Gość: nierzucekamieniem IP: 217.153.205.* 06.03.07, 14:17 ja uwielbiam to: Megal swiat bez krat hehehe czasem mozna to jeszcze zobaczyc na pr3 :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gerda Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.aster.pl 06.03.07, 14:22 Potem była jeszcze "Gerda! Gerda! Gerda!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: screen Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 14:48 A ta firma nadal istnieje - pod niezmienionym adresem ;) I szczerze mowiac, uplyw czasu widac tylko po fryzurach, kolorze i kroju gajeru ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 15:10 i oczywiscie reklama Zrebu: wozki widlowe zawsze na czasie :) ciekawe czy ta firma jeszcze istnieje ... Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) 06.03.07, 15:14 ZREMB istnieje, ale poprzekształcany! A ja pamiętam reklamę z wróżką i hasło: -Nie widzę, nic nie widzę - i nie zobaczysz, dopóki nie kupisz sobie anteny satelitarnej firmy (i tu nazwy nie pomnę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libertarian Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.nwrk.east.verizon.net 06.03.07, 15:21 Pamietam byla tez: "Chcesz byc karatekom, pij mleko..." Odpowiedz Link Zgłoś
i_tak_powiem13 Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) 06.03.07, 15:23 - nie widzę, nic nie widzę - i nie zobaczysz, dopóki nie kupisz zestawu do odbioru telewizji satelitarnej firmy Arkon :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElBurakko Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: 83.238.70.* 06.03.07, 15:26 Była jeszcze reklama jakiegos pumeksu "purokolor" czy cos w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecot Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.244.149.234.ostrow2.tnp.PL 06.03.07, 15:35 widziała pani?? (sobowtóra wałesy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubio Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.bas.roche.com 06.03.07, 15:48 O! ta reklama jest potworna, można nią dzieci straszyć, żywcem wyjęta z tamtych czasów .... na tvp3 takie kwiatki jeszcze rosną niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 23:32 No, ja się jej bałem, a miałem już ładnych parę latek. Tym bardizej, zę w życiu nie widziałem karalucha, te na filmie wydawały mis ię ogromne i strasznie obrzydliwe. Pamiętam wspomniane wyżej reklamy, była też Baltona z marynarzem niosącym graty i pełna napięcia reklama jakiejś marki radioodtwarzaczy (albo sklepu z car-audio, bo wtedy w TVP nawet pojedyńcze sklepy potrafiły się reklamować). Dwóch drabów czaiło się na radio w ekskluzywnym Passacie B2, ale szczęki im opadły, bo szykowna panienka zabrała je ze sobą - kieszeń to był wtedy high-tech. Aha, jeszcze domki z Drewbudu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nexen Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 08:21 tylko to o czym piszecie to już "reklamy" z początków kapitalizmu w tym kraju a nie PRL`u ;). Ówczesna moda reklamowa to statyczne plansze "oszczędzaj prąd" - to dopiero było frustrujące. Ciekawe kto pamięta to że telewizornia miała przerwę w nadawaniu popołudniu, a w poniedziałki nie nadawała rano wcale... Za to późniejszej "telewizji edukacyjnej" żal mi do dziś. Zamiast "zgłupiej z powtórkami naszych seriali" mogli by puścić powtórki tamtych programów edukacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geddy Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.chello.pl 07.03.07, 01:59 Arcon jej było a nie widział uwaga sam STEFAN FRIEDMANN!!! ;-))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.gdynia.mm.pl 06.03.07, 15:52 ....anteny satelitarnej firmy ARCON Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teoś Piecyk Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 18:59 ...firmy Arcon :) A była jeszcze inna reklama z maluchem który prosił ojca: tato, kup mi Tatung. - A co będziesz oglądał? - Cildrens czenel (Children's Channel) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tinka Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.03.07, 23:55 ...i nie zobaczysz, dopóki nie kupisz anteny satelitarnej firmy Arkon. Warszawa ulica Koszykowa (chyba) 22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalka Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.icpnet.pl 06.03.07, 15:50 muzycznie, to to jest mistrzowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_z_pieskiem Jesli pumeks to tylko firmy purokolor! IP: *.nask.waw.pl 06.03.07, 15:51 To byla fajna reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
mirro Jesli pumeks to tylko firmy purokolor! 06.03.07, 16:05 purokolor 89!!!!!!!!! dobre było :) ale lepszy był SUPERTAKON do opon :) chociaż wcześniejsze plansze np. "chcesz się obudzić nie pal w łóżku" też miały swój niewątpliwy urok. Echhhh.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geddy Re: Jesli pumeks to tylko firmy purokolor! IP: *.chello.pl 07.03.07, 02:02 pod koniec lat 70-tych było jeszcze takie cóś (plansza): maluch jadący pośrdoku jezdni, za nim fp 125p i podpis NIE ZAJEŻDŻAJ DROGI (czy jakoś tak) no i w ogóle czy ktoś pamięta "reklamy planszowe" w TVP (wtedy pisali uwaga - TP!!!) czy była faktycznie słynna ZGAŚ ZBĘDNĄ ŻARÓWKĘ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: commer Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: 172.16.2.* 06.03.07, 16:15 Więcej starych polskich reklam tutaj: spoty.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Ta to to jeszcze jest w miarę IP: *.aster.pl 06.03.07, 16:21 Najgorsze to było to sylabizowanie UUU NII VEEER SAAAL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Reklama z PRL - późnego - krem czekoladowy IP: *.icpnet.pl 06.03.07, 16:25 terravita - taka animacja z wiewiórką - do dzisiaj to można kupić. Dobrze że reklam już nie puszczają. Swoją drogą zobaczymy czy 4 rp będzie miała swój wkład w kształt reklam - chyba dopiero po zakończeniu jej budowy. Wiele jajczarskich kawałków w stylu reklam z PRL mogłoby powstać np "Zero tolerancji dla niemycia zębów. ..." "Papier .... cirpliwie zniesie wszystko. Antoni M". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiętam prusakolep dobry na wszystko - masz hemoroidy? IP: 62.233.211.* 06.03.07, 16:35 kup prusakolep! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Firmy polonijne to byl poczatek uwalszczenia PZPR IP: *.crowley.pl 06.03.07, 20:11 Firmy polonijne to byl poczatek uwalszczenia PZPR... niektorzy mogli zakladac firmy i dostawali na to kase i koneksje. -- "Michnikowszczyzna zapis choroby"-R Ziemkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kram Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:20 Pamiętam też reklamę z hasłem "Olej dynamicznych ludzi". Utożsamiłem się z nią bo w sumie też nie lubię dynamicznych ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Olej VAT! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 23:36 Na tym jeździ świat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi super:):) IP: *.Lompy.korbank.pl 06.03.07, 21:39 odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:31468/ Odpowiedz Link Zgłoś
mediafun Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) 06.03.07, 21:47 tutaj jest jeszcze oferta Zrembu zawsze na czasie www.youtube.com/watch?v=nWN_8bpd7Y8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonPedro TeleTombola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:49 Cos mi sie z tym kojarzy.Jakas loteria chyba...i PapaDance w reklamie grzejnikow Convector w nowka VW Transporter... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reklamożerca sosy Billy IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.07, 22:30 A to pamiętacie? Sosy Billy w każdej chwili. Billy firmy Comindex. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bingo Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:30 Tak jest - to leci na TVP3 w Warszawie - super reklama jak z lat 80.! I ten pan właściciel firmy chyba w peruce i jego żona - rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfe Re: pamietacie Pumeks Fluorescencyjny?? IP: *.chello.pl 07.03.07, 02:05 No i: BUTY SOFIX DLA KAŻDEGO jest to jeszcze gdzieś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUKURUKU Re: pamietacie Pumeks Fluorescencyjny?? IP: 213.155.180.* 07.03.07, 07:06 NIC NIE PRZEBIJE WAFLI KUKURUKU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_lech Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) 07.03.07, 03:07 łza się w oku kręci...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Reklama z PRL: Prusakolep (wideo) IP: *.flashnet.pl 07.03.07, 07:31 były jeszcze: Kup pan cegłę! KERAMZYT??? oraz chcesz zapalić - kup BATERVIT :) Odpowiedz Link Zgłoś