Dodaj do ulubionych

Czy to dla Was normalne?

15.11.10, 10:47
Pisze sobie, bo zwyczajnie mam na to ochote. Usunelam ciaze i jestem bardzo zadowolona. Czuje ulge i czuje sie wolna, nie mam absolutnie zadnych wyrzutow sumienia. Okolicznosci ciazy byly dla mnie nie do zniesienia. Ktos poczestowal mnie pigulka fantasy, po ktorej zwyczajnie stracilam swiadomosc, nie pamietalam absolutnie niczego. Zle sie pewnego dnia poczulam, wiec udalam sie do lekarza, okazalo sie, ze jestem w ciazy. Nie wahalam sie ani jednej chwili z decyzja o aborcji i tak wlasnie postapilam. Troche bolu po, ale to nic w porownaniu z ta psychiczna udreka, jaka mi towarzyszyla. Jestem po prostu szczesliwa i wolna.
Obserwuj wątek
    • paco_lopez Re: Czy to dla Was normalne? 15.11.10, 12:31
      do następnego razu mariolka....
      • mar-jola1 Re: Czy to dla Was normalne? 15.11.10, 12:42
        paco_lopez napisał:

> do następnego razu mariolka....

Mozesz wyjasnic o co Ci chodzi, bo nie rozumiem ...
        • paco_lopez Re: Czy to dla Was normalne? 15.11.10, 12:47
          a co tu wyjasniać ? jak raz sie dałas zrobic na tablete , to jest to pierwszy raz, ale pewnie nie ostatni.
          • mar-jola1 Re: Czy to dla Was normalne? 15.11.10, 12:53
            paco_lopez napisał:

> a co tu wyjasniać ? jak raz sie dałas zrobic na tablete , to jest to pierwszy r
            > az, ale pewnie nie ostatni.

Akurat to co piszesz jest dolujace. Swiadomie tej tablety nie wzielam, dorzucono mi do trunku. Mysle, ze to juz nigdy nie bedzie mialo miejsca.
            • paco_lopez Re: Czy to dla Was normalne? 15.11.10, 13:02
              nigdy to jest jakiś rok, dwa góra trzy.
              • mar-jola1 Re: Czy to dla Was normalne? 15.11.10, 13:07
                paco_lopez napisał:

> nigdy to jest jakiś rok, dwa góra trzy.

Nie rozumiem, dlaczego jestes zlosliwy. Gdyby Ciebie cos takiego spotkalo, facet wrzuca Ci pigule i wiadomo co z Toba robi. Bylbys rownie zlosliwy i zadowolony z takiego faktu?
              • mar-jola1 Re: Czy to dla Was normalne? 15.11.10, 17:34
                paco_lopez napisał:

> nigdy to jest jakiś rok, dwa góra trzy.

Jeszcze jedno, po co taka zlosliwosc. Po tym wszystkim zostal mi uraz psychiczny, na zasadzie ze w kazdym widze tego dziada i mi wali czasem na mozg, zrobilam sie trudna, ze samej mi to przeszkadza. A tu ktos pociesza na zasadzie, ze i tak mnie to samo spotka. Dlaczego ludzie sa tacy podli?
              • yagnik Paco 16.11.10, 19:37
                Nie wiem czemu takie straszne chamidło z Ciebie wyłazi. Myślisz sobie pewnie że trzeba być wyjątkowo "imprezową" dziewczyną żeby ktoś pigułe podrzucił?
                To się mogło zdarzyć każdemu, po prostu trzeba uważać co się pije i przede wszystkim z kim.
                Tyle.
                • paco_lopez Re: Paco 18.11.10, 22:53
                  to zniej wyłazi głupia bździągwa, co nadaje ludziom rewelacje prosto ze swoich majtek i opowiada że świetnie się czuje i jest zadowolona, a tu sie okazuje, ze dotyka ją niesłyszalny przekaz, który ja natychmiast dołuje. trzeba troskać się nad kazdym przypadkiem ?
                  • mar-jola1 Re: Paco 19.11.10, 09:57
                    Nie warto komentowac, ale pokusze sie o komentarz. Jestes zwyklym prowincjonalnym prostaczkiem przyklaskujacym zboczencom, ale to nie wazne. Ile kobiet pisze na bardziej intymne tematy i jakos nie ma problemu. Tobie natomiast sloma wystaje z butow tak, ze przewyzsza cie z pewnoscia wzrostem.
                    • paco_lopez Re: Paco 19.11.10, 10:31
                      przestań uzywać metafor. kim był ten co ci te fantasy dorzucił ? mam nadzieje, że nadal czujesz się lekko, bo weekend idzie. uważaj na zboczeńców. ja ich poznaje bez pudła, natomiast ty możesz miec z tym problemy.
                      • mar-jola1 Re: Paco 19.11.10, 11:10
                        paco_lopez napisał:

> przestań uzywać metafor. kim był ten co ci te fantasy dorzucił ? mam nadzieje,
                        > że nadal czujesz się lekko, bo weekend idzie. uważaj na zboczeńców. ja ich poz
                        > naje bez pudła, natomiast ty możesz miec z tym problemy.

Stop z metaforami i z epitetami rowniez, dyskusja nie polega na tym, zeby wzajemnie sie obrazac. Czuje sie zwyczajnie, z kazdym dniem coraz lepiej. Akurat z tym fantasy to byl dziwny traf, na codzien pracowalam z ludzmi, moja praca polegala na rozmowie z nimi i zazwyczaj to samo robilam w knajpie, gdzie zazwyczaj wielu ludzi ze mna zwyczajnie chcialo porozmawiac. A tu pozniej przypadek, totalnie urwany film, co mi sie wczesniej nie zdarzylo. Dzis odpoczywam na zwolnieniu depresyjnym, zeby dojsc do siebie. A watek ten napisalam, bo z pewnoscia nie bylam pierwsza, ani ostatnia, ktora cos takiego spotkalo, bynajmniej nie po to, zeby spowiadac sie z intymnych szczegolow zycia.
                        Poza tym zazdroszcze umiejetnosci rozpoznawania zboczencow, moze ja tez nabede z czasem.
                      • no-jak-nie Re: Paco 19.11.10, 12:32
                        paco_lopez napisał:

> przestań uzywać metafor. kim był ten co ci te fantasy dorzucił ? mam nadzieje,
                        > że nadal czujesz się lekko, bo weekend idzie. uważaj na zboczeńców. ja ich poz
                        > naje bez pudła, natomiast ty możesz miec z tym problemy.

Ja ich poznaje bez pudła, jestem boski, mów mi Naczos Muczaczos. A niektórzy nie poznają widocznie nie są tacy och i ach jak Ty.

Nikt Ci nie dał prawa obrażania innych, fakt piszesz czasami bardzo rzeczowo i trafnie ale wiele Twoich wypowiedzi to są bardzo "niskie" Lopezowe widzimisię if U know what i mean.
                      • sabinac-0 Re: Paco 19.11.10, 12:45
                        Widze, ze wedlug ciebie ofiara gwaltu jest z definicji sama sobie winna bo "dala sie zgwalcic" - obojetnie czy wkladajac kusa spodniczke, przechodzac nieoswietlona ulica, pijac drinka z "wkladka", nie obcinajac sie na lyso czy otwierajac drzwi nieznanemu inkasentowi. Jesli zas ofiara smie o owym gwalcie mowic, znaczy ze opowiada, jak to raczyles pogardliwie ujac, "rewelacje z wlasnych majtek".

Najwyrazniej wraz z nickiem wziales sobie najgorsze tradycje machizmo, ktorego dzisiejsi posiadacze nazwisk Lopez lub Sanchez ciezko sie wstydza.
            • sabinac-0 Re: Czy to dla Was normalne? 16.11.10, 20:56
              mar-jola1 napisała:

> Swiadomie tej tablety nie wzielam, dorzucon
              > o mi do trunku. Mysle, ze to juz nigdy nie bedzie mialo miejsca.

Czy zlozylas doniesienie na policji (stosunek z osoba wprowadzona celowo w stan zamroczenia nazywa sie gwaltem i jest karalny - przyp.)?

Jesli znow zdarzy Ci sie miec przerwe w zyciorysie, wez na wszelki wypadek Postinor.
    • manka_swojska Re: Czy to dla Was normalne? 15.11.10, 14:37
      A po co pytasz o to innych ludzi. Podjelas decyzje, ktora uznalas za sluszna i mysle, ze wiekszosc kobiet na Twoim miejscu postapilaby dokladnie tak samo.
    • dzanky Re: Czy to dla Was normalne? 15.11.10, 19:29
      mar-jola1 napisała:

> Pisze sobie, bo zwyczajnie mam na to ochote. Usunelam ciaze i jestem bardzo zadowolona. Czuje ulge i czuje sie wolna, Jestem po prostu szczesliwa i wolna.

To cudowne, ze dzielisz się z nami swoim szczęściem;)
      • mar-jola1 Re: Czy to dla Was normalne? 16.11.10, 09:50
        Wiem, ze to co napisalam wydaje sie byc nierealne, taki brak emocji. Niestety w zyciu bywa roznie i nie bede udawac, jak bardzo cierpie psychicznie z powodu aborcji, bo bylabym po prostu nieszczera. Poczulam wielka ulge i tyle, wcale sie tego nie wstydze. Przejrzalam sobie inne forum tematyczne, gdzie wypowiadaly sie kobiety, ktorym wyrzuty sumienia nie daja spokoju, ale ja srednio w to wierze. Po co sie decydowaly na zabieg w takim razie, skoro pozniej sumienie im ciazy, to tak troche pod publike moim zdaniem, bo nalezy takiej decyzji zalowac.
        • palczak-the-best Re: Czy to dla Was normalne? 16.11.10, 12:31
          Ty cieszysz się naprawdę czy pod publikę?
          W razie powtórki przepowiadanej tu przez kogoś - rano tabletka wczesnoporonna.
          • mar-jola1 Re: Czy to dla Was normalne? 16.11.10, 15:53
            palczak-the-best napisał:

> Ty cieszysz się naprawdę czy pod publikę?

Absolutnie nie pod publike, nigdy wczesniej az tak zle sie nie czulam jak po tym wydarzeniu, zarowno fizycznie jak i psychicznie, to bylo nie do zniesienia. Dlatego zaraz podjelam wiadomo jaka decyzje.

> W razie powtórki przepowiadanej tu przez kogoś - rano tabletka wczesnoporonna.

Juz sobie pozalatwialam te sprawy, ktore trzeba bylo zalatwic. Ale dziekuje za rade.
        • sabinac-0 Re: Czy to dla Was normalne? 16.11.10, 21:02
          mar-jola1 napisała:

> Wiem, ze to co napisalam wydaje sie byc nierealne,

Nie wydaje sie.

> nie bede udawac, jak bardzo cierpie psychicznie z powodu a
          > borcji,

A kto Ci kaze udawac?

> Przejrzalam sobie inne forum tematyczne, gdzie wypowiadaly s
          > ie kobiety, ktorym wyrzuty sumienia nie daja spokoju, ale ja srednio w to wierz
          > e.

Kazda kobieta usuwajaca ciaze ma swoje wlasne motywy i swoje wlasne odczucia.
          Nie ma sensu porownywac sie z innymi.
          Zrobilas jak uwazasz i czujesz to co czujesz. Po co dywagowac na temat innych?

> Po co sie decydowaly na zabieg w takim razie, skoro pozniej sumienie im ciaz
          > y,

Nie Twoja sprawa.

> to tak troche pod publike moim zdaniem, bo nalezy takiej decyzji zalowac.

Nie wiem co "nalezy".
          Pod publike mozna wszystko - i zalowac, i byc zadowolona.
    • zebra12 Re: Czy to dla Was normalne? 16.11.10, 18:36
      A ja myślę, że samo to, że piszesz tutaj o tym w takim tonie, znaczy, że jednak masz z tym problem. Powiem tyle: moja mama usunęła ciążę, ale nigdy o tym nie rozpowiadała.
    • crazy_witch To straszne co ci zrobiono! 16.11.10, 18:49
      Jakie bydleta chodza po tej ziemi...Takich bym wlasnie wyslala w jedna strone na Marsa. Niech tam gwalaca sie do woli...!
      • crazy_witch Poza tym... 16.11.10, 18:51
        Kobieta ma prawo decydowac o swoim zyciu i prawie do wlasnego ciala. Wiec twoja decyzja i nalezy ja uszanowac, a tych gnojow bym zameldowala na policje!
        • robroy_2 Re: Poza tym... 16.11.10, 19:29
          O swoim tak, o czyimś nie.
          • yagnik Re: Poza tym... 16.11.10, 19:33
            O masz!
            Znalazł się moralizator za 5 groszy!
            Jasne, kobiety muszą rodzić dzieci z gwałtów żeby "nie zabijać" nienarodzonego życia
            • mar-jola1 Re: Poza tym... 19.11.10, 10:01
              yagnik napisała:

> O masz!
              > Znalazł się moralizator za 5 groszy!
              > Jasne, kobiety muszą rodzić dzieci z gwałtów żeby "nie zabijać" nienarodzonego
              > życia

Tylko ktora kobieta bylaby w stanie takie dziecko urodzic, a co dopiero wychowac. Ja bym nie mogla patrzec.
          • crazy_witch Re: Poza tym... 16.11.10, 20:55
            Dyskusje na ten temat juz ani mnie mierza ani ciekawia. Jest w koncu cos takiego jak genetyka, poczytaj, moze sie wiecej dowiesz od tych, ktorzy na codzien zajmuja sie tworzeniem zycia i to co na ten temat pisza. Codziennie, o ile myjesz sie codziennie, zmywasz z ciala mniej wiecej ta sama ilosc komorek, ktore kobieta usunela. Gdyby te twoje zmyte komorki poddac specjalnym procesom to tez mozna uznac,ze dokonales zmywajacej_aborcji.
            I zadecydowales za kogos...
          • mar-jola1 Re: Poza tym... 19.11.10, 09:59
            robroy_2 napisał:

> O swoim tak, o czyimś nie.

Pewnie, dobry katolicki zboczeniec, ktory dal nowe zycie. Moze lepiej jeszcze dotowac takich w ramach polityki prorodzinnej.
    • sabinac-0 Re: Czy to dla Was normalne? 16.11.10, 20:52
      Jesli nie chcialas byc w ciazy i nie jestes w ciazy, nie widze nic nienormalnego w poczuciu zadowolenia czy ulgi z tego powodu.
      Pytanie tylko, po cholere sie owa wpadka na prawo i lewo chwalic? Chcesz cos komus udowodnic, czy jak?
    • arahia1 Re: Czy to dla Was normalne? 18.11.10, 18:47
      W opisanych okolicznościach to dla mnie normalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka