kropidlo5 17.01.13, 14:19 psychcentral.com/quizzes/narcissistic.htm Moj wynik 11. Srednia 12-15. Kto chce niech zamiesci. Niestety tylko po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropidlo5 Re: test na narcyzm 17.01.13, 14:22 psychcentral.com/quizzes takze inne testy- na niepokoj, schizofrenie, manie itp Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: test na narcyzm 17.01.13, 14:24 Nie no test ciekawy. polecam:) to.niemozliwe napisał: > Wyszło mi:To > :-) n Odpowiedz Link Zgłoś
lifeisaparadox Re: test na narcyzm - test na EQ 17.01.13, 14:52 Your Total: 3 2 punkty w autorytecie i 1 w ekshibicjonizmie. Tutaj dobry test na inteligencję emocjonalną, mnie za drugim razem wyszło 19/20, za pierwszym 15 ;) greatergood.berkeley.edu/ei_quiz/ Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: test na narcyzm - test na EQ 17.01.13, 18:39 lifeisaparadox napisał: > Tutaj dobry test na inteligencję emocjonalną, mnie za drugim razem wyszło 19/20 > , za pierwszym 15 ;) Mi wyszło 17/20, aż jestem zdziwiona. Ale rozpoznawanie uczuć po wyrazie twarzy to chyba tylko jeden z mierników EQ, są testy które mierzą dużo więcej czynników, chciałabym taki dobry test znaleźć w necie, bo jestem ciekawa. > greatergood.berkeley.edu/ei_quiz/ Odpowiedz Link Zgłoś
lifeisaparadox Re: test na narcyzm - test na EQ 17.01.13, 21:48 Właśnie ze wszystkich testów, rozpoznawanie emocji po wyrazie twarzy jest chyba takim najbardziej bezpiecznym miernikiem i poza tym łatwy ten test jest. Gdzieś miałem wersję darmowego testu EQ na poziomie profesjonalnym (45 minut) Ah, tutaj :-) testyourself.psychtests.com/testid/3038 Niestety tylko wersja po angielsku, i dość złożone pytania. Ale za to test bierze pod uwagę więcej czynników i ograniczeń, niż samą sprawność. Mnie wyszło 77/100 ale robiłem z dość długawymi przerwami, a to na czas jest, tak że zwykłem sobie dodawać 3 punkty gdy myślę o moim EQ :) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: test na narcyzm - test na EQ 18.01.13, 13:44 Life, dzięki za link, jak znajdę wolna chwilę to sobie go zrobię, bo jestem ciekawa jak tam moje EQ :) Odpowiedz Link Zgłoś
zombiekitty Re: test na narcyzm - test na EQ 26.02.13, 07:55 mona.blue napisała: > Mi wyszło 17/20, aż jestem zdziwiona. Mi też :) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: test na narcyzm 17.01.13, 18:37 Mi wyszło w normie, ale bliżej górnej granicy. I tak nieźle, bo myślałam, że będzie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: test na narcyzm 17.01.13, 19:25 tam jest napisane, ze 12-15 to norma, natomiast wsrod celebrytow wynik jest 18 wzwyz, nei wiem ktorych celebrytow badali czy tez sie domyslali, ale wolalbym miec nieco wyzszy wynik niz moje 11, jakies 17 byloby ok:D Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: test na narcyzm 18.01.13, 13:45 kropidlo5 napisał: > tam jest napisane, ze 12-15 to norma, natomiast wsrod celebrytow wynik jest 18 > wzwyz, nei wiem ktorych celebrytow badali czy tez sie domyslali, ale wolalbym m > iec nieco wyzszy wynik niz moje 11, jakies 17 byloby ok:D a po co Ci to 17, 11 chyba bardziej ok? Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: test na narcyzm 18.01.13, 15:07 mona.blue napisała: > a po co Ci to 17, 11 chyba bardziej ok? Zeby byc slawnym i osiagnac sukces. Im wiekszy wynik, tym wieksze parcie na szklo i szansa na bycie slawnym, pieknym i bogatym:) Tak troche zartem ale odrobina narcyzmu nikomu nie zaszkodzi, oby nie za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: test na narcyzm 18.01.13, 15:37 Ja nie cierpię narcyzmu, może dlatego, że mam narcystycznych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
lifeisaparadox Re: test na narcyzm 18.01.13, 18:27 mona.blue napisała: > Ja nie cierpię narcyzmu, może dlatego, że mam narcystycznych rodziców. Raczej z narcyzem nie da się współistnieć, bo mistrz może być tylko jeden. Drugi człowiek co najwyżej zajmie koło takiego jakąś "niższą pozycję" etc. Przypomina to trochę panienki które chcą mieć faceta z kasą i modnym drogim autem, dla prestiżu, a nie ma to nic wspólnego z uczuciami (oprócz tych do siebie). Poza tym taki facet to dla nich "frajer który je wozi i stawia luksusy", a dla takich narcystycznych facetów są to "umalowane elementy ozdobne do bzykania". No i tak się takie towarzystwo kręci. Nie ma to za wiele wspólnego z uczuciami wyższymi. Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: test na narcyzm 18.01.13, 19:00 nie no oczywiscie, narcyzm u innych jest irytujacy, ja mowie o narcyzmie wlasnym:) mona.blue napisała: > Ja nie cierpię narcyzmu, może dlatego, że mam narcystycznych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: test na narcyzm 18.01.13, 21:23 kropidlo5 napisał: > > > nie no oczywiscie, narcyzm u innych jest irytujacy, ja mowie o narcyzmie wlasny > m:) > :D Odpowiedz Link Zgłoś
lifeisaparadox Re: test na narcyzm 17.01.13, 21:35 mona.blue napisała: > Mi wyszło w normie, ale bliżej górnej granicy. I tak nieźle, bo myślałam, że bę > dzie gorzej. Ja wybadałem gdzie są moje 3 punkty odbiegające od normy. Asertywność to cecha narcystyczna (ew. postawa roszczeniowa). Zawsze wchodziłem w konflikt z niesprawiedliwością (kurczowe trzymanie się przepisów gdy są na moją korzyść), a w ten sposób łatwo wejść w nieporozumienia i trudności życiowe. Łatwiej zmienić pracę gdzie jest nieuczciwość bez szarpania się z konsekwencjami wchodzenia w konflikt, tak samo znoszenie nieuczciwości gdy jest to uciążliwe. Drugie to uzyskanie dostatecznego przekonania że jest się kompetentną osobą przy braniu konsekwencji podejmowanych decyzji. Czasem faktycznie źle się to kończyło i człowiek może zaliczyć głową chłodną, betonową ścianę niepowodzenia. Trzecia cecha którą zaznaczyłem to "dare" czyli ryzykanctwo. Ten test bazuje na NPI, który bazuje na kryteriach klinicznych, DSM-III, używanych do diagnozowania narcystycznego zaburzenia osobowości. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: test na narcyzm 18.01.13, 13:47 Ja też walczyłam z niesprawiedliwością, w miejscu pracy, co źle się dla mnie skończyło, bo zwolnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: test na narcyzm 18.01.13, 12:09 wyszło mi 15. Największe miałem vanity :) Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedka_sowietka Re: test na narcyzm 18.01.13, 12:51 Kropidlo, o kant dupy rozbic ten test;) Wynik 21- narcystyczne zaburzenie osobowosci, co nijak ma sie do mnie:) Ciekawa jestem komu wyszlo podobnie i kto sie przyzna;) Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: test na narcyzm 18.01.13, 15:06 Nie wiem, test nie klamie :D Oczywiscie to pogladowa wartosc tylko, zalezy od tego jak kto co definiuje, al pewna tendencje moze wskazuje? Odpowiedz Link Zgłoś
liiona Re: test na narcyzm 18.01.13, 21:59 Tam testy....... sama wiem ze kwiatki lubię:-) Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: test na narcyzm 19.01.13, 12:31 kropidlo5 napisał: > Nie wiem, test nie klamie :D > Oczywiscie to pogladowa wartosc tylko, zalezy od tego jak kto co definiuje, al > pewna tendencje moze wskazuje? Właśnie -kto jak co definiuje i po co robi to, co robi. Np. lubie patrzeć na siebie w lustrze, nie dlatego żem ładna itp. jeno me motywacje mogą mieć nature filozoficzo-metafizyczną: "rany, to naprawde ja?", "a więc tak wyglądam!", "dlaczego tak?", "nie, to nie ja" :P Musze sie zwrócić rzeczywistości i poprawić makeup. Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: test na narcyzm 19.01.13, 13:21 Tak sobie tlumacz:) Nie wiem, te testy sa niby dosc pro, ale zastrezenie jest, pewnie tez wiele odpowiedzi zaleza od subiektywnych kryteriow, bo co to znaczy 'lubie patrzec w lustro'? Jeden patrzy 3 godziny dziennie, ale uwaza, ze to wcale nie jest duzo i odpowie 'nie', a inny patrzy 3 minuty i uwaza, ze to za duzo i odpowie 'tak'. Takze to raczej taki material do autorefleksji (chyba ze wyjdzie wynik sredni, jak mnie, wtedy sie nic nie dowiesz bo ani tu ani tam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: test na narcyzm 21.01.13, 13:29 kropidlo5 napisał: > Tak sobie tlumacz:) > > Nie wiem, te testy sa niby dosc pro, ale zastrezenie jest, pewnie tez wiele odp > owiedzi zaleza od subiektywnych kryteriow, bo co to znaczy 'lubie patrzec w lus > tro'? Jeden patrzy 3 godziny dziennie, ale uwaza, ze to wcale nie jest duzo i o > dpowie 'nie', a inny patrzy 3 minuty i uwaza, ze to za duzo i odpowie 'tak'. > Takze to raczej taki material do autorefleksji (chyba ze wyjdzie wynik sredni, > jak mnie, wtedy sie nic nie dowiesz bo ani tu ani tam:)) Nie tłumacze sobie:) Wiem, że troche narcystyczna jestem i bez testów;) Ale chodzi mi o co innego. W tym było sporo pytań chybionych -tzn. na ich podstawie o narcyzmie nie można wnioskować. Bo czy to że ktoś na bazie obiektywnych przesłanek uważa siebie za zdolniejszego od reszty -o nim nie świadczy :) Już raczej zachowania typu: cały pokój obklejony własnymi zdjęciami czy rozmawianie tylko o swoich sprawach. I skupienie tylko na własnej osobie. To jest narcyzm właściwy -takie zamknięcie sie na problemy świata, brak pasji, brak zainteresowania głębokiego czymś poza sobą, brak oddania czemuś większemu itp. Reszta zachowań w zasadzie niegroźna jest;) Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: test na narcyzm 19.01.13, 12:23 Mnie też wyszło 21:D Nie zgadzam sie z wynikiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja.jadrowa Re: test na narcyzm 19.01.13, 22:43 Fajny test. :) 8 Najwyzej - self-sufficiency = 3 Najnizej - superiority i exhibitionism = 0 Odpowiedz Link Zgłoś
testeq6 Re: test na narcyzm 22.02.13, 12:40 Znalazłam w sieci taki test eq, może komuś się przyda: www.test-inteligencji-emocjonalnej.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: test na narcyzm 22.02.13, 21:48 testeq6 napisał(a): > Znalazłam w sieci taki test eq, może komuś się przyda: > www.test-inteligencji-emocjonalnej.pl Zapomniałaś tylko dodać, że aby otrzymać wynik trzeba wysłać sms za 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
zombiekitty Re: test na narcyzm 26.02.13, 07:48 chyba mam kompleks niższości bo mój wynik to 2 :D Odpowiedz Link Zgłoś