Gość: opierzon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 12:52 HA Ja poprosze jeszcze o Żwirka i Muchomorka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Enon Pamietacie to? IP: *.chello.pl 30.12.06, 13:08 "A teraz drogie dzieci pocałujcie misia w dupę!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojthek Re: Pamietacie to? IP: *.aster.pl 30.12.06, 13:12 Mis Uszatek rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
soul.brother Miś Uszatek jest nudziarzem i do tego gejem 30.12.06, 16:32 Miś Uszatek jest nudziarzem i do tego gejem. Czasem w bajce pojawiają się się Lale (to najciekawsze momenty bajki) zapraszają misia na herbatkę, ciasteczko. Zawsze miałem nadzieję ze mis trochę z Lalami poflirtuje itp.. ale miś Lale ignoruje bo interesuje go tylko tyłek zajączka... Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Miś Uszatek jest nudziarzem i do tego gejem 31.12.06, 15:07 A teraz Miś Uszatek będzie wyblakłym smerfem. -- Frant i satyra Odpowiedz Link Zgłoś
pirulo Re: Miś Uszatek jest nudziarzem i do tego gejem 01.01.07, 22:56 Strasznie słabo stoi rynek bajek... Coraz mniej nowych się tworzy, są coraz gorszej jakości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am-fa opium dla mas :p IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.12.06, 18:38 to ja w takim razie poproszę o "makową panienkę", co z tego, że nie polska :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluntman Re: Pamietacie to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 14:42 To był akurat Miś z okienka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqman "Pocałujcie w dupę" - to jakaś plotka. IP: *.lanet.net.pl 01.01.07, 19:56 Pytałem wiele osób czy to słyszeli na własne uszy. NIKT tego nie słyszał osobiście. Wszyscy mówili, że słyszeli, że coś takiego miało miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnika Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:13 A ja bardzo prosze o Pszczolke Maje! Odpowiedz Link Zgłoś
halev Re: Wielki powrót Misia Uszatka 30.12.06, 15:30 Pszczółka jest gdzieś nadawana, bo ostatnio na nią trafiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roosevelt5 Re: Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.toya.net.pl 31.12.06, 09:27 halev napisał: > Pszczółka jest gdzieś nadawana, bo ostatnio na nią trafiłam. Nadają w MINIMINI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:11 Pszczółka Maja nie jest polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej popieram! IP: *.chello.pl 31.12.06, 00:12 Gość portalu: Arnika napisał(a): > A ja bardzo prosze o Pszczolke Maje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Sąsiedzi IP: *.telprojekt.pl 30.12.06, 13:16 Sąsiedzi to nie jest polska bajka ale moja ulubiona i z tego co wiem większość osob stawia ją na pierwszym miejscu. Dlatego uważam za skandaliczne pominięcie tej pozycji w sondzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:19 Popieram przedmówcę, mało jest równie zabawnych bajek. Moim zdaniem skandalem jest pominięcie np. Gumisiów, ale to zrozumiałe, jako że są wytworem przebrzydłego, dekadenckiego, zepsutego i imperialistycznego zachodu ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Sąsiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 09:37 Popieram ,ja też bardzo lubie tą bajkę , moja córeczka też (3 lata), a te wszyskie bajki niby nowe są do kitu, a czy ktoś oglądał bajkę w wigilię albo w sylwestra tego nie dało się oglądać-zero zainteresowanie bajką przez dziecko i pytanie po "mamo kiedy bedzie bajka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.12.06, 13:19 Protestuję!!! Po co ta nowa promocja Urbana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.chello.pl 30.12.06, 18:49 Nie obrażaj misia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopytko Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:21 Nareszcie! ja proponuję jakies animacje Leszka Gałysza - może "Bukolandia" albo "Film pod strasznym tytułem"? Niech żyją motywy słowiańskie w bajkach dla dzieci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaq Uszatkowi przydałby się refreshing wzierunku IP: 195.205.228.* 30.12.06, 13:21 Uszatka zdecydowanie trzeba odświeżyć - to tak jakby ze starej szafy wyjąć zakurzoną zabawkę, którą kiedys się kochało,ale teraz straciła swoje kolory i magię. ostatnia szansa na noworoczny gadżet na www.asiaq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubuś A co z Krecikiem ? I co ztego ,że czeski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:25 Krtek był najmilszy.No może nie aż tak jak "Wilk i zając " ale ten ,to znowu jest "ruski". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopaczenko Re: A co z Krecikiem ? I co ztego ,że czeski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 19:04 Właśnie! Krecik był najlepszy! A Uszatka nigdy nie lubiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam_pytanie_asiaq mam pytanie do Ciebie IP: *.telprojekt.pl 30.12.06, 13:26 ile wyciągasz miesiecznie z tego serwisu asiaq.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
romanharbuz Wielki powrót z wykopalisk 30.12.06, 13:33 I jeszcze poproszę o: Piątek z Pankracym, Smoka Telesfora, Jacka i Agatkę. Nowe produkcje, a.d. 2007 oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akumowitz Urban wrocil na szklany ekran? IP: *.dsl.bell.ca 30.12.06, 13:35 Musze zamontowac wycieraczke samochodowa do mojego telewizora. ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Wielki powrót Misia Uszatka 30.12.06, 13:39 Zaraz ktoś zrobi dobranockę opartą na kaczce dziwaczce z kurduplem w roli głównej :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Żwirek i muchomorek i inni IP: 83.238.70.* 30.12.06, 13:56 Po pierwsze to żwirek i muchomorek nie są polską produkcją :) No i jeszcze kilka do kolekcji: www.ceskatelevize.cz/program/vecernicek/galerie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:58 miśuszatek jest taki sobie lepszy jest Pampalini... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Nie sądzę, żeby te bajki były dziś atrakcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 14:09 dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Gumisie! 30.12.06, 14:34 Ja zawsze uwielbiałem Smerfy i Gumisie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiulla Re: Nie sądzę, żeby te bajki były dziś atrakcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 15:55 Chyba jednak się mylisz. Zapytaj rodziców przedszkolaków oglądających Mini Mini, które bajki lubią najbardziej. Zdziwisz się - wśród ulubieńców mojego czteroletniego syna jest zarówno miś Uszatek, jak i Pszczółka Maja (obowiązkowo wieczorem!), mały pingwin Pik-Pok, Reksio, kto Filemon i pomysłowy Dobromir (koniecznie rano przed wyjściem do przedszkola!). Oczywiście są jeszcze bajki zagraniczne typu Clifford (wielki czerwony pies :)), listonosz Pat czy Czerwony Traktorek i Małe Zoo Lucy. Doskonałe bajki, a co najważniejsze - pozbawione przemocy i zawierające bradzo rozsądne przesłanie. Uważam też, że doskonałym pomysłem było zrezygnowanie przez nas z Cartoon Network, który przez swój przekaz jest dobry dla znacznie starszych dzieci i dorosłych (niestety niektóre teksty - dość paskudne - zbyt szybko wpadają przedszkolakom w ucho). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roosevelt5 Re: Nie sądzę, żeby te bajki były dziś atrakcyjne IP: *.toya.net.pl 31.12.06, 09:40 Kasiulla napisał(a): Zdziwisz się - wśród ulubieńców mojego > czteroletniego syna jest zarówno miś Uszatek, jak i Pszczółka Maja (obowiązkowo > > wieczorem!), mały pingwin Pik-Pok, Reksio, kto Filemon i pomysłowy Dobromir > (koniecznie rano przed wyjściem do przedszkola!). Oczywiście są jeszcze bajki > zagraniczne typu Clifford (wielki czerwony pies :)), listonosz Pat czy Czerwony > > Traktorek i Małe Zoo Lucy. Doskonałe bajki, a co najważniejsze - pozbawione > przemocy i zawierające bradzo rozsądne przesłanie. Kasiulla masz 100% rację. Moja trzyletnia córeczka ma podobne zainteresowania. Hitem są takie bajki jak: Miś Uszatek, Przygody kota Filemona i Krecik. Do tego dochodzą wspomniane przez ciebie bajki. Co ciekawe nie interesują takie bajki jak Bolek i Lolek, że nie wspomnę o innych w, których króluje przemoc. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w nowym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Nie sądzę, żeby te bajki były dziś atrakcyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 09:47 tak poprzednik napewno sie myli,zgadzam się w 100% niestety nie mam MINIMINI ale moja córeczka tez bardzo lubi wymienionych przez ciebie bohaterów bajek ,do tego dochodzą bracia koala, weterynarz Fred,powinno być dużo więcej takich bajek, a nie witch, pałer rendżers-nawet niewiem jak to sie pisze-i te inne stwor którt tylko sie bija, zabijają, latają i czarują. Dzieciom potem sie wydaje że jak skoczy z okna to poleci z kąt te pomysły? Ci w TV powinni zrobić sondaż wśród dzieci i rodziców a nie wymyślać sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Nie sądzę, żeby te bajki były dziś atrakcyjne IP: *.dsl.bell.ca 31.12.06, 17:35 Moje dzieciaki maja az naddto Disney'owsich bajek i musze powiedziec ze Misia Uszatka przyjely z wielkim entuzjazmem.Jeden z dvd juz jest zjechany na dobre bo ciagle syn