Gość: piter Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.chello.pl 24.02.09, 21:54 kciałbym podziekowac bylemu plemierowi za to ze ostatnio dośtarcia nam tyle radośći w tych smutnych jak pi... czasach kryzysu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscina Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.fbx.proxad.net 24.02.09, 22:00 kiedy i jak sie ten cyrk skonczy? Isabel(zeby bylo z angielska) zuje gume i jaka sie po polsku, pisze wiersze na poziomie podstawowki i pcha sie na pierwsze strony. Naprawde nieprzyzwoite, co robia zyczliwi Kaziowi ? Pora mu pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ec Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 22:50 Gorąco polecam picasaweb.google.pl/silencjusz/PanKazimierz# no nie, kazio pluje na krzyż, skąd masz te foty człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucek Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: 91.85.180.* 24.02.09, 23:40 Michal FIgurski Jestes Cienki jak bolek wydaje Ci sie ze jestes smieszny. A tak naprawde jestes tragiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.02.09, 00:23 mm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierszokleta narod Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.nycmny.east.verizon.net 25.02.09, 05:55 A już ci tu uszczknę Tajemnicy rąbka Żem rad nie rad nazwał Isabel La Gombka La Gombka w chłanianiu Wielkości Panicha Co wszem i wobec wyznał Że nie chce, że kicha Na tę I na Polskę Na cześć i na honor La Gombka i te wici Skora jest wchłonąć A mąż szczwany do stóp Honory oddaje I już ci on kraje Jak krawcowi staje Na stre mu wiosny przyszło Pozamieniać Z krowiny na jagnie Kopytem jelenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewucha Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.nycmny.east.verizon.net 25.02.09, 06:31 Chodzę se po Lomdynie I patrzem w Kazia dynie W Warszawce siem chodziło Kazia nie było Tu som inne klymaty Jak u bolkowej szm..ty Każdy se gada co wlzie Poezjom co na język wlezie Jam nie inna dziewucha Nikt mnie nie slucha A dmucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żenator...tylko mą Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.kwsa.pl 25.02.09, 06:40 Cóż... Pani pisze jak umie - skoro sprawia jej to przyjemność to nikt jej tego nie zabroni i ma w tym nic złego. Komu się nie podoba niech nie czyta następnych wierszy - i ja tak też uczynię. W zasadzie jednak naprawdę idiotyczne są zdania wypisane w komentarzach, przez takich jak "Żenator:)" i jemu podobnych frustratów... P.S. Mam na takich .... inne określenia ale by nie zniżać się do ich poziomu zachowam je dla siebie ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanianka Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 07:55 Żenujący spektakl. Współczuje najbliższym Marcinkiewicz, bo ten wiersz świadczy o Nim dobitnie i jak sobie pomyślę,że taki fircyk był premierem mojego kraju to ciarki mnie przechodzą. Kompletny brak odpowiedzialności za swoje życie, życie Rodziny, to w jakim stopniu odpowiadał On za kraj? Wierzę,że pomagał On przy operacjach bankowych, które zaszkodziły naszej gospodarce. WSTYD Panie Marcinkiewicz WSTYD!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radonis Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.tsi.tychy.pl 25.02.09, 08:58 Ostatnio oglądałem wywiad z Jandą (prowadzony przez Lisa). Janda mówiła o szczerości, że na dłuższą metę warto być szczerym bo ludzie widzą i wyczuwają kto kłamie, a kto jest prawdomówny. Może właśnie Marcinkiewicz jest szczery. Zakochał się w młodej dziewczynie i po prostu o tym powiedział. A do rangi skandalu rozdmuachał to rządny skandli plankton ludzki. Może jego poprzedni związek umarł. A on dalej chciał żyć pełnią życia, cieszyć się z wyjścia do kina, na obiad, wspólnych wieczorów przed telewizorem... "Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 09:03 Ło zgrozo! Co za szmira. Jak Ona cała taka to dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxs Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 25.02.09, 09:45 Ładna i słodka :) zazdroszcze mu :) tylko niech juz przestanie wierszowac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdenek Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.zax.pl 25.02.09, 09:50 A na blogu Marcinkiewicza jest taka oto notka o nim: "Były premier, obecnie pełni funkcję prezydenta Warszawy." coś chyba nieaktualne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.15.rev.vline.pl 25.02.09, 10:05 stawiam, ze dziewcze uznalo, ze nadeszlo jej 15min. i postanowilo skorzystac, kreuje sie. pierwszy krok - genialnie udalo jej sie zwrocic na siebie uwage i przytrzymac ta uwage. dalej tak jak z doda, mandaryna, jola rutowicz itd. myle sie? a kazimierz? no coz, zycze wszystkiego najlepszego panu premierowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.chello.pl 25.02.09, 10:18 W. Szymborska może już spokojnie odejść na poetycką emeryturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkm Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.cable.ubr05.enfi.blueyonder.co.uk 25.02.09, 10:28 wg mnie idalna symbioza; oboje maja parcie na media i doskonale sie uzupelniaja; z jednej strony spryt i wyrachowanie panienki o intelekcie pantofelka, a z drugiej kaziu, ktory za wszelka cene chce wrocic do zycia publicznego; te pare dni jak byl premierem zdewastowalo jego i tak watla psychike, nauczyciela z gorzowa; kaziowi wroze prezydenture, a panience bycie pierwsza dama; Polska to kraj wielkich mozliwosci; walesa, tyminski, rabczewska itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.chello.pl 25.02.09, 11:30 łojezusie. cóż, laska jakich wiele, sama znam parę pustaków. szkoda tylko kazia, smętnej pipy, że daje sobie strzelać samobóje. no ale cóż. podobno zakochani nie myślą racjonalnie. poezyje jezabeli będę czytać z przyjemnością, poprawiają mi humor jak mało co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Załamana Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.tvk.torun.pl 25.02.09, 12:41 Kazik zostawił żonę kóra leczy się z raka... Pod rozwage debilom go popierajacym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro5 Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: 195.205.116.* 25.02.09, 15:00 UMCIA UMCIA RYM CYM CYM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erbe Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.hsd1.ma.comcast.net 25.02.09, 15:09 Ludzie, skompilowalem wszystkie wasze wierszyki z Marcinkiewicz blog. Oto one: kiełbasą zwyczajną się zachłysnęli I do dziś nie ochłonęli Nowe smaki, wódeczka i bigos Cioci Kloty Co we włosach ma papiloty Wuj sie nachlał co jest czymś normalnym a brat śpiewa, co jest czymś antyintelektualnym Czymś uchwytnym, i wybitnym Kuzyni się pochlali I w sieni sie porzygali dalej chlają, i się nadzierają I... Jaki cel w tym maja? Kazdy ma swoje 15 minut sławy. nawet Gienek z Rawy. Więc czemu nie Iza jesli piekna jest jak papieru ryza niezapisana.. DZIEWCZYNA PREMIERA Nie zazna nigdy snu DZIEWCZYNA PREMIERA Nie posłucha waszych słów Rozpalone węgle Ciągle chłonie z jego warg Jak kapłanka diabła Chce u stóp PREMIERA spać "W 2008 roku, w maju We czwartek dwunastego - żem pomyślała, "Oraju, za kilka miesięcy, jak nic, obudzę się w raju", Wtedy właśnie, we czwartek, Kazimierz zastukał do drzwi mych, A ja go znałam wcześniej już, i wiem że on jest z tych, Co to uczuciowe bardziej życie mają, Kiedy trzeba gwiazdkę z nieba dają, Gdyż o innych dbają, Bardziej jeszcze jak o siebie. Wtedy to nawet pomyślałam więcej - "Nie w raju będę, a w niebie!", A w ten czwartek to nawet byłam w potrzebie, Bo mję noga - w okolicach uda - bolała, I sama bym do apteki dotrzeć rady nie dała, A tak - Kazia bym wzięła i wysłała, Albowiem bez tych leków to bym długo strasznie zdrowiała..." Szóste przykazanie kiedys znałam, ale je zapomniałam bo sie zakochałam. Rosła sosna w borze wysokiem Nad modrym rosła potokiem I prszyszedł drwal ze siekierą wziął i ją ściął Był sobie chłop piękny był jak snop nawet słonko go promieniami pieściło stąd i mnie było miło. Była sobie łysa pałeczka, coś na kształt kochaneczka. Głowa wyłysiała, d**** zaszalała . Ej! Smutno mi Boże, gdy się spać położę, a na mego łóżka brzegu ustawiają się pluskwy w szeregu. Na myśli o tym, że mnie która ugryźć może, smutno mi Boże. Pisz wiersze, voila! A lud roboczy wytrzeszcza oczy. Siedzi Isabel na kamieniu i rozmysla sobie w cieniu. Jestem panna calkiem mloda, nienajgorsza ma uroda. W banku siedze wieki cale, chyba czas znalesc lysa pale. Ojj Kazimierz sie pojawil!! Koszulke, kozaczki nowe sprawil, To nic ze juz sie troche sypie i nie zawsze dobrze rypie. Jak on mowi po angielsku to mnie dreszcze przechodzi sielski. Jeszcze miesiac albo dwa i dam frajerowi kopa lalala I tak spiewa sobie Iza tam daleko; nad Tamiza. Czasem tylko w mediach sie pojawi by prostemu ludowi radosc swa tworczoscia sprawic. Brawo Tam Tam Iza . Pieknie, pieknie. A tu Iza. Jakaż wdzięczna nóżka obuta. Kozaczek na stole. "przecież wiesz" guma markowa w ustach. Zyc nie umierac w Lądku. Ale jaja ! Jaka siara ! To za żonę, Kaziu, kara. Zgaś laptopa, wyrzuć kabel. Nie daj pisać już Isabel !! WIOSNA WIOSNA idzie WIOSNA a Tyś Izo jest żałosna, LECZ nie przejmuj sie publika, ta zepsuta POlemika NIE pisz wierszy prosze BLAGAM czy tak wiele od Cie wymagam? Moral 1 Bo choc Iza sie tlumaczy czy to dzis cokolwiek znaczy? Moral 2 A czy znasz Izo moral inny: usprawiedliwia sie tylko winny.... Tylko osobe z poczuciem winy stac na blogowe wypociny... I'm a litte Polish Girl I want money to pay my bill Ja diabełek z piekła rodem dałem blondynkę co sprawiła, że marcinkiewicza w sidła uwiła. Teraz rządzę jego duszą i ciałem rozum mu już całkiem odebrałem. Żonę porzucił, polityków skłócił. Wizerunek strąca w otchłań głęboką i zostaje kazik malutki, rzucony w kisiel lub błoto. Isabel, yyy...eaaaa, wieszsz.... taaa wiersze swoje. Czytaj eeeee....w szkole. Ala ma kota, kot ma Ale, odłóż już pióro i nie pisz już wcale!!! Goździkowa przypomina... na ból jąder najlepsza etopiryna Isabel się rozpisała Bo nic innego robić nie umiała? Ukradła Kaziowi kompa I zabroniła mu się wtrącać! Oboje na media się obruszają Że dziennikarze ich PRYWATNOSĆ tykają! Bo to takie normalne przecież Że 30 letnia kobieta wypisuje dziecinne wierszyki w necie! Podobno miłość wszystko wybacza… O ile ktoś granic żenady nie przekracza! Naród krzyczy! Zlituj się premierze Bo ta kobieta, to plama na Twojej karierze! Nic wybielić tej plamy już nie może; Bo to kobieca plama na męskim honorze! Wybaczcie, że taki głupi wierszyk napisałam Ale do autora wcześniejszych wierszyków trafić chciałam! A żeby możliwym to się stało Inteligencji w tym wywodzie musi być bardzo mało! Pewna Isabel z Brwinowa Za poezji tarczą sie chowa Na blogu wszystkim sie zwierza Ze miłość ma Kazimierza a Styl ma gorszy niż ... krowa raz jedna gąska szczwana wyrwała sobie pana. że ma żonę nie wiedziała -przecież by na niego nawet nie spojrzała! pana w sobie rozkochała. i choć reputację mu zszargała, ale poseksić dała /pewnie żona już nie chciała/ pan kazimierz doceniony. na wychodnym- z dala od żony. buzujące w nim hormony- myśleć przestał- podniecony lecz zgubiły go kobiety... i o obiekcie podniety rozpisały się gazety niezbyt korzystnie niestety ;)))) siedze sobie przy komputrze, a za oknem niebo smutne, sino blado bo zimowo , ale nie o tym ma byc slowo zal mi tego mar...kiewicza,bo gosc zglupial nawet zdziczal dziewke pojal w swe ramiona, nie widzi gosc ze zas skona kto z skrajnosci w skrajnosc skacze,i nie wrozę mu inaczej ....bo w Londynie taka moda, by staremu robic loda... niechaj sięga do portfela mlodym dziewkom świat otwiera. Raz kiedyś jurny wróbel w miłosnej euforii Chwalił się, że zajeździ kobyłę historii, Lecz kiedy wyładował temperament dziki, Kobyła stwierdziła: - Chyba mam owsiki... Moja poetycka dusza na widok prawdziwej poezji się porusza a tej tu oto poezji nie brak prawdziwej finezji, niczym bukiecik frezji albo Hiszpanka tancząca flamęko w Andalezji. Więc gdy dusza ma na blogu widzi nagle poezję jak na progu to coś się w niej porusza bo taka wrażliwa ma dusza. Oto poetka prawdziwa Izabel czuła i tkliwa Co Kazimierza prawdziwie kocha a gdy mu media dokuczają to szlocha Albo broni go jak lwica rzucona mediom rękawica i szałem nienawiści medialnej jej obrona się podsyca i płonie ten szał i Izabeli obrona a media kraczą jak wrona bo braknie im ogona a także głowy to problem nienowy. Niech wiec wszyscy przed Izabelą swoje hołdy scielą bo Atrakcyjny Kazimierz nieskazitelną swą bielą zasłuzył by okryc ją swą pościelą. Nawet jesli popełnił błedów parę to inni popełniają je ponad miarę i zawracają gitarę a Kazimierz czysty jest i w ogóle jest the best! WYZNANIA ISABEL Super ze mnie jest dziewucha, ten wie o tym, kto mnie dmucha, Tero Kazia żem złapała, choć u niego łysa pała, Trochę go podoję z kasy, kupię se bluzeczki w pasy, Potem w mediach szoł odstawię, jak w remizie na zabawie, Gdy się w końcu wylansuję to Kaziowi podziękuję, Gdy wydoję kasy kupę, Kopnę se Każmirza w d..ę. Gdy na dworze zima sroga.... Panna Izza pisze bloga. Co na myśli, to wypali.... tak by się jej wszyscy bali. Wzbudza jednak żal i litość... bo to wszystko - wielka NICOŚĆ przyszedł do mnie raz premier marcinkiewicz powiedziałam mu weź mnie rozdziewicz on trzymał w ręku kija od szczotki i wiedziałam że tym zacznie pieszczotki kaziu jest przecież kimś tam ważnym w banku więc pewnie wie dużo o dobrym je i było fajnie, potem kaziu ochłonął i powiedział że pozna mnie ze swoją żoną co tam z żoną, mówię, od razu z całą planetą! w tym celu najlepiej posłużyć się gazetą wyślemy swoje zdjęcie z kijem od szczotki zarumienią się ze wstydu moherowe dewotki lubię po trawie hasać z kaziem a on dla mnie zrywa bazie kaziu mizia mnie kiziakiem lubie makaron zjeść z makiem robakiem nazywa mnie a ja go glizdom a potem on mnie gupiom pi... ngwinicom. kocham cie kaziu prawie jak siostrę proste Rym cym cym, rym cym cym Cztery wersy jeden rym Ram tam tam, am tam tam Kazimierzu oceń sam! Siedzi Kazimierz w studiu tvn24 Przychodzi Isabel, szczerzy s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.k. Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.compower.pl 25.02.09, 15:47 wszystko niby w porzadku ,ale cos nie gra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do żenator Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: 80.241.78.* 25.02.09, 16:10 "Musże ja skopac jak ogródek na wiosnę:) Co za beznadziejna tepa dzida:)" PRZYSLIJ COS SWOJEGO... Odpowiedz Link Zgłoś
gsb Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 25.02.09, 19:44 ta dziewczyna jest normalna? można wiedzieć coś na temat jej background'u społeczno-intelektualno-cywilazycyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Poeta Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 20:37 Bardzo się kochają, Może nawet więcej, Ona rozkłada nogi, A on tylko ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 20:39 Szkoda tylko jego Żony i dzieci,wyobrażam sobie co czują czytając i widząc to wszystko.Miłość miłością ale z szacunkiem dla tych których się zraniło..Poza tym co to za miłość na półmisku ,że lala korzysta to się nie dziwię bo inaczej kto by o niej usłyszał..ale on,do tej pory w miarę normalny i porządny facet? Cóż andropauza może zacząć się wcześnie i paść na mózg. Odpowiedz Link Zgłoś