Gość: Ola IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 14:27 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fixed Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.softel.elblag.pl 18.01.02, 20:08 Lubię Lavazzę. Nie lubię Tchibo, a Jacobs Krunung, choć niby najdroższa i najlepsza z Jacobsów jest tak kwaśna, że aż skręca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.unl.edu 18.01.02, 23:09 Gość portalu: fixed napisał(a): > Lubię Lavazzę. Nie lubię Tchibo, a Jacobs Krunung, choć niby najdroższa i > najlepsza z Jacobsów jest tak kwaśna, że aż skręca.... Ze slodkich rzeczy najbardziej salceson. Pucio, pucio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 00:29 W ogóle nie piję kawy. Jej smak wydaje mi się gorzki, metaliczny i tak ohydny, że mię wstrząsa na samą myśl, że ludzie tak się katują. Jesli chodzi o badanie konsumenckie to piję herbatę (Ahmad lub Twinings), mleko (np. Łaciate) i piwo (Tyskie lub Lecha). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.proxy.aol.com 19.01.02, 01:18 Jakakolwiek byle z pochodzila z fair trade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok.api Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.icpnet.pl 24.03.02, 20:31 Gość portalu: Rena napisał(a): > W ogóle nie piję kawy. Jej smak wydaje mi się gorzki, metaliczny i tak ohydny, > że mię wstrząsa na samą myśl, że ludzie tak się katują. > Jesli chodzi o badanie konsumenckie to piję herbatę (Ahmad lub Twinings), mleko > > (np. Łaciate) i piwo (Tyskie lub Lecha). Ja też nie piję kawy - po prostu nie lubię i już. Skręca mnie po wypiciu tego trunku. Choć czasem zazdroszczę "kawiarzom", bo domyślam się, że wiele tracę, nie eksperymentując z różnymi smakami kawy... Może bym i spróbowała, ale mój żołądek i tak powie kategoryczne NIE. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.vgernet.net 19.01.02, 18:33 Zielona Jacops Kruenung !!!!!Najlepsza kawa na swiecie.Czarna parzona przez mojego meza z rana ...... A znacie to powiedzenie ; Smaku herbaty nie powinno sie psuc cytryna, smaku kawy nie powinno sie psuc mlekiem a smaku milosci nie powinno sie psuc malzenstwem:)) Pozrawiam wszystkich smakoszy kawy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
abc2001 Re: Jaką kawę lubicie? 19.01.02, 20:04 Gość portalu: Izabella napisał(a): > Zielona Jacops Kruenung !!!!!Najlepsza kawa na swiecie.Czarna parzona przez > mojego meza z rana ...... > > A znacie to powiedzenie ; > Smaku herbaty nie powinno sie psuc cytryna, > smaku kawy nie powinno sie psuc mlekiem a > smaku milosci nie powinno sie psuc malzenstwem:)) > > Pozrawiam wszystkich smakoszy kawy:)) A smakoszy herbaty i miłości to nie łaska pozdrowić? Odpowiedz Link Zgłoś
alina1 Re: Jaką kawę lubicie? 25.01.02, 22:12 Uwielbiam Jacobs Kronung. Z mlekiem i cukrem. Taka smakuje mi najbardziej. Zaczynam tak dzień i to jest mój rytuał. Lubię też kawę z McDonald'a, podobno to parzona Nescafe (w sklepach nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
agnesp76 Re: Jaką kawę lubicie? 28.02.02, 10:36 Gość portalu: Izabella napisał(a): > Smaku herbaty nie powinno sie psuc cytryna, czasem psuję czasem nie :)) > smaku kawy nie powinno sie psuc mlekiem a nigdy niczym (nawet cukrem) > smaku milosci nie powinno sie psuc malzenstwem oj popsułam ;)) __________ hi, hi Co do kawy to kiedyś piłam tylko mieloną kawę parzoną w szklance czy kubku i specjalnie nie przykładałam wagi do marki Później (i obecnie) tylko rozpuszczalną - Nesca Classic (nr 1) Oraz: Jacobs Maxima Tchibo Family(chyba?) - żółta I to by było na tyle PS Nie lubię z ekspresu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.01.02, 22:59 a czy ktos z was pił orginalną amerykańską kawę nestle "Taster's choice"? - niebo w gębie, cos wspaniałego i żadne polskie podróbki nie dorównją jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.vgernet.net 19.01.02, 23:21 Przepraszam i pozdrawiam wszystkich tych "pijacych" kawke, herbatke i inne trunki :))) A jesli chodzi o amerykanska kawe to jeszcze nie znalazlam takiej aby mi smakowala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.01.02, 10:54 Gość portalu: Izabella napisał(a): > Przepraszam i pozdrawiam wszystkich tych "pijacych" kawke, herbatke i inne > trunki :))) > A jesli chodzi o amerykanska kawe to jeszcze nie znalazlam takiej aby mi > smakowala. To dlatego ze nie piłas tej o której ja mówie, a jak dodasz smietanke to juz calkiem ekstra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Amerykanska lura IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.05.02, 23:21 A mnie amerykanska kawa kojarzy sie z okropna lura! Nawet gorsza niz w Anglii, gdzie mieszkam. Nie pilam tej co mowisz... ale najlepsza kawe to sie znajdzie 'na kontynencie' czyli w Europie np. we Francji. Jak juz pije kawe tutaj, to cappucino z Lavazza. Odpowiedz Link Zgłoś
marudus Re: Jaką kawę lubicie? 20.01.02, 12:38 Ja ostatnio pilem Tastera. Faktycznie kawka jest zayebysta, a po dodaniu mleka to juz niebo w gebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Jaką kawę lubicie? IP: 194.139.172.* 25.01.02, 14:24 Tak, tak, tak!!! Nie pijam innej niz Taster's choice. W ogole nie rozumiem dlaczego nasi rodzimi importerzy jeszcze nie zweszyli w tym zlotego interesu....Sa jeszcze smakowe Taster's , np. waniliowa...poezja smaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cutup Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.proxy.aol.com 07.05.02, 02:15 Gość portalu: ela napisał(a): > a czy ktos z was pił orginalną amerykańską kawę nestle "Taster's choice"? - > niebo w gębie, cos wspaniałego i żadne polskie podróbki nie dorównją jej. Ja czasami to kupuje i pije ale zeby byla az taaaaaaaaka super to kwestia co jest osiagalne w danym kraju.Lubie kawe z Dunki'n Donads. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Dunkin' Donuts IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.05.02, 23:22 Gość portalu: cutup napisał(a): > Gość portalu: ela napisał(a): > > > a czy ktos z was pił orginalną amerykańską kawę nestle "Taster's choice"? > - > > niebo w gębie, cos wspaniałego i żadne polskie podróbki nie dorównją jej. > > Ja czasami to kupuje i pije ale zeby byla az taaaaaaaaka super to kwestia > co jest osiagalne w danym kraju.Lubie kawe z Dunki'n Donads. A ja lubie Dunkin' Donuts!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenk Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.01.02, 10:56 a ja lubie kawe z McDonald's ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 11:47 witam "Taster's Choice" jest super, nawet jak na rozpuszczlną, mnie bardzo smakują kawy austriackie, niepowtarzalny aromat, a zwłaszcza ich "melanż" Pozdrawiam , kawoszy i smakoszy herbarty i miłości oczywiście też Choch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaskier Re: Jaką kawę lubicie? IP: 213.77.2.* 21.01.02, 16:27 Polecam NESCAFE EXPRESSO (jest chyba od niedawna na rynku) z cukrem brązowym (takim z trzciny cukrowej). Ewentualnie z kapką śmietanki, jak ktoś lubi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roseanne Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.sympatico.ca 22.01.02, 16:43 Lavazza, zdecydowanie bardziej czerwona niz zlota. podwojne eksperesso z brazowym cukrem lub kapka miodu w Polsce najbardziej smakowalo mi zielone Jacobs kaw amerykanskich nie cierpie, bleh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kita Re: Jaką kawę lubicie? IP: 213.25.231.* 22.01.02, 17:22 Dolaczam do wielbicieli Lavazzy, z ekspressu, plus troche mleka.Najbardziej lubie zloto-czerwona.Moja kolezanka uwielbia Illy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gepe Re: Jaką kawę lubicie? IP: 195.216.121.* 23.01.02, 20:04 Naprawdę barrrrdzo smaczna jest kawa 'Illy'. Można kupić w białych puszkach z czerwonym, stylizowanym napisem. Ale sam jeszcze nie parzyłem, piłem jedynie w kawiarni. Pychota. Pozdrawiam - gepe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poganka Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.pascom.com.pl 25.01.02, 15:12 Gatunek - każda ziarnista nadaje się do spożycia choć w różnych smakach, byle nie zjęłczała, co się zdarza Sposób parzenia - duży ekspres ciśnieniowy z młynkiem Tylko czarna Pozdrawiam kawoszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pootr B. Jacobs Milea IP: *.unitel.com.pl 29.01.02, 11:11 Co wy wypisujecie za bzdury. Tylko Jacobs Milea, z ekspresu bez cukru bez mleka i śmietany i bez żadnego dodatku (koniak). I dopiero teraz można spokojnie oglądać "Pan dzwonił, milordzie?" Odpowiedz Link Zgłoś
ann1 Re: Jacobs Milea 29.01.02, 18:37 a nie lubicie np. irlandzkiej z Pożegnania z Afryką? tez dobra, polecam! a na każdy dzień najlepsza lavazza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Jacobs Milea IP: *.pl 01.02.02, 11:02 lubię lavazzę pół na pół z mlekiem, z pianką, bez cukru. :@ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: Jacobs Milea IP: 213.134.133.* 22.02.02, 16:58 ann1 napisał(a): > a nie lubicie np. irlandzkiej z Pożegnania z Afryką? tez dobra, polecam! a na > każdy dzień najlepsza lavazza! Niestety, kawy z Pożegnania z Afryką strasznie się popsuły - niektórych wręcz nie da się od siebie odróżnić. Testowałam na koledze, podtykając mu torebkę - obstawiał kokosową albo irlandzką, a to miała być pomarańczowa. Jeżeli chodzi o kawy smakowe, to rządzi Whittard. Double Chocolate Truffle... to jest boskie. JoP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Jacobs Milea IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 14:10 > > Jeżeli chodzi o kawy smakowe, to rządzi Whittard. Double Chocolate Truffle... t > o > jest boskie. > > JoP NIE SLYSZALAM O TAKIEJ KAWIE. GDZIE JA MOZNA DOSTAC/ KUPIC??? BARDZO PROSZE O INFORMACJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Jaką kawę lubicie? IP: 193.0.117.* 22.02.02, 15:33 Latte z mlekiem sojowym, do tego za przyzwoita cene. W Australii to normalne, w Polsce niestety nie do kupienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.dwi.uw.edu.pl 22.02.02, 18:37 lubie LAVAZZE czerwona z mojej kaffetiery mmmmmmmmmm pycha no ale to rozpusta na dni swiateczne :-))) na codzien pijam rozne rozpuszczalne (zaraz mnie wysmiejecie) marka nieistotna wazne, zeby bylo tyle samo wody co mleka :-))) i ZADNEGO CUKRU!!!!!!!!! :-)))) lubie tez kawe zbozowa, a to chyba rzadkosc tutaj :-))) no a do kawy najlepiej miec dobre towarzystwo ale niesamowita ksiazke :-))) pozdrawiam WSZYSTKICH Odpowiedz Link Zgłoś
buki1 Re: Jaką kawę lubicie? 23.02.02, 19:56 A ja tam lubie Maxwell House - bo jest w niej cos dzikiego i nieokielznanego.. Odpowiedz Link Zgłoś
uwazna Re: Jaką kawę lubicie? 24.02.02, 23:19 Lavazza, illy albo monarch z ekspresu ciśnieniowego z mlekiem skondensowanym, najlepiej rano. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefisto Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.chello.pl 26.02.02, 12:20 rozpuszczalną Thibo exclusicve i ziarnistą Lavazza ale moja ulubiona to kawa z bitą śmietaną i konfiturami wiśniowymi i likierem orgazm dla kubków smakowych albo kawa z lodami - chyba idę sobie coś taiego zrobić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: Jaką kawę lubicie? 01.03.02, 13:49 irlandzka z odrobiną advokata mhm pyszka. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Jaką kawę lubicie? 01.03.02, 17:20 Jak dla mnie najlepsza jest Maxwell House ze śmietanką lub biała kawa z restauracji MCDonalds'a Pozdrowionka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A47 Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 14:05 Tylko Cafe Auslese Melitty.Z expressu z mleczkiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dzyt Re: Jaką kawę lubicie? 07.03.02, 14:16 "po turecku" z diabelnie sexownym szczonem... "z expresu" jeśli mamy niewiele czasu na... "rozpuszczalną" jesli sie zdarzy, że jestem sama... (lepiej, że rozpuszcza się kawa, a nie ja...) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Jaką kawę lubicie? IP: 195.117.149.* 13.03.02, 16:49 czarna Lavazza z ekspresu ciśnieniowego z mleczkiem,a najlepiej kapucynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommyboy Re: Jaką kawę lubicie? IP: 62.233.169.* 23.03.02, 18:07 Nie wiem co widzicie w kawie z mc donald's. Dla mnie siki. Odpowiedz Link Zgłoś
bayarka Re: Jaką kawę lubicie? 24.03.02, 20:13 Gość portalu: tommyboy napisał(a): > Nie wiem co widzicie w kawie z mc donald's. Dla mnie siki. To prawda. :-) bayarka Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Jaką kawę lubicie? 23.03.02, 18:55 Pyszny jest Dallmayr Prodomo, u nas dostępny niestety tylko pakowany w Pożegnaniu z Afryką - jeśli zawędrowalibyście kiedyś do Monachium polecam wizytę w firmowym sklepie przy Marienplatz. Oraz Eduscho Gala, ale tylko oryginalna z Austrii a nie ta ohydna podróba sprzedawana w Polsce oraz Idee Caffe (zwykła i Mild, czyli łagodna), ale też oryginalna niemiecka - bywa m. in. w Leclercu i Auchan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfiatek Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.02, 22:39 od jakiegos czasu w domu pijam tylko Sati czekoladową, jest niezła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafne Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.dami-rz.pl 02.04.02, 02:37 Lavazza z ekspresu ciśnieniowego +śmietanka Łaciata.W ciągu dnia, gdy się śpieszę lub jestem w pracy- Espresso Nescafe(rozpuszczalna ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.se.com.pl / 10.0.101.* 02.04.02, 14:33 Rozpuszczalnej do ust nie biorę, to profanacja. Jak kawa, to oczywiscie espresso, z podgrzanym i ubitym mleczkiem posypanym czekoladą i cynamonem. Kawę kupuję w "Pożegnaniu z Afryką", albo w tym kawowo-herbacianym sklepie w Mariotcie, ew. w dobrych spozywczych Sati czy Lavazzę. "Wynazalazków" typu Jacobs, Maxwell House, Tschibo nie polecam prawdziwym kawiarzom. Mówię tu rzecz jasna o kawach produkowanych na polski rynek, bo w Niemczech czy Austrii te kawy są OK. O dziwo, dobre są kawy w kawiarenkach Nescafe, Tschibo i Caffee Haeven. Kawę najlepiej parzyć w urządzeniu zawnym espresso, cisnieniowym, albo sobie kupic prawdziwy ekspress. Przelewowe "kawiarki" to syf i malaria. Odpowiedz Link Zgłoś
zlakobieta Re: Jaką kawę lubicie? 03.04.02, 14:32 Ja pije kawe tylko i wylacznie rozpuszczalna, a jedyna jaka mi smakuje to IDEE CAFE. Jest to niemiecka kawa, ktora mozna dostac w Polsce i nie jest tu nawet przepakowywana, dlatego moim zdaniem jej jakosc jest niezmiennie dobra od lat. Jest wyjatkowao delikatna i smaczna. Odkad zaczelam ja kupowac, nie potrafie przekonac sie do zadnej innej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: Jaką kawę lubicie? IP: *.net.bialystok.pl 08.04.02, 11:20 Kawy nie pijam, chociaż w zasadzie powinnam, bo mam za niskie ciśnienie. Ale nienawidzę tego smaczku. jak już muszę się ratować- a muszę często- to pijam cappucino. Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Jaką kawę lubicie? 09.04.02, 19:32 no dobra, ale się nie śmiejcie ... ja pijam tylko kawę zbożową Turek z cykorią - pycha :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cebit02 Re: Jaką kawę lubicie? 09.04.02, 20:50 Jaki Waszym zdaniem jest najleszy ekspres do kawy - tradycyjny czy ciśnienieowy? Odpowiedz Link Zgłoś