p!aksamitna 28.01.02, 14:46 Witam;-)))))) A bajkaz braku mozliwości i czasu pisze się narazie w głowie, więc poczekajcie odrobinę;-))) buziaki M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p!aksamitna Re: Momo i Przyjaciele:-)))))) 28.01.02, 16:55 Raz jeszcze, aby zaczarować nowy wątek, wpisuję następny odcinek Naszej Bajki: "...Słońce chyliło się ku zachodowi. Cała szóstka przyjaciół odpoczęła i teraz szykowali się do dalszej podróży. Byli nieco podekscytowani, bo czekało ich bojowe zadanie, odbicie Meszacha – przyjaciela Wizarda - z rąk Czarnego Smoka. -Ciekawi mnie, w którym miejscu go więzi – zastanawiał sięWizard. W Kaymakli jest siedem pięter pod ziemią – i wyobrażam sobie, ile labiryntów? Perełka uśmiechnęła się do swoich myśli i postanowiła poprosić o pomoc Chochliczkę, wiedząc, że ta kobietka o łagodnym wejrzeniu i ciepłym głosie nie może nie zrobić wrażenia na Smoku. A gdy już Smok zareaguje na syreni śpiew, wtedy przyjdzie czas na akcję ze strony Jaśminy. Kiedy więc ruszyli na dywanie, Jaśmina przysunęła się do swojej przyjaciółki i szepnęła: -Czy możesz mi pomóc? Jak tylko wylądujemy i podejdziemy do smoczej jamy, chciałabym, abyś odezwała się do Niego i powiedziała, że już przybyliśmy i niech się pokaże, zresztą, sama wiesz, co masz mówić –ufam Ci. A jak tylko on się pojawi i spojrzy w moja stronę, ja go zaskoczę-i tu szepnęła na ucho przyjaciółce , jaki ma plan. -Dobrze! Mam tylko nadzieje, że to zadziała – roześmiała się Chochliczka i uścisnęły się, jakby przypieczętowując układ. Ciemnoczerwona tarcza zachodzącego słońca nie zdążyła jeszcze całkiem skryć się za horyzont, gdy dolecieli do Kaymakli. Rozległo się złowrogie ryczenie – czyżby Smok wyczuł ich bliskość? Szadrak skierował dywan w takie miejsce, że byli skryci z trzech stron skałkami. -No, kochani, chwila prawdy- nieco drżącym głosem powiedziała Jaśmina, bo nagle jej się wydało, że pomysł, jaki zrodził się w jej głowie, nie spełni zadania, i że narazi tylko Chochlika na niebezpieczeństwo, ale gdy tak myślała, usłyszała swoją mówiącą różę ’idź, Jaśmino, nie masz się czego obawiać. Ten Smok nie jest taki okrutny, ale chowa w sercu ponurą tajemnicę i to co chcesz zrobić, pomoże mu wejrzeć w siebie i czeka Ciebie i Twoich przyjaciół cudowna niespodzianka’. Różyczka zamilkła, a Jaśmina z nowymi siłami, chwyciła za rękę Chochliczkę i poszły pod smoczą jamę. Natomiast pozostali mieli czekać w pogotowiu, gdyby coś się działo złego. -Heeeeeej, Smoczkuuuuuuuu! To jaaaaaaaaa! Zobacz, jaka jestem piękna i odważna? Czekam tu na Ciebie - Chochliczka mocnym, śmiałym głosem zakrzyknęła w głąb korytarzy. Zagrzmiało i ziemia zdrżała...w powietrzu czuć było zapach siarki, a z lochów wydobywać się zaczął duszący dym...Nagle w Smoczej Jamie obie przerażone białogłowy zobaczyły wielki czarny łeb z .....bardzo smutnymi, modrymi oczami. Potwór rozchylił paszczę, a z jego wielkich nozdrzy znowu buchnął ogień... Wtedy Jaśmina szybko sięgnęła do kieszeni i wyjęła z niej...lusterko, które zaczęło rosnąć, a po chwili zasłoniło dziewczynę. Perełka skierowała zwierciadło w stronę Smoka i krzyknęła: -przejrzyj się Potworze i zobacz, co widzisz? Smok łypnął okiem i zrobił oczy w słup. -Kto to jest? – zapytał na głos i naraz ku zaskoczeniu wszystkich zaczął głośno płakać, a jego smocze łzy biły o ziemię, jak groch. I kiedy tak płakał i płakał stało się jeszcze coś dziwniejszego... Chochliczka podbiegła do niego i pocałowała go, bo zrobiło się jej Go bardzo żal i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki przed obiema dziewczynami stanął piękny, w sile wieku mężczyzna, o obliczu cudnym i mądrych oczach i odezwał się jeszcze wspanialszym głosem do Chochliczki: -Moja najdroższa Księżniczko!!! 150 lat czekałem na Ciebie i wreszcie się zjawiłaś....Chodź, opowiem Ci smutną historię swojego życia.... Tymczasem pozostali podróżnicy, jak oniemiali wpatrywali się w tę scenę. Za chwilę jednak podeszli do Smoka i całe towarzystwo podążyło za nim do jego podziemnego królestwa, na spotkanie z Meszachem..." cdn... Ps. i co Smoczku, plany pokrzyżowane? Co robić, tak wyszło;-))))) Buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i Przyjaciele:-)))))) 28.01.02, 18:54 Śliczny i niespodziewany zwrot w bajeczce.:)))))))) Ach , ta Chochli! Jest naprawdę taka miła jak w bajce! Dziękuję Momo za cudowne doznania , bajkowe.:))))))) I co dalej ? camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju zwn na nowym popasie;) 28.01.02, 20:41 Pytasz, Camel-ko, co dalej? Pozwól, że zostawię bajkę i nawiążę do Twoich słów z dzisiejszej nocy. Ależ Camel-ko! Groźby? Ten ptak słodko śpiewa! Od prawdy w moim wydaniu kobiety rozkwitają;). Nie lubisz takowej? (miałem na myśli swoje ręce;) Nie martw się, może będzie jeszcze okazja do przyparcia... Momo, jakieś złe dni? (wcześniejszy post) Nie marnuj czasu na myślenie o głupkach! Lepiej łby im poucinaj w swojej bajce! Na jeden łeb mam szczególną chrapkę! Choch, powiedz mi, co jest jeszcze niewinnym całusem, a co już nie? Gdzie ta granica;)? Dobrze się bawisz z nami? Czwarty, staramy się trzymać, co prawda, ręce na pulsach swoich i cudzych, ale sam widzisz, że bez Ciebie, wszystkim skacze ciśnienie;) zwn, balansujący na wszelkich, możliwych granicach Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: zwn na nowym popasie;) 28.01.02, 20:57 OOoooo! Widzę Cię z moich krzaków! Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: a kuku;) 28.01.02, 21:03 Przyprzyj mnie ,proszę, choć słowem :))))))))))))))))))))))) camel-ka ,bez podpory za plecami :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju pytanko;) 28.01.02, 21:02 Jak się przywołuje Camel-ki? Taś, taś? Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju wiedziałem, wiedziałem;) 28.01.02, 21:04 przestraszyła się i uciekła :( Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju zwn nuci sobie... 28.01.02, 21:08 nie wierz nigdy kobiecie, tak Czwarty, znowu mnie wystawiła... Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju pa, pa łabądku, pa, pa śliczności 28.01.02, 21:12 nie będę wykorzystywał braku podpory, u mnie tak dmucha, że ani chybi bez podpory by nas powaliło:) Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: pa, pa łabądku, pa, pa śliczności 28.01.02, 21:17 zawszewnastroju napisał(a): > nie będę wykorzystywał braku podpory, u mnie tak dmucha, > że ani chybi bez podpory by nas powaliło:) Ot, odwaga męska :)))))))))))) Jestem , jestem i nawet się podeprę! Napieraj! :)))))))))) Przytrzymam Cię gdybyś miał trudności z oddechem! :))))))))))) camel-ka , mocno podparta Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka camel-ka w obłokach 28.01.02, 21:14 Nie jest tak żle. :)))))))))))))) Rozglądaj się. Widzisz mnie ? :)))))))))))))0 camel-ka , w niebiesiech :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju wiatr mi dach zrywa z chałupy... 28.01.02, 21:23 temat może być przenośnią albo i nie ;) na razie, słoneczko, lecę mienie ratować i chyba honor;) Widzę, że z Tobą zaliczenie pięćsetki nie byłoby problemem! Komuś kolorów zabraknie w przydzielaniu kartek. Dobrej nocy, łabądku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka ale wieje..... 28.01.02, 21:24 Czy to mądre , tak stać w krzakach ,.... wygwizdało mnie....hu, ha, hu ,ha A on ?! Potasiał , potasiał i .........przepadł! camel-ka , wyziębiona :((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka może odwagi brak...? 28.01.02, 21:28 Wyślę mu e-maila..... Tam będzie bezpieczniej się czuł..... Może wtedy , przyprze :))))) jakim słowem? camel-ka , bez przyparcia :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: może odwagi brak...? 29.01.02, 08:32 Hmmmm..... miło, poczytać wasze miłosne igraszki;-))) Bawcie się dobrze, znikam...aby nie spłoszyć, tego co widzę nad Wami, a co widzę? jakąś chmurę elektromagnetyczną, iskrzy się i ciągnie Was ku sobie... Musze się oddalić z tego pola, wszak nie mozna zaburzać praw fizycznych bye, bye.... M. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Momo i przyjaciele , :)))))) 29.01.02, 10:34 dzień dobry , wszystkim z osobna i wszystkim razem. No ,zawszewnastroju chyba nie jest zawsze w nastroju ! :))))))))) Wyzwał mnie na pojedynek , zapaskudził wątek taś - tasiami i .....U C I E K Ł !! Piękny postępek! Wstydzisz się , ZWN ? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Witaj , Momo Plaksamitna. Ty jesteś kochaną istotką! :))))) i słodką i cierpliwą. Pozdrawiam Cię. :))))))))))))) D.the4h , czy ktoś dostanie ,choćby żółtą kartkę ? Już nie musi być czerwona :)). Pozdrawiam również , czy opuściłeś już leśne ostępy ? :)))) Wasza camel-ka , zdegustowana Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele , :)))))) 29.01.02, 13:35 Wiatr mi przywiał lepszy humor, ale zaraz go zabierze jeśli szybko sie nie zjawi Kto? Camel-ka! Z kim? Z rycerzem! Słodko sobie gaworzyli romantycznie się zrobiło nie pozwólmy by co piekne nagle tak się zakończyło... Hej Rycerzu, w złotej zbroi nie uciekaj przed Waćpanną tylko dalej w szranki stawaj i kończ Waćpan, co żeś zaczął.... Już ładniej nie moge prosić Ciebie, drogi Wizardzie, abyś sie znikał...)))))) Pozdrawiam Resztę;-)))) czyli Kochaną Camel-kę, Miluśką Chochli... oraz Sędziego, co to kolorowe kartki rozdaje czasami, ale teraz go zmyło z boiska;-)))) Wasze rozkapryszone Momo (taaaaa, chciało by byc owo dziecko takie cierpliwe i słodkie i kochane, jak je przedstwiła Camel-ka, ale czasem rozrabia i miesza, a wtedy juz przestaje być tak miło, jak miało być) Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele , :)))))) 29.01.02, 13:36 > Już ładniej nie moge prosić Ciebie, drogi Wizardzie, abyś sie znikał...)))))) aby nie było watpliwości miało być :...NIE ZNIKAŁ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele , :)))))) 29.01.02, 13:53 Witam , jeszcze raz. Momo kochana coś Ci się popsuło w kompie ? :)))))))))))) camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele , :)))))) 29.01.02, 13:56 camel-ka napisał(a): > Witam , jeszcze raz. > Momo kochana coś Ci się popsuło w kompie ? :)))))))))))) > > camel-ka nie wiem, ale pisze do ciebie i piszę, na gadu i nic Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele , :)))))) 29.01.02, 14:04 Momo , jesteś niedostępna (nomen omen):)))))))))))))))))))) camel-ka , dostępna Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Momo i przyjaciele , :)))))) 29.01.02, 15:56 ...Szli długim korytarzem prowadzeni przez Smoka, az wreszcie znaleźli się w wielkiej komnacie, pięknie przystrojonej z wielkim stołem pośrodu i 10 zastawami. Przy jednej z nich siedział męzczyzna, ok 30 lat, raczej drobnej budowy, ale sniady na twarzy i z radosnymi oczami. Czupryne miał krótko przystrzyżoną, w kolorze głebokiej czerni. Kiedy ujrzał wchodzących, zerwał się od stoły i podbiegł do Wizard. Obaj rzucili się sobie w ramiona i uściskali serdecznie, mocno. -Meszachu, przyjacielu! Jak dobrze Cię widzieć, tyle czasu! -Och, jak ja się cieszę! Czekałem na Was niecierpliwie. Smoczysko jest dobrym chłopiskiem, tylko nieco umeczył mnie marudzeniem o swoim kiepskim losie, czy juz wam opowiedziaŁ o sobie? A tak właściwie to gdzie on siępodział. -Tu jestem- do Meszacha podszedł Gospodarz i podał mu dłoń -jak widzisz, nie opowiadałem bajek, a oto sprawczyni mojej odmiany- tu wziął Chochlika pod reke i przywiódł przed Meszacha. Ale ona jeszcze o wszystkim nie wie... -To znaczy, o czym? - zaciekawili się pozostali -Hmmmm...o...nie, najpierw kolacja, potem opowieści. siadajcie kochani do stołu, zaraz podadzą pierwsze danie... Usiedli przy stole i czekali aż kilku osobników z chustami na twarzach wnosło dymiące naczynia i postawiło przed każdym z gości. Ich ubiór i wyglad wzbudziły zainetresowanie i rozległy się ciche szepty, które doszły do Smoka. - wszystko Wam opowiem, ale narazie jedzcie, życze smacznego.... Smok zaprosił do spożycia pierwszgo dania i usiadł. Wszyscy zaczęli w ciszy jeść..." cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju zwn leży i kwiczy 29.01.02, 16:03 Kochani Hodowcy! Miłe Panie i Panowie (?) Nasz ogród niezwyczajny z wielu różnych względów, m.in. dlatego, że posiada swoiste, elastyczne ogrodzenie. Pozwoliłem sobie wczoraj pociągnąć płotek w swoim kierunku, niestety puściłem zbyt szybko i odstrzeliło. Mam nadzieję, ze obyło się bez ofiar;)))))))). U mnie szkód sporo po huraganie, ale zaczyna świecić słońce, czego i Wam życzę, także w nocy. Pozdrawiam! zwn opanowany Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: zwn leży i...- nie kwicz ! Leż! 29.01.02, 16:12 A tuś mi :))))))))))))))))))))))))) camel-ka , z krzaków Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Momo i przyjaciele :)))))) i noc 29.01.02, 23:21 Dobry wieczór, Witam wszystkich nocna porą. :))))))))))) Zapewne śpicie już smacznie , a ja ciągle funkcjonuję. Tak więc pozdrawiam , razem z księżycem.:)) Obyśmy mieli jutro, dobry dzień. Tęsknię za Chochli.:)))))) Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))) i noc 30.01.02, 09:03 Witam! U mnie za oknem wciąż wieje, ale już nie tak natarczywie jak wczoraj;-) Co tak spokojnie dzisiaj? Camel-ko, Zwn - no i co z Wami? Zwn leży i kwiczy, Camel-ka znów w krzakach! W takim tempie, to wiosna Was zastanie na grze przed grą wstepną;-))))))) Chochliku! Ja też za tobą tesknię, a co!!! I za D.The4h...też....)))) Momo, spokojniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))) 30.01.02, 10:00 dzień dobry,kochani :)))))))))))) (żółta kartka ?) U mnie już nie wieje , ale podrywało mi dach do nieba....! Udało się jednak przeżyc wichurę .... i honor zatrzymać :))))))))))))))))))))) No , cóż Momo ,"...już był w ogródku ..., już witał się z gąską ..." buuuu....., chlip ..., chlip....kap ...kap....kap..... A taka piękna była ta chmura, o ktorej pisałaś i ..taka ...rrrrrrrrrr.., .. .. energetyczna! :))))))))))))))))))), mogło z niej mocno przyładować! Pozdrawiam Cię gorąco na dobry dzień :)))) Dla ZWN , mimo tchórzostwa, mam gorący pocałunek..hmm .., w usta! !!!!!! I czerwona kartka! I jak ja to lubię! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Wasza camel-ka , poranna i zepsuta Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))) 30.01.02, 10:03 Chcę Chochli .....buuuu.. I gdzie jest the4h ? Chcę kartek ...buuuu.. Pozdrawiam oboje... Oboje ..?! hmmm..., pomyślę.. Camel-ka , podejrzliwa :)))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))) 30.01.02, 10:28 camel-ka napisał(a): > > Chcę Chochli .....buuuu.. > > I gdzie jest the4h ? > Chcę kartek ...buuuu.. > > Pozdrawiam oboje... Oboje ..?! hmmm..., pomyślę.. > > Camel-ka , podejrzliwa :)))))))))))))))))))))))))))))))) No, Camel-ko, Ty się ganiasz po krzaczorach z Zwn, a Chochli...cóż, mogła się oddalić wraz z Czwartym. Sprawiedliwość musi być;-))))). I nie płacz! Proszę! Wiatr ucichł, słoneczko zaświeciło, jakieś maleńkie zieloniutkie roślineczki widzę, rosną sobie pomalutku. Będzie dobrze! A skoro tak lubisz kolorowe karteczki, to bądź jeszcze bardziej zepsuta, a na pewno doczekasz się osobistego kuratora;-))) Buziaki dla Panów (?) i Pań M. Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))) 30.01.02, 15:24 Czyżby Was tak słoneczko rozleniwiło???? Cisza taka w Ogródku, że hej! Zwn zamilkł od wczoraj. No, Rybeńko! Wracaj! Ofiar w ludziach brak po Twoich harcach , a w sprzęcie - no cóż - jakos sobie poradzimy;-))) Camel-ka też siedzi jak trusia, nie wiedzieć czemu..)))) O Czwartym i Chochliczce nie wspomnę, Camel-ka zasiała w mym umyśle podejrzenia, a wyobraźnia u mnie spora w tej materii, więc przemilczę, bo czrwonych i żółtych kartek dla mnie zabrakłoby Czwartemu na pewno:)))))))) Dobrze więc, leniwce!!! Grzejcie kości na pięknym słońcu i dajcie znak że żyjecie i macie się dobrze;- ))) Do wieczora, lub do jutra!!!!! Wasze Momo - uśmiechniete Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju zwn już nic nie rozumie;) 30.01.02, 15:42 Taaaaaak... Czołem Robaczki!!! Mam nadal leżeć, czy wolno mi już się podnieść i np. coś napisać? Moje kochane Panie, czy Wy aby na pewno wiecie, czego chcecie;)? Ale nic nie szkodzi. To takie urocze, takie kobiece... zwn rozbawiony wielce ps Camel-ko, gąską Ty na pewno nie jesteś, przynajmniej dla mnie;). Trusią tym bardziej, he,he,he;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the4h. Re: zwn już nic nie rozumie;) IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 16:30 Witam :) U mnie bez zmian, czyli duuuuuuuużo pracy, ale od czasu do czasu jakaś nieznana siła przywodzi mnie w pewne miejsce bym coś napisał, co niniejszym czynię. D. Momo - za the4h. się nie tęskni - the4h. po prostu jest albo go nie ma. ZWN - Ty nie leż i nie kwicz, tylko zrób coś z Camel-ką, bo jej się jakichś kartek zachciewa, a na takowe trzeba jakoś zasłużyć i solo raczej nie wyjdzie. Camel-ko - z lasu się wyrwałem, ale takimi skojarzeniami zasłużysz co najwyżej na ostrzeżenie (kartki nie będzie). Co do Chochliczki to widzę, że chwilowo zaginęła w akcji, ale zapewniam, że nie miałem z tym nic wspólnego ;) Jeśli zaś chodzi o pewne wątpliwości Camel-ki co do poprawności użycia formy "oboje", to mniemam iż nie tyczyły mojej skromnej osoby, gdyż the4h. nigdy nie kłamie (najwyżej coś zataja ;) Pozdrawiam Was Wszystkich :))) the4h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawszewnastroju Re: zwn już nic nie rozumie;) IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 21:57 Gość portalu: the4h. napisał(a): > Witam :) Czołem;)) > U mnie bez zmian, czyli duuuuuuuużo pracy, ale od czasu do czasu jakaś nieznana > > siła przywodzi mnie w pewne miejsce bym coś napisał, co niniejszym czynię. Ze mną jest podobnie, przy czym siła nosi imię pewnych nicków > D. Momo - za the4h. się nie tęskni - the4h. po prostu jest albo go nie ma. Że też ja tak nie potrafię pisać. Nie dziwię się Ptysiowi, że Cię chwalił. Częściej wybieraj opcję I, Panie są spokojniejsze;) > ZWN - Ty nie leż i nie kwicz, tylko zrób coś z Camel-ką, bo jej się jakichś > kartek zachciewa, a na takowe trzeba jakoś zasłużyć i solo raczej nie wyjdzie. Po co? Ona już jest doskonała, nie trzeba jej zmieniać;) > Camel-ko - z lasu się wyrwałem, ale takimi skojarzeniami zasłużysz co najwyżej > na ostrzeżenie (kartki nie będzie). Nie żałuj jej czerwonych kartek, skoro to lubi;) > Co do Chochliczki to widzę, że chwilowo zaginęła w akcji, Chwilowo;) Trzymaj sie Czwarty, pozdrawiam zwn Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka do zwn - buuuuu............ 