chce ogladac bajke o misiu z tym uszkiem, maly mis, gruby mis" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roosevelt5 Re: Nie sądzę, żeby te bajki były dziś atrakcyjne IP: *.toya.net.pl 31.12.06, 17:41 Moja też już zajechała Misia Uszatka i jednego Kota Filemona. A podobno są nie do zdarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jangcy Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.06, 15:21 A co z Czterej pancerni i pies oraz stawka większa niż życie i siedemnaście mgnień wiosny. Kiedy wrócą te filmy. Może ktoś się tym zainteresuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WinCon Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.77.classcom.pl 30.12.06, 16:00 Piesek Leszek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grecz Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 16:07 a Filemon i Bonifcy będą? Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Zwirek i jego partner 30.12.06, 16:48 Muchomorek na razie nie mają szans. Ekipa będąca aktualnie przy korycie nie popiera związków gejowskich, musisz poczekać, ale już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro WRACA STARE !!! IP: *.telpol.net.pl 30.12.06, 16:58 JA NIE CHCE PiS-OWSKICH KOMUCHÓW!!! CO MYŚLĄ ŻE WSZYSTKO WIEDZĄ I MYŚLĄ ŻE MAJĄ WYŁĄCZNOŚĆ NA WSZYSTKO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patman Miś Uszatek był agentem SB 30.12.06, 18:18 A wszyscy, którzy oglądali jego przygody, są tajnymi współpracownikami. W dobie IV RP wznawianie programu o komunistycznym szpiclu jest niedopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erman Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:45 Precz z misiem kolaborem! Niech żyje miś Uszatek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.chello.pl 30.12.06, 18:46 Ja też chcę Żwirka i Muchomorka! To co prawda bajka czechosłowacka, ale najcudniejsza pod słońcem! I jeszcze Baltazar Gąbka! Niezły był Rumcajs i Bolek z Lolkiem, np. ta seria na dzikim Zachodzie. Jeśli chodzi o Uszatka, to nienawidziłam wręcz tej piosenki "Na dobranoc, dobry wieczór, miś pluszowy..." itd. To zraziło mnie do tej dobranocki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Wildstein Uszatka nie będzie... IP: *.pro-internet.pl 30.12.06, 19:14 Historycy z IPN odkryli, że OZI ps. "Uszatek" donosił na wszystkie zwierzęta w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziuchna84 Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:18 i bardzo się cieszę że wróca te bajki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nexen czyli "rodzimy kicz kontratakuje" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:20 "wspaniały" pomysł... Jak znam życie i TVP skończy się to zalewem rodzimego kiczu. Nie bez powodu rodzima animacja upadła - nie potrafiła wygenerować żadnego produktu który byłby na tyle atrakcyjny by go sprzedać. Być może "Bolek i Lolek" czy "Reksio" to całkiem fajne bajki - ale "technicznie" to prymityw. Mimo że lubię "Reksia" mam nadzieje że nie zostanie nam zafundowany pokaz "powrotu do rysunkowej przeszłości". Mam nadzieje że komiks polski będzie coraz "silniejszy" - i że ktoś w końcu przestanie wyważać otwarte drzwi, i po prostu skorzysta z arsenału "komiksowego" przy tworzeniu kreskówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tao urok baśni nie kryje się w technice.! IP: *.markom.krakow.pl 30.12.06, 21:01 Komputerowo wykreowane konstrukty są bezduszne i nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez ja Re: czyli "rodzimy kicz kontratakuje" IP: *.markom.krakow.pl 30.12.06, 21:05 Doskonały technicznie produkt może być i najczęściej bywa kiczem. Przy takim podejściu do sztuki paru najgenialniejszych malarzy ostatnich 150 lat jest bez szans. Taki np Klee : plamy, kreski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia gniewny gienek generator IP: *.chello.pl 30.12.06, 22:44 mówisz, że nie potrafiła <<"wygenerować" żadnego produktu>>, chłopaku? współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo nic dodać nic ująć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 00:30 :) wyjęłaś mi to z ust, gdzie takich generują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan-Fan-tazego Re: czyli "rodzimy kicz kontratakuje" IP: *.devs.futuro.pl 31.12.06, 22:59 zobacz na stronie poznańskiego studia filmowego TSFA jak wygląda Miś Fantazy, myślę, że fakt, co można z kolei znaleźć na stronach tvp, że ponad 5o telewizji światowych na targach w Cannes wyraziło chęć po obejrzeniu trzech pierwszych odcinków kupienia filmu dowodzi, że produkcja jest super! Sam sprawdż! Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś