Dodaj do ulubionych

Wielki powrót Misia Uszatka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 12:52
HA
Ja poprosze jeszcze o Żwirka i Muchomorka
Obserwuj wątek
    • Gość: Enon Pamietacie to? IP: *.chello.pl 30.12.06, 13:08
      "A teraz drogie dzieci pocałujcie misia w dupę!"
      • Gość: wojthek Re: Pamietacie to? IP: *.aster.pl 30.12.06, 13:12
        Mis Uszatek rulez!
        • soul.brother Miś Uszatek jest nudziarzem i do tego gejem 30.12.06, 16:32
          Miś Uszatek jest nudziarzem i do tego gejem. Czasem w bajce pojawiają się się
          Lale (to najciekawsze momenty bajki) zapraszają misia na herbatkę, ciasteczko.
          Zawsze miałem nadzieję ze mis trochę z Lalami poflirtuje itp.. ale miś Lale
          ignoruje bo interesuje go tylko tyłek zajączka...
          • frant3 Re: Miś Uszatek jest nudziarzem i do tego gejem 31.12.06, 15:07
            A teraz Miś Uszatek będzie wyblakłym smerfem.

--
            Frant i satyra
            • pirulo Re: Miś Uszatek jest nudziarzem i do tego gejem 01.01.07, 22:56
              Strasznie słabo stoi rynek bajek... Coraz mniej nowych się tworzy, są coraz gorszej jakości...
        • Gość: am-fa opium dla mas :p IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.12.06, 18:38
          to ja w takim razie poproszę o "makową panienkę", co z tego, że nie polska :p
      • tepetoja Enon!-oczywiście że pamietam...teraz to niemożliwe 30.12.06, 13:51
      • Gość: bluntman Re: Pamietacie to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 14:42
        To był akurat Miś z okienka...
      • Gość: qqman "Pocałujcie w dupę" - to jakaś plotka. IP: *.lanet.net.pl 01.01.07, 19:56
        Pytałem wiele osób czy to słyszeli na własne uszy. NIKT tego nie słyszał
        osobiście. Wszyscy mówili, że słyszeli, że coś takiego miało miejsce.
    • Gość: Arnika Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:13
      A ja bardzo prosze o Pszczolke Maje!
      • halev Re: Wielki powrót Misia Uszatka 30.12.06, 15:30
        Pszczółka jest gdzieś nadawana, bo ostatnio na nią trafiłam.
        • Gość: Roosevelt5 Re: Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.toya.net.pl 31.12.06, 09:27
          halev napisał:

> Pszczółka jest gdzieś nadawana, bo ostatnio na nią trafiłam.

Nadają w MINIMINI.
      • Gość: patriota Re: Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:11
        Pszczółka Maja nie jest polska.
      • Gość: Jędrzej popieram! IP: *.chello.pl 31.12.06, 00:12
        Gość portalu: Arnika napisał(a):

> A ja bardzo prosze o Pszczolke Maje!
    • Gość: sąsiad Sąsiedzi IP: *.telprojekt.pl 30.12.06, 13:16
      Sąsiedzi to nie jest polska bajka ale moja ulubiona i z tego co wiem większość osob stawia ją na pierwszym miejscu. Dlatego uważam za skandaliczne pominięcie tej pozycji w sondzie
      • Gość: zz Re: Sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:19
        Popieram przedmówcę, mało jest równie zabawnych bajek. Moim zdaniem skandalem jest pominięcie np. Gumisiów, ale to zrozumiałe, jako że są wytworem przebrzydłego, dekadenckiego, zepsutego i imperialistycznego zachodu ;-).
      • Gość: Aga Re: Sąsiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 09:37
        Popieram ,ja też bardzo lubie tą bajkę , moja córeczka też (3 lata), a te
        wszyskie bajki niby nowe są do kitu, a czy ktoś oglądał bajkę w wigilię albo w
        sylwestra tego nie dało się oglądać-zero zainteresowanie bajką przez dziecko i
        pytanie po "mamo kiedy bedzie bajka"
    • Gość: Bart Re: Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.12.06, 13:19
      Protestuję!!! Po co ta nowa promocja Urbana?
      • Gość: Mary Re: Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.chello.pl 30.12.06, 18:49
        Nie obrażaj misia!
    • Gość: kopytko Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:21
      Nareszcie! ja proponuję jakies animacje Leszka Gałysza - może "Bukolandia" albo
      "Film pod strasznym tytułem"? Niech żyją motywy słowiańskie w bajkach dla dzieci!!!
    • Gość: asiaq Uszatkowi przydałby się refreshing wzierunku IP: 195.205.228.* 30.12.06, 13:21
      Uszatka zdecydowanie trzeba odświeżyć - to tak jakby ze starej szafy wyjąć
      zakurzoną zabawkę, którą kiedys się kochało,ale teraz straciła swoje kolory i magię.

ostatnia szansa na noworoczny gadżet na www.asiaq.pl
      • Gość: kubuś A co z Krecikiem ? I co ztego ,że czeski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:25
        Krtek był najmilszy.No może nie aż tak jak "Wilk i zając " ale ten ,to znowu
        jest "ruski".
        • Gość: lopaczenko Re: A co z Krecikiem ? I co ztego ,że czeski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 19:04
          Właśnie! Krecik był najlepszy! A Uszatka nigdy nie lubiłem.
      • Gość: mam_pytanie_asiaq mam pytanie do Ciebie IP: *.telprojekt.pl 30.12.06, 13:26
        ile wyciągasz miesiecznie z tego serwisu asiaq.pl?
    • romanharbuz Wielki powrót z wykopalisk 30.12.06, 13:33
      I jeszcze poproszę o:
      Piątek z Pankracym, Smoka Telesfora, Jacka i Agatkę.
      Nowe produkcje, a.d. 2007 oczywiście!
    • Gość: Akumowitz Urban wrocil na szklany ekran? IP: *.dsl.bell.ca 30.12.06, 13:35
      Musze zamontowac wycieraczke samochodowa do mojego telewizora.
      ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • mark.parker Re: Wielki powrót Misia Uszatka 30.12.06, 13:39
      Zaraz ktoś zrobi dobranockę opartą na kaczce dziwaczce z kurduplem w roli
      głównej :)))))))))))
    • pe1 Re: Wielki powrót Misia Uszatka 30.12.06, 13:43
      www.nostalgia.pl/
      • Gość: slon Dominik Reksio ruuulez!!! IP: 195.136.30.* 30.12.06, 13:57
    • Gość: Art Żwirek i muchomorek i inni IP: 83.238.70.* 30.12.06, 13:56
      Po pierwsze to żwirek i muchomorek nie są polską produkcją :)

No i jeszcze kilka do kolekcji:
      www.ceskatelevize.cz/program/vecernicek/galerie.html
    • Gość: lll Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:58
      miśuszatek jest taki sobie lepszy jest Pampalini...
    • Gość: ula Nie sądzę, żeby te bajki były dziś atrakcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 14:09
      dla dzieci.
      • shatmach Re: Gumisie! 30.12.06, 14:34
        Ja zawsze uwielbiałem Smerfy i Gumisie. :)
      • Gość: Kasiulla Re: Nie sądzę, żeby te bajki były dziś atrakcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 15:55
        Chyba jednak się mylisz. Zapytaj rodziców przedszkolaków oglądających Mini
        Mini, które bajki lubią najbardziej. Zdziwisz się - wśród ulubieńców mojego
        czteroletniego syna jest zarówno miś Uszatek, jak i Pszczółka Maja (obowiązkowo
        wieczorem!), mały pingwin Pik-Pok, Reksio, kto Filemon i pomysłowy Dobromir
        (koniecznie rano przed wyjściem do przedszkola!). Oczywiście są jeszcze bajki
        zagraniczne typu Clifford (wielki czerwony pies :)), listonosz Pat czy Czerwony
        Traktorek i Małe Zoo Lucy. Doskonałe bajki, a co najważniejsze - pozbawione
        przemocy i zawierające bradzo rozsądne przesłanie.

Uważam też, że doskonałym pomysłem było zrezygnowanie przez nas z Cartoon
        Network, który przez swój przekaz jest dobry dla znacznie starszych dzieci i
        dorosłych (niestety niektóre teksty - dość paskudne - zbyt szybko wpadają
        przedszkolakom w ucho).
        • Gość: Roosevelt5 Re: Nie sądzę, żeby te bajki były dziś atrakcyjne IP: *.toya.net.pl 31.12.06, 09:40
          Kasiulla napisał(a):

Zdziwisz się - wśród ulubieńców mojego
          > czteroletniego syna jest zarówno miś Uszatek, jak i Pszczółka Maja
          (obowiązkowo
          >
          > wieczorem!), mały pingwin Pik-Pok, Reksio, kto Filemon i pomysłowy Dobromir
          > (koniecznie rano przed wyjściem do przedszkola!). Oczywiście są jeszcze bajki
          > zagraniczne typu Clifford (wielki czerwony pies :)), listonosz Pat czy
          Czerwony
          >
          > Traktorek i Małe Zoo Lucy. Doskonałe bajki, a co najważniejsze - pozbawione
          > przemocy i zawierające bradzo rozsądne przesłanie.

Kasiulla masz 100% rację.
          Moja trzyletnia córeczka ma podobne zainteresowania.
          Hitem są takie bajki jak: Miś Uszatek, Przygody kota Filemona i Krecik.
          Do tego dochodzą wspomniane przez ciebie bajki.
          Co ciekawe nie interesują takie bajki jak Bolek i Lolek, że nie wspomnę o
          innych w, których króluje przemoc.
          Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w nowym roku.

• Gość: Aga Re: Nie sądzę, żeby te bajki były dziś atrakcyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 09:47
          tak poprzednik napewno sie myli,zgadzam się w 100% niestety nie mam MINIMINI
          ale moja córeczka tez bardzo lubi wymienionych przez ciebie bohaterów bajek ,do
          tego dochodzą bracia koala, weterynarz Fred,powinno być dużo więcej takich
          bajek, a nie witch, pałer rendżers-nawet niewiem jak to sie pisze-i te inne
          stwor którt tylko sie bija, zabijają, latają i czarują. Dzieciom potem sie
          wydaje że jak skoczy z okna to poleci z kąt te pomysły?
          Ci w TV powinni zrobić sondaż wśród dzieci i rodziców a nie wymyślać sami.
      • Gość: kate Re: Nie sądzę, żeby te bajki były dziś atrakcyjne IP: *.dsl.bell.ca 31.12.06, 17:35
        Moje dzieciaki maja az naddto Disney'owsich bajek i musze powiedziec ze Misia
        Uszatka przyjely z wielkim entuzjazmem.Jeden z dvd juz jest zjechany na dobre bo
        ciagle syn chce ogladac bajke o misiu z
        tym uszkiem, maly mis, gruby mis"
        • Gość: Roosevelt5 Re: Nie sądzę, żeby te bajki były dziś atrakcyjne IP: *.toya.net.pl 31.12.06, 17:41
          Moja też już zajechała Misia Uszatka i jednego Kota Filemona.
          A podobno są nie do zdarcia.
    • Gość: Jangcy Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.06, 15:21
      A co z Czterej pancerni i pies oraz stawka większa niż życie i siedemnaście
      mgnień wiosny. Kiedy wrócą te filmy. Może ktoś się tym zainteresuje?
    • Gość: WinCon Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.77.classcom.pl 30.12.06, 16:00
      Piesek Leszek !!!
    • Gość: grecz Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 16:07
      a Filemon i Bonifcy będą?
    • wirusx Zwirek i jego partner 30.12.06, 16:48
      Muchomorek na razie nie mają szans. Ekipa będąca aktualnie przy korycie nie
      popiera związków gejowskich, musisz poczekać, ale już niedługo.
    • Gość: Miro WRACA STARE !!! IP: *.telpol.net.pl 30.12.06, 16:58
      JA NIE CHCE PiS-OWSKICH KOMUCHÓW!!! CO MYŚLĄ ŻE WSZYSTKO WIEDZĄ I MYŚLĄ ŻE MAJĄ
      WYŁĄCZNOŚĆ NA WSZYSTKO!!!
    • patman Miś Uszatek był agentem SB 30.12.06, 18:18
      A wszyscy, którzy oglądali jego przygody, są tajnymi współpracownikami. W dobie IV RP wznawianie programu o komunistycznym szpiclu jest niedopuszczalne.
    • Gość: erman Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:45
      Precz z misiem kolaborem! Niech żyje miś Uszatek!!!
    • Gość: Mary Re: Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.chello.pl 30.12.06, 18:46
      Ja też chcę Żwirka i Muchomorka! To co prawda bajka czechosłowacka, ale
      najcudniejsza pod słońcem! I jeszcze Baltazar Gąbka! Niezły był Rumcajs i Bolek
      z Lolkiem, np. ta seria na dzikim Zachodzie. Jeśli chodzi o Uszatka, to
      nienawidziłam wręcz tej piosenki "Na dobranoc, dobry wieczór, miś pluszowy..."
      itd. To zraziło mnie do tej dobranocki.
    • Gość: prezes Wildstein Uszatka nie będzie... IP: *.pro-internet.pl 30.12.06, 19:14
      Historycy z IPN odkryli, że OZI ps. "Uszatek" donosił na wszystkie zwierzęta w
      lesie.
    • Gość: madziuchna84 Wielki powrót Misia Uszatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:18
      i bardzo się cieszę że wróca te bajki :)
    • Gość: nexen czyli "rodzimy kicz kontratakuje" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:20
      "wspaniały" pomysł... Jak znam życie i TVP skończy się to zalewem rodzimego
      kiczu. Nie bez powodu rodzima animacja upadła - nie potrafiła wygenerować
      żadnego produktu który byłby na tyle atrakcyjny by go sprzedać.

Być może "Bolek i Lolek" czy "Reksio" to całkiem fajne bajki - ale "technicznie"
      to prymityw. Mimo że lubię "Reksia" mam nadzieje że nie zostanie nam zafundowany
      pokaz "powrotu do rysunkowej przeszłości".

Mam nadzieje że komiks polski będzie coraz "silniejszy" - i że ktoś w końcu
      przestanie wyważać otwarte drzwi, i po prostu skorzysta z arsenału "komiksowego"
      przy tworzeniu kreskówek.
      • Gość: tao urok baśni nie kryje się w technice.! IP: *.markom.krakow.pl 30.12.06, 21:01
        Komputerowo wykreowane konstrukty są bezduszne i nudne.
      • Gość: tez ja Re: czyli "rodzimy kicz kontratakuje" IP: *.markom.krakow.pl 30.12.06, 21:05
        Doskonały technicznie produkt może być i najczęściej bywa kiczem.
        Przy takim podejściu do sztuki paru najgenialniejszych malarzy ostatnich 150
        lat jest bez szans. Taki np Klee : plamy, kreski...
      • Gość: kasia gniewny gienek generator IP: *.chello.pl 30.12.06, 22:44
        mówisz, że nie potrafiła <<"wygenerować" żadnego produktu>>, chłopaku? współczuję...
        • Gość: tolo nic dodać nic ująć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 00:30
          :) wyjęłaś mi to z ust, gdzie takich generują?
      • Gość: Fan-Fan-tazego Re: czyli "rodzimy kicz kontratakuje" IP: *.devs.futuro.pl 31.12.06, 22:59
        zobacz na stronie poznańskiego studia filmowego TSFA jak wygląda Miś Fantazy, myślę, że fakt, co można z kolei znaleźć na stronach tvp, że ponad 5o telewizji światowych na targach w Cannes wyraziło chęć po obejrzeniu trzech pierwszych odcinków kupienia filmu dowodzi, że produkcja jest super! Sam sprawdż! Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka