brezly 21.03.09, 17:57 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1710258,2,1.html i cztery nastepne. Kran, dla ciebie:-) fotoforum.gazeta.pl/3,0,1710263,2,4.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ab_extra Re: Nowe doladowanie Larsonami 25.03.09, 21:47 Pan pamięta tego Larsona "Antropolodzy! antropolodzy idą!"? Wczoraj w radio pani Dzikowska (znaczy się Halikowa) opowiadała o swoim ostatnim pobycie w Amazonii. I o tym, jak tambylcy chowają w dżungli przed turystami swoje terenowe toyoty i motocykle :) A to nie było już jakoś wcześniej u Redlińskiego? W "Awansie"? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nowe doladowanie Larsonami 26.03.09, 08:58 No pewnie ze pamietam. Nawet gdzies mam. "Awansu" nie pamietam za bardzo. "Konopielka" - tak, tak :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: Nowe doladowanie Larsonami 26.03.09, 09:27 A to było cuś o kryzysie tożsamości. Chłopi się zmodernizowali, co by żyć z miastowych turystów, ale dla miastowych zmodernizowani chłopi przestali być atrakcyjni. Jakoś tak. I ci biedni chłopi zostali tak gdzieś pośrodku, czyli nigdzie. No, jak u Larsona. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nowe doladowanie Larsonami 26.03.09, 09:38 Ale to kiedys bylo. Teraz wiadomo ze agroturystyka to uprzejme udawanie z obu stron. Marketing godzi ludzi, prosze pana. Ponadto wies ma ciepla wode i dostep do Internetu. Gorzej do takich Indii, prosze pana. Pojechal znajomek ostatnio, miala byc pelna cywilizacja i ogolny globalizm hotelowy, a jedna czwarta uczestnikow zjazdu gromadzacego fachowcow z pewnego waskiego kawalka przyrodoznawsta (czyli jedna czwarta z 80% procent fachowcow swiata w tej branzy, dobre kilkadziesiat osob) wyladowala w krajach pochodzenia w szpitalach, bo im mikrobiologia zrobila kuku. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: Nowe doladowanie Larsonami 26.03.09, 11:51 Dziwne mam wrażenie, że w Niemczech, Czechach, czy Skandynawii, i wszedzie tam, gdzie nie traktowano przeprowadzki ze wsi do baraku z zaplesniałej dykty (nazywanego hotelem robotniczym) jako awansu cywilizacyjnego, nikt niczego nie udaje. Porządna norweska miastowa nie udaje na wsi, że nie wie, co to są grabie, póki na nie nie nadepnie, bo sama ma w domu skrzynię ze swoimi łowickimi pasiakami, które w niedzielę bez okazji i od święta bez problemu ubierze, nie mając poczucia, że się za coś przebiera. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nowe doladowanie Larsonami 26.03.09, 12:40 Fakt. Fakt. Tak offtopicznie ale rysunkowo. Widzial pan? www.polityka.pl/galeria-andrzeja-mleczki/Lead33,1774,286134,18/ Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: Nowe doladowanie Larsonami 26.03.09, 13:18 Pan daruje, ale ja obrzydliwy jestem :] Odpowiedz Link Zgłoś