Dodaj do ulubionych

test na narcyzm

17.01.13, 14:19
psychcentral.com/quizzes/narcissistic.htm
Moj wynik 11. Srednia 12-15.
Kto chce niech zamiesci.
Niestety tylko po angielsku.
Obserwuj wątek
    • kropidlo5 Re: test na narcyzm 17.01.13, 14:22
      psychcentral.com/quizzes
      takze inne testy- na niepokoj, schizofrenie, manie itp
    • to.niemozliwe Re: test na narcyzm 17.01.13, 14:22
      Wyszło mi:To
      :-)
      • kropidlo5 Re: test na narcyzm 17.01.13, 14:24
        Nie no test ciekawy.
        polecam:)

to.niemozliwe napisał:

> Wyszło mi:To
        > :-)

n
      • lifeisaparadox Re: test na narcyzm - test na EQ 17.01.13, 14:52
        Your Total: 3

2 punkty w autorytecie i 1 w ekshibicjonizmie.

Tutaj dobry test na inteligencję emocjonalną, mnie za drugim razem wyszło 19/20, za pierwszym 15 ;)
        greatergood.berkeley.edu/ei_quiz/
        • mona.blue Re: test na narcyzm - test na EQ 17.01.13, 18:39
          lifeisaparadox napisał:

> Tutaj dobry test na inteligencję emocjonalną, mnie za drugim razem wyszło 19/20
          > , za pierwszym 15 ;)

Mi wyszło 17/20, aż jestem zdziwiona. Ale rozpoznawanie uczuć po wyrazie twarzy to chyba tylko jeden z mierników EQ, są testy które mierzą dużo więcej czynników, chciałabym taki dobry test znaleźć w necie, bo jestem ciekawa.

> greatergood.berkeley.edu/ei_quiz/
          • lifeisaparadox Re: test na narcyzm - test na EQ 17.01.13, 21:48
            Właśnie ze wszystkich testów, rozpoznawanie emocji po wyrazie twarzy jest chyba takim najbardziej bezpiecznym miernikiem i poza tym łatwy ten test jest.

Gdzieś miałem wersję darmowego testu EQ na poziomie profesjonalnym (45 minut)
            Ah, tutaj :-)
            testyourself.psychtests.com/testid/3038
            Niestety tylko wersja po angielsku, i dość złożone pytania. Ale za to test bierze pod uwagę więcej czynników i ograniczeń, niż samą sprawność.

Mnie wyszło 77/100 ale robiłem z dość długawymi przerwami, a to na czas jest, tak że zwykłem sobie dodawać 3 punkty gdy myślę o moim EQ :)
            • mona.blue Re: test na narcyzm - test na EQ 18.01.13, 13:44
              Life, dzięki za link, jak znajdę wolna chwilę to sobie go zrobię, bo jestem ciekawa jak tam moje EQ :)
          • zombiekitty Re: test na narcyzm - test na EQ 26.02.13, 07:55
            mona.blue napisała:

> Mi wyszło 17/20, aż jestem zdziwiona.

Mi też :)
    • mona.blue Re: test na narcyzm 17.01.13, 18:37
      Mi wyszło w normie, ale bliżej górnej granicy. I tak nieźle, bo myślałam, że będzie gorzej.
      • kropidlo5 Re: test na narcyzm 17.01.13, 19:25
        tam jest napisane, ze 12-15 to norma, natomiast wsrod celebrytow wynik jest 18 wzwyz, nei wiem ktorych celebrytow badali czy tez sie domyslali, ale wolalbym miec nieco wyzszy wynik niz moje 11, jakies 17 byloby ok:D
        • mona.blue Re: test na narcyzm 18.01.13, 13:45
          kropidlo5 napisał:

> tam jest napisane, ze 12-15 to norma, natomiast wsrod celebrytow wynik jest 18
          > wzwyz, nei wiem ktorych celebrytow badali czy tez sie domyslali, ale wolalbym m
          > iec nieco wyzszy wynik niz moje 11, jakies 17 byloby ok:D

a po co Ci to 17, 11 chyba bardziej ok?
          • kropidlo5 Re: test na narcyzm 18.01.13, 15:07
            mona.blue napisała:

> a po co Ci to 17, 11 chyba bardziej ok?

Zeby byc slawnym i osiagnac sukces. Im wiekszy wynik, tym wieksze parcie na szklo i szansa na bycie slawnym, pieknym i bogatym:)

Tak troche zartem ale odrobina narcyzmu nikomu nie zaszkodzi, oby nie za duzo.
            • mona.blue Re: test na narcyzm 18.01.13, 15:37
              Ja nie cierpię narcyzmu, może dlatego, że mam narcystycznych rodziców.
              • lifeisaparadox Re: test na narcyzm 18.01.13, 18:27
                mona.blue napisała:

> Ja nie cierpię narcyzmu, może dlatego, że mam narcystycznych rodziców.

Raczej z narcyzem nie da się współistnieć, bo mistrz może być tylko jeden. Drugi człowiek co najwyżej zajmie koło takiego jakąś "niższą pozycję" etc.
                Przypomina to trochę panienki które chcą mieć faceta z kasą i modnym drogim autem, dla prestiżu, a nie ma to nic wspólnego z uczuciami (oprócz tych do siebie). Poza tym taki facet to dla nich "frajer który je wozi i stawia luksusy", a dla takich narcystycznych facetów są to "umalowane elementy ozdobne do bzykania". No i tak się takie towarzystwo kręci.

Nie ma to za wiele wspólnego z uczuciami wyższymi.
              • kropidlo5 Re: test na narcyzm 18.01.13, 19:00

nie no oczywiscie, narcyzm u innych jest irytujacy, ja mowie o narcyzmie wlasnym:)

mona.blue napisała:

> Ja nie cierpię narcyzmu, może dlatego, że mam narcystycznych rodziców.
                • mona.blue Re: test na narcyzm 18.01.13, 21:23
                  kropidlo5 napisał:

>
                  >
                  > nie no oczywiscie, narcyzm u innych jest irytujacy, ja mowie o narcyzmie wlasny
                  > m:)
                  >
                  :D
      • lifeisaparadox Re: test na narcyzm 17.01.13, 21:35
        mona.blue napisała:

> Mi wyszło w normie, ale bliżej górnej granicy. I tak nieźle, bo myślałam, że bę
        > dzie gorzej.

Ja wybadałem gdzie są moje 3 punkty odbiegające od normy.

Asertywność to cecha narcystyczna (ew. postawa roszczeniowa). Zawsze wchodziłem w konflikt z niesprawiedliwością (kurczowe trzymanie się przepisów gdy są na moją korzyść), a w ten sposób łatwo wejść w nieporozumienia i trudności życiowe. Łatwiej zmienić pracę gdzie jest nieuczciwość bez szarpania się z konsekwencjami wchodzenia w konflikt, tak samo znoszenie nieuczciwości gdy jest to uciążliwe.
        Drugie to uzyskanie dostatecznego przekonania że jest się kompetentną osobą przy braniu konsekwencji podejmowanych decyzji. Czasem faktycznie źle się to kończyło i człowiek może zaliczyć głową chłodną, betonową ścianę niepowodzenia.
        Trzecia cecha którą zaznaczyłem to "dare" czyli ryzykanctwo.

Ten test bazuje na NPI, który bazuje na kryteriach klinicznych, DSM-III, używanych do diagnozowania narcystycznego zaburzenia osobowości.
        • mona.blue Re: test na narcyzm 18.01.13, 13:47
          Ja też walczyłam z niesprawiedliwością, w miejscu pracy, co źle się dla mnie skończyło, bo zwolnieniem.
    • paco_lopez Re: test na narcyzm 18.01.13, 12:09
      wyszło mi 15. Największe miałem vanity :)
    • sasiedka_sowietka Re: test na narcyzm 18.01.13, 12:51
      Kropidlo, o kant dupy rozbic ten test;)
      Wynik 21- narcystyczne zaburzenie osobowosci, co nijak ma sie do mnie:)
      Ciekawa jestem komu wyszlo podobnie i kto sie przyzna;)
      • kropidlo5 Re: test na narcyzm 18.01.13, 15:06
        Nie wiem, test nie klamie :D
        Oczywiscie to pogladowa wartosc tylko, zalezy od tego jak kto co definiuje, al pewna tendencje moze wskazuje?
        • liiona Re: test na narcyzm 18.01.13, 21:59
          Tam testy....... sama wiem ze kwiatki lubię:-)
        • maggpie Re: test na narcyzm 19.01.13, 12:31
          kropidlo5 napisał:

> Nie wiem, test nie klamie :D
          > Oczywiscie to pogladowa wartosc tylko, zalezy od tego jak kto co definiuje, al
          > pewna tendencje moze wskazuje?

Właśnie -kto jak co definiuje i po co robi to, co robi.
          Np. lubie patrzeć na siebie w lustrze, nie dlatego żem ładna itp. jeno me motywacje mogą mieć nature filozoficzo-metafizyczną: "rany, to naprawde ja?", "a więc tak wyglądam!", "dlaczego tak?", "nie, to nie ja" :P Musze sie zwrócić rzeczywistości i poprawić makeup.
          • kropidlo5 Re: test na narcyzm 19.01.13, 13:21
            Tak sobie tlumacz:)

Nie wiem, te testy sa niby dosc pro, ale zastrezenie jest, pewnie tez wiele odpowiedzi zaleza od subiektywnych kryteriow, bo co to znaczy 'lubie patrzec w lustro'? Jeden patrzy 3 godziny dziennie, ale uwaza, ze to wcale nie jest duzo i odpowie 'nie', a inny patrzy 3 minuty i uwaza, ze to za duzo i odpowie 'tak'.
            Takze to raczej taki material do autorefleksji (chyba ze wyjdzie wynik sredni, jak mnie, wtedy sie nic nie dowiesz bo ani tu ani tam:))
            • maggpie Re: test na narcyzm 21.01.13, 13:29
              kropidlo5 napisał:

> Tak sobie tlumacz:)
              >
              > Nie wiem, te testy sa niby dosc pro, ale zastrezenie jest, pewnie tez wiele odp
              > owiedzi zaleza od subiektywnych kryteriow, bo co to znaczy 'lubie patrzec w lus
              > tro'? Jeden patrzy 3 godziny dziennie, ale uwaza, ze to wcale nie jest duzo i o
              > dpowie 'nie', a inny patrzy 3 minuty i uwaza, ze to za duzo i odpowie 'tak'.
              > Takze to raczej taki material do autorefleksji (chyba ze wyjdzie wynik sredni,
              > jak mnie, wtedy sie nic nie dowiesz bo ani tu ani tam:))

Nie tłumacze sobie:) Wiem, że troche narcystyczna jestem i bez testów;)

Ale chodzi mi o co innego. W tym było sporo pytań chybionych -tzn. na ich podstawie o narcyzmie nie można wnioskować. Bo czy to że ktoś na bazie obiektywnych przesłanek uważa siebie za zdolniejszego od reszty -o nim nie świadczy :)
              Już raczej zachowania typu: cały pokój obklejony własnymi zdjęciami czy rozmawianie tylko o swoich sprawach. I skupienie tylko na własnej osobie. To jest narcyzm właściwy -takie zamknięcie sie na problemy świata, brak pasji, brak zainteresowania głębokiego czymś poza sobą, brak oddania czemuś większemu itp.
              Reszta zachowań w zasadzie niegroźna jest;)
      • maggpie Re: test na narcyzm 19.01.13, 12:23
        Mnie też wyszło 21:D
        Nie zgadzam sie z wynikiem :P
    • fuzja.jadrowa Re: test na narcyzm 19.01.13, 22:43
      Fajny test. :)

8

Najwyzej - self-sufficiency = 3

Najnizej - superiority i exhibitionism = 0
    • testeq6 Re: test na narcyzm 22.02.13, 12:40
      Znalazłam w sieci taki test eq, może komuś się przyda:
      www.test-inteligencji-emocjonalnej.pl
      • mona.blue Re: test na narcyzm 22.02.13, 21:48
        testeq6 napisał(a):

> Znalazłam w sieci taki test eq, może komuś się przyda:
        > www.test-inteligencji-emocjonalnej.pl

Zapomniałaś tylko dodać, że aby otrzymać wynik trzeba