Dodaj do ulubionych

autostrada Słowenia

IP: *.delikomat.pl 14.06.13, 14:37
witam,
proszę o podanie aktualnej ceny winiety na Słowenii,w tym roku planujemy jechac przez Słowenię na Chorwację autostradami. Na interneci esą różne informację więc szukam kogoś kto ostatnio jechał.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: autostrada Słowenia 14.06.13, 14:42
      Ja na internecie znalazłem informację ,że 1 DM płacone na bramce. ;)
    • Gość: darek.59.pl Re: autostrada Słowenia IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 19:06
      Kolego "z metropolii" naucz się pisać (i mówić) po polsku, to się doszukasz "na internecie". Pozdrawiam
      Jakbyś np. wpisał w google: winiety w Europie, to byś się dowiedział.
      • Gość: Natasza Re: autostrada Słowenia IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 07:23
        W jakim celu tak pisać i pouczać? Jak nie chcesz pomóc, to nie trać czasu na pisanie o niczym.
        • Gość: darek.59.pl Re: autostrada Słowenia IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.13, 18:43
          Zawsze warto nieść przysłowiowy "kaganek oświaty", nawet jeżeli komuś się to nie spodoba i dalej będzie jechał "na Chorwację".
          Samochody osobowe: 30 euro - miesiąc, 15 euro - tydzień.
          • Gość: Asia Re: autostrada Słowenia IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.13, 08:11
            I to jest właściwa i na temat odpowiedź.
            Jak ktoś nie nauczył się sam ortografii itd. to nie zwracać uwagi, bo to tylko zaśmieca dany wątek i nie można dowiedzieć się tego, o co pyta forumowicz.
            • hepik1 Re: autostrada Słowenia 16.06.13, 08:37
              Tyle,że tąką samą informację uzyskuje sie po wpisaniu w googla frazy "winieta Słowenia " i to w 0,13 sekundy.
              A tak mamy kilka bzdurnych postów z cenami wziętymi z (d...) plus Polaków płacących na słoweńskich bramkach ;)
              • Gość: darek.59.pl Re: autostrada Słowenia IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 10:18
                Jak sądzę, wszystko z powodu nocnej podróży i nadmiaru kofeiny.
                • Gość: Asia Re: autostrada Słowenia IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.13, 22:21
                  Darek.59 i Hepik1,
                  rozumiem i zgadzam się. I tak wątek zrobił się bezsensu. Ja też odpadam.
                  Pozdrawiam,
                  Asia
    • Gość: vvv kawa z szafy IP: *.ists.pl 15.06.13, 06:46
      Jaką by opcję nie wybrać zawsze smakuje paskudnie. Wyjaśnij dlaczego tak jest.
    • Gość: Czarek Re: autostrada Słowenia IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 12:42
      Ja ostatnio płaciłem 20 euro ale widziałem jak Polacy jadą przez bramki i płacą od bramki do bramki, musisz sprawdzić na necie na stronie PZ MOTu
      • tomascro Re: autostrada Słowenia 15.06.13, 12:48
        Tyle co znam ze przejazd w Sloweni autostrada placi sie winieta.Mozna kupić na tydzien i 15dni. Zalezy ile ktos pozostaje na wakacjach i kiedy wracasz z powrotem...Wynajmuje apartamety w miescowosci Vodice jak ktos szuka..? Wiecej info i zdiecia moge wyslac na mail: cro80@net.hr Pozdrowienia z Chorwacji
        • Gość: darek.59.pl Re: autostrada Słowenia IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.13, 18:47
          Wynajmuj sobie co chcesz i gdzie chcesz, ale najpierw puknij się w głowę i nie pisz bzdur.
          30 euro - miesiąc, 15 euro - tydzień.
      • hepik1 Re: autostrada Słowenia 15.06.13, 19:19
        >Ja ostatnio płaciłem 20 euro ale widziałem jak Polacy jadą przez bramki i płacą
        > od bramki do bramki,

Bo Polacy to zdolny naród ;)
        • Gość: zenlok Re: autostrada Słowenia IP: *.smgr.pl 15.06.13, 21:56
          Ja przez Słowenię nic nie płacę ......Jadę drogą bez opłat.....drogowych.....a czas przejazdu przez Słowenię.....30 min.
          • Gość: deco Re: autostrada Słowenia IP: *.ihit.waw.pl 16.06.13, 10:59
            A możesz napisać którędy jedziesz przez Słowenię? Będę jechał od Wiednia i chciałbym ominąć płatne trasy w Słowenii
    • coffei.na Re: autostrada Słowenia 15.06.13, 22:17
      Gość portalu: z_meetropolii napisał(a):
      > witam,
      > proszę o podanie aktualnej ceny winiety na Słowenii,w tym roku planujemy jechac
      > przez Słowenię na Chorwację autostradami. Na interneci esą różne informację wi
      > ęc szukam kogoś kto ostatnio jechał.Pozdrawiam

Hej:-) dzisiaj wróciłam-winieta 14 e na miesiąc jest też na 10 dni za 10 e ale jak widać opłaca się na dłużej wykupić,dodatkowo 50 kun i 60 opłata w jedną stronę-jechałam przez Czechy,Węgry,tę trasę polecam-przez Austrię zapłacisz dużo więcej!
      W nocy jazda super-przez Węgry praktycznie sama na drodze....no nie licząc z 10 san,jeży,zajączków:-)
      W ogóle pogoda cudowna!!!!!jestem tak opalona,że wstyd mi po mieście chodzic;-)
      Pozdrów boskiego kapitana statku Carlosa.....ach...:-P
      • hepik1 Re: autostrada Słowenia 15.06.13, 22:24
        >Hej dzisiaj wróciłam-winieta 14 e na miesiąc jest też na 10 dni za 10 e ale jak widać opłaca się na dłużej

Jesteś pewna,że przez Słowenie jechałaś?

>Węgry praktycznie sama na drodze....no nie licząc z 10 san

Jak sie widziało sanie na Węgrzech,to może i takie ceny za winietę słoweńską ;)
        Od razu wiedziałem,że pierdoły będą w tym temacie ;)
        • coffei.na Re: autostrada Słowenia 15.06.13, 23:26
          hepik1 napisał:

> >Hej dzisiaj wróciłam-winieta 14 e na miesiąc jest też na 10 dni za 10 e al
          > e jak widać opłaca się na dłużej
          >
          > Jesteś pewna,że przez Słowenie jechałaś?
          >
          > >Węgry praktycznie sama na drodze....no nie licząc z 10 san
          >

> Jak sie widziało sanie na Węgrzech,to może i takie ceny za winietę słoweńską ;)
          > Od razu wiedziałem,że pierdoły będą w tym temacie ;)

Sam Jesteś pierdoła skoro musisz pytać o trase w dobie gps-u,przez Słowacje jechałam a sarny widziałam-zwykła literowka
          P.s.dajesz rodzaj trasy z ominięciem bądz udziałem autostrad płatnych-jeszcze czegoś musi nauczyć Cię dziewczyna?!
          Udanego wypoczynku :-)
          • Gość: Vodice Re: autostrada Słowenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 23:28
            Kofeina, nie bierz tyle trawy, szkodzi
          • hepik1 Re: autostrada Słowenia 16.06.13, 07:08
            Poczułem sie dotkniety ;)
            Ja ,wybitny specjalista od trasy przez Słowację,Wegry drogą 86,Słowenię bez winiety,który opisywał prawie każdy km tego wariantu w dziesiątkach postów nie tylko na tym forum,miałbym posługiwać sie GPS-em? ;)
            • coffei.na Re: autostrada Słowenia 16.06.13, 10:24
              hepik1 napisał:

> Poczułem sie dotkniety ;)
              > Ja ,wybitny specjalista od trasy przez Słowację,Wegry drogą 86,Słowenię bez win
              > iety,który opisywał prawie każdy km tego wariantu w dziesiątkach postów nie tyl
              > ko na tym forum,miałbym posługiwać sie GPS-em? ;)
              Interesujące :-)
              Mężczyzna bez pociągu do elektronicznych nowinek?
              Sprawnie poruszający się po drodze 86?
              Bez wspomagania gps-em?
              I'm impressed :-P
            • Gość: szpenio Re: autostrada Słowenia IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 13:30
              Autor: hepik1 16.06.13, 07:08
              Ja ,wybitny specjalista od trasy przez Słowację,Wegry drogą 86
              wytyczyłem ją przed rzymianami
              tinyurl.com/lk62whu
              • hepik1 Re: autostrada Słowenia 16.06.13, 13:55
                Pierwsi byli starożytni Egipcjanie wożąc tamtędy papirus a z powrotem bursztyn.Oni też oszczędzali na winietkach,przy okazji polujac na sarny.
                • Gość: bursztyn Re: autostrada Słowenia IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 14:57
                  Autor: hepik1 16.06.13, 13:55

Pierwsi byli starożytni Egipcjanie wożąc tamtędy papirus a z powrotem.......
                  tinyurl.com/kvanfja
      • Gość: Vodice Dość znęcania się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 23:27
        15 euro za 7 dni
        30 euro za miesiąc

Podajemy fakty
        • justyna198515 Re: Dość znęcania się 23.06.13, 11:41
          Przejechałam za darmo przez autostrade w Słowenii-pewnie przyjdą jakieś pozdrowienia:)
    • Gość: sławek Re: autostrada Słowenia IP: 89.201.252.* 16.06.13, 11:09
      własnie jestem na Chorwacji cena winiety Słoweńskiej to 30EUR płatne przy bramkach...
      • hepik1 Re: autostrada Słowenia 16.06.13, 11:31
        Litości!

Za przejazd na bramkach w Słowenii płaciło się do 30.06.2008. Od 01.07.2008 obowiązują winiety.

Gdzie nie gdzie pozostała infrastruktura ale to nie znaczy,że można tam za cokolwiek zapłacić .
        • Gość: darek.59.pl Re: autostrada Słowenia IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 13:20
          Wybacz, ale będziesz jeszcze tak parę razy wpisywał, tak jak i ja, a tu znowu jakiś BARAN (przepraszam wszystkich) znowu coś pokręci, bzdur nawypisuje. Ja "wymiękam" i "wypadam". Hej!
        • Gość: Busio Re: autostrada Słowenia IP: 194.29.130.* 21.06.13, 11:32
          Oczywiście, że zostały "bramki" jako infrastruktura a przy niektórych na trasie Sentilij - Ljubljana stoją sobie goście z DARS i czujnym okiem wypatruja frajerów, którzy nie mają naklejonej winiety.
          Hepik - dla Ciebie pozdrowienia.
      • Gość: janek Re: autostrada Słowenia IP: *.net.brewet.pl 25.06.13, 17:53
        jesteś W Chorwacji, "W", to naprawdę łatwo zapamiętać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka