Gość: pi IP: *.bu.amu.edu.pl 16.11.06, 09:17 NUDA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasiulla Michael Jackson powrócił! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:16 Nie myślałam, że kiedyś to powiem, ale Michael z roku na rok coraz bardziej przypomina mi Jokera z filmu Batman. Co on ze sobą robi? Spójrzcie na zdięcie, na którym ma wyciągniętą rękę - wygląda jak anorektyk. Być może faktycznie jest na coś bardzo chory, ale nie daruję mu eksperymentów z chirurgią plastyczną, nieudanych ekpserymentów, niestety. Wygląda jak nędzna parodia samego siebie. I pomyśleć, że kiedyś ten człowiek doskonale śpiewał, tańczył, w latach 80. i na pocz. 90. wydał naprawdę genialne płyty... Aż mu odbiło... Facet ma poważny problem z akceptacją samego siebie. Szkoda, bo mógłby cieszyć swą muzyką i koncertami jeszcze przez wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rst tak - usta to zdecydowanie joker IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.11.06, 10:58 a nos ? Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_zx Re: tak - usta to zdecydowanie joker 16.11.06, 12:15 Utalentowany kretyn... Odpowiedz Link Zgłoś
amorperfeito Re: Michael Jackson powrócił! 16.11.06, 11:15 A nie pomyślałaś, że ten człowiek cierpiał przez całe swoje życie? Brak dzieciństwa, rodzina której zależało tylko na kasie. Jedni się okaleczają tną żyletkami itp a on zrobił to po prostu w inny sposób, poza tym nie tak do końca on co z tymi lekarzami którzy przeprowadzali te operacje? Jaki lekarz kierujący się zasadami etycznymi operowałby go 20 raz? Michel zdrowy to na pewno nie jest, ma zwichrowaną psychikę bo jako pięcioletni chłopiec był już milionerem i maszynką do zarabiania kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiulla Re: Michael Jackson powrócił! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:39 Oczywiście, pomyślałam. Tylko wiesz, jeśli ktoś ma kasy jak lodu, to również stać go na terapię u najlepszych, na walkę o zdrowie psychiczne, na najlepsze kliniki. Wiem, jakie miał dzieciństwo i na pewno odcisnęło na nim ono swoje okrutne piętno. Ale szczerze wątpię, żeby nikt przez całe życie nie powiedział mu: "Słuchaj Mikey, źle z tobą, facet. Zastanów się, czy nie potrzeba ci pomocy". Myślę więc, że Jackson w tej chwili uważa, że a) nie ma problemu, b) swoim makabrycznym wizerunkiem przyciągnie zainteresowanie mediów (każdy chętnie zobaczy, co się stało temu Jacksonowi), c) stara się leczyć, ale efekty są opłakane* (*niewłaściwe skreślić). Odpowiedz Link Zgłoś
amorperfeito Re: Michael Jackson powrócił! 16.11.06, 12:09 Zapomniałaś jeszcze o jednej możliwości facet nie zdawał sobie jak źle z nim było, albo spychał to do swojej podświadomości, albo oszukiwał sam siebie poza tym tacy ludzie najczęściej nie szukają pomocy myślą że sami dadzą radę. I na pewno mu oferowali pomoc jasne, wyeksploatowali wielki talent i pozostawili jak wyciśniętą szmatę. Rodzina szkoda gadać, czasem z rodziną najlepiej na zdjęciu. Łatwo jest kogoś tak oceniać mogłeś się wziąć w garść itd. Tylko dlaczego w tym całym amerykańskim show biznesie co drugi ćpa lub ćpał, pije albo jest członkiem jakiejś nowej super religii, ja się nad tymi ludźmi nie użalam, ale kurcze ten system to nie symbioza jedni się umieją przystosować inni nie. Poza tym facet nie chce przyciągać zainteresowania mediów tylko znów poczuć się kochany przez swoich fanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiulla Re: Michael Jackson powrócił! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:31 > Zapomniałaś jeszcze o jednej możliwości facet nie zdawał sobie jak źle z nim > było, albo spychał to do swojej podświadomości, albo oszukiwał sam siebie poza > tym tacy ludzie najczęściej nie szukają pomocy myślą że sami dadzą radę. Ale jacy ludzie? Gdyby był silny, jego problemy nie przybrałyby aż takich rozmiarów. A jeśli jest słaby - słabi ludzie dają sobą manipulować, albo w pewnym momencie poddają się. I tu przechodzimy do następnego Twojego punktu: > I na pewno mu oferowali pomoc jasne, wyeksploatowali wielki talent i > pozostawili jak wyciśniętą szmatę. Rodzina szkoda gadać, czasem z rodziną > najlepiej na zdjęciu. Fakt, że im się jest bogatszym, tym więcej "przyjaciół" do koryta, ale wierz mi, że da się to załatwić, więc (pomijając dzieciństwo) gdyby później chciał się pozbyć pijawek, to pewnie by to zrobił. > Łatwo jest kogoś tak oceniać mogłeś się wziąć w garść itd. Tylko dlaczego w > tym całym amerykańskim show biznesie co drugi ćpa lub ćpał, pije albo jest > członkiem > jakiejś nowej super religii, ja się nad tymi ludźmi nie użalam, ale kurcze ten > system to nie symbioza jedni się umieją przystosować inni nie. OK. Zgoda, nie każdy umie się przystosować, ale Mikey w showbiznesie nie działa od wczoraj. Podobnie pozostali, o których mówisz, że ćpają, piją i tak dalej. O gwiazdkach, które po udanym debiucie w wyniku "szoku rynkowego" wpadają w nałóg nie mamy szansy nawet usłyszeć. Dlatego jestem pewna, że w przypadku takich gwiazd przynajmniej na początku był to ich wybór. Nie są to ludzie nieświadomi zagrożeń związanych z alkoholem czy narkotykami, mają kasę na psychoterapeutów (a dodam, że psychoterapia jest szalenie modna wśród wszelkich gwiazdek), więc nie rozgrzeszaj ich, mówiąc, że jest im ciężko. Mam znajomych, którzy popadli w uzależnienia z powodu mody (bo na imprezach wszyscy "walą koks" albo "bo wszyscy wieczorem wypijają kilka drinków, by się rozluźnić przed snem" - to głównie znajomi "z korporacji"), ale i takich, którzy faktycznie maja problemy natury psychologicznej, ale ci wtedy mają tendencję do pod/nieświadomwego nadużywania wszystkiego - narkotyków, alkoholu, jedzenia (np. bulimia). I tylko w tym drugim przypadku wierzę, że nie dzieje się to bez głębszej przyczyny. A Michel? Supergwiazda, miał cały świat u swych stóp, ale w pewnym momencie mocno przesadził. Miłość fanów? Jest jak chorągiewka. Dopóki jesteś na topie, wszyscy Cię kochają, jak lecisz w dół - pikujesz sam. Więc o dążeniu Michaela do odzyskania uwielbienia fanów lepiej nie pisz. Żaden człowiek, w tym również artyści wszelkiej maści, nie żyją sami na świecie i jeśli nie umieją się dostosować, czeka ich tak makabryczny los, jak Jacksona. Odpowiedz Link Zgłoś
amorperfeito Re: Michael Jackson powrócił! 16.11.06, 16:17 Strasznie się rozpisałaś zupełnie bez potrzeby, oceniasz wszystko poprzez pryzmat swojej osobowości i swoich doświadczeń, ja wiem jedno człowiek który zrobił ze sobą coś takiego, prawdopodobnie molestuje dzieci nie jest normalny, więc przestań go oceniać mógł to mógł tamto, ty wiesz tylko to jak zachowałabyś się na jego miejscu mając określony już światopogląd na te sprawy; piją i ćpają nie tylko ci którzy chcą się zabawić albo nie dają rady, jest cala masa ludzi zagubionych i samotnych którzy stracili światełko w tunelu; Dlaczego rozumujesz w kategoriach masz kasę możesz wszystko?, i a propos fanów to on ma wiernych jak psy,Małysz i Otylia to tak raz ich maja raz nie ale nie on.Psychika ludzka jest dużo bardziej złożona niż ci się wydaje a zwłaszcza takich osobowości. I jeszcze jedno trochę za bardzo się emocjonujesz tym co piszę, chciałam ci tylko przypomnieć że tak na prawdę nic o nim nie wiesz a wydajesz potwornie surowe wyroki. Ocenianie ludzi według archetypów jest ławtwe ale nie zawsze trafne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiulla Re: Michael Jackson powrócił! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:41 Wróćmy do początku - napisałam, że nie podobają mi się jego eksperymenty ze sobą. To Ty starałaś się jakoś wytłumaczyć jego zachowanie, na co podałam Ci dość konkretne kontrargumenty. Teraz z kolei piszesz, że jesteś pewna, że ktoś taki jak on molestuje dzieci, nie jest normalny - to Ty go w końcu bronisz czy potępiasz? Co do kasy - nie rozwiązuje wszystkich problemów, ale wielokrotnie pomaga. Wiem, co mówię, bo właśnie głowię się, skąd przyjaciółka może wziąć pieniądze na drogie leczenie psychoterapeutyczne w klinice i konsultacje u specjalistów. Więc po prostu nie chrzań głupot - pieniądze niestety liczą się na tym świecie, a niewielu ludzi pracuje dla idei. Emocjonowanie się rozmową z Tobą - po prostu wytykam Ci niespójności myślenia, nie "wydaję potwornie surowych wyroków". Poza tym jednym, że Jackson coraz bardziej przypomina mi Jokera. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Michael Jackson powrócił! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:38 Potwór. Po prostu potwór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Michael Jackson powrócił! IP: 212.122.223.* 16.11.06, 10:51 Michael jako mlody kolorowy spiewak byl rzeczywiscie dobry.Jego klipy byly super.Pozniej zrobil z siebie monstrum i skonczyla sie jego kariera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bujakajamajka Re: Michael Jackson powrócił! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:08 Dzekson, dzekson, dzekson dziki wyjedz szybko do Afryki! A kiedy Dzeksonaland w Polsce!? Obiecales to w koncu Choremu Goleniowi! Odpowiedz Link Zgłoś
adsense Re: Michael Jackson powrócił! 16.11.06, 11:24 A kogo to obchodzi ----------------------------------- gielda.blox.pl/ 50 zł i KK dla Ciebie GRATIS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciekjakcholera podobny jest troche do Rubika IP: *.broadband.pl 16.11.06, 12:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akumowitz Re: potwór IP: 74.12.99.* 16.11.06, 13:09 Przypomina diabla po operacji plastycznej. To straszne ze "wolna" prasa poswieca takiemu zboczencowi tyle uwagi. Eh ta "ewangelia" Judasza. Do M. Jacksona: gotow jestem stwierdzenie "zboczencowi" wyjasnic w sadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Michael Jackson powrócił! 16.11.06, 13:18 Wygląda jak czarownica typu "frankenstein" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cougnight Michael Jackson powrócił - horror! IP: *.icpnet.pl 16.11.06, 13:22 Widzę karierę dla byłego króla popu (owszem doceniam jego osiągnięcia, no ale mężczyzna powinien wiedzieć jak skończyć). Michael powinien grać role w horrorach, nawet nie potrzebowałby charakteryzacji. A jaki sukces by można wróżyć pierwszemu horrorowi z udziałem Jacksona w roli głównej? Nawet się nie spodziewacie jakie miliony zielonych by mogły za tym stać (tylko by nie mógł by to być totalny kicz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Michael Jackson powrócił! IP: *.portnet.pl 16.11.06, 13:53 ele KEF !!!!!!!!!! ja cie krece .. skumajcie jak on wygląda ... ałała ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Michael Jackson powrócił! IP: *.pronet.lublin.pl 16.11.06, 14:38 Czarny mężczyzna. Biała kobieta. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g ni facet ni baba IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.06, 16:28 ludziom to się w d... przewraca, żeby takie rzeczy ze sobą robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zła Michael Jackson powrócił! IP: *.chello.pl 18.11.06, 20:43 Co za głupoty! Michaelowi wcale nie odcięto mikrofonu i wcale nie było w planach zaśpiewanie Thrillera! Mike wogóle miał nie wystąpić ale zrobił przyjemnosc fanom i zaśpiewał kawałek "We are the world" i wyszło wszytsko dobrze! A nowa płyta napewno będzie wspaniała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Michael Jackson powrócił! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:30 wiecie co żal mi WAS ...jak można oceniac ludzi po wygladzie albo po tym co usłyszeliśćie lub przeczytaliśćie w jakieś beznadziejnej gazecie ..... ten człowien jest wielki ...żaden artysta nie dokonał tyle co on dla muzyki ...swietnie spiewa,tańczy i udziela sie w akcjach chatytatywnych ....wiem jedno że wszyscy Ci którzy oceniaja Michaela po jakiś plotkach to musza naprawde nie wiedzieć co traca ...MICHAEL JACKSON THE KING OF POP i to na zawsze !!!!!!!!!!!! KOCHAM CIE MICHAEL :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris bzdury IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.10, 16:19 najwiekszy piosenkarz wszechczasow to Elvis Presley a nie zaden jackson smiechu warte i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: bzdury IP: *.icpnet.pl 26.01.10, 22:44 o ironio losu, chciałabym żeby teraz powrócił (tak jak wielu z was piszących tu przede mną)-tak na marginesie, przykro mi się zrobiło po przeczytaniu wszystkich postów od początku..... Odpowiedz Link Zgłoś