30.01.02, 22:29 Żadnych wniosków , zawszewnastroju ... ? Żadnych działań...? Żadnych...? Żadnych. A mówią , że to kobietę trudno zrozumieć! camel-ka , zrezygnowana :))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Momo i przyjaciele :))))) Czwarty!!!!!!!!!!!!! 30.01.02, 22:06 Gość portalu: the4h. napisał(a): > Witam :) > U mnie bez zmian, czyli duuuuuuuużo pracy, ale od czasu do czasu jakaś nieznana > siła przywodzi mnie w pewne miejsce bym coś napisał, co niniejszym czynię. > D. Momo - za the4h. się nie tęskni - the4h. po prostu jest albo go nie ma. > ZWN - Ty nie leż i nie kwicz, tylko zrób coś z Camel-ką, bo jej się jakichś > kartek zachciewa, a na takowe trzeba jakoś zasłużyć i solo raczej nie wyjdzie. Drogi the4h-cie , ja czułam ,że Twoja droga obecność , przyniesie coś dobrego dla mnie ! Nareszcie ktoś z autorytetem , powie temu zawszewnastroju, jak powinien postapić mężczyzna w sytuacji , w jakiej on się znalazł. (Zresztą ,na własne życzenie!) Do ZWN : zrób coś ze mną ,żebym tę czerwoną , upragnioną kartkę , dostała! :))))))))))))))))))))))))))))))))) > Camel-ko - z lasu się wyrwałem, ale takimi skojarzeniami zasłużysz co najwyżej > na ostrzeżenie (kartki nie będzie). Dobre choć ostrzeżenie! Obiecuję ,że za Twe zrozumienie istoty sprawy, już nigdy Cię nie pocałuję ...w usta. (Jak ja to lubię :)))))))) ). ---------------------------------------------------------------------------------- Bardzo lubimy , kiedy się wpisujesz , D. the4h! Zapachniało profesjonalizmem. Trzymasz nas przy życiu. Opuszczonych Ogrodowiczów. :))))))))))) Pozdrawiam i grzecznie dygam w ukłoniku. :)) camel-ka , szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Rozumie , rozumie :))))))))))))))))))))))))))))) 30.01.02, 20:00 zawszewnastroju napisał(a): > Taaaaaak... > > Czołem Robaczki!!! > > Mam nadal leżeć, czy wolno mi już się podnieść i np. coś napisać? Moje kochane > Panie, czy Wy aby na pewno wiecie, czego chcecie;)? Ale nic nie szkodzi. To > takie urocze, takie kobiece... > > zwn rozbawiony wielce > > ps Camel-ko, gąską Ty na pewno nie jesteś, przynajmniej dla mnie;). Trusią tym > bardziej, he,he,he;) Drogi zawszewnastroju, ponieważ od pewnego czasu udajesz ,że mnie nie rozumiesz , przeto należy to rozwikłać i rozjaśnić. :))))))))))))))) Bo to ja , nie rozumiem , o co chodzi. Kto tu jest kotkiem a kto myszką ? Ja nie uciekam. Nie wyzywam na pojedynki słowne (lub nie) , nie obiecuję przypierać do muru... Nie stój za płotem! Podejdż. :))))))))))) Gąska ani trusią nie jestem. Ale żądła , także ,nie mam.:))))))))))) camel-ka ,w oczekiwaniu PS. Liczę na ładną pogodę. Wichury już nie zniosę. :)))))))))))))))))) Aha! I wstań już. Po co ,tak samotnie ,leżysz w tych krzakach ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Rozumie , rozumie :)))))))))))))))))))))))))))) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 21:06 Witam Wszystkich ! Wpadłam na minutkę zobaczyć co sie tutaj dzieje, a dzieje się lots. Chciałam tylko dać znak życia i powiedzieć że czytam, na dłuższy pościk prosze cierpliwie jeszcze troszkę poczekajcie. Miło mi niezmiernie ze o mnie pamiętacie. Całuski przyjacielskie dla Was kochani Wasz Choch P.S. D ZWN o tej granicy niewinniści nie omieszkam podyskutować niezwłocznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju Re: Rozumie , rozumie :)))))))))))))))))))))))))))) 30.01.02, 21:48 Gość portalu: Chochlik napisał(a): P.S. D ZWN o tej granicy niewinniści nie omieszkam podyskutować niezwłocznie :) Koniecznie;)))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju zwn bezradny 30.01.02, 21:44 camel-ka napisał(a): > Drogi zawszewnastroju, > ponieważ od pewnego czasu udajesz ,że mnie nie rozumiesz , przeto > należy to rozwikłać i rozjaśnić. :))))))))))))))) > Bo to ja , nie rozumiem , o co chodzi. > Kto tu jest kotkiem a kto myszką ? Ja nie uciekam. > Nie wyzywam na pojedynki słowne (lub nie) , nie obiecuję przypierać do muru... > Nie stój za płotem! Podejdż. :))))))))))) > Gąska ani trusią nie jestem. Ale żądła , także ,nie mam.:))))))))))) > > camel-ka ,w oczekiwaniu > > PS. > Liczę na ładną pogodę. Wichury już nie zniosę. :)))))))))))))))))) > Aha! I wstań już. Po co ,tak samotnie ,leżysz w tych krzakach ?????? hmmmmmmmmmmmmmm...to pojedynek się już skończył, Myszko;)? Dla mnie wynik jest nieistotny, bylebyś się dobrze bawiła. Sądząc po uśmiechach, chyba tak, sądząc po treści, a bo ja wiem, z Wami kobietami, to się nigdy nie wie;), a co się stało z Wiedżminą;)? pozdrawiam! zwn pokonany Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: zwn bezradny - nie rezygnuj! Atakuj! 30.01.02, 22:11 ZWN , drogi no coś Ty.. ? :)))))))))))) Pokonany ??!!! Toś Ty we środku ataku!!:))))) Nie rezygnuj! Znowu się minęliśmy! Buuuuu.... camel-ka , z nadzieja na bój :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Ha!!!!!!! 31.01.02, 08:49 Witam, witam!!!! a w szczególności D.the4....który zmusza mnie, abym traktowała go przedmiotowo, a ja wole podmiotowo i dlatego jak sobie chcę potęsknić, to sobie tęskię!!!))) Tak jak teraz np. bo słyszę BRAINSTORM i piosenkę, którą kiedyś zadedykowałam The4h. Tak więc, D.Czwarty, pozwól, że o swoich uczuciach będę decydować ja!!))) K.Zwn- no Robaczku!!! Nieprofesjonalnyś do bólu.!!! Czy wiesz, jak niebezpieczna jest kobieta niespełniona?;-))))Radzę nie podpadać Camel-ce;-))) A Ty camel-ko, czas chyba pokazać naszemu casanowie, z kim zadarł;-)))) Chochliku, kochany!!! Jak miło, że się pojawiłaś !!!!! Czekam na wiecej! Wasze Momo-wiosenne Ps. Hmmmm- co prawda D.the4 odrzegnuje się, jakoby miał coś wspólnego z chwilowym zniknięciem Chochlika, ale dziś pojawili się w tym samym mniej więcj czasie! Ciekawostka przyrodnicza;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Ha!!!!!!! 31.01.02, 08:53 o ludzie!! taki Byk z samego rana: "odżegnuje" miało być.. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Momo i przyjaciele :)))))) 31.01.02, 09:00 Ha ? Dzień dobry! Ranek uroczy , wpisy niezwykłe...:))))))))))))) Momo kochana , słyszę lekki pomruk. Czytam między wierszami... Zawszewnastroju obudził we mnie Czarodżminę...:))))) hmm...... Dzisiaj ".. dam sobie czas...".. Niech się dzieje wola boska! camel-ka , pobudzona (do działania! ):))))))))))))))))))))) Ps.Pozdrawiam , ciasteczka , całuski .... Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))) 31.01.02, 09:42 Camel-ko słodka! Jaki pomruk, gdzie pomruk - czyżby burza nad Twoim domem ?)))))))) U mnie słońce, więc cicho i cieplutko;-))))))))))))))))))))))) Natomiast cieszy mnie Twoje pobudzenie, lubię to Twoje wcielenie;-))))) A jak wychodziłam z domu do pracy i usłyszałam Spiew ptaków, to mi się tak pod nosem zaśpiewało w duszy: "Błekit nieba i świergot ptaków, czy jeszcze czegoś potrzeba wiecej, aby z nadzieją przywitać dzień i choć przez chwilę poczuć szczęście" Moje szczęscie z ładniej wiosennej pogody trwa już od rana, czego i Tobie życzę oraz Całej Reszcie Świata;-))) M. Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))) 31.01.02, 15:48 Uffffffff..... Praca dziś mi szła jak złoto, nie ma to jak słońce i dodatnie temperatury;-)))) Tralalala.... powinnam zaśpiewać: zielonoooo miiiii! No, niech niedźwiedzie inne śpiochy budza się z zimowego snu, czas wreszcie coś u nas napisać; moze niektórym dawnym współtwórcom naszego wątku wróci wena i lekkość pióra i znowu zaczną czarować Kwiatuszki....)))) Tymczasem po buziaku dla -w lewy policzek dla Chochlika -w prawy dla Camel-ki -w nosek dla Zawszewnastroju (bo od noska juz blisko do...)))))) -w czółko dla Czwartego (bo od czoła daleko do....)))))) A dla zaginionych uśmiechy))))))))))))))))))) Momo Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i zwn 31.01.02, 19:43 Dobry wieczorek, :))))))))))))))) Przyszłam ,zgodnie z zapowiedzią , żeby rozwikłać co zawikłane, ale widzę ,że nic tu po mnie! Czy może , ktoś całowany w nosek , mając obiecane "pobliże", cokolwiek rozwikłać ? ...Pobliże...hm....pojęcie względne! :))))))))))))))))) No , zawszewnastroju , rozumiem już tę Twoją rejteradę , to "chciał(a)bym lecz boję się"..... Ja już wszystko rozumiem.:)))))))))))))))))))))) Życzę miłych doznań w "pobliżu". :)))))))))))))))))) Wasza camel-ka , biegła w pojmowaniu Ps.Przyjdę jeszcze zobaczyć co nieco. :))))))))))))))) Pozdrawiam gorąco. A'propos Twego pytania ,kochany zwn , bawię się doskonale! :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i zwn 31.01.02, 21:45 Hihihihihihihhihi!!!! Camel-ko!!!!Moja Ty biegła w pojmowaniu;-))))) Dopiero teraz czytając swój post ostatni i Twój napisany nade mną, skumałam, jak to mogło, co napisałam, być odebrane... No nic...jak widać, nikt poza nami dwiema dziś się nie pojawił, a szkoda, nawet to całowanie w nosek nie wiele wskórało;-)) wiec nie uciekaj i baw się dobrze nadal Momo....nieco ubawiona;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 01.02.02, 08:51 Dzień dobry , kochani. :)))))))))) Piękny dzień! , słońce oblało mój świat złotem, zarówno za oknem jak i w naszym Ogrodzie. :))))) I nie jest to cudzysłów! Witam wszystkich promiennie i cieplutko. Szczególnie cieplutko witam pewnego kotka, pragnącego zapędzić mnie do mysiej dziurki! Witaj , Kotku! :)))))))))))))) Wasza camel-ka ,Czarodżmina :)))))))))))))))))))))))))))))))))) Ps.Chochli , wróć!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 01.02.02, 09:11 I ja witam Was Usmiechami:-)))))))))))))))))))))))00 Camel-ko, czemu my jesteśmy same? Ale trudno, moze ten Kotek, co go szukasz i nawołujesz, wreszcie się pojawi i... Piję pyszną kawę i cieszy mnie słoneczko za oknem, choc temperatura jest nieco niższa niż wczoraj;-)))) Całuję mocno I dołączam siędo okrzyków: Chochliku, wracaj! M. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 01.02.02, 09:30 Witam Cię , droga Momo! :)))))) Może i chłodniej za oknem , ale w sercu mam gorąco! :)))))))))))))))))))) Kotka nie szukam i nie wołam. On , jak to kotek , chodzi własnymi drogami i ma miejsca które lubi! camel-ka , wielka psotnica Ps.Jeśli spotkasz kotka , powiedz mu , że ktoś brzydko mu ,mnie opisał. Czasem bywa tak ,że gdy ktoś sam brzydki ,to o innych mówi brzydko! A przecież myszki są takie milutkie. :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 01.02.02, 11:46 Jakoś nie bardzo wiem co powiedzeć..(((( Hmmm, jak ktoś mógł coś brzydkiego o Camel-ce napisać... Moze ktos to wyjaśni? Proszę... bo Myszki sa Kochane, nie tylko milutkie)))) Momo...zafrasowana Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 01.02.02, 14:46 Z tego frasunku o Camel-kę i będąc wielce samotną w dniu dzisiejszym wysyłam w eter następną część Bajeczki: Ps. D.the4h - nie sposób o Tobie nie myśleć, ciągle puszczają "te" piosenki;-) "...Posiłek był smaczny i wystawny. Goście Dragona – bo tak kazał się nazywać Czarny Smok – zadowoleni i najedzeni dyskutowali po cichu o wydarzeniach dnia i z wyraźnym zaciekawieniem coraz bardziej wpatrywali się w swojego gospodarza. Chcieli wreszcie poznać tę niezwykłą historię, której być może finału będą świadkami dzisiejszego wieczoru. Dragon czuł na sobie te zaciekawione spojrzenia i już nie zwlekając rozejrzał się po wszystkich i zaczął: -Dawno temu, bo 150 lat minęło od tego czasu, byłem bardzo bogatym i wpływowym człowiekiem w Kaymakli. Ożeniłem się z piękną księżniczką, o imieniu Iv. Miała cudne rude włosy, niebieskie oczy i takie kobiece kształty...Byliśmy szczęśliwi i niedługo po ślubie urodził się nam syn. Rósł zdrowo i był bardzo mądry. I wtedy nadszedł ten nieszczęsny dla naszej rodziny dzień – przerwał na chwilę, aby uspokoić narastające emocje. Po chwili kontynuował opowieść – naszą krainę nawiedziła straszliwa zaraza...Wymierały całe rodziny. Niestety i nas dotknęła choroba. Umarł mój syn, a Iv – moja ukochana Iv zapadła w śpiączkę i nie odzyskała już przytomności. Nie wiedziałem, co robić, jak to znieść, i wtedy spotkałem pewnego starca, który obiecał mi pomóc. ‘Jeśli zostaniesz na 150 lat zaklęty w Smoka, a w tym czasie, Twoja żona zostanie poddana hibernacji, to po 150 latach pojawią się w Twoim życiu pewni ludzie, którzy odczarują Cię, a Twoja żona zostanie uzdrowiona cudownym specyfikiem, jaki pomoże Ci zdobyć pewien odważny młodzieniec o imieniu Aszken.’ Potem starzec opowiedział mi, że gdy minie ten okrutnie długi czas, mam zwrócić na siebie uwagę grupki przyjaciół z pewnego Czarodziejskiego Ogrodu,i z pomocą swoich braci – także zaklętych w Smoki – złotego i srebrnego, porwać dwie piękne kobiety i jednego z Waszych przyjaciół, aby w ten sposób zapoczątkować powrót do przeszłości, aby pomóc mojej ukochanej żonie. I jeszcze dowiedziałem się, że warunkiem mojego odczarowania będzie spojrzenie w lustro i śpiewny, syreni głos kogoś łudząco podobnego do mojej ukochanej. I kiedy zobaczyłem to wielkie zwierciadło przed sobą, to rozpłakałem się z żalu i jednocześnie ze szczęścia, że oto zaczyna się wieki zwrot w moim życiu. A gdy jeszcze ujrzałem Chochliczkę i doszedł do mych uszu jej głos – byłem prawie nieprzytomny ze szczęścia... Wybaczcie, że takim podstępem się posłużyłem w samolubnym celu, ale to moja jedyna szansa, aby spotkać ukochaną. A ci dwaj osobnicy w chustach na twarzach, podający do stołu, to moi bracia, którzy przemienieni w Smoki porwali kobiety. Na co dzień wyglądają normalnie, ale dla potrzeb sprawy, zażyli pastylki, które dokonały ich transformacji na te kilka dni. Dostaliśmy je kiedyś, od tego starca, na tą okoliczność. Ponieważ jednak do obiadu nie powrócił im jeszcze normalny wygląd, więc musieli się tak maskować, aby zbyt wcześnie nie zdradzać się kim są. Wybaczcie więc jeszcze raz i chyba zastanawiacie się, kto jest owym Aszkenem, bo wydaje się Wam, że nie ma takiego wśród was. A jednak – wedle starej legendy dzielnym Rycerzem o tym imieniu ma być prawnuczek tego oto człowieka – w tym miejscu Dragon poprosił obecnych o to by spojrzeli w odległy kąt komnaty, gdzie wisiał wielki obraz, dotychczas pozostający w cieniu, ale na tę okoliczność podświetlony kilkoma lampionami znajdującymi się w pobliżu. Wszyscy podeszli do portretu i z osłupieniem ujrzeli na nim podobiznę....Foresta... cdn.... szkoda, że Was nie ma..(((( Momo opuszczone... Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna gzie są moi przyjaciele???? 01.02.02, 20:01 Hmmmm...czy mam rozumieć, ze robię dziś na dwie zmiany?? Gdzie was wcięło??? Camel-ko...co z Tobą? Panowie co z Wami? No to idę.... Momo powłócząca nogami ze zwieszoną głową i łzami w oczach...(((((chlip..chlip.. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Momo i przyjaciele :)))))))))) 03.02.02, 08:40 No , już malutka...... nie płacz... :)))))))))))))))))))))))))))))))))) Witam , witam , witam!!! Różne obowiązki i problemy , natury technicznej, zabroniły mi bywania z Wami. Serce pękało mi ( podejrzany trzask już słyszałam!). Ale dziś , jestem! Byliście na dworze? :)))))))))))))))) Zaglądałam do Ogrodu. Niektóre roślinki chcą bardzo wiosny! :))) OOgroooooodnikuuuuuuuuuuuuuu!!!!!! :))))))) Pozdrawiam Momo , the4h-a, Chochli :), a specjalnie ,zawszewnastroju. Do niego uśmiecham się tak::-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Wasza Camel-ka,wiosenna PS. Jestem koło płotu,Tygrysie!:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))))) Do Chochlika 03.02.02, 09:53 Chochliku, czy Ty nie przesadzasz , z tą nieobecnością ? :)))))))))))))))))) Wiesz jak nam smutno , bez Ciebie? No! I wracaj szybko! Zobacz jak wygląda wątek! Plaksamitna, Plaksamitna, camel-ka, Plaksamitna, camel-ka...itd. Co to znaczy???? :)))))))))))) camel-ka, niespokojna Ps.Całuję Cię mocno. (Za Ciebie, chyba nie dostanę, żółtej karki?) Co o tym sądzisz , the4h?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju głos z krzaków;) 03.02.02, 11:30 Tutaj jestem!!! Mój konik też się zmieścił, tylko ogonek mu wystaje;) Momo, ciesz się, że mnie nie ma w wątku, znak to niechybny, że koniec świata jednak bardzo odległy;). Camel-ko, życzyłbym sobie, aby Camel-ka podchodziła z większym dostojeństwem do mojego przyjaciela the 4h, wskazane są eleganckie dygi, zgodne z nadworną etykietą;). Choch się nie odzywa, bo pisze wypracowanie na temat cmoków. Przypominam Choch, aby uwzględniła czas, miejsce, siłę, rekwizyty;). Choch oczywiście z autopsji ma pisać, teoretyzowanie wykluczone;)! Pozdrowienia dla wszystkich pączuszków (Puszysty Czwartek niedługo) i dla Czwartego!!! zwn, który czuje, że wiosna wlewa mu się do żył, i nie tylko;) Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: głos z krzaków;) 03.02.02, 23:24 Kochani! :))))))))))))))))) Cóż to? Nic się nie dzieje? Dlaczego nikt nie podciąga nas do góry ? :)))))))))))))))))))) camel-ka Ps.Grzecznie dygam do the4h-a. :))))))))))))))) Zgodnie z wolą Twą , Tygrysie! :))))))))))))))))))) Czarodżmina. Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: głos z krzaków;) 04.02.02, 08:51 Witam! Camel-ko, bywaj częściej, to i inni tu zawitają;-))) do mnie juz sie przyzwyczaili, że jestem zawsze;-))) więc nie ma kłopotu.. natomiast inni, czasem tu zajrzą, szczególnie gdy tu wychylisz swoja kochaną główke zza krzaczków Zwn..nie widzę związku pomiedzy Twoja absencja w naszym watku a opóźnieniem końca świata;-))) Nie klep trzy po trzy, tylko się melduj, jak przystało na dzielnego Rycerza, Drogi Wizardzie...))) Dla Chochlika i CZwartego ciepłe pozdrowionka.)) Momo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel-ka Momo i przyjaciele :)))))) Help! Help! Help! IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 09:05 No , to już się staje nudne! Kładę się spać : dobranoc! Budzę się: dzień dobry! Sama ze sobą się witam i żegnam..., czasem Momo Plaksamitna ,coś odpowie :))))))))) Dlaczego? camel-ka , smutna Ps. Mam rozumieć ,że to koniec???????? chlip...chlip... Drogi the4h, już nigdy nie zrobię.......cmoooooooook! ( ale ja to lubię!):))))) Proszę przyjdż! Daj mi kartki za darmo! Ale bądż! Kochany zawszewnastroju! Potasiaj na mnie..., potasiaj.. :)))))))))))))) Nie musisz już przypierać!!! Ot! Przyjedż!... Zawołaj!...( a może i...przyprzyj jakiem słowem nieprzyzwoitem!) :))))))))))))))) Chochli , najdroższa... ja nie mogę patrzeć na te spisy , w ktorych nie ma Twojego nicka...bbuuuuuuu......chlip,chlip,kap... Kochana Momo! Ratujmy nasz Ogród! Przecież umiesz C Z A R O W A Ć!!! Mnie tylko zęby jadowe się odsłaniają i zaczynam powarkiwać, na siebie.... OOO!!! Starszne ilości tego jadu spływają - chyba się sama nim zatruję! Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))) Help! Help! Help! 04.02.02, 09:47 Gość portalu: camel-ka napisał(a): > No , to już się staje nudne! > Kładę się spać : dobranoc! > Budzę się: dzień dobry! > Sama ze sobą się witam i żegnam..., > czasem Momo Plaksamitna ,coś odpowie :))))))))) > Dlaczego? > > camel-ka , smutna > > Ps. > Mam rozumieć ,że to koniec???????? chlip...chlip... > Drogi the4h, już nigdy nie zrobię.......cmoooooooook! ( ale ja to lubię!):))))) > Proszę przyjdż! Daj mi kartki za darmo! Ale bądż! > Kochany zawszewnastroju! Potasiaj na mnie..., potasiaj.. :)))))))))))))) > Nie musisz już przypierać!!! Ot! Przyjedż!... Zawołaj!...( a może i...przyprzyj > > jakiem słowem nieprzyzwoitem!) :))))))))))))))) > Chochli , najdroższa... ja nie mogę patrzeć na te spisy , > w ktorych nie ma Twojego nicka...bbuuuuuuu......chlip,chlip,kap... > Kochana Momo! Ratujmy nasz Ogród! Przecież umiesz C Z A R O W A Ć!!! > Mnie tylko zęby jadowe się odsłaniają i zaczynam powarkiwać, na siebie.... > OOO!!! Starszne ilości tego jadu spływają - chyba się sama nim zatruję! Camel-ko!!! Znam ten ból - rozmowy samej ze sobą;-)) I powiedz, kogo to ja mam czarować? "Gdzie Ci mężczyźni, prawdziwi tacy, orły , sokloły bażanty?"..... Trzymaj się i schowaj ząbki, na czarna godzinę, teraz jeszcze nie jest tak najgorzej.;-))))) Momo..)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the4h. Re: Momo i przyjaciele :)))))) Help! Help! Help! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 15:41 Witam :) Wpadłem tylko na sekundę, a więc od razu przechodzę do rzeczy. Drogie Panie, nie proszę o nic więcej tylko o troszkę wyrozumiałości i cierpliwości ;) Są chwile, że można wklepać i ze 100 postów dziennie, ale póki co z mojej strony nie należy się tego spodziewać, z jednego prozaicznego powodu - nadmiaru pracy. Co prawda nie jest tak, że nie mam wcale wolnego czasu, ale ten który mam spędzam z dala od komputera ;) Wstawiam się przy okazji za ZWN-em (taka męska solidarność ;), który zasadniczo sporo skrobie (np. w porównaniu ze mną ;), a też coś wspominał o braku czasu. Tak więc nie rozpaczajcie, nie grzebcie wątka, tylko róbcie swoje ;) Serdeczne Pozdrowionka :)))))) the4h. Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))) Help! Help! Help! 04.02.02, 16:17 Gość portalu: the4h. napisał(a): > Witam :) > Wpadłem tylko na sekundę, a więc od razu przechodzę do rzeczy. Drogie Panie, > nie proszę o nic więcej tylko o troszkę wyrozumiałości i cierpliwości ;) Są > chwile, że można wklepać i ze 100 postów dziennie, ale póki co z mojej strony > nie należy się tego spodziewać, z jednego prozaicznego powodu - nadmiaru pracy. > > Co prawda nie jest tak, że nie mam wcale wolnego czasu, ale ten który mam > spędzam z dala od komputera ;) Wstawiam się przy okazji za ZWN-em (taka męska > solidarność ;), który zasadniczo sporo skrobie (np. w porównaniu ze mną ;), a > też coś wspominał o braku czasu. Tak więc nie rozpaczajcie, nie grzebcie wątka, > > tylko róbcie swoje ;) > Serdeczne Pozdrowionka :)))))) > the4h. Ja myślę, że Drogie Panie rozumieją! I cieszą się z tych kilku słów od czasu do czasu z Waszej, drodzy Panowie, strony. W każdym razie staram się reanimować Camel-kę, która omdlewa z braku Twych , D.the4h, postów i pocieszać jak tylko potrafię, ale, przyznaj sam, co jest potrzebne bardziej kobiecie zatrwożonej: pomocna dłoń innej kobiety, czy raczej słodych płynaca ze słów wyczekiwanego mężczyzny?)))))))))) A swoja drogą, miło Cię przelotem zobaczyć i pędź do swoich przyjemności, bynajmniej nie komputerowych;-))) i do następnego razu:-)))))) Przy tej okazji pozdrawiam Drogiego Pana Zawszewnastroju;-)) ORAZ Drogie Panie: Chochlika i Camel-kę Momo opanowana Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju Gdzie ci mężczyźni;)? 04.02.02, 22:05 Dobry Wieczór! Jak to gdzie? Tutaj! Właśnie ruszam upolować mamuta dla mojej kobiety;)! I widzę Czwartego (dzięki Czwarty za S) na horyzoncie! Wlecze szablozębnego za ogon! A za tę wierność wątkowi należą się nam z Czwartym w nagrodę chyba hurysy, a nie takie kąśliwe uwagi;))))) Ściskam Was wszystkich! ps dzisiaj planuję włamać się do pewnego snu, mam nadzieję, że Ktoś się nie obudzi;))))) zwn opanowany mało zbożnymi myślami Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Gdzie ci mężczyźni;)? - o, czyzby Tu? 05.02.02, 10:36 zawszewnastroju napisał(a): > > > ps dzisiaj planuję włamać się do pewnego snu, > mam nadzieję, że Ktoś się nie obudzi;))))) Jesli zrobisz to umiejętnie i bezbolesnie, sukces masz zapewniony a satysfakcję gwarantowaną;-) > > zwn opanowany mało zbożnymi myślami A czy było kiedykolwiek inaczej? Buziaki dla Reszty))) > > Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Momo i przyjaciele :)))))) 05.02.02, 15:30 Dzień dobry. Kiedy widzę wpis the4h-a ,dzień staje się jaśniejszy! Drogi the4h, Twoje racjonalne i wyważone opinie na temat naszego wątka każą zbierać się w garść i myśleć pozytywnie. Takoż czynię! Pozdrawiam Cię z wdzięcznością. :)))) ZWN. Jednak masz powod ,żeby bywać u nas w Ogrodzie? :))))) Wróżko Plaksamitna, Tyś zawsze na posterunku.Dobrze ,że jesteś. :)))))) Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))) 05.02.02, 15:40 Popołudniową porą mówię Wam, że szkoda tylko, iż nie ma Chochlika..((( Kiedy ona wreszcie do nas wróci...??? Jakoś leniwie płynie to życie w naszym Ogrodzie, ale nawet Bajki mi się pisać nie chce, jak kogos brak... W radio G. Michael smęci, ze aż strach, dobrze, że już skończył... Kończę wobec tego i do jutra;-) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))) IP: 192.168.1.* 06.02.02, 09:55 Wróciłam Witam Kochani moi, jestem niezmiernie uradowana po przeczytaniu Waszych postów. Dzięki za pamięc i miłe słowa. Tyle sie tutaj działo że trudno odpowiedzieć na wszystkie, ale ogólnie mówiąc adrenalinka podniesiona, kawka niepotrzebna dzisiaj. Widzę że ZWN i Camel-ka nieżle sobie poczynają i tak trzymać. D. Momo pracowita pszczółka nasza kochana sekunduje im dzielnie i do działania zagrzewa. No i oczywiście wspaniały ciąg dalszy zaskakującej baśni snuje, jak miło jest byc w tej bajce i w tak cudownie opisanym. Camel-ko kochana uściski serdeczne, Twoje posty i pamięć sprawiły że ciepło mi sie na sercu zrobiło, Całuski , mnóstwo :))))))) D The 4h , pewnie miło by było oddalic sie z Tobą gdzieś, zgodnie z intrygami naszych Ogrodowiczów, ale to napewno nie lezy w naturze Rycerza , jakieś tajemnicze znikniecia , więc pomarzyłam tez troszke, a teraz wysyłam Ci mnóstwo uśmiechów i przyzwoitego całuska na powitanie.:)))))) D.ZWN - dla Ciebie mój drogi przyzwoitych całusków brak, a za to hmm.. kilka zachęcających , lekko kokietujących usmiechów i jeden gorący całus tam gdzie lubisz najbardziej :) Wszystkich czytających pozdrawiam , Ja Wasz Choch... (niezmiernie uradowany Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))) Do Chochli!:))))))) 06.02.02, 10:19 Ooooooooooooo!!!!!!! To na pewno TY ???????????????????????? Chochli .., kochana!!! cmok! cmook! cmoook! cmoooooooooooooooooooooook!!!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Twoja camel-ka , szczęśliwa :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Do Camel-ki :)))))) back to you- cmok !!!!! IP: 192.168.1.* 06.02.02, 10:36 Camel-ko to napewno ja, niezmiernie ucieszona Twoim przywitaniem , To niezmiernie miłe być oczekiwanym przez Ciebie - Magiku jeden :)))))) Do usłyszenia Choch.. Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Pocmokały sobie dziwczątka słodkie i ...sobie posz 06.02.02, 14:41 A tak ładnie się zaczął dzień i gdzie was wywiało Kobietki? Napiszcie coś jeszcze.... M. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Momo i przyjaciele :)))))))) 06.02.02, 14:56 Dzień dobry! Kochana trzecia dziewczynko! :))))))))))))))))))))) U mnie nawał pracy, ale mam ochotę tu zaglądać , bo zawsze ktoś miłe słowo pośle. :)))))))))))))) Jestem przerażona nieobecnością naszych Panów , ale nie śmiem pisać ,ze czekam na ich wpisy! Wiem przecież ,że w końcu tęsknota za wątkiem ich zmusi do wpisania kilku, ciepłych słów! :)))))))))))) Całuję Cię mocno. Camel-ka , pracowita :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 06.02.02, 15:15 camel-ka napisał(a): > Dzień dobry! > Kochana trzecia dziewczynko! :))))))))))))))))))))) > U mnie nawał pracy, ale mam ochotę tu zaglądać , bo zawsze ktoś miłe > słowo pośle. :)))))))))))))) > Jestem przerażona nieobecnością naszych Panów , > ale nie śmiem pisać ,ze czekam na ich wpisy! > Wiem przecież ,że w końcu tęsknota za wątkiem > ich zmusi do wpisania kilku, ciepłych słów! :)))))))))))) > Całuję Cię mocno. > > Camel-ka , pracowita :)))))))) Och, Camel-ko...dziękuję za miłe słowa, od razu lepiej i mi sie pracuje i w ogóle. A co do Panów - tak chyba trzeba zrobić, niech tęsknota ich skręci w paragrafi i wtedy przyjdą.... tobie również życzę miłego popołudnia Momo Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 06.02.02, 15:42 maax napisał(a): > :-)))))))))))) Kochane Kobitki...przedstawiam Wam Pana Maaxa, mojego znajomego, którego kiedyś tu zaprosiłam, a dziś się odważył uśmiechnąć do nas, dobre i to..)))) Ciekawe czy zagości na dłużej, zróbcie coś, aby mu się u nas spodobało. Nowy "nabytek" płci męskiej mile widziany.... Momo Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju zagrajmy w statki;)))) 06.02.02, 17:29 Dobry Wieczór! W podziękowaniu za mnóstwo ciepłych słów, odkurzę nieco zapomnianą grę w statki i pozwolę sobie wysłać buziaki na adres: c-4 dla Momo b-7 dla Camel-ki, f-2 dla Choch. Trafiony-zatopiony? Czteromasztowce były? Ciekawe, od której Pani dostałbym w gębę? Bo ja tak na ślepo, oczywiście;)))))! Czwarty, no wiesz, dla Ciebie l-7, czyli góra lodowa a w środku nasze ulubione piwko;)! Ponieważ Max się pojawił, to sobie we dwójkę poradzicie z tym piwem;))))))) ps Panie pewnie pączki pieką, więc nie będą miały nic przeciw, jak popracuję nad tym piwem wspólnie z chłopakami;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: zagrajmy w statki;)))) Grajmy!!!:)))))))) 06.02.02, 17:38 Ja nie biję w gębę!!!!! Ja to lubię !!!!!! Hop , hop ,tra la la! camel-ka , przygotowana do gry :))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Momo i przyjaciele :))))))) Do Maax-a :))))))))) 06.02.02, 18:18 Drogi Maax-ie, jeśli ten uśmiech był dla wszystkich to dla mnie również. I to mnie cieszy. Jestem pod wrażeniem. Jak Wielki Brat! :))))))))))))))))))))) camel-ka , zauroczona uśmiechem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the4h. Re: Momo i przyjaciele :))))))) Do Maax-a :))))))))) IP: *.devs.futuro.pl 07.02.02, 08:21 maax napisał(a): > :-)))))))))))) Czyżby to Maxio?! Czy kto inny... Pzdr dla Wszystkich :) P.S. Maxiu, jeżeli to Ty, to może jakiś mały WALEC? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) Do Maax-a :))))))))) 07.02.02, 08:36 Gość portalu: the4h. napisał(a): > maax napisał(a): > > > :-)))))))))))) > > Czyżby to Maxio?! Czy kto inny... > > Pzdr dla Wszystkich :) > > P.S. Maxiu, jeżeli to Ty, to może jakiś mały WALEC? ;-) D.the4h - to nie jest Maxio, to jest maax i jak napisałam, MÓJ znajomy- do wczoraj, a od wczoraj również WASZ! Zbieżność nicków- ot co... A tak W ogóle to witam wszystkich i zawszewnastroju dziękuje za całuska, nie powiem, gdzie trafiłeś, hihihihihihhihihi Dziewczyny - dla was uśmiechy)))))) M. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 07.02.02, 09:33 Dzień dobry wszystkim! :)))))))) Zawirowało w naszym wąteczku! To się nazywa "świeża krew" !!!!! :))))))))))) U mnie chłodnawo i pracowicie. Jedno i drugie , dobrze znoszę. Ach! Ten zwn! On dobrze wie czym nas połechtać! Żadna z nas nie chciała dać w ....! Bałeś się ? :))))) Ale ja się pierwsza zgłosiłam.(vide wpis powyżej!) Zresztą mnie się należy, bo ja to l u b i ę !!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) D.the4h! To już nas nie zobaczyłeś? Tylko Maax-a? :-) Mimo to ja Cię widzę i grzecznie dygam w ukłonie. Aaaa..... pocałuję Cię w policzek! Jedna kartka więcej...?! Ale ile radochy !!!!!! :))))))))))))))) Chochli , kochana! Czekam na Twój ciepły "pościk". Straaaaaaaaaasznie Cię lubię!! :)))))))))) Pozdrawiam Wróżkę Plaksamitną! Zobacz ,jak ładnie w wątku?! A ten Maax ,lubi pisać? Ty to masz znajomości!!! :)))))))))) Całuję Was czwartkowo! I ...jak się przywołuje camel-ki....jak to było..??? Taś , taś - do pracy , no już!!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))) Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 07.02.02, 15:00 witam Was kochani ! Wpadłam tylko aby sie przywitać, Bo pracy u mnie moc dzisiaj, a mocy brak. Do Maxxa- witam, mam nadzieję że dasz sie lepiej poznać . Całuski dla wszystkich i mnóstwo uśmiechów :))))))) choch Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 07.02.02, 15:45 Raz jeszcze: dzieńdoberek! Stwierdzam z nieukrywanym nieopokojem rzecz następującą: MAM PUSTKE WE ŁBIE. Nic nie jestem w stanie mądrego napisać..(((( I tak sobie myślę (dobrze, że chociaż jeszcze myślę), że mogą być co najmniej dwie przyczyny takiej niemocy (chochliczka też dziś coś o nienocy wspomniała): - otóż idzie wiosna i ja opadam z sił - zwie się to przesilenie... - bądź też łapie mnie jakieś przeziębienie, cosik tak mnie łamie i pomroczność jasna ogarnęła mnie na umyśle..((( Co by to nie było, jest żle i sama nie wiem czego chcę... Mam nadzieję, że wesprzecie mnie dobrym słowem.. Całuski dla wszystkich... Momo nieprzytomna Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju zwn z bocianiego gniazda;) 07.02.02, 17:34 Witajcie! Pączkowe rekordy padły;)? Zamierzam kontynuować naszą zabawę w statki w tym słodkim duchu! Momo- aha, to tam trafiłem;)! Właśnie tam chciałem;). Za to ktoś powinien wyzwać mnie na pojedynek;)! Mój Ty pączuszku z konfiturą różaną;)! Różana z wielu względów. Główka do góry! Nie daj się! Camel-ko- czyżby udało mi się dosięgnąć miejsca, za które dostałbym w zęby od kogoś innego;)? Niebiańsko! Dla Ciebie mogę chodzić obity;)! Mój Ty pączuszku z adwokatem;)! Choch- ponieważ Czwarty nie zareagował na to f-2 dla Ciebie, to masz na bis f-3;) Mój Ty pączuszku ze słodką polewą;)! Czwarty, olimpiada, olimpiada, czyli pa, pa, komputerku;). Co z Twoją piłką? Dlaczego wspomniałeś o WALCU, czyżbyś myślał, że...;)? Maax lubi piwko, czy coś w innym kolorze;))))? Na usprawiedliwienie powyższych tekstów mam fakt zjedzenia kilku pączków z nadzieniem alkoholowym (adwokat)! zwn ps Tak, tak, powiedział zwn, wyobrażając sobie, co by tu się działo, gdyby w statki z Paniami zagrali Czwarty lub Maax. Tak, tak... Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: zwn z bocianiego gniazda;) 07.02.02, 20:23 ... zupełnie mnie zawirowało...czy to od tych statków w które gra z nami zwn...? uuuooo...w główce mam lekki szmerek....ach!..pewnie od tego adwokata, który mam ... w moim środeczku...uuuooo..jak słodko! camelusia , zakręcona :)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: zwn z bocianiego gniazda;) 08.02.02, 08:46 Mmmniaammm....przepadam za pączkami szczególnie z nadzieniem różanym...już czuje w ustach ten wspaniały smak, rozkosz dla podniebienia i potem długo, długo wspomnienia tej eskatycznej konsumpcji.... Ach...ZWN...już mi się pomyliło, czyś Ty taki słodki, czy tylko ten paczuszek;-) To może ja spróbuję, np.H-8 i co ty na to? Cameluniu..adwokat jeszcze szumi w główce, czy też zwn utrafił w jakieś szczególnie wrażliwe miejsce? Kochana Chochli...mało Ciebie jest ostatnio w naszym Ogrodzie.(((( D.Th4h..a Ty już myślami i duchem w SLC? z Adasiem M? Dopinguj go za nas wszystkich...bo jak widzisz ZWN pozbawił nas (i siebie) jasności myślenia;-) Maaxiu - wpadnij tu do nas jeszcze... Duże buziaczki dla Was;-))) Momo...rozmarzona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: zwn z bocianiego gniazda;) IP: 192.168.1.* 08.02.02, 09:27 Witam Wszystkich Pączkowiczów i nie tylko. Cieszy mnie niezwykle ,że miałam co poczytac z samego rana , to zawsze pozytywnie na mnie wpływa. Niestety ostatnio mam coraz mniej czasu , aby bywac w waszym wspaniałym towarzystwie, ale to sie chyba zmieni wkrótce. D. ZWN - gra w statki , super pomysł, trafiłeś w same czułe miejsca , i to lubię, oj lubię :))) D. tHE 4h - usmiechów co nie miara dla Ciebie specjalnie :)))) Dla Maxxa - nieśmiały zachęcający :) , pokaż sie jeszcze, pieknie proszę . Dziewczyny kochane uściski , całuski i same słodkości dla Was niezmiennie. A teraz prośba, pokrzepcie moje skołatane nerwy , bo jutro wyjeżdżam na narty na kilka dni , znaczy moja córka jedzie na narty , a ja aby kontynuowac moją drogę przez mękę aby je jakoś okiełznać i zjechać z tej góry. Zyczcie mi powodzenia. Mam nadzieję że znajdę tu mnóstwo niespodzianek jak wrócę. Do usłyszenia Wasz Choch P.S . Dzisiaj jeszcze czytam więc....... Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Pokrzepienie dla Chochliczki;-)))))))) 08.02.02, 09:39 Kochana dzielna dziewczynko zwana Chochlikiem;-))) Ja myślę, że na tych nartach może nie zajmiesz pierwszego miejsca, ale znajdziesz sie zaraz za Adamem Małyszem.... Będzie dobrze! Jestem pewna. Taka niesamowita osóbka jak Ty, nie tylko umie ujarzmiać Smoki i sprawiać, że stają sie dobrymi ludzmi z bogatą przeszłością, ale również przedmioty w Twych rękach (i niogach) robią, co im rozkażesz- w końcu, kto tu jest Wielkim Chochlikiem - My, czy TY? Głowa do góry i w drogę...)))) M. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju ;)))))))))))) 08.02.02, 10:13 @-,-`-,- dla Pań, a właściwie cały bukiet! Dla Panów, tradycyjnie, ~~~~~~~~! Pozdrawiam! zwn zawadiacki Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Chochli , kochana! :)))))))))))))))))))))))))))))) 08.02.02, 10:35 Nie bój się!!! Chochliku!!! Jestem z Tobą! Mój pierwszy zjazd ze stoku , wspominam jako bardzo śmieszną historię! Choć wówczas nie było mi śmiesznie! :)))))))))))) Po kilku lekcjach z instruktorem i "człapaniu" na płaskim terenie, mój Tatuś powiedział , że nadszedł czas , aby rzucić mnie na głęboką wodę! Objaśnił co to jest orczyk i jak się z tym obchodzić , ustawił mnie skośnie do stoku i powiedział "..-ruszaj córeczko!.Pamiętaj! Ukosami , pod bardzo dużym kątem! I nie zapomnij co to jest pług!" Ruszyłam! Świat przestał dla mnie istnieć! Był tylko ubity śnieg ,pęd powietrza i ja! Narty wyprostowały się , a ja kompletnie nie potrafiłam nimi sterować! Słyszam głos Taty : " PŁUUUUUUUGIEEEEEMMMM! , córeczkoooo! Ukosem!!!" Niestety!~Zapomniałam co to znaczy i jak to zrobić! Pędziłam opętańczo w dół nabierając coraz większej szybkości! Absolutnie nie panowałam nad nartami! Spadłam w połowie stoku. Szczęśliwie! Mogłam zjechać na dół , ale bałam się wracać na orczyku. No i .. ,wyobraż sobie , wracałam pod górę , w butach , niosąc narty w ręku! Buty trzymały mnie jak kosmonautę , pod kątem do pochyłego stoku ..a ja szłam ! Nogi mdlały z bólu! :)))))))))))) Tata zabrał narty , nie zwracając uwagi na łzy i błagalny wzrok ,słodko usmiechał się do mnie i odjechał! Trwało to ok. 20 minut. Płakałam jak bóbr. Kiedy weszłam na płaski teren , ponownie mi je przypiął i ..... Tym razem mózg zadziałał! Było cudnie! I orczyk nie przerażał!!! Byłam szczęśliwa. :))))))))))))) Ty , Chochliku , te pierwsze kroki masz za sobą! Będziesz szczęśliwa tak jak ja! :)))))))))))))))))) Całuję Cię na szczęście! Powodzenia! Pa! Camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Chochli , kochana! :)))))))))))))))))))))))))))))) IP: 192.168.1.* 08.02.02, 11:13 Dzięki Kochani, już mi lepiej Choch :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Momo i przyjaciele :))))))))) Do zwn-gra w statki 08.02.02, 13:51 ....Kochany zawszewnastroju..., pod b-7 mam .. serce. Trafiłeś w nie siedem razy! Siedem strzał Amora .. To zbyt dużo jak na camel-kę! Siedem pocałunków... Kochany zawszewnastroju...Och!... Ach! ...mmmmrrrraaaauuuu...... camel-ka , za...... . :))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))))) Do zwn-gra w statki IP: 192.168.1.* 08.02.02, 14:50 Och te ochy i achy, ZWN -mistrzuniu Ty to umiesz nas kobietki... :))))))) choch Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))))) 08.02.02, 15:05 Chciałbym wszystkich przeprosić za to zamieszanie na wątku spowodowane moim niewinnym uśmiechem do p!Aksamitnej. Ja tylko chciałem dać znać, że siedzę przed monitorem. Nie wiedziałem, że znacie już jakiegoś innego Maxa. Tak, ten mój nick nie jest zbyt oryginalny. :-((( Ale chciałem, by był krótki i dźwięczny. Może go zmienię? Na ten wątek kilka razy zaglądałem, ale zawsze miałem wrażenie jakbym podsłuchiwał czyjąś rozmowę przez telefon, znalazł się na jakimś węźle kilku linii telefonicznych. Może tu jeszcze zajrzę, ale raczej wypowiadać się raczej nie będę, bo tu jest taki poetycki nastrój, a ze mnie żaden poeta, właściwie to całkowite przciwieństwo poety. Niestety, nie każdy ma tą wenę. :-((( A czy mogłby mi ktoś napisać, co to jest za gra w statki, o której tu piszecie? , ona jest w internecie? Pozdrawiam wszystkich sedecznie. Zajrzę tu po niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))))) do Maxxa :))) IP: 192.168.1.* 08.02.02, 15:48 Witaj ! Miło ze napisałeś, nicka nie zmieniaj bo już sie znamy. Wena poetycka nie jest wymagana aby dorzucić słówko tu i tam, ja osobiście też nie mam zdolności Perełki, Camel-ki czy ZWN, więc razem z THe 4h'em, tak sobie komentujemy ich literackie wyczyny , do czego i Ciebie serdecznie zapraszam. Pozdrawiam serdecznie Choch... Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))))) do Maax-a :))))) 08.02.02, 19:44 Maax! Nie rób nam tego! Tak ślicznie pachniesz nowością! :))))))))))))))))))))))))))))))))) Teraz , kiedy już tu wszedłeś , jesteś N A S Z ! A co wpisać?! O! Ja Cię dzisiaj pocałuję grzecznie w policzek , na powitanie, the4h da mi kartkę (żółtą?) , a Ty mnie za to pozdrów , w poniedziałek! OK ? No więc , całuję Cię na powitanie , cmooooooooooooooook! :))))))) camel-ka , Twoja nowa koleżanka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))))) do Maax-a :))))) 08.02.02, 23:32 Dobry wieczór(?), dobra północ-lepiej brzmi...))) Maax - mam nadzieję - zauroczy się moimi dwiema kochanymi przyjaciółkami;-) Tak miło i rozkosznie został powitany.. A ja, ze względu na późną porę jedynie wkleję kawałek Bajki, dobrze? "...Wszyscy podeszli do portretu i z osłupieniem ujrzeli na nim podobiznę....Foresta... Dragon spojrzał na oszołomionego mężczyznę, który z niedowierzaniem kręcił głową i powtarzał raz po raz: jak to, ja jestem jakimś Anszakiem ? Pozostali także byli zaskoczeni nieziemsko. I z tego zamieszania skorzystała Jaśmina, bo nagle, gdy tak stała wpatrzona w portret Foresta, usłyszała za sobą cichy szept: -Jaśmino, choć ze mną, jestem tuz za Tobą... Odwróciła się, ale nikogo nie było...Ciekawość popchnęła ją jednak naprzód. Może to Bezimienny ją odnalazł? Musi go poznać i zobaczyć. Znała już trzy litery: V, A, L, ale zostało jeszcze kilka... Szła po cichu korytarzem mijając po obu stronach rzędy kolumn. Za każdą z nich mógł skryć się tajemniczy nieznajomy... Nagle poczuła lekkie szarpnięcie. W najciemniejszym rogu korytarza, stał zakapturzony Bezimienny i schwycił ja za rękę.. -Tu jestem moja słodka Jasmino, już tak bardzo mi Ciebie brakuje, ale masz przed sobą jeszcze troszkę podróży moim śladem - szepnął jej cicho i poczuła jak obejmuje ją ramieniem. Poddała się tej miłej pieszczocie, bo wreszcie poczuła, że może sobie na nią pozwolić, ten ktoś jej pragnął i czekał, aż będą mogli spojrzeć sobie w oczy. Przywarła więc do niego całym ciałem i westchnęła z głębi serca...Było jej tak dobrze i bezpiecznie... -dwie następne litery mojego imienia już zostały dziś wypowiedziane przy obiedzie u Dragona. Pomyśl i zobacz czy moja tożsamość z czarnego woreczka jest powoli staje się biała. - szepnął jej do ucha, delikatnie musnął ciepłymi ustami jej policzek...i zniknął. Jaśmina cała w pąsach pobiegła do sali jadalnej, gdzie tymczasem ich gospodarz czytał z księgi dzieje rodu Anszaka. Dziewczynie jeszcze świat wirował z wrażenia i dopiero po chwili zaczęła rozumieć sens tego, co czytał Dragon.. .”...Ten Stary ród rycerski wywodził się z wysepki na morzu Jońskim. Bo tam dziadek Anszaka przybył do bajecznej krainy jako wygnaniec, gdyż zakochał się w cudnej pannie z sąsiedniego państwa i pod osłoną nocy porwał ją w nieznane. Za to został wyklęty z rodziny. Zakochani osiedlili się w nowej ojczyźnie , ale niezbyt szczęśliwie im się wiodło. Księżniczka urodziła kilku synów ale w nieznanych okolicznościach dzieci znikały, wszystkie prócz najmłodszego -ojca Anszaka, który poprzysiągł matce że odnajdzie braci, co też zrobił. W stosownym czasie ojciec Anszaka założył własną rodzinę i urodziło mu się także kilku synów. Pomny na dzieje swojego ojca, drżał o życie i pomyślność swoich synów. Niestety jeden po drugim, synowie także znikali i zrozpaczony szukał jakiejś wskazówki. Przez przypadek trafił na starą księgę swojego rodu i tam przeczyytał, że jest szansa, aby przezwyciężyć tę złą passę a dokonać ma tego jego najmłodszy syn - Anszak , jeśli wygra wielka bitwę z pewnym Smokiem i pomoże mu w jego nieszczęściu...A polegać to ma na tym, że zdobędzie cenne lekarstwo, które uleczy ukochaną żonę Smoka...” Dragon skończył, a wśród zasłuchanych gości zapanowała jeszcze większa cisza. Forest - Anszak...zamyślił się z nieznanym nikomu dotąd smutkiem w oczach...Nagle przypomniał mu się ten najgorszy dzień w życiu, kiedy to zniknęli z jego życia trzej ukochani bracia i nikt nie wiedział co się z nimi stało. Był na tyle mały, że teraz nie pamiętał nawet ich twarzy, ale ich brak odczuł bardzo boleśnie. Wrócił wspomnieniami do zapłakanej twarzy matki i nieszczęśliwego ojca i przypomniał sobie ich słowa: Anszaku, kiedyś uratujesz nasza rodzinę... Do dziś nie wiedział co miało znaczyć to jedno zdanie, i oto teraz losy jego życia i pomyślności tylu ludzi spoczęły w jego rękach... Pozdrawiam baśniowo Momo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chwast Re: Momo i Przyjaciele:-)))))) IP: *.*.*.* 09.02.02, 08:29 Ale tylko tu i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i Przyjaciele:-)))))) DoChwasta :)))))))) 09.02.02, 08:59 Chwaściku! Jak nas znalazłeś? :)))))))))))))))))) Zmieniliśmy Forum ... a jednak! Posiej się troszeczkę po naszym Ogrodzie! Posiej! Ja już nie będę Roundapem! :)))))))))))) Dzięki Tobie weszłam do wątka! Pamiętasz? :)))))))))))))) Pozdrawiam wiosennie. Czas ,żebyś się rozplenił! camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju ahoj wiosno! 09.02.02, 12:43 Dzień Dobry, a szczególne powitanie dla Chwasta! U nas już jeden Chwast wiosnę czyni! Króciutko do wszystkich, w nawiązaniu do poprzednich postów: Maax, źle Ci u nas? Co będziesz hasał po innych wątkach, masz czas wolny, wskakuj do nas! Momo, h-8 mówisz... I co ja na to? To samo, co Czwarty, i wszyscy mężczyźni tego świata;) Camel-ko, siedem razy trafiłem w serce? Reanimacja mała potrzebna? Usta- usta;)? Czwarty, chodź tutaj! Robota czeka;)! Choch, tylko ty przypadkiem nie myśl o f- 4 podczas zjazdu na nartach! Myśl o f-5, i nie odfruń nam. Czwarty, chociaż raz usiąść na trybunach podczas ceremonii otwarcia olimpiady, no nie? Pozdrawiam Was wszystkich, namawiając do wykorzystania ostatnich dni karnawału! Ps od kilku dni bardzo powoli ładują mi się strony gazety (w porównaniu do innych). Czy u Was to samo? zwn Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: ahoj wiosno! Do zwn! i to bez uśmiechu!! 09.02.02, 13:59 zawszewnastroju! Wystawiłeś się na srogą probę! Wykopałam topór wojenny i odwiesiłam Ci,starą zaszłość! Stoję koło płotu i czekam , zarówno na przyparcie jak i na reanimację metodą usta-usta! I nie wołaj tu Czwartego na pomoc , bo to nic nie da!!!!! Camel-ka , bardzo zdecydowana! Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Momo i przyjaciele :))))) 10.02.02, 15:11 Uff! jak się zmęczyłam! Wykopałam dół i głęboko ukryłam topór! Wyzwania nie podjął! Spróbuję jakiego podstępu. Może tak się uda! :))))))))))))))))))))) Pozdrawiam niedzielnie , wszystkich Ogrodowiczów. Wasza camel-ka , podstępna Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))) 11.02.02, 08:31 I ja witam...)))) przez cały weekend bzskutecznie próbowałam wejść na nasz temat, tak mi sie długo wczytywała strona, że myślałam, iż zniosę jajo..;-)) No to się nam Chwaścik znalazł, pięknie! Co prawda znowu "gada" rebusami, ale ważne że w ogóle gada... kto wiem, moze znów się odezwie niedługo? Momo.. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))) 11.02.02, 12:09 I co ja mam Wam kochani powiedzieć? Jak mogę odejść po tak serdecznym powitaniu i tym całusie, którym obdarzyła mnie Camel-ka (jeszcze mnie piecze rumieniec na policzku). Wprawdzie, ja jeszcze sobie tak właśnie hasam po tym forum, szukając swego miejsca. Ale na pewno tu będę zaglądał, pozdrowię, a może coś napiszę. A z tą zmianą nicka, to macie rację - nie warto. Sam się już przyzwyczaiłem, a zresztą przecież takie prowizorki są najtrwalsze. Serdeczne pozdrowienia dla wzystkich :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))) Do Maax-a :))))))))) 11.02.02, 20:40 Maax! :))))))))))))) Widzisz , jak nam jest miło , że jesteś z nami! Dziś byłybyśmy same , gdyby nie Ty ...... Jesteś milusi! Pozdrawiam Cię Plaksamitna Wrózko , musimy jakoś przetrwać! :)))))) Dobrze , że Maax jest z nami! Będzie nam rażniej! Całuję Was oboje! Wasza camel-ka , wieczorna Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))) 11.02.02, 22:35 Jest juz pora akuratna do spania, ale weszłam jeszcze na nasz watek, aby pouśmiechac się zachęcająco do naszego Maaxa..:-)))))))))))))))))))))) I ucałować Camel-kę...cmoooook! Nasz Chochlik pewnie z wiatrem w zawody startuje i niech wygrywa...my grzecznie na nią czekamy Nasi Panowie gdzieś wszerokim świecie...buszują...kto wie moze nas odwiedzą niebawem? Idę spać, bo oczka mi się zamykają..)))) Buziaki na dobranoc! Momo śpiąca... Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))) 12.02.02, 08:35 Ty , droga Plaksamitna wieczorną porą , a ja poranną , jeszcze Maax około południa i musimy przeczekać nieobecność Chochli, the4h-a , zawszewnastroju... :)))))))))))) Witam Was! Słonecznie i cieplutko! Dobrego dnia , życzę. Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))) 12.02.02, 11:48 Dzieńdoberek;-))))) U mnie dopiero teraz słoneczko wyjrzało, bo od rana (i całą noc)lało jak z cebra i nawet zagrzmiało goźnie.. Ale teraz już dobrze-jasno za oknem. I jakoś pusto bez Tych naszych Chłopów..((((( I bez Chochlika... No nic.... Może Maax się odezwie, albo przynajmniej pomacha nam na powitanie;-) Momo... Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))) 12.02.02, 15:55 Znowu burza przeszła nad moja pracą.((( Była blisko... a my tu same, bez meskiej podpory, znikąd nadziei... camel-ko...co to bedzie? ciemno wszędzie, głucho wszędzie... Kiedy Czwarty tu przybędzie? albo Zwn nadejdze? ratunku, pomoooocyyyy..... Zagubiona Momo..((( Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i camel-ka :))))) 13.02.02, 09:17 Cześć , moja Plaksamitna! Ale nam nasi Panowie dołożyli..! Żyć się nie chce! Że też można tak jednocześnie opuścić Ogród!!!! I Ty Chochli! Nabrałaś mnie! Myślałam ,że jedziesz na weekend... Gdybym wiedziała ,że to na długo , nigdy bym Cię nie puściła! Mam swoje sposoby - jak to Czarodżmina! Nie będę się uśmiechać , bo jestem wściekła...wwrrrrrrr.....!!!!!! Zęby jadowe wyłażą mi na wierzch...., jad sączy się powoli... Zmieniam tytuł do powrotu wszystkich pozostałych! Momo i camel-ka! To będzie odpowiedni ... skoro nikt inny nie przychodzi!!!! Camel-ka , strasznie jadowita Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re:Camel-ka i Momo 13.02.02, 10:30 Nic dodać nic ująć! Pozwoliłam sobie jedynie na zmianę tytułu;-) a u mnie deszcz, grad i nostalgia w sercu...a może nie nostalgia, tylko.... a zreszta sama juz nie wiem, po prostu wiosna idzie i zaczyna mi odbijać;-) Momo radosna mimo wszystko A Ty Camel-ko, nie przejmuj się tak bardzo, w końcu przyjdą TE CHŁOPY.. A Chochli wyjechała na ferie z córeczką- na CAŁY TYDZIEŃ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju zwn szuka paszportu;)))))) 13.02.02, 16:07 Czy w państwie Momo i Camel-ki wizy są potrzebne? A waluta, jaka tutaj? Może to już królestwo Hipolity, i zwn-y powinny kryć się za drzewami? Czwartego i Maaxa nie widzę, pewnie twarze sadzą wysmarowali, gałęzie do hełmów przytroczyli, i wśród runa schowani,śledzą dalszy rozwój wypadków. No cóż, wtedy ja, z narażeniem życia, Paniom życzenia walentynkowe składam w sposób następujący;)))))))))): @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- @-`-,-`- Momo, Camel-ka, Choch Objaśnienie: rycina przedstawia nasze kochane panie pod górą walentynkowych róż;))))))))))))).Przypomina, co prawda, choinkę, ale przecież dobre chęci też ważne. zwn zadowolony, że są osoby szczęśliwe na tym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: zwn szuka paszportu;)))))) 13.02.02, 22:34 Ha....drogi ZWN... wiza niepotrzeba, więc śmiało, czekamy na Ciebie z utesnieniem i dziękujemy za wspaniale Kwiaty... a z tym szczęściem...)))hmmmm...zaczynam watpić, czy może trwać dłuzej niż kilka dni....czasami można przedobrzyć i cienka jest linia i płynna granica miedzy szczęściem a cierpieniem, szczególnie gdy obiekt niedobrany prawidłowo((( ale nic to...dam radę...jak zawsze...)))) Resztę całuje mocno i ściskam gorąco... Momo...zamyślona Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Momo i przyjaciele :)))))) Do zwn! :)))))))) 14.02.02, 18:29 Kochany zawszewnastroju, Ty nie musisz pytać o paszport i walutę. To także Twoje Królestwo - Nasz Ogród. Nazwa wróciła razem z Tobą : Momo i przyjaciele :))))! Dziękuję Ci za śliczne róże. :)))))) i za pamięć o nas. The4h - czekamy na Ciebie , niecierpliwie i grzecznie. Maax - wpisz nam usmiech! :))))). Pozdrawiam Cię. Chochli - już dość tego szusowania1 Wracaj , bo ze smutku przyjdzie mi umrzeć! Całuję Was wszystkich. Momo , coś Ty taka nostalgiczna...??? Cieszmy się , wiosna idzie! :))))))))))))) Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))) 15.02.02, 11:27 dzieńdoberek Wszystkim...)))))))))))))))))))))) Jednak szczęście to pojęcie względene -i dobrze. Bo jest dobrze! zresztą musi być dobrze, idzie wiosna, słoneczko zaglada mi w okna, przedzierając się przez żaluzje, radio gra sobie cicho, a ja sobie równie cicho pracuję i oddaje się przy tym miłemu zajęciu -myśleniu;-) Uwielbiam mysleć, hihihihi A oczami wyobraźni widzę jak bardzo nasz Ogródek zarósł, poszarzał, posmutniał, płot jakiś połamany, szabrownicy tu byli i nieco zdewastowali domek, chyba trzeba wracać z dalekich krajów - choc podróż trawa, ale chętnych brak...a może jednak dokończymy bajke i weżmiemy się za sprzątanie w Ogrodzie??? Camel-ko...co Ty na to? Chochliczka powinna po niedzieli wrócić na łono Rodzinki....WRESZCIE... A mężczyźni, hmmmmm....D.the4h juz się chyba zatracił w rodzinnym szczęsciu i zapomniał o nas... Zwn...nieraz zajrzy, ale ogólnie go nie ma... a maax - z pewnych źródeł wiem, że jest zajęty takzż i dlatego nie uśmiecha się do nas.. tyle tytułem podsumowania... wracam do pracy i życzę wielu odwiedzin w naszym Ogrodzie... Wasza myślicielka Momo.... Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))) 17.02.02, 22:33 Pozdrawiam wszystkich Myslicieli !!!! :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))) 18.02.02, 11:16 Maax! Przerwałeś złą passę! :))))))))))))))))) Zmobilizujmy , razem , resztę Ogrodowiczow do wpisów! The4h - wracaj z tej OLIMPIADY. Nie zrobię Ci przykrości i nie powiem ... .Nie będziesz mi musiał dawać kartki! :-) Choch! Czy Ciebie zwiało ze stoku??? Całuję ,z narciarskim pozdrowieniem! Momo - zwątpiłaś. Wiem. Zbierz się. :)) Zawszewnastroju - ".. i Ty Brutusie ..?" ;-) Maax - dla Ciebie : ciasteczka , całuski ... :)))))))) Wasza camel-ka , szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))) 18.02.02, 12:47 Witam, witam... Dobre pytanie: czy zwatpiłam...hmmmm....czasami mam ochotę powiedzieć: TAK, ale że nie leży w mojej naturze watpienie w cokolwiek, w czym tli sie jeszcze choc iskierka nadziei więc NIE zwątpiłam.... Poza tym przez ostatnie trzy dni nie siadziałam przy komputerze prawie wcale, więc nie miałam mozliwości by sie wpisać... czekamy więc obie na Resztę Ferajny;-) Momo nie mniej szczęśliwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))) IP: 192.168.1.* 18.02.02, 13:11 Witam Was kochani moi, serdecznie słonecznie i wiosennie. Troszkę czasu mi zajęło nadrobienie zaległosci w czytaniu, i miło mi niezmiernie że cos dla mnie zostawiliście. Wróciłam troszkę obolała ale szczęsliwa z moich sukcesów narciarskich ( duże one nie są ale z góry zjeżdżam z mniejsza ilością upadków). Pogoda była kiepska, śniegu mało , ale humory dpoisywały i o to chodziło. Ale moi kochani skoro wiosna to do Ogródeczka czas. ZWN - dziękuje za Walentynkową różę, gdy pomyślałam sobie o grze w statki z Tobą mój drogi to odrazu nogi mi sie plątały z wrażenia na tej górze , hihihihi :) The 4h - Rycerzu nasz nieobecny, ciekawe w jakich krainach bywasz ? wracaj , tęsknię za Tobą. D. Maaxie- cieszę sie bardzo, że się powoli zadamawiasz w Ogródku, proszę o częstsze wizyty, całusek przyjacielski. D. Czarodziejko- dzięki za ciąg dalszy tej fascynującej bajki - cdn ?????? i oczywiście za pamięć o mnie, uściski serdeczne, mnóstwo :))))))) D. Camel-ko- psocie jeden, pozdrawiam serdecznie uściski ślę, :))))) Dzięki wielkie za pozytywne wibracje, ale narty to niełatwa sztuka, ale ciągle walczę ( cztery litery jeszcze boli oj, boli :((((() Chawaściku- miło że się odnalazłeś , pozdrawiam :))) Z chochlikowym pozdrowieniem Ja Wasz Choch.. Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))) 18.02.02, 16:40 Raz jeszcze popłudniową porą....dobry wieczór... co sie właściwie dziejez niektórymi? Czy nas opuścili na dobre? Np. D.the4h....kiedyś obiecał zapowiedzieć swoje odejście, a tak dawno juz tu nie był, że czuję jakby wieczność cała minęła od ostatniego wpisu rzeczonego pana. Zwn...może zechcesz mi pomóc rozwiłać zagadke Anszaka, już nie moge sie doczekać, kim jest ten Bezimienny w pelerynie, o ile pamieć mnie nie myli, mieliśmy oboje zgadywać tożsamość tego intrygującego KOGOŚ.... Troszkę sie pogubiłam i potrzebuje wsparcia Twojego, Drogi Wizardzie, chyba mnie nie zawiedziesz, przyjacielu... Camel-ko...dobrze, że jesteś, i poganiasz towarzystwo, ja sama juz nie mam sił.. Chochli....wreszcie wróciłaś....cicho, zbyt cicho tu było bez Ciebie.. Maaxiu - wiem, żeś daleko, ale dziekujemy za pamięć...to ważne, że zagladasz tu... Dla wszystkich duuuużo uścisków...i uśmiechów...:-))))) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))) IP: 192.168.1.* 19.02.02, 09:29 Witam Wszystkich w piękny wtorkowy poranek. Poniedziałkowy blues mamy już za soba więc , czas na igraszki w naszym budzącym się do życia Ogródku (mam nadzieję znaczy). Przybywajcie więc Kwiatuszki, Kaktusy, Chwasty, Rycerze i oczywiście Ty nasz Maestro Nastroju. Poprawy tego ostatniego bardzo nam potrzeba jak widać. Wszyscy pewnie zajęć macie moc, więc chwila wytchnienia w tak znamienitym towarzystwie napewno Wszystkim doda energii ????????? Pozdrawiam serdecznie kochani, tęsknię za Wami więc przybywajcie, pleeeeeeeease Wasz Choch (stęskniony) Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))) 19.02.02, 10:35 Dobry, dobry...)))) No D.zwn...bo zaczniemy skandować we dwie, a moze i trzy: zetwuen!!!zetwuen!!! zetwuen!!!! Ale tyś chyba ze stali nierdzewnej, nic Cię nie rusza..... Czwarty to już chyba diamentu (w końcu najtwardszy kruszec na świecie)....nasze pleasyyy w jego kierunku odbijają sie niczym groch o ścianę.... Camel-ko, Chochliku, a przecież My kobiety tak ich potrzebujemy, prawda? Momo wyczekująca... Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))) 19.02.02, 11:58 hmmmm...... Taaaaaaaaaak.... Co ja tu mogę powiedzieć ... ? Pewnie nie powiem nic! Pozdrawiam i całuję Choch i Momo. I jeszcze kogoś.... I jeszcze kogoś.... I jeszcze kogoś.... :)))))))))))))))))) Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))) Do Camel-ki IP: 192.168.1.* 19.02.02, 13:28 Witaj Camel-ko Och ale się nagadałaś , ale miło wiedzieć ze czuwasz Pozdrowienie i uściski wiosenne Choch Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju Miałem sen;)))))) 19.02.02, 16:34 Witajcie! Śniłem pięknie! A w śnie owym jawiły mi się: Momo, niczym wodospad ( Niagara przy niej- awaria kranowej uszczelki), Camel-ka- morze koralowe ( błękitne laguny- rosół z kury z warzywami), Choch- potok górskim jarem się wijący ( Kolorado kanion- przedziałek na bułce). I już ręce, nogi, usta, i wszystko inne we mnie, co ruszać się potrafiło, ruszyć się chciało w stronę tych wspaniałości. Gdy głos zza mnie, z oddali, nie tak cicho, jak głośno, głos jakby Maaxa i Czwartego jednocześnie, z ogrodu, z altanki, z lodówki w altance, ten głos jak kapsla otwieranie... Wybaczcie Panie, wzruszyłem się, nie mogę dalej! zwn rozmarzony ( z sercem z kamienia;))))) ps Anszak jest dla Wizarda zagadką, która łagodną perswazją rozwiązać się nie da. Trza użyć siły lub podstępu. Pierwsze w wirtualnym świecie odpada, drugie prawie niemożliwe, bo bestia inteligentna bardzo. I, jak przypuszczam, bardzo dużo w życiu zła doświadczyła, dlatego strasznie nieufna. A tak, przy okazji, przypomniał mi się dość przejmujący fragment literatury : "Nie przyszedłeś na ten świat po to, aby podporządkować się moim wymaganiom. Ani ja nie rodziłem się dlatego, aby podporządkować się twoim. Jeżeli będziemy sobie odpowiadać- to cudownie. Jeżeli nie- nie ma na to rady." (Perls). :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Miałam sen;)))))) 19.02.02, 19:31 Ja też miałam sen, a śniło mi się, że w altance, w Ogródku, na zielonej trawce rozłożono wielki ogrodowy stół i postawiono na nim wszelkie cymesy i dobroci, zadowalające najbardziej wybredne podniebienia, i przy stole siedzieli Dżentelmeni, jacyś podobni do Zwn-a, Czwartego i maaxa i wołali by Piekne Panie zasiadły z nimi i raczyły sie wespół tymi dobrociami...Było miło, serdecznie i znowu jak dawniej, śmiech, gwarne rozmowy, ciekawe dyskusje, a Wizard i Jasmina opowiadali sobie nawzajem romantyczna bajkę, serce żywiej biło, adrenalina skakała, policzki płonęły i w głowach marzeń cała masa....ach, było tak cudownie i sielsko, jak drzewiej bywało w Ogrodzie...i się obudziłam... A rzeczywiostość? taka jak ulubiny mój Wizard o sercu z kamienia nakreślił ze swobodą spotykaną jedynie u niego....mężczyźni tam..gdzieś, gdzie słychac brzdęk kapsli....a my, nieiwści ród....w odstawke poszedł....az kurz idzie... Zwn...wielkie dzięki za sentencję przejmujacą, zrozumiałam, i przyznaję rację oraz tkwię w podziwie nad zręcznym wymanewrowaniem się z przedstawionej przeze mnie prośby....oklaski..... Momo filozoficzna;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Miałam sen;)))))) 19.02.02, 23:54 Perelko! ale Ty to masz sny!!! Ale to poetyckie!!! najbardziej podobaja mi sie Ci dzentelmeni podobni w jakiejs czastce do mnie. Ach jakby sie tak znalesc w takim snie! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Momo i przyjaciele :))))))) 20.02.02, 08:25 zawszewnastroju! :))))))) Błękitna laguna .... morze koralowe ... rosół z warzywami ... Żebyś wiedział jak trafiłeś! To coś co camel-ki lubią najbardziej!!! :))))))) Maax! uuuaaaauuuuuuuu ...... jesteś! :)))) I to mnie cieszy! A to dla Ciebie : cmoook! Równie gorąco całuję Momo i Choch! The4h - ... ? Czy ta olimpiada się kiedyś skończy??!!! :((( Wasza camel-ka , z pewnego uzasadnionego powodu, szczęśliwa :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 20.02.02, 11:09 Jestem , witam w telegraficznym skrócie. Dzieki za sny , marzenia, a przedewszystkim za to że jesteście. ZWN - w to serce z kamienia to nie wierzę, i cieszy mnie to że wszystkie inne części zafunkcjonowały odpowiednio :)))))) Całus gorący na podtrzymanie adrenalinki sam wiesz gdzie :))))) Wasz Choch Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 20.02.02, 15:58 No proszę, dziś się wszyscy śpieszą, a niektórych brak nadal od dłuższego czasu...może trenuja skoki na następna olimpiadę??? W kazdym razie nasz drogi Maax czuje się z nami coraz lepiej, co cieszy... Mówisz, Maaxiu -że fajnie by Ci było w moim śnie - to wskakuj i działaj, moze rozruszasz towarzystwo... Cała Reszto..!!! czyli Choch...Camel-ko i Panowie- dla Was buziaczki i uśmiechy Wasza M. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 20.02.02, 23:20 :-)))) Mialem zamiar przeslac Wam calusy, ale jakby mialy one podgrzac arenaline tak pod wieczór, to chyba tylko pomacham z oddali, bo mogli byscie nie zasnác. -))) Moze przysni cié Wam jeszcze jakis sen (te Zwn'a i Perelki byly swietne) Mi tez sié czésto cos sni, ale zawsze jak sie obudzé, to juz nic nie pamiétam :- ((( ,pozostajá tyko sny na jawie... Dobra Noc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 21.02.02, 09:13 Dzieńdobrusio! Mnie się nic nie śniło ... buuuuuuuuuu...........chlip , chlip.. No , ale to ,że się pojawiam w snach zawszewnastroju i Plaksamitnej rekompensuje mi tę stratę w doznaniach sennych! :)))))))))))))))))))))))))) Czy byliście na imprezce .... u Gazety? Ja tylko zobaczyłam torcik ze świeczką i pokaz ogni sztucznych. Było świetnie! Całuję Maax-a specjalnie , za słodki wpis. :)))) Choch - specjalnie , za ciepłe i kochane wpisy. :))) Momo - specjalnie , za niewzruszony pogląd na rzeczywistość ogrodową. :)))) Zawszewnastroju - specjalnie , za wspaniałe konstrukcje wpisów.:))) The4h-a - specjalnie , za upartą nieobecność. :))) ( I kartka czerwona! I jak ja to lubię!) :))))))))))))))))) Za dziś dostanę pięć! Ale co się nacałowałam - to moje!!!! :))))))) Wasza camel-ka Ps.Pocałuję też siebie! Też się lubię , no nie?!! :))) (szósta!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 21.02.02, 09:45 :)))))))na dobry początek , witam Was ja Chochlik zmarznięty i przemoczony. Cieszy mnie bardzo że znalazłam coś miłego od Was na początek dnia. Dla Maaxa specjalne ciepłe uśmiechy przesyłam, widzę że pomalutku odnajdujesz sie w tym naszym chaosie, bardzo lubię czytać Twoje posty :)))) D Czrodziejko i Camel-ko dla Was niezmiennie całusy i uściski, i prosze o częstsze wizyty bo mi smutno bez Was. D. Wielcy Nieobecni - też pozdrawiam , całusków narazie brak , bo co sie tak będę produkować po próżnicy, (jeśli myślicie że to prowokacja to macie rację , hhihihi :)), poprawny uścisk dłoni dla Was i tyle. Wszystkich czytających i nie piszących leniuszków pozdrawiam Choch Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 21.02.02, 11:02 Dzień dobereczek....)))))))))))) Dziewczyny moje kochaniutkie...)))) I Maaxiu drogi... Słońce świeci u mnie jak narazie, ale zimno jest tak jak u Chochlika, więc może coś gorącego się napijemy, kawa z mleczkiem??? mniam mniaaam, przepadam za kawą... Maaxiu, nie patrz na porę, adrenalinka przyda się w kazdym momencie, toż przecież wiosna idzie, a wtedy adrenaliny potrzeba w podwójnych porcjach... Chochliku Kochany , a może na zasadzie, puszczania chleba po wodzie, a wróci do Ciebie po kilku dniach, poślesz jednak słodkie całusy dla Drogich Nieobecnych, moze jednak się skuszą i pobedą z nami, robiąc nam niewymowną przyjemność, jaka daję obcowanie w towarzystwie 100%-ych mężczyzn, jakimi bez dwóch zdań sa D.the4h i D.Zwn... Camel-ko Słodka, Twoje całuski juz pewnie do nich lecą niczym ptaki w przestworzach....kartkami sie nie przejmuj, nie zbraknie ich dla Ciebie, a jeśli nawet, to wydrukujemy podwójną porcję w pieknym szkarłatnym kolorze... Poza tym, jak zawsze trwam w podziwie dla Twojej postawy życiowej. trudno mi było jednak sobie wyobrazić twój karkołomny wyczym: pocałowania siebie...wszak to iście artystyczna poza....ale ufam że świetnie wybrnęłaś z tego.... Dobrze, że jesteście....cmoooki... Wasza M. Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 22.02.02, 09:39 Hmmmm.... I znowu mój wpis, choc minął cały dzień (i noc)... Pozdrawiam więc Was kochani moi z zalanej Słońcem Stolicy ;-) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 22.02.02, 09:46 Witam w słoneczny mrożny piątkowy !!!!!! poranek. Mam nadzieję ze weekendowe plany dopięte na ostatni guzik, i praca nie zakłóca Wam dnia - hihihihi. Mam nadzieję że wkrótce WSzyscy spotkamy sie tutaj , i będzie co opowiadać. Całuski przyjacielskie ślę dla Wszystkich bez wyjątku. Maaxie- pozdrów od Nas Królową , Do usłyszenia Choch (lekko zaniepokojony lecz nie tracący nadziei) Odpowiedz Link Zgłoś
p!aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 22.02.02, 14:04 Chochliku....dla Ciebie: "....Tymczasem Jasmina podeszła do Wizarda. -On tu był, rozmawiałam z nim przed chwilą - szepneła mu do ucha. -kto był, o kim mówisz - Wizard nadal osłupiały z powodu tego co usłyszał o Anszaku i dziejach jego rodziny, nie wiedział w pierwszej chwili o kim dziewczyna mówi -Bezimienny w pelerynie -Aaaa, no coś ty, to wspaniale i co powiedział? – przyjaciel ucieszył się i aż pokiwał głową. Tyle wrażeń na jeden dzień, kto to słyszał. -Stwierdził, że dwie litery jego imienia zostały dziś wypowiedziane podczas opowieści Dragona -No to pięknie!. Smok mówił dużo i ważne rzeczy. Jak to szukać tym razem? -Może spróbujmy wypowiadać imiona, których użył...a nie było ich tak wiele. Kładę sakiewkę na stół i zaczynam: Dragon... Nic się nie stało. -Iv...-oboje rzucili wzrokiem. Tak, to było to -No widzisz, to się zaczyna robić proste, dziecinnie wręcz-uśmiechnęli się do siebie porozumiewawczo -skoro tak, to zapewne Anszak jest tym drugim kluczowym wyrazem. I faktycznie, zgadli... Jaśmina wypowiedziała więc na głos wszystkie do tej pory odgadnięte litery: V,A,L,I,A. -to znaczy, że zostały nam tylko dwie do rozszyfrowania. -wiesz, Wizardzie, jestem taka podekscytowana, że tu przybyłam...Ale wiem, że czeka nas niełatwe zadanie. Przecież nie zostawimy Anszaka samego z jego rodzinną klątwą i jakoś musimy mu pomóc. Zastanawiam się tylko, gdzie my znajdziemy to lekarstwo dla Księżniczki Iv. -Też już nad tym myślałem, trzeba zwołać naradę i zastanowić się, to decydujący moment naszej podróży..." cdn...mam nadzieję, dośc szybko, bo chciałabym wreszcie ujrzeć Twarz mojego Bezimiennego, który tak za mną szaleje, ze az wyciąga mnie w podróż do dalekich krajów....poza tym Ogród Taki zarośnięty i zaniedbany, a przecież za miesiąc rozpoczyna sie kalendarzowa wiosna.... Dla Camel-ki całuski gorące Dla Maaxa - pozdrowienia równie cieplutkie Dla Reszty Swiata....hmmmm....uśmiechy promienne;-))))))))))))))z przymrużeniem oka... Wasza Momo...ledwo ciepła... Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 22.02.02, 23:57 Dzieki za wszystkie pozdrowienia i buziaki dla mnie i Królowej. To moze ja tez bym spróbowal pocalowac sam siebie? Nie wiem co ciekawego jest w moich postach, jako nie-poety? Moze, ze po prostu sa jakie sa? Pozdrawim serdecznie Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 24.02.02, 10:50 Witam Was wszystkich , piszących i czytających. To już skandal! Umieramy! Dwa dni nikt się nie wpisał!!!! Umierajmy. Jeśli taka jest nasza wola. camel-ka , śmiertelna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the4h. Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: *.devs.futuro.pl 25.02.02, 08:14 Pozdrowienia ze świata pracy... :)))))))))))) the4h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: *.cezex.pl 25.02.02, 09:24 Gość portalu: the4h. napisał(a): > Pozdrowienia ze świata pracy... :)))))))))))) > the4h. no, no....Góra przyszła do Mahometa;-)))))) Camel-ko....nie umieramy, czemu tak straszny koniec nam przepowiadasz? Maax - spróbuj...no wiesz, z tym całowanie... Chochliku, nic mi do głowy nie przyszło i chyba musisz pocieszyc jakoś Camel-kę, w której duch ginie zwn -wesprxyj proszę Camel-kę wswych mężnym ramieniem, zobacz, ona już gotowa zejść z tego świata.... poza tym, zimno, jak w psiarni...u mnie w pokoju i to narazie tyle, wiem, moż ewierszyk jakiś napiszę? PRZYJACIEL Nie spojrzysz mi w oczy, nie dotkniesz pieszczotą... Nie zabrzmi mi w uszach Twój szept cichą nocą... Nie weźmiesz na spacer, nie przyjdziesz z kwiatami nie porwiesz w ramiona.. lecz czemu...kochany? Bo w marzeniach do innej z kwiatami pobiegniesz i utulisz w ramionach i na spacer weźmiesz A ja także o innym śnię we śnie i na jawie, że porwie w ramiona i powie, że pragnie... Więc kim jesteśmy dla siebie i co nas łączyć zacznie? Jest takie miłe słowo: Czy wiesz jak brzmi? Przyjaciel! tym miłym (mam nadzieję) akcentem Witam Was w następnym tygodniu tego roku M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 25.02.02, 10:09 Witam Was i ja choć nie poetycko, ale ciepło i przyjacielsko. D. Czarodziejko dzięki za tak piękny początek dnia. Camel-ko kochana, nie trać ducha , wszak jestesmy tutaj i z wielką przyjemnościa czytamy Twoje "dramatyczne lub mniej" posty. D. The 4h- widzę że pracy moc, ale dzięki za utwierdzenie mnie w przekonanu że to okoliczności obiektywne powodują Twą nieobecność , pozdrawiam serdecznie przyjacielskie uściski ślę. D. Maaxie- Twoje posty są jakie są i to właśnie lubię , najważniejsze że lubisz z nami przebywać, zapewniam że wiele niespodzianek Cię czeka w naszym Magicznym Ogrodzie. D. Wielki Nieobecny ZWN- cóż powiem krótko , tęsknie za Twym piórem, powodzenia w dziennych zmaganich, Całusek jeden nieśmiały i :))) kilka. No to zmykam , miłego dnai życzę Choch (podbudowany troszkę) Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 25.02.02, 11:58 Nieco zmieniłam mój nick...ale sama jestem wciąż ta sama;-) No camel-ko....najpierw płacz, ze umieramy, a teraz.... Ciebie brak... Chochliku...)))))uśmiecham sie do Ciebie i zbieram odwagę, wiesz na co? Chłopaki....czekamy na więcej... M. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 25.02.02, 18:54 Dobry wieczór , kochani :)))))))))))))) Jak tu ślicznie w naszym Ogródku! Kiedy the4h się wpisuje to już mi się żyć chce!! Czuję jakiś tajemny spisek w powietrzu ... Te sekretne słówka ... do Chochlika ...Och! Momo kochana .. rozmarzyłam się.:))) Zawszewnastroju! Przyjdż na chwileczkę. Powiedz coś miłego ... :)))) Dzisiaj pozdrawiam tylko jedną osobę! I pocałuję Go ... Niech mi da tę czerwoną kartkę!!!!! ( Tak to lubię!) :)))) camel-ka całuśna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 21:05 Witam wieczorową porą;-) szczególnie Camel-kę, aby jej jeszcze humor poprawić;-) Ależ moja kochana Całuśna...jaki znowu spisek.... Idzie wiosna, więc żyć się chce... A tu jeszcze z głośnika śpiewa mi Beatka Kozidrak: żal mi tamtych nocy i dni, w ogniu Twoich rąk nieznany dziki ląd, czy wiesz, może to była miłość...." I działo się to na plaży...ach, to jest dla mnie dopiero mieszanka wybuchowa, morze i ON ...... No dobrze...teraz jest luty, więc trzba poczekac na te noce i dnie nad morzem Wasza M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 21:57 Mam wrażenie, że coś mi wcięło mój wpis sprzed ok, pół godziny, a tak było miło, ja tu sobie nucę Beatę Kozidrak, co spierwa mi z głośnika...że żal jej tamtych nocy i dni, moze to była miłość, w ogniu jego dłoni itd...człowiek się odaje marzeniom, atu proszę, nie ma wpisu...(((( Więc próbuje raz jeszcze.... Z przeyłka dla Chochlika: "Tymczasem Anszak stał wpatrzony w portret swojego przodka i myślał... Było mu ciężko, bo uświadomienie sobie ciążącego na nim przekleństwa i odpowiedzialność, jak nań spadła w jednej chwili, były nader przytłaczające i bał się, że nie da rady udźwignąć ciężaru.... Pojawiło się tyle pytań, gdzie szukać braci, cudownego leku dla księżniczki Iv i wreszcie gdzie znaleźć jakieś choćby minimalne wskazówki, w która stronę się kierować. Tak zamyślonego Anszaka zaskoczyło wejście do komnaty Wizarda i Jaśminy -I co, Rycerzu...kiedy i gdzie ruszamy? -Nie wiem zupełnie....a gdzie Camel-ka, Chochlik i Szadrak z Meszakiem? -Grają w kręgle w Dragonem. On jest tak szczęśliwy, że wreszcie zrzucił z siebie ten ciężar i klątwę, że nadrabia stracony czas, a dziewczęta z ochotą mu towarzyszą, bo stwierdziły, że siedzisz zamyślony, a one muszą się troszkę rozerwać psychicznie po wstrząsach ostatnich dni... -A w ogóle to gdzie jest ta stara księga dziejów Twojego rodu? -Wizard rozejrzał się wokoło i dostrzegł ją na przeciwległym końcu wielkiego, jadalnego stołu. Wstał i podał ją Jaśminie. Dziewczyna odszukała po chwili czytany wcześniej fragment i zatopiła się w lekturze, podczas gdy obaj mężczyźni cicho rozmawiali... -słuchajcie...coś chyba znalazłam – Jaśmina zawołała w pewnej chwili do przyjaciół – zobaczcie.. Podsunęła im książkę i Anszak zaczął czytać: ....Trzej bracia Rycerza zostali zaklęci w Wielkie Grzyby w dolinie na zachodzie od Capadocji... Stoją pośród innych skalnych grzybów, i trudno ich odnaleźć, jednak jest coś, co ich odróżnia od reszty tych wapiennych budowli. W podziemiach jednego z nich, jest szkatułka z miksturą dla księżniczki Iv....Jedynie Rycerz, gdy spojrzy się na owe wapienne budowle, będzie wiedzieć, do którego skierować swe kroki, gdyż będzie miał tylko jedną szansę. Jeśli źle wybierze, w tym momencie Grzyby runą, zmieniając się w proch, i grzebiąc wszelkie nadzieje, na znalezienie skarbu i na odzyskanie życia braci... Rycerz musi kierować się głosem serca i wsłuchać się w szept przeszłości...” Anszak skończył i widać było, jak to co przeczytał, jeszcze bardziej go przygnębiło... niemniej spojrzał się przyjaciołom w oczy z rodzącą się determinacją. Przecież musi się udać... -Kiedy możemy ruszać? – zapytał cicho? -Myślę, że jutro z samego rana – Wizard z pytaniem w oczach spojrzał na Perełkę. - Wydaje mi się, że Meszak powinien zostać z Dragonem. Natomiast Camel- ka i Chochliczka oraz Szadrak będą gotowi do drogi, co o tym sądzisz, Mała? -Pewnie tak, to chyba czas iść ich poszukać i oznajmić nowinę. Wyszli z komnaty i szli długim korytarzem schodzącym łagodnie w dół. Z oddali słyszeli już radosne okrzyki swoich przyjaciół, które przybierały na sile w miarę jak się do nich zbliżali. Na końcu wędrówki dotarli do wielkich drzwi, z mosiądzu, które były lekko uchylone i padał na posadzkę lekki cień od zapalonych pochodni wewnątrz komnaty, w której bawiło się całe towarzystwo na czele z Gospodarzem...." cdn..... Wasza M. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 25.02.02, 23:30 Ale tu sie ruch zrobil w nowym tygodniu. Zagladalem w niedziele i bylo tak bardzo pusto. Pozdrawiam wszystkich (((-: Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 26.02.02, 10:04 Maax! dzień dobry! I słowo dobre .. od Ciebie! :)))))))) Witam wszystkich zimowo! Wrrrrrrrrrrr................... Już chciałam wychylić na świat moje żółto-słonecznikowe płatki, bo zdało mi się ,że słoneczko grzeje wiosennie ... i mnie przywaliło ŚNIEGIEM! Nie podoba mi się. Dobrze ,że Momo pisze bajkę. Napalmy w naszym kominku ... Usiądżmy przy naszym ogniu .. i opowiadajmy , opowiadajmy ...jak za starych, dobrych czasów. Może jakaś myszka pi..., pi.., :)))) opowie nam o Czwartym. Może Czarodżmina poskromi swoje jadowe zęby i pomówi o zawszewnastroju ... może Plaksamitna wspomni czasy z ławeczki nad strumykiem .. i Ogrodnik się tam znajdzie ... może Chochlik rzuci jakim kamyczkiem szlachetnym .... Tempora mutantur et nos mutamur in illis ... Wasza camel-ka , baaaaaardzo wspomnieniowa i refleksyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: *.cezex.pl 26.02.02, 11:11 Och....jak miło się zrobiło.... witam, witam.... poczułam sie jak za dawnych dobrych czasów... Camel-ko słodka....wspaniale to zrobiłaś...ten klimat i wspomnienia... jedyne co się zmieniło, to chyba....nie, nie, znaczy chcialam powiedzieć, że Ogrodnik nie chciał sie przez zimę znależ, więc niech pozostanie wspomnieniem, słodkim, cudownym i wyidealizowanym.... Kto wie, może ktoś inny z kimś innym zechce zasiąś na ławeczce przy strumieniu... Kto wie, kto wie.... Tymczasem czapy sniegowe sa wszechobecne i przypominają, że Pani Zima ma się dobrze i zazdrośnie strzeże czasu swojego panowania nad Swiatem... Ja chciałam powiedzieć, że znikam na prawie tydzień i dopiero w poniedziałek wrócę.... Więc Kochany Chochliku, trzymaj wartę, pisz dobre rzeczy, pilnuj nastroju i myśl o mnie... Chłopaki....D.the4h....ZWN....Maaxie....dla was wielkie całuski i usciski...i znajdźcie się choc przez chwilę z nami tutaj w ogrodzie.... Tymczasem.... Wasza........Momo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 26.02.02, 13:54 Witam Was Chochlik wielce dzis spózniony, no cóz nie zawsze ma sie same przyjemności. Dziekuję za niespodzianki na forum, made my day as they say. D. Czarodziejko cd naszej bajki przywołuje tak wspaniałe emocje i wspomienia, Będę za tobą tęsknić , więc baw sie dobrze i wracaj w pełni sił twórczych i nie tylko :))))))))). Camel-ko kochana, znowu psocisz i tak trzymaj :) Maaxie dla Ciebie całuski i pozdrowienia, już w kraju ? D The 4h i ZWN- dla Was uściski wielce wyrozumiałe, mam nadzieję że wkrótce nadejdzie ten dzień kiedy spokojnie zasiądziecie przed kompikiem i napiszecie coś miłego swoim Kwiatuszkom, Chochlikom i innym magicznym istotom Ogrodowym, czego sobie i im serdecznie życzę , a Wam sił i wytrwałości!!!! pozdrawiam Choch Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 26.02.02, 23:03 Dzieki dziewczyny za wszystkie pozdrowienia i caluski. Nie, nie jestem jeszcze w kraju. Mam nadzieje, ze jeszcze dlugo nie. Królowa dziekuje za pozdrowienia. Pozdrawiam tez i ja Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 27.02.02, 13:46 Witam Was kochani ! Cóż to strajk ? Momo zabrakło i cisza tutaj. Mam nadzieję że ktoś sie pojawi aby uprzyjemnić mi pracowite chwile ??????????? U mnie słoneczko wyjrzało zza chmur więc i humorek lepszy , a w Waszych stronach świata? Ojej , pogawędka o pogodzie , chyba żle sie dzieje. Camel-ko kochana brak mi Ciebie, skrobnij słóweczko please. D. Panowie - męskiej siły tu potrzeba ,bo nasze niewieście siły nadwątlone. Pozdrowienia dla Was Tytanów pracy, do szybkiego usłyszenia mam nadzieję ciągle. D.Maaxie- może napiszesz co tam ciekawego robisz , jakieś ciekawostki ze dworu (żart) i nie tylko . ZWN'a i The 4h'a już troszkę znamy a Ty ciągle taki tajemniczy, uchyl więc rąbka tajemnicy jeśli chcesz of course. Pozdrowienia i całuski ślę dla Waszystkich Wasz Choch (osamotniony) Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 27.02.02, 22:53 Co ciekawego robie Chochliku? Oczywiscie pracuje i tesknie za krajem. :-((( Ale teraz przy monitorze czuje sie jakbym byl w domu, wszystko takie swojskie. ;-) Czasem nawet tak sie zaczytam, ze zapominam gdzie jestem i dopiero jak ktos sie nagle kolo mnie odezwie, to sie budze... :-( Jak bede mial troche czasu to moze cos sobie pozwiedzam. Pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 28.02.02, 10:14 Witam Wszystkich niezmiennie. Niezmiennie też czekam na jakieś oznaki życia w tym Ogródku ;))))) D. Maaxie, niezmiernie mi miło przeczytać Twój post. Rozumiem Twą tesknotę za krajem, gdyż sama byłąm na obczyżnie przez łądnych pare lat. Mam nadzieję że prócz pracy , masz okazję poznać inny kraj , ciekawych ludzi, i gdy wrócisz do siebie będzie to miłe wspomienie. Z nieciepliwiścią czekam na ciekawostki o Tobie, myśle że przyjaciól nigdy za wiele, a że jesteś wyjątkową osoba niech świadczy fakt że dobrze sie czujesz u Nas Pozdrawiam szczególnie ciepło i po naszemu :))))))) Dla Wszystkich Nieobecnych również :))))))) zachęcające Wasz Choch... Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 28.02.02, 23:01 Pewnie brak tych oznaków zycia w Ogródku jest spowodowany, ze zima w Polsce znów przycisnéla.(tak slyszalem). Wiéc moze ja troché nadrobié frekwencjé. A gdzie bylas, Chochliku, te ladne lata, jesli mozna spytac? W jakim kraju? I jakich to ciekawostek chciala bys wiedziec o mnie, z jakich sfer zycia? Chétnie odpowiem. Tez pozdrawiam wszystkich cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 01.03.02, 11:52 Witam ! Ciebie Maaxie szczególnie , tylko my tu goscimy, mam nadzieję to tylko tymczaswy stan. Zima podobno próbuje ale u mnie we Wrocławiu piekna wiosna,słonce świeci , żyć się chce. Mam nadzieję że nie spowija Cię angielska mgła ? podobna niesamowite zjawisko gdy "prawdziwa angielska " :) tylko nam sie nie zgub :) Ja przez kilka lat mieszkałam w południowej Kaliforni , ciepłej i słonecznej, stąd pewnie to moje uwielbienie dla promieni słonecznych, ale od kilku lat jestem już w ojczyżnie i zmiana pór roku też ma swoje uroki. Jak długo jesteś w Anglii, czy masz pracę związaną z Twoim zawodem i zainteresowaniami , czy też czysto zarobkową. Na poczatek kilka pytan z zakresu ogólne, co lubisz robic, czego słuchasz, co podoba Ci sie w Anglii, co zaskoczyło , czy jesteś tam sam czy towarzystwie rodziny, znajomych , bliskiej osoby? Koniec quizu -narazie :))))). Uściski przyjacielskie . Nasi Milczący Ogrodowicze pewnie tyraja w pocie czoła, przygotowując sie do weekendu, mam nadzieję miłego i relaksującego . D. Momo wypoczywa w miłym towarzystwie, mam nadzieję, że wróci do Nas szybko w pełni sił witalnych i twórczych , całuski :) Camel-ka pewnie gdzieś poszusowała wykorzystać ostatnie śniegi tej zimy, ciekawe gdzie zniknęła , dla Ciebie też całuski. D.ZWN i the 4h cóż mogę powiedzieć - brak me Was , ale czekam cierpliwie na słówko lub dwa. Pędzę już , dzieki Maax że nie muszę rozmawiać sama z sobą , to by było przygnębiające. :)))))))) słoneczne Choch..... Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 02.03.02, 12:37 Podciagam wątek. :)))))))) Maax! Jeszcze tylko Ty i ja. Do poniedziałku. Wtedy będzie Chochlik! :))))))))))))))))))))) Pozdrawiam gorąco. Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 03.03.02, 11:37 Trzymam wartę! dzień dobry. :)))))) Maax! gdzie jesteś? Pozdrawiam Cię serdecznie. Chochliku , Momo - wracajcie , bo baaardzo smutno! :))))) Czwarty , Zwn - tracę nadzieję ,ze jeszcze żyjecie. :)))) camel-ka , czatująca Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 03.03.02, 17:12 Czesc! Pozdrawiam wszystkich. Sorry, ze nie odzywalem sié przez 2 dni, ale zmienialem mieszkanie i musialem i nie moglem przyjsc do kawiarenki. Szczególne pozdrowienia dla Camel-ki na warcie, dla ciekawego Chochlika i Momo. Odpowiedzi: 1. mgla - nie widzialem jej jeszcze, pewnie dlatego, ze mieszkam tu dopiero od 18 dni. Ale ja tu nie chce zadnej mgly. I bez tego mozna sie tu zgubic. Gdyby mój nieoceniony plan miasta, który prowadzi mnie jak po sznurku, to byloby niewesolo w tym mrowisku. Bez planu juz raz sie zbubilem z pracy do domu i zamiast wracac ok. 1 godz, to wracalem prawie 3 godz. 2.Klimat bardzo mi odpowiada. Jest lagodniejszy niz w Polsce, tj. w zimie praktycznie nie ma mrozów, a w lecie upalów. Pamiétam w zeszlym roku w lipcu jak gazety tutaj bily w dzwony,ze nadchodzi wielka fala upalów, a okazalo sié, ze to bylo zaledwie chyba 30 stopni. W Polsce to musialo by byc z 35-37. 3.Niestety. praca jest w ogóle nie zwiázana z moimi zainteresowaniami. Z wyksztalcenia jestem ekonimistá, a tutaj pracowalem przy produkcji chipsów, a w zeszlym tygodniu jako pracownik magazynowy w sklepie z czésciami samochodowymi. 4.Anglia mi sie podoba. Zresztá nie znam innych krajów, bo nigdzie wiécej do tej pory nie podrózowalem. Najladniejsza jest w porównaniu do Polski architektura. W Polsce to kazdy buduje jak chce, byle najtaniej i przez to brzydko, a tu jest jakas wizja. 5. Co lubié robic? Ostatnio siedziec na internecie. Zwlaszcza, ze nie mam nic ciekawszego do roboty w wolnym czasie. A poza tym bardzo mnie to realksuje. co lubie sluchac? Muzyki pop, taka jak wiékszosc osób. moze zapiszé sie tu do biblioteki, bo majá duzo ciekawsze ksiázki niz u nas, cóz, to bogatszy kraj. 6.Przyjechalem calkiem sam. Gdybym mial tu jakas rodzine lub przyjaciól, to na pewno bylo by razniej. Ale przeciez mam tu przyjaciól internetowych,do których mam zaszczyt Was zaliczyc. Przyjemnie, ze ktos sié interesuje tym, co robié. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 03.03.02, 20:59 Maax! pięknie i obszernie odpowiedziałeś na pytania Chochlika. :)))) Cieszy mnie ,że zaliczyłeś nas do swoich przyjaciół! Znam ten ból bycia poza krajem i tę tęsknotę za nim. Przychodż do nas często. :))))))) Czekamy tu na Ciebie. Dziękuję za szczególne pozdrowienia. Ja także pozdrawiam Cię szczególnie. :))))) Jutro poniedziałek. I nadzieja na obecność reszty przyjaciół. Całuję gorąco Choch! (nadziei na KARTKĘ juz nie mam!) The4h ... dlaczego? :(( Buziaczki dla zawszewnastroju! ( może jednak ŻÓŁTA? - chyba zasłużyłam) Czekam na Ciebie , Momo. :)))))))))))))))))))))))))) Wasza camel-ka ( w oczekiwaniu) Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 03.03.02, 21:22 :-))))) Tez Ci dziekuje za Twoje szczególne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Choch Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 04.03.02, 09:44 Witam ! Poniedziałki nie należa u mnie do najlepszych więc chyba tylko liste podpiszę. Momo miałaś już wrócić, a tu co pustka, ilez można czekać :))))))))0 Camel-ko kochana miło że przejęłaś wartę, i miło wiedzięć że sie odnalazłaś. Uściski Ci ślę, nie trać nadziei, może jeszcze jakąś kartkę dostaniesz , hihihihi. :) D. Maaxie dzięki za odpowiedzi na moje pytania, sprawiłeś mi wielka przyjemność zaliczając mnie do swoich przyjaciół. Rozumiem jak to jest być samemu w obcym kraju gdyż ja również wyjechałam zupełnie sama, nie znając nikogo. Cieszę sie że podoba Ci sie gdzie jesteś, czekam z niecierpliwością na Twoje mini newsy, jesli znajdziesz na nie czas i ochotę. Widzę że masz dobry zmysł obserwatorski i ciekawy sposób opisywania, więc czekam . :) D. Panowie, to całkiem nieładnie zostawić Maaxa tak samego z nami "Babami" , więc może w imię męskiej solidarnoiści pomożecie, on już biedaczek tak przez tydzień sam, narazie jeszcze pięknie prosze, :-] Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i miłego tygodnia życzę Wasz Choch (poniedziałkowo -bluesowy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: *.cezex.pl 04.03.02, 10:06 Dzień dobry...Wszystkim... Melduję swoją obecność i cieszę się, ze Maax tak aktywnie podtrzymywał duchowo dziewczyny podczas mojej nieobecności....za co gorąco Mu dziękuję.. Narazie staram się nadrobić zaległości i na więcej nie mogę sobie pozwolić, dlatego przesyłam buziaki dla Kochanego Chochlika, Camel-ki uroczej i sympatycznego Maaxa a dla Nieobecnych....pozdrowienia ciepłe Wasza M. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 04.03.02, 10:56 Witam , witam , witam ........ :))))))))))))))))))))))) Jak ślicznie , jak uroczo w Ogródku!!!! Całuję kochane dziewczyny!!!!! cmooooooooook! :)))))) I Ciebie Maax-iu też. Cmoooooooook!!!!!! Czekamy na resztę .... Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 04.03.02, 20:23 Ktoś z nas był sprytny i wyciągnął z archiwum nasz wątek ( jeszcze beze mnie!):) Na Forum BB - bitwa! Jak dobrze zobaczyć stare , kochane nicki! :)))) Jest też wątek "My"! Piękne to były czasy! :)))))) Pozdrawiam Momo.:))))))))))))))))))))))))) camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 04.03.02, 21:23 :-))) Pozdrawiam wszystkich obecnych i nie obecnych. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 05.03.02, 09:55 Dzień dobry mama nadzieję. Ale checa z naszym starym wątkiem, ciekawe kto jest tym Czrodziejem , hihihihi. Może to nasz psot ??????:) Pozdrawiam z braku czasu Choch Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 05.03.02, 11:25 Dzień Doberek, w ten słoneczny dzień -czuć wiosne w powietrzu, co nastraja pozytywnie... Camel-ko kochana, teraz to będzie dopiero pracy a pracy : wipsy tu, wpisy tam, juz całkiem sie pogubimy... Chłopaki, zwłaszcza Drogi Maaxie - dużo uśmiechów;-)))))))))))))))))))))))))))) Chochliku słodki, a dla Ciebie opowiastki c.d.: "..Cicho weszli do komnaty nie zauważeni przez rozentuzjazmowane towarzystwo. Camek-ka z rozwianym włosem i pąsami na polczkach zamachnęła się kulą i puściła ją po torze, na końcu którego stały kręgle. Chochlik wraz z Dragonem i jego dwoma braćmi stali po obu stronach toru i z natężeniem wpatrywali się w toczącą się kulę. Tymczasem ona pędziła z zawrotna wręcz szybkością.....i naraz stało się coś niesamowitego... Kula zaczęła zmieniać kolor i kształt. Wszyscy jak urzeczeni wpatrywali się w zadziwiające zjawisko. Kula błyskała, kręcąc się w powietrzu i nagle na oczach całego towarzystwa przeistoczyła się w pięknego ptaka - cudnego kanarka mieniącego się wszystkimi barwami tęczy. Ptaszek trzymał w dziobku niewielki kawałek kartki. Bezgłośnie machał skrzydełkami, stojąc w powietrzu i po chwili usiadł na ramieniu Anszaka. Mężczyzna wyjął kanarkowi z dziobka kartkę i przeczytał na głos kilka zdań skreślonych pochyłym i niezbyt czytelnym pismem: 'Anszaku !!! Szukaj Niezapominajek, one zaprowadza Cię do Braci. pozdrów ode mnie przyjaciół a w szczególności Jaśminę -czekam na nią niecierpliwie.. Wciąż Bezimienny V.' Jaśmina spąsowiała na twarzy na wspomnienie Bezimiennego i jego krótkiej i delikatnej pieszczoty w korytarzu. Zagryzła wargi i przymknęła oczy by wyciszyć emocje i nie dać po sobie poznać, jak bardzo poruszyły ją te krótkie zdania z kartki. -Niezapominajki...hmmm...ptaszku, czy zaprowadzisz nas do nich? - Anszak zapytał na głos, wypowiadając tak naprawdę myśli wszystkich pozostałych. Kanarek zatrzepotał skrzydełkami i odfrunął z ramienia Rycerza w stronę drzwi. -Patrzcie, on faktycznie chce nas poprowadzić. Szykujmy się więc, nie ma co dłużej zwlekać - w Anszaka wstąpił duch przygody i zdecydowanym głosem wydawał polecenia. Camel-ka i Chochliczka psłusznie udały się za Rycerzem i po kilku minutach były gotowe do dalszej podróży. Szadrak czekał już przed smoczą jamą z osiodłanymi końmi, których użyczył mu Dragon, a ponieważ Meszak miał dotrzymać towarzystwa Smokowi do czasu powrotu całej grupy z lekarstwem dla Iv, więc koni było 6. Księżyc świecił jasno, było kilka dni przed pełnią , a na niebie ani jednej chmurki. Wszyscy w milczeniu wsiedli na wierzchowce i wolno ruszyli za kanarkiem, który wciąż śpiewając frunął przed nimi. Podróż zapowiadała się spokojnie..." Cdn... Wasza M. Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 06.03.02, 09:41 maax napisał(a): > (((((-: Hej, Maax...co to za smutna minka....dla pociechy, coś siedzi w Twojej skrzynce;- ))).. Poza tym mówię wszystkim: DZIEŃ DOBRY (????)....troche mało dobre mam dni ostatnio, ale dam radę... W kazdym razie przez najblizsze dwa tygodnie jeszcze będę z Wami, a potem, zobaczymy, jak mi się losy potoczą.....może zniknąć przyjdzie na dłużej...cóż siła wyższa.. Ale nic to, bedzie dobrze;-))) Camel-ko, Chochliku, Chłopaki....całuski w ten piękny wiosenny dzień.. Wasza Momo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 06.03.02, 10:27 Ja również uśmiechy wiosenne przesyłam DLA WSZYSTKICH :)))))))))))))0 Niestety pracka nagli więć miłego życzę Choch... Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 06.03.02, 21:24 p_aksamitna napisał(a): > maax napisał(a): > > > (((((-: > > Hej, Maax...co to za smutna minka....dla pociechy, coś siedzi w Twojej skrzynce Ale to wcale nie byla smutna minka tylko usmiech lewostronny. No dobrze, jesli wolisz normalny to :-))) Tez wszystkich pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 07.03.02, 09:22 Witajcie , Piekny dzien u mnie we Wrocławiu, wiosennie choć trochę wietrznie. Oznak wiosny w Ogródku jakoś nie widać, albo jeszcze zima trzyma, albo co miało umrzeć śmiercia naturalną poprostu tak zrobiłe, ciekawe ? D. Maaxie - usmiech lewostronny, super pomysł, jazda lewostronna to pewnie niezła przygoda, :))))) dla prawostronnych. Miło jest widzieć Twój choćby najkrótszy wpis, wywołujesz usmiech na twarzy Chochlika. D. Momo i Camel-ko uściski i :)))))))) tysiąc na dobry początek dnia. Panowie - kłaniam się statecznie :-] , może zrobicie coś aby uśmiech był taki ??? :))))) Całuski anyway Choch.... Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 07.03.02, 22:02 Oj tak. Ta jazda leowstronna to prawdziwa przygoda. Niecala godzine temu czekalem na autobus, by tu przyjechac. I znowu stalam na przystanku, z krórego odjezdzaja w przeciwna strone. To juz któs kolejny raz mi sie zdarza. I ciagle zapominam w którá ja wlasciwie powinienem patrzyc sie strone, jak przechodze przez ulice. Wiec na wszelki wypadek rzucam szybkie spojrzenia jednoczesnie w obydwie strony. Sciskam Was na koniec dnia. (((-: Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 08.03.02, 11:23 Witam, witam....))))) Kochany Maaxiu....fajnie masz, tak sie mylić, w Polsce nie miałbys takiej mozliwości, a tak, wspomnień czar i uśmiech gwarantowany... Chochliku słodki...nie ma Cię....czemu? Smutno, bo juz coraz puściej... Camel-ko...kochana moja...tęskno mi do Twoich pełnych werwy i zaru opowiastek...gdzie jesteś????? O Zwn-a i Czwartego juz nawet nie pytam...zniknęli jako sen złoty, chyba że jednak się pojawią, choćby dziś..??? Ja powoli zbieram zabawki z mojego pokoju w pracy i od poniedziałku, nazwijmy to w ten sposób, rozpocznie się dla mnie finałowe odliczanie...TYLKO JESZCZE DWA TYGODNIE... a potem? Sama nie wiem, skąd i kiedy napiszę znów... Całuję Was mocno i ściskam serdecznie.... Momo....zgaszona...i bynajmniej nie uśmiechnięta lewostronnie..(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 08.03.02, 14:58 Witam w piątkowe popołudnie ! Mam nadzieje że macie wspaniałe plany na weekend. D. Momo -jestem ale ledwo , ledwo - dzięki za pamięc. Camel-ko Twoje zniknięcie bardzo mnie smuci. Maaxie = przesylam Ci mnóstwo ciepłych uśmiechów, Twoje opowieści bawią nie ogromnie, prosze o jeszcze. :)))))) Wszystkich nieobecnych również pozdrawiam just in case Pa, do poniedziałku Choch.... Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 10.03.02, 19:28 No wlasnie ja tez chcialem spytac, czemu tu tak pusto, coraz pusciej.Nie sadzilem ze bede autorem prawie polowy postow na tym watku. :-((( Najbardziej lubie te, gdzie jest jakies mile slowko do mnie. Dziekuje Chochliku za te cieple usmiechy. na pewno sie przydadza, bo tu u mnie byla wlasnie wczoraj fala chlodu i straszny wiatr. A mozesz mi co ozancza Twój nick. Osobiscie slyszalem tylko o chochliku drukarskim, czy to wlasnie Ty nim jestes? Perelce dziekuje za aktywnosc mimo ciezkich chwil. Mam nadzieje, ze badziesz sie dalej rownie czesto odzywac na forum, moze z domu lub kafejki. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 11.03.02, 12:43 Witam niezmiennie Wszystkich choć już naprawdę trudno powiedziec kto to jest . Ale co tam , świat jest pełen niespodzianek, więc i ja nadziei nie tracę jeszcze. D. Maaxie- świadomośc ze mnie czytasz dodaje mi skrzydeł, :))))) Chochlik- to ja jestem Ogródkowy co psocić lubi, a było to tak, w Ogródku pełno było Kwiatuszków, Kaktusów, Czaorodziei i innych magicznych istot, więc pomyślałam że psotny Chochlik też mógłby sie zadomowić. Nic to że Chochlik okazał sie kobietą , ale zabawa byłą przednia utrzymując drogich Ogrodowiczów w przekonaniu że nią nie jestem . To tyle rysu historycznego. Pozdrawiam Cie wiosennie, u mnie we Wrocławiu też było zimno i wietrznie ale dziś +14 i słonecznie , poprostu żyć sie chce. Do usłyszenia D. Momo gdzie jestes, czyżbyś też nas opuściła ????????? D. Camel-ko :))))))) Panowie - ukłony Wasz Choch....... Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 11.03.02, 16:26 Popołudniowo witam Kochanego Chcochlika i drogiego Maaxa... słońce zagląda w okna i jest ciepluśko...super!!!!! Ale ostatnio nie jestem zbyt rozmowna...wybaczcie... Chcochliku, dla Ciebie następny odcinek Bajki: "...Jechali juz kilka godzin...Kobiety przytulone do grzbietów końskich drzemały, a Rycerze otwierali i zamykali karawanę. Kanarek śpiewnie prowadził ich przed siebie, bez zatrzymywania. Nie widać byo po nim zmeczenia, a jedynie radość bijacą z każedgo jego ruchu skrzydełkami... Daleko przed przyjaciółmi zajaśniał horyzont, co oznaczać mogło tylko jedno: wielki władca dnia - Słońce - budził się ze snu. I choć jeszcze nie było go widać, to jednak jasna poświata od niego bijąca zaczynała rozświetlać wędrowcom drogę. I naraz zadrżała pod nimi ziemia....Wystraszone konie zaczęły nerwowo ruszać chrapami i rżały cicho. Cała szóstka spojrzała po sobie zaniepokojona. Nie minęło nawet kilka sekund, gdy znowu poczuli wstrząsy, które przybierały na sile. -szybko....uciekajmy - zawołał Szadrak i popędził przed siebie. Pozostałej piątce udało się jakoś zmusić konie do przyspieszenia i gnali co sił w końskich kopytach przed siebie. Lecz naraz usłyszeli niewiarygodny huk i koń Camel-ki tak sie spłoszył, że zaczął uciekać w przeciwnym kieruku. Na próżno Camel-ka próbowała go zatrzymać...rumak gnał w obranym przed siebie kierunku.... A pozostali nie zauważyli znikniecia swojej przyjaciółki i jechali dalej... Trzesienie dawało jeszcze o sobie znać, ale powoli przyroda cichła... -gdzie jest Camel-ka - pierwszy zauważył znikniecie kobiety Szadrak -Camel-ka? jak to, przecież jechała za mną - zaniepokojony Wizard rozejrzał się wokoło... -Musimy jej szukać - Anszak, któremu, choć śpieszno było do Grzybów, nie wyobrażał sobie, by zostawić na pastwę losu przyjaciółkę. - ale Jaśmina i Chochlik zostana tutaj, a my we trzech pojedziemy jej szukać -zarządził, jak zawsze bez cienia wahania... - Szadraku, Ty pojedź w tamtę stronę, do tych wzgórz, Wizard popędzi na wschód, a ja na zachód. Natomiast Wy, drogie Panie grzecznie usiądziecie i będziecie czekać...Gdyby Camel-ka się znalazła, wystrzelcie racę...- po czym wręczył im małe zawiniątko. Wizard i Szadrak mieli zrobic to samo... Rycerze rozjechali sie w trzy strony, a dziewczęta usiadły na pisaku i smutno spojrzały po sobie... Tymczasem Camel-ka dotarła do niewielkiego lasu i zaciekawiona zsiadła z konia i weszła między drzewa...Zastanawiała się, gdzie jest i nawet świadomość, że zgubiła się, nie zmąciło jej zamiłowania do przygód... Wierzyła poza tym, że przyjaciele ją znajdą, w końcu zawsze ratowali ją z opresji. Trzymała konia za lejce i prowadziła go w głąb lasu. Dotarła na małą polankę i ujrzała niewielkie źródełko. Zaciekawiona podeszła do wody i pochyliła się... Wtedy poczuła tylko zawrót głowy i straciła przytomność..." Pozdrawiam Chłopaków, jeśli nas czytają, a jeśli nie, to ...też pozdrawiam... Camel-ko...gdzie się skryłaś? Czeka Cię jakaś maleńka przygoda na jasnej polanie u źródełka, a Ciebie nie ma... Całuję mocno... Wasza Momo Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 11.03.02, 20:05 No jeśli mnie czeka przygoda - to JESTEM! A momenty będą??? :)))))))))))))) Witam wszystkich , którzy jeszcze wierzą! Że Ogród się zazieleni , że Ogrodnik się nami zajmie , że the4h nas "otrzeżwi" kiedy pójdziemy na "całość". Dzień dobry maax! :))))))))))) Jak to miło ,że tu bywasz. Regularnie.:-) Całuję Choch i Momo. Czytam cały czas. Wasza camel-ka Ps.Byłam grzeczna? No! Teraz obiecana ...... :))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 11.03.02, 22:21 Witam wszystkich. Drogi Chochiku. Lubilas psocic, ale widze, ze teraz jest jestes powazna i stateczna, bo nie zauwazylem nowych psot. U mnie dzis byla chyba taka sama pogoda jak we Wroclawiu. Dokladnie nie wiem, bo nie mam termometru. Fajnie ze Camel-ka i Momo znowy sa aktywne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 12.03.02, 10:18 Ach jak wspaniale i bajkowo sie czuję. Czary chyba, ale czegóz można sie spodziewać po naszej Czarodziejce, Dzieki za cd naszej bajki. Nawet nasz leniuszek czytający a nie piszący wychylił swą jasnowłaosą główkę, zaciekawiony, pozdrawiam i całuski Ci ślę Camel-ko droga. Bardzo brakuje mi Twych poetyckich wizji, pobudka kochaneczku, wiosna za pasem :))))))))) D. Maaxie, co ty z tym poważna i stateczna , przeraziłeś mnie że tak mnie odbierasz, choć ostatnio powodów do psot mało, just survival looks like. Mam nadzieję że powody do psot sie znajdą. Niestety nasz drogi prowokator i Mistrz nastroju opuścił nas mam nadzieję wciąż że chwilowo ?????????????? Rycerz też gdzieś boje toczy i ani chwili wytchnienia lub chęci nie ma aby dać znak istnienia więc sam widzisz jak jest, trudno wykrzesać z siebie psotną iskrę :(((((((( ale nic nie wiadomo, może jeszcze będzie okazja :) Ale nic to niech Zywi i piszący nie tracą nadziei. I tym pozytywnym akcentem kończę mój poranny post Wasz Chochlik (mniej psotny) Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 12.03.02, 13:45 Hihihihihhi...ale ta nasza Camel-ka milusińska...momenty sie jej marzą....ano niech tak będzie, tylko muszę coś wymyślić;-) Chochliku kochany...jak miło Cię czytać, szkoda tylko, że Twoje słoneczko wiecznie czerwone..((( Maaxie....kochany nasz rodzyneczku....bardzo, bardzo się cieszę, że juz się zadomowiłeś u nas.... Narazie tyle, praca czeka... Momo wiosenna Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 13.03.02, 08:23 Witajcie Wytrwali!!!!! Wiosna wybucha z właściwym sobie wdziękiem i siłą, jest tak fajnie, ptaszki spiewają i żyć się chce. Camel-ko, moze Cię rozczaruję, ale ponieważ to jest forum publiczne, sama puść wodze wyobraźni i zaserwuj sobie "momenty", ja tylko lekko Cie naprowadzę, ok...;-))))))) Chochliku słodki, dziś nieco więcej czytania Maaxie, dziękuję za uśmiechy, ale jakoś w poczcie pusto, czemu???? Czyżby gołębie pocztowe zastrajkowały? Zyczę miłego dnia i kolorowych myśli... "....Chochliczka z Jaśminą znużone całonocną podróżą, ułożyły się na kocu i leżały cicho rozmyślając. Każda z nich zastanawiała się, jaki będzie koniec tej dziwnej i tajemniczej podróży. Dla Chochlika było to nagłe wejście w historię Dragona i Anszaka poprzez porwanie przez Smoka. Nagle, w środku nocy, znalazła się, wbrew swojej woli w obcym miejscu i w niebezpieczeństwie, z dala od przyjaciół. W efekcie cieszyła ją ta przygoda, już tyle mogła zwiedzić, poznać ciekawe postacie i ich dzieje, teraz uczestniczyła w pomocy dla księżniczki Iv. Martwiło ją tylko zniknięcie Camel-ki. Bardzo ją lubiła i niepokoił ją los przyjaciółki. Żywiła nadzieję na rychłe odnalezienie kobiety i dalszą podróż. Spojrzała na Jaśminę i znowu się zamyśliła. Dziewczyna usnęła i uśmiechała się przez sen. Wyglądała tak bezbronnie, że Chochliczka z troska przysunęła się do niej i okryła częścią swojego koca. Wreszcie również zasnęła. Camel-ka lekko otworzyła oczy i ujrzała nad sobą pięknego młodzieńca. On z uwagą i troską, lecz także z zachwytem w oczach wpatrywał się w twarz kobiety. Delikatnie dotykał jej włosów i głaskał po policzku. Fala ciepła i lekkie dreszcze przeleciały przez ciało Camel-ki. Zamknęła oczy z powrotem, aby nie spłoszyć Adonisa i cieszyć się pieszczotą jego rąk. Lecz po chwili mężczyzna pochylił się nad nią i dotknął jej ust, na sekundę, jakby musnął ją ciepły zefirek i wtedy otworzyła oczy szeroko. Adonis rozpromienił się na ten widok, i ku zdziwieniu kobiety nie okazał nawet cienia przestrachu. Natychmiast pomógł jej wstać i zaprowadził do niewielkiego domku stojącego na skraju polany. Dopiero wtedy do świadomości Camel-ki doszło, że przecież zgubiła się i tak naprawdę nie wie, co stało się przyczyną jej zemdlenia. Ile czasu upłynęło i czy jej szukają. Chciała zapytać o to Adonisa, ale on jakby wyczuł, że ma taki zamiar, odezwał się pierwszy -Piękna Pani. Nie obawiaj się, jestem księciem tej krainy i krzywda Ci się nie stanie. Źródełko, nad którym się pochyliłaś, jest silnie magnetyczne i lepiej samemu się doń nie zbliżać. Ponieważ obserwowałem Cię od chwili gdy weszłaś do lasu, mogłem szybko zareagować, gdy straciłaś przytomność. Ale nie zamartwiaj się, zajmę się Tobą czule i zadbam, abyś była bezpieczna.- na te słowa objął ją ramieniem i silnie, ale z uczuciem przytulił do siebie. -Ale ja muszę wracać, do moich przyjaciół, jesteśmy w podróży... -Wiem nawet gdzie zdążacie i w jakim celu. Camel-ka spojrzała na Adonisa pytająco, skąd miałby to wiedzieć, ale ów tajemniczy mężczyzna znowu odpowiedział na nie zadane jeszcze pytanie -Nie obawiaj się, nie uczynię Ci krzywdy. Ale nie mogę zdradzić Ci kim jestem. Dowiesz się tego pod koniec podróży. W naszym kierunku zmierza jeden z Twoich przyjaciół, Wizard. Będzie tu za jakiś czas. Adonis wprowadził Camel-kę do pokoiku i wskazał na wielkie łóżko z baldachimem. -Jesteś zapewne zmęczona, więc prześpij się, a ja posiedzę przy Tobie. Tak słodko wyglądasz, gdy śpisz. Camel-ka oszołomiona tym co usłyszała i zobaczyła, posłusznie wsunęła nogi pod atłasową kołdrę i zamknęła oczy. Lecz zasnąć nie mogła za nic w świecie. Jak tu zasnąć, gdy obok siedział nieziemsko przystojny Adonis, który na dodatek wszystko o niej wiedział. Zacisnęła powieki i leżała tak dłuższą chwilę. Była spięta i sen ją odszedł. Naraz poczuła jak mężczyzna zaczyna ją głaskać po głowie i równie delikatnie jak przedtem dotyka wierzchem dłoni jej policzków. Ta pieszczota znowu wywołała falę przyjemnych dreszczy i powoli ogarniał ją spokój. Adonis miał delikatne, piękne ręce i każdy jego dotyk sprawiał kobiecie niewysłowioną przyjemność. Po dłuższej chwili złapała się na tym, że czeka na coś więcej. Jakby w odpowiedzi poczuła jego usta na swoich wargach. Nie czekając, odwzajemniła pocałunek i objęła go rękoma za szyję. Trwali tak dłuższą chwilę w tym namiętnym zespoleniu i oboje poczuli jak narasta w nich pożądanie. Adonis spojrzał pytająco na kobietę, a kiedy ona w wtuliła się w niego, była to dla niego odpowiedź.... Tymczasem Wizard pędził co koń wyskoczy przed siebie i w oddali dostrzegł niewielki lasek. Skierował konia w tamtą stronę i po chwili w gęstwinie drzew zauważył konia Camel-ki. Radość dodała mu skrzydeł i za kilka chwil był już przy zwierzęciu. Zsiadł z rumaka i przywiązał go do drzewa po czym podszedł do drugiego wierzchowca. Pogłaskał go po pysku i nakarmił kilkoma kostkami cukru. Lecz równie uważnie rozglądał się po okolicy, chcąc dostrzec jakiś znak, że Camel-ka jest w pobliżu. Wszedł głębiej w las i doszedł do polany. Tam zauważył niewielkie oczko wodne i leżącą postać. Przyspieszył kroku i ku swojemu przerażeniu stwierdził, że była to...nieprzytomna Camel-ka. Obok leżała gałąź, która chyba musiała spaść jej na głowę, bo kobieta miała rozciętą skórę na skroni i przez którą sączyła się krew. Wizard zawrócił szybko do pozostawionego na skraju lasku konia i wyjął podróżną torbę, w której miał podręczną apteczkę. Po chwili był już z powrotem przy Camel-ce i ostrożnie zrobił jej opatrunek. Nabrał ze źródełka wody i umył jej twarz. I czekał aż odzyska przytomność. Siedział kilka minut i po chwili zauważył, że kobieta słabo poruszyła powiekami. Po czym westchnęła sobie po cichu i szepnęła coś pod nosem. Wizard ponownie przemył jej twarz i czekał co będzie dalej. -Och, Adonisie....-dobiegł Wizarda cichutki, romarzony głosik kobiety -To ja, Camel-ko...tu nie ma żadnego Adonisa – mężczyzna odpowiedział zaskoczony. Camel-ka szerzej otworzyła oczy i najpierw bystro spojrzala na przyjaciela, po czym ze smutkiem opadła z powrotem na trawę... -To znaczy, że to mi się tylko śniło? Nie ma Adonisa? -Co ci się sniło? -Och...Wizardzie, .... Rumieniec wypłynął jej na policzki, do tej pory blade od utraty przytomności. - Dobrze, opowiesz mi później, jak odpoczniesz, ja muszę wystrzelić racę, że Cię odnalazłem...." cdn... Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 13.03.02, 09:41 Momenty były .... :)))))))))) Nawet sobie nic więcej nie musiałam wyobrażać! Miałam swoje pięć minut w Twojej bajce , kochana Momo. Te dłonie .... bardzo to ważny element u mężczyzny! Nawet nie przeszkadza mi , że to tylko sen .... Pozdrawiam wszystkich wiosennie! Maax! Dobrze ,że przychodzisz do ogrodu. Twojego Ogrodu. :)))) Całuję Choch. Gorąco. Kartki się nie spodziewam. :))) Plaksamitna! Słodko Cię przytulam i życzę spełnienia marzeń wiosennych. :))) Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 13.03.02, 09:42 Och Czarodziejko, cóż więcej mogę powiedzieć :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 13.03.02, 22:31 Czesc, witam wszystkich serdecznie. Wpadlem tu tylko przelotem, ale mysle, ze lepszy taki list niz zadny. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 14.03.02, 10:03 Witam Was i ja . U mnie angielska pogoda, co nie nastraja mnie słonecznie. ale masz rację lepszy krótki list niż żaden, więc całuski przesyłam wszystkim czytającym i juz do pracy pędzę bo jak tego nie zrobię to chyba mnie pochłonie i bedzie koniec z Chochlikiem :)))) Pa Choch.... Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) 15.03.02, 10:34 Dzień dobry...chciało by siepowiedzieć: wiosno! a tu figa z makiem, mówić trzeba: zimo!!!! Siedzę sobie i myślę (hahaha),że to przedostatni piątek w tym pokoju, ale nawet juz nie jestem taka przygnębiona tym faktem, jakos przywykam do mysli o nowej sytuacji... Chochliku mój kochany, czy praca Cię wczoraj nie pochłonęła? Maaxie drogi, dzięki takim jak TY, nasz Ogród jeszcze zipie, trzymasz nas przy życiu Camel-ko...W naszej Bajce MUSISZ mieć swoje miejsce, boś barwna postać i nie sposób nie wplatywac Cię w jakieś małe przygody;-) Pozdrowienia dla Czwartego i Zwn-a....jeśli żyją jeszcze, w co zaczynam watpić Buziaki na rozgrzewkę M. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely Re: Momo i przyjaciele :))))))) 15.03.02, 22:02 U mnie takze jest zimno. Dzieki Perelka za podziekowania. Czuje sie taki dowartosciowany. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 15.03.02, 22:15 Przepraszam wszystkich. Napisalem uzywajac zlego nicka. Maax i Lonely to ta sama osoba. 'Maax' mial byc tymczasowy, ale wciaz mysle o jakims nowym nie tak banalnym. 'Lonely' bardziej oddaje moj stan ducha. Pzdr Maax Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 17.03.02, 21:30 Hop! Hop! Jest tu ktos? Chyba rozmawiam sam ze soba. Pozdrawiam siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 18.03.02, 00:16 Hop , hop , hop!!!! :)))))))))))))))))) Maaxiu! Jestem tutaj! Nie jesteś sam! W poniedziałek będą inni. Na razie pozdrawiam Cię mocno. Twoja camel-ka :))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: *.cezex.pl 18.03.02, 09:12 Hej.... A tos mnie zmylił Maaxiu....ta Twoja druga ksywka taka jakaś...."luzacka";-) Nie mogę wejść na GW z komputera domowego. Ciągle pojawia mi się ostrzeżenie że wystąpiła jakiś błą nr 123 i czy chcę DEBUGOWAĆ....qrczę, żebym ja chociaż wiedziała, o co chodzi i jak to ugryźć. No i wobec powyższego jak mi się wyswietla strona gazety to z datą sprzed kilku tygodni....((((( I martwię się tym, bo nie mogę się nawet zameldować, ze jestem i cieszę się a Waszych wpisów... A dla mnie rozpoczęło sie odliczanie. Siedzę w tym pokoju i przy tym biurku ostatni poniedziałek.... Ale co tam...życzę nam wszystkim ślońca i dobrego nastroju Całuje Chochlika i Camel-kę a także Maaxa...i nieobecnych, chyba już na zawsze...i choć nic w przyrodzie nie ginie, to jednak zginęło nam w ciągu pół roku trzech facetów...jakis pomór, czy co? M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 192.168.1.* 18.03.02, 11:02 Witam Was w ten piękny wiosenny poranek. Camel-ko bardzo cieszy mnie że zaglądasz, optymistycnie zabrzmiało zapewnienie naszego lonely Maaxa że tu będziemy. Całuski słoneczne dla Ciebie. D. Perełko , czas nieuchronnie pędzi do przodu, ale nie martw sie, jakoś Cię znajdziemy, a narazie cieszmy sie chwilą , całuski słoneczne. D.Maaxie dla Ciebie też przyjacielskie całuski słoneczne śle, and remmeber Can't be lonely having friends even virtual. Miłego dnia wszystkim Ogrodowiczom życzę , pozostając z nadzieją że jeszcze sie tutaj spotkamy w szerszym gronie. Wasz Chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 18.03.02, 11:50 Dzień dobry kochani. :))))))))))))))))))))) Wszystko dzisiaj ... jakieś lepsze i piękniejsze. Ktoś przypomniał mi ukochany kiedyś "Morning Has Broken", słucham ...od wczoraj i w tej chwili. Słońce tak wiosennie świeci. Jaśniej także w życiu -"coś" mi się rozjaśniło! :)))) Dobrze tak! Maax! Znam blaski i cienie bycia TAM. Dlatego cieplusio całuję. Będę częściej w Ogrodzie.Porozmawiamy jeśli zechcesz. :)))))))))))))))))))) Jesteś słodki w swoich wpisach. Choch , jak ja Cię lubię :))))))))))))))))))))))))))) Dzięki za odwiedziny gołąbka. Momo! Wpisz : www.wortal.prv.pl i kliknij na Gazeta. Wejdziesz na pewno. :)))))))) Pozdrawiam z otuchą. Wasza , Wasza camel-usia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: *.cezex.pl 18.03.02, 13:58 Dziękuję Camel-usiu za podpowiedź i te pozdrowienia...sprawdzę w domu... Chochliku kochany....ja też Was znajdę...obiecuję... Maaxiu, i nie czuj sie samotny...serio, jest tak jak napisała Choch..nie możesz byc samotny skoro masz nas... M. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 18.03.02, 22:18 Momo, dlaczego uwazasz, ze moj drugi nick jest luzacki? Ja myslalem, ze raczej melancholijny. Tak Chochliku, bardzo sobie was cenie jako witrualnych przyjaciol. Moge odpowiadac po angielsku, jesli chcesz, ale ostrzegam - robie bledy. Camel-usiu, a skad ty znasz te blaski i cienie bycia tu? Czyzbys tez tu kiedys byla? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) Do Maaxa - specjal 18.03.02, 23:58 Maax, tak. Może niedokładnie to miejsce, ale tak. Znam TO absolutnie doskonale. :))))))))))))))))))) Jest Ci lepiej niż mnie. Nie miałam przyjaciół w "Czasie Wolnym".:))))))))))))))))) Ty masz nas. Momo , Choch i ... mnie. I pewnie jeszcze paru! Twoja koleżanka camel-ka :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :))))))) Do Maaxa - specjal IP: 192.168.1.* 19.03.02, 09:16 No to Happy wtorek ! U mnie słoneczeka brak, więc wiecie jak to na mnie wpływa. Bardzo potrzebuję dziś usmiechów , promyczków itd, więc prześlijcie kilka. Widzisz Maaxie tak to u nas jest że wspieramy sie nawzajem, nigdy nie przypuszczałam że kilka słów na forum ,zanczy tak wiele. A tak w ogóle to jak Ci idzie z językiem, prawdę powiedziawszy ja znając amerykański angielski, czasami musze sie bardzo skupic aby zrozumieć Brytyjczyków. Czarodziejko i Camel-ko czekam na Was , kawka i bułeczki drożdżowe czekają również , zapraszam więc Wasz Chochlik (smutno- melancholijny) Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :))))))) Do Maaxa - specjal 19.03.02, 11:14 Maaxiu.....drogi, ja napisałam w cudzysłowiu, że Twój nick jest luzacki, ale jeśli nie zrozumiałeś mojego żartu, to WYBACZ.... Chochliku......kochany mój...nie martw się...proszę.... Camel-ko...pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) Od Maaxa - normal 19.03.02, 21:38 Bardzo mi milo Camelko, ze tu jestes i ze mam taka kolezanke. Bardzo to cenie. Czy Chochlik moglaby odkryc rabka tajemnicy, dlaczego jest taka smutno- melancholijna? Jesli chodzi o moj angielski, to jesli Anglik tylko chce sie ze na dogadac i ma na to czas, to na pewno sie dogada i to na kazdy temat. Tylko musi mowic powoli i dosc wyraznie (jak do dziecka). Sorry Momo, rzeczywiscie nie zrozumialem zartu, ale czego wymagasz od prostego czlowieka, jak ja? A czy dolecial do Ciebie moj wczorajszy galab? U mnie tu dzien w dzien pada deszcz, ale nie jestem melancholijny. Pozdrawiam wszystkie Kolezanki. :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele i pierwszy dzień Wiosny IP: 192.168.1.* 21.03.02, 13:45 Hej, hej, Czyżby wszyscy poszli na poszukiwanie wiosny, lub topić marzannę ?????? Pozdrawiam Was wiosennie i słonecznie, i przerywam Tę mrożącą krew z żyłach ciszę w eterze, Do usłyszenia Choch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele i pierwszy dzień Wiosny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 22:25 Dobry wieczór.... spróbowałam metody Camel-ki aby wejść inna drogą na GW i jak widać powiodło sie... Pozdrawiam Was: Chochlika, maaxa, Camel-ke serdecznie, choc powiem szczerze nie czuje sie wiosennie ani super szczęśliwie, ale dobrze, że jesteście po tej drugiej stronie monitora... idę spać, choc nie wiem, czy usnę...bo mi trochę smutno... M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele i słodkości dla P!akasam... IP: 192.168.1.* 22.03.02, 10:00 Dzień Dobry ! Wisna miał przyjśc a u mnie zimno jak w środku zimy, ale nic to trzeba troszkę rozgrzac atmosferę w Ogródku , a może schrońmy sie do domlu gdzie ogeiń na kominku rozpaliłam, słodkości różne bardziej lub mniej egzotyczne, kawa waniliowa czeka z małą szczyptą cynamonu, zapraszam. Dziś dzien szczególny dla naszej Czrodziejki , więc kto czyta niech napisze choć słówka aby wiedziała że jesteśmy z nią. Pozdrawiam Cie nasza bajkopisarko, i Was magicy i psoty Wasz Choch... Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele i słodkości dla P!akasam... 22.03.02, 10:18 Dziękuję...dziękuję.... szczególnie Tobie, Kochany Chochliku.... Jestem sobie ostatni dzień w praci , sorry za nieparlamentarne wyrażenie (nie zawsze jestem parlamentarna, Chochliku), wychodze stąd: PIERDZIUUUUUU!!!!! Skoro tu mnie nie chcą, skurczybyki, to sami sie przekonają i to szybko, że popełnili gruby bład i bardzo im tak dobrze.... Pogoda za oknem marna...ale cieszę się, że i tak coraz bliżej do prawdziwej wiosny... Pozdrawiam cieplutko Wasza Momo Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele -Brzoskwiniowa Wróżko ! 22.03.02, 16:54 Co tu tak cieniutko pi pi piszczy , myszki? Życie nie kończy się na tej jednej pracy i tym jednym komputerze! :)))))))))))) Nigdy niczego nie żałuj , Momo. Wszystko jest dobre i potrzebne. Ta praca , która zmierzchła - też. I nie pal mostów za sobą. Nie mów słów nieparlamentarnych. To nie służy niczemu , chyba ,że przynosi Ci ulgę?! :)))))))))))))))))) Szkoda , że nie byłam tu rano. Wierzę ,że jeszcze nie raz się przeczytamy. Całuję Cię gorąco. Twoja camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele -Brzoskwiniowa Wróżko ! 24.03.02, 19:01 Nie wiem jak to sie stalo. Czary jakies, czy co? Wlasnie podjalem ostatnia desperacka probe czytania postow na tym watku i w koncu sie udaje, otwieraja sie bez problemu. A ostatnio mialem z tym wielkie problemy. :-((( Nie podejrzewalem Momo, ze mozesz sie tak wyrazac. Ale Ci sie nie dziwie. Powodzenia. Mam nadzieje, ze dalej sie bedziesz tu odzywac. Co mowie z nadzieja. Pozdrowienia dla Camelki i Chochlika - za to ze sa. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i Przyjaciele:-)))))) 24.03.02, 18:46 Witam wszystkich. Przepraszam was, ale od trzech dni mam duze problemy z otwieraniem stron na portalu gazety. Zeby otworzyc ten watek musialem czekac az 15min. Straszne. Moze dlatego, ze jest taki dlugi. W koncu udalo mi sie otworzyc, ale poszczegolne posty sie juz w ogole nie otwieraja,dlatego nie moge ich przeczytac. :-((( Moze za kilka dni to sie poprawi. Pytalem tutaj, ale powiedzieli, ze to jakies problemy komunikacyjne i nic nie poradza. Zwlaszcza, ze inne portale np. onet.pl, wp.pl, dzialaja bardzo szybko, tak jak normalnie. A moze byscie mogly zalozyc nowy watek. Moze on bedzie sie szybko otwieral? Probowalem otworzyc kilka krotkich watkow i jakos sie w koncu powoli ale jednak otwieraja. W kazdym razie wszystkich pozdrawiam, chociaz nie wiem co piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i Przyjaciele:-)))))) 24.03.02, 19:35 I nagle wszystko sie zmienilo, portal chodzi jak burza. Z czego bardzo sie ciesze, bo juz pomalu zaczalem sie stad wyprowadzac. :-))) Ale jak bedzie jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i Przyjaciele:-)))))) 24.03.02, 19:40 Maax! Otworzmy nowy wątek bo już nie mgę patrzeć jak ten soliter się ciągnie! Robię TO! :))))))))))) Twoja camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś