewiele rozni sie od innych miast, wszędzie jest tak samo, przed sobą nie ma ucieczki Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 29.09.06, 16:37 czy juz mialas chwile zamyslenia : "co ja tu robie"..? jezeli mialas...to nie jestes pierwsza.... jezeli nie mialas , to jeszcze przed toba... chatka_ napisała: > (..) pozne wstawanie, minimum myslenia, duzo za to zyczliwosci :))) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 06.10.06, 12:51 Takie pytanie to ja sobie zadawalam w Polsce ;), zeby tutaj byc mam pare zewnetrznych powodow, a te glebsze wychodza zazwyczaj po latach... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 06.10.06, 12:56 nie chce byc wscibski... jezeli cie urazilem to ...sorry... :) chatka_ napisała: > Takie pytanie to ja sobie zadawalam w Polsce ;), zeby tutaj byc mam pare > zewnetrznych powodow, a te glebsze wychodza zazwyczaj po latach... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 06.10.06, 12:59 Ojej niczym, chyba ze czegos nie zrozumialam :;) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 06.10.06, 13:02 nie , to ja troche, polityczno-poprawny jestem... nie wiem jak u ciebie, ale u mnie, to pozwala zyc bez konfliktow..:) chatka_ napisała: > Ojej niczym, chyba ze czegos nie zrozumialam :;) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 06.10.06, 12:53 jak ci minal tydzien - za lada ...? sprawdza sie nauczycielskie "mowienie" ...? chatka_ napisała: > (..)ilez to razy jako nauczyciel mowilam o wymarzonym zawodzie > sprzedawcy, pozne wstawanie, minimum myslenia, duzo za to zyczliwosci :))) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 06.10.06, 12:57 Uwielbiam te prace, jest brainless...minimum kreatywnosci, odpowiedzialnosci, stresu, rzeczy do zapomnienia (w torbie) :))) To jest odpowiedz na dzien dzisiejszy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 06.10.06, 13:00 mam nadzieje, ze nie zapomnialas wziasc wyplaty... ;) a jak ci placa... dziennie ...tygodniowo ....miesiecznie..? chatka_ napisała: > Uwielbiam te prace, jest brainless...minimum kreatywnosci, odpowiedzialnosci, > stresu, rzeczy do zapomnienia (w torbie) :))) To jest odpowiedz na dzien > dzisiejszy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 06.10.06, 13:07 dzieki ... zapytam sie za tydzien.. ;) chatka_ napisała: > To jest odpowiedz na dzien > dzisiejszy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
annabl Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 30.09.06, 11:30 news.uk.msn.com/Article.aspx?cp-documentid=1015287 bu :( Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 06.10.06, 13:17 mam nadzieje , ze chatka sie nie przestraszy... to chyba "niedzwiedzia przysluga" z tym linkiem.. annabl napisała: > news.uk.msn.com/Article.aspx?cp-documentid=1015287 > bu :( Odpowiedz Link Zgłoś
annabl Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 08.10.06, 11:04 "se" tego nie wymyśliłam a chyba o wszystkim trzeba wiedzieć nie tylko o ślicznej zieleni Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 08.10.06, 12:39 masz racje, ale... to jest tak, ze kiedy jestes w obcym kraju, to jest ostatnia rzecz, o ktorej myslisz, ze ci sie przydarzy... annabl napisała: > "se" tego nie wymyśliłam > a chyba o wszystkim trzeba wiedzieć > nie tylko o ślicznej zieleni Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 08.10.06, 17:28 nie, to nie jest rzeczywistosc....to sie zdarza... tak jak to , ze w krakowie austalijczyk wypadl z okna kamiennnicy... annabl napisała: > to jest rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 10.10.06, 19:01 a jaka tam graja muzyke srodku tygodnia ... deszczowa...? chatka_ napisała: > Podoba mi sie albowiem od trzech dni ktore tu jestem nie pada :) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 10.10.06, 21:44 bogo2 napisał: > a jaka tam graja muzyke srodku tygodnia ... deszczowa...? Nie wiesz ?! Evergreeny! Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 14.10.06, 13:27 ciagle... ? jak ci tydzien minal...? za lada, czy juz w nowej pracy...? chatka_ napisała: > Podoba mi sie (..) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 14.10.06, 14:51 Chatko, Chatko odezwij się! Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 19.10.06, 01:16 Nie mam stalego dostepu do netu, wiatr zdmuchuje sygnal jak swieczke. Podoba mi sie nieodmiennie :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 26.10.06, 23:25 Ciekawe, czy kiedy w Irlandii pada wycinają wycinanki i robią hafty? Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 27.10.06, 09:33 I drą pierze. I piorą drwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek-ny Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 28.10.06, 04:07 Bardzo lubię Irlandczyków i oni też są przyjaźnie nastawieni do Polaków. Pod względwm charakterów jesteśmy do siebie bardzo podobni, z tą tylko różnicą, że oni swoich kompleksów pozbyli się wiele, wiele lat temu o ile je wogóle mieli. Ciekawi mnie czy Irlandczycy tak dużo piją w Irlandii? W Europie mówi się pijany jak Polak, a w USA pijany jak Irlandczyk. Osobiście sprawdziłem, to jednak Polacy mogą więcej wypić i piją dużo więcej. Skąd więc taka opinia o Irlandczykach w USA? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 28.10.06, 13:52 moze jeszcze nie wiedza, jak polacy pija... ? irlandczycy pija tam, juz od stuleci... ;) jarek-ny napisał: > > > Ciekawi mnie czy Irlandczycy tak dużo piją w Irlandii? W Europie mówi sie > pijany jak Polak, a w USA pijany jak Irlandczyk. Osobiście sprawdziłem, to > jednak Polacy mogą więcej wypić i piją dużo więcej. > Skąd więc taka opinia o Irlandczykach w USA? Odpowiedz Link Zgłoś
jarek-ny Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 29.10.06, 01:33 Ja tam wierzę w siłę stereotypu. Chociaż Polacy, Rosjanie czy Litwini piją więcej niż Irlandczycy i bardziej bywają pijani, to i tak już pozostanie "pijany jak Irlandczyk" Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 29.10.06, 12:41 do czasu.. stereotypy nie sa wieczne...to kewstia dwoch, trzech pokolen... jarek-ny napisał: > Ja tam wierzę w siłę stereotypu. Chociaż Polacy, Rosjanie czy Litwini piją > więcej niż Irlandczycy i bardziej bywają pijani,to i tak już pozostanie"pijany > jak Irlandczyk" Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 28.10.06, 13:54 chatko... minal kolejny tydzien... wszystko ok ...? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 10.11.06, 16:25 chatko... minal kolejny tydzien... wszystko ok ...? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 19.11.06, 11:48 pewnie nudny jestem, ale sie zapytam...? bogo2 napisał: > chatko... > minal kolejny tydzien... > wszystko ok ...? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 02.12.06, 13:54 chociaz slowko, cokolwiek ...? bogo2 napisał: > chatko... > minal kolejny tydzien... > wszystko ok ...? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 10.12.06, 12:46 > bogo2 napisał: > > > chatko... > > minal kolejny tydzien... > > wszystko ok ...? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 to o tobie...? watpie..!!! 11.11.06, 15:20 Prasa brytyjska nadała ogromny rozgłos stwierdzeniu prezydenta Kaczyńskiego w rozmowie z Tonym Blairem, że Wielka Brytania przyjęła tysiące polskich „feckless people”. Według słownika, „feckless” znaczy tyle co „nieudacznik, słaby, próżny, nieudały, bezmyślny, niedbały, nieodpowiedzialny”. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: to o tobie...? watpie..!!! 11.11.06, 18:20 To był skrót myślowy. Po polsku Prezydent powiedział "niezaradnych". Czyli zawinił tłumacz wg oficjalnych sprostowań. Tymczasem słowo "niezaradni" też jest uwłaczające. Właśnie najzaradniejsi: pracowici, znający język, nie bojący się zmian i odważni - wyjechali. Nieudacznicy wyciągają w Polsce rekę po zasiłek. I będzie ich więcej, bo to nie bezrobocie nas trapi tylko nierobocie - a piwa się chce, więc zasilek jak znalazł. Wygodnictwo, lenistwo, brak wykształcenia i klientelizm. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 14.11.06, 19:57 Moja żona będąc w Irlandii Północnej z przejawami wrogości się nie spotkała, ale, zwyczaje mieszkańców należy szanować: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061114/swiat/swiat_a_1.html Na usprawiedliwienie - nie da się wszystkich zwyczajów pojąć w miesiąc czy dwa, mimo wszystko jednak, szczypta zdrowego rozsądku jak zawsze nieodzowna. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Chatko, Chatko... 23.11.06, 09:20 ... daj znak życia. Mam nadzieję, że wszystko w porządku u Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 30.11.06, 11:51 zgadza sie...;)? praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67738,3758385.html Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 30.11.06, 13:35 frytki z octem to jeszcze nic, dla mnie najgorsze były jajka na twardo w occie koloru khaki, z wielkiego słoja jak ogórki kiszone w filmie "Ewa chce spać" (nawet stały tak samo na barze). Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 30.11.06, 17:22 juliettamasina napisała: > frytki z octem to jeszcze nic, dla mnie najgorsze były jajka na twardo w occie > koloru khaki, z wielkiego słoja jak ogórki kiszone w filmie "Ewa chce spać" > (nawet stały tak samo na barze). Może trzeba było wrzucić do niego granat? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 30.11.06, 18:25 bogo2 napisał: > zgadza sie...;)? > praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67738,3758385.html Nie wiem czy wszystko się zgadza, ale... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3764576.html :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 30.11.06, 18:25 A Chatka jak się nie odzywała, tak się nie odzywa. Nie dzwoni, nie pisze - przestała kochać? Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 14.12.06, 12:32 Ojej doczekac sie takich zarzutow, nigdy nie myslalam...chlip chlip. Mocno zawinilam i chyba sie nie poprawie, bo rzadko mam dostep do kompa... A mozna do Was zadzwonic?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 15.12.06, 08:48 Zyje i pewnie już pakuje prezenty świąteczne na wyjazd do Białegostoku. ralston napisał: > Ufff... żyjesz! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jak sie zyje w Irlandii :) 18.12.06, 10:33 A ja święta bedę spędzał niestety w Warszawie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
awee Stereotypowo-trunkowo. Pytanie. 03.01.07, 10:29 Irlandia to okropnie gorzki Guinness i przeraźliwie słodki Baileys Czy jest poza tym coś innego? / innego=smacznego :/ Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Stereotypowo-trunkowo. Pytanie. 03.01.07, 11:55 jest niezliczona ilość gatunków i smaków, niektóre bardzo oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś