brezly 24.11.08, 17:29 Nowe slowo wyczytalem. polishizna.blox.pl/2008/11/Kondomisci-i-ich-filozofia.html Wybaczcie, musialem :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Re: Kondomisci 24.11.08, 19:23 To nieco osobliwy odłam szerszego nurtu Prezerwatystów Dnia Siódmego. Ruch powołała do życia cejlońska grupa plantatorów kauczuku, w niedzielę po mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kondomisci 24.11.08, 19:57 W pl. za czasow PRL znani jako E-rosjanie? Swoja sciezka to mysle ze scjentolodzy winni ulec schizmie na spolecznych, humanistycznych, scislych i przyrodniczych, oraz technicznych. Wsrod ktorych trzy glowne nurty stanowiliby budowlanolodzy, mechanikolodzy (maszynowi i precyzyjni) oraz elektrolodzy. Sposrod tych ostatnich, po licznych schizmach powstali by miedzy innymi elektrotechnikolodzy dzielacy sie na wysoko i niskonapieciowych. Jednym z powodow schizm bylyby np. spory od dogmat nieomylnosci Miernika oraz parzystosc ilosci zwojow Ostatecznego Transformatora. Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: Kondomisci 24.11.08, 20:57 ojej, mam ten tekst w postaci drukowanej. i wyobraź sobie, że czytając go, dokładnie nad tym zdaniem zadumałam się chwilę i pomyślałam o Tobie ;)) pomyślałam, że to zdanie stworzono dla Ciebie i że miałbyś nie lada używanie :) ps. dziękuję za pięknego maila. taki mail to klejnot :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kondomisci 24.11.08, 21:07 He he, czesc :-) Tez mialem w postaci drukowanej i tez pomyslalem o sobie :-)) Bardzo mi sie podoba, jak gazeta okreslila kim ta pani jest. A dziekuje, jakos tak wyszedl _) Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: Kondomisci 24.11.08, 21:34 > Tez mialem w postaci drukowanej i tez pomyslalem o sobie :-)) :)))) > Bardzo mi sie podoba, jak gazeta okreslila kim ta pani jest. no co, matkowanie pięciorgu to wybitne osiągnięcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kondomisci 24.11.08, 21:38 Zwlaszcza jak sie ma magisterium z filozofii. Mysle ze to troche trudniej. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: Kondomisci 24.11.08, 22:02 acha. tak jakby sprawa się komplikuje nieco ;) Brezu? czy mogę mieć małą translatorską prośbę do Cię? tumaczenie tumokowi nieniemieckojęzycznemu? uprzedzę, że to Goethe :). dwie linijki tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern już mam 24.11.08, 22:06 no pacz, nie ma jak gugiel. a szło mii o to: Wer den Dichter will verstehen Muss in Dichters Lande gehen. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: już mam 24.11.08, 22:28 Aha, to idzie o to ze: Literalnie: Kto poete chce zrozumiec Musi isc do poety kraju Jakby: By poety mysl przesledzic Trza poety kraj odwiedzic Np coz, Goethe to ja nie jestem. Jak to ktos powiedzial: Mickiewicz to ja nie jestem Alem tez i nie dupa Tez bym napisal "Dziady" Jak bym sie uparl Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: już mam 24.11.08, 22:56 dobrze, żeś nie Goethe. Goethe nigdy na przywitanie nie powiedziałby 'wtiam'. Odpowiedz Link Zgłoś