bogo2 Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 18.11.06, 14:22 na mnie chyba tez.... dobrej nocy zycze wszystkim , ale chatce w szczegolnosci... tak troche z niepokoju, ze znaku zycia nie daje....;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Dobranoc 14.09.07, 23:54 Rafał Wojaczek Dobranoc Dobranoc, oto jest Twój domek - chciałbym, by znów był także moim. Jest Twoje serce, gruda światła w ciemnej kołysce twego ciała. Ty zabitego się nie boisz - skoro na progu Twego ciała dzisiaj bezsenna wart""a czuwa. Lecz choć jest ojciec, który umarł mogę go minąć, wielki - skinie. Przemówiłyby Twoje włosy, oczy do nocy po imieniu lecz wiem: noc powie moim wargom: "Schyl się - aż dotkniesz cichą wargą - zgasisz jej serce." Więc: dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 20.09.07, 00:11 Dziś nie będzie wiersza. Padam na twarz. Dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 07.12.07, 23:02 No i czas iść spać. Dobrej nocy. Dobrego dnia wszystkim. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Wieczór 18.12.07, 23:47 Andrzej Krzysztof Dan Wieczór Czy to możliwe? Właśnie taka? Na opuszkach palców kruchość, wiotkość, łamliwość... Jakby puste oczodoły nawiedziły źrenice. Jakby nie penetrowały nas neutrina. Jakby kaleki wszechświat Sądził, że może na nas liczyć. Czujemy lęk, że widzi wszystko, a nie dostrzeże - Nie. Nie jestem pijany labiryntem, choć być może uliczki ślepe a serca zabite deskami... Patrz. Już wieczór. Pójdziemy się opalać. Umówimy się, że jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Legenda 19.12.07, 23:46 Wolfgang Borchert Legenda Tak co wieczór czeka w samotności szarej, marząc, że szczęście jest tuż. Ach, teraz smutek w oczach jej zagościł, bo on nie powróci już. Którejś nocy ciemny chyba wiatr w latarnię ją zaczarował. A w jej blasku szczęśliwi niby w snach szepczą cicho: Tak bardzo cię kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 21.12.07, 21:47 Анна Ахматова Двадцать первое. Ночь. Понедельник. Очертанья столицы во мгле. Сочинил же какой-то бездельник, Что бывает любовь на земле. И от лености или со скуки Все поверили, так и живут: Ждут свиданий, боятся разлуки И любовные песни поют. Но иным открывается тайна, И почиет на них тишина... Я на это наткнулась случайно И с тех пор все как будто больна. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 03.01.08, 23:56 Dzisiaj prozą będę gadał: dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 01.03.08, 00:34 Coś bym może pisał wierszem ale że mnie sen już morzy, to choć chęci mam najszczersze - rym się sam mi nie ułoży. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 01.03.08, 00:38 To tylko Ormondowi białym wierszem rzeknę dzień dobry już chyba. A pozostałym dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
marcotills Ahoy! Dobranoc :-) 11.03.08, 21:57 a pod poduchę fajny adresik :-) bykom-stop.avx.pl/spellbound-sprawdzanie-pisowni-firefox.html Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Ahoy! Dobranoc :-) 11.03.08, 23:11 Dobrej nocy!I stopy wody pod kilem. Odpowiedz Link Zgłoś
marcotills Re: Ahoy! Dobranoc :-) 15.03.08, 23:39 ralston napisał: Dobrej nocy!I stopy wody pod kilem. -- Kilo stopy pod woda lub kilo wody pod stopa ;-) -- Got Nat ! Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Ahoy! Dobranoc :-) 16.03.08, 16:21 zawsze, to drugie...! marcotills napisał: > Kilo stopy pod woda lub kilo wody pod stopa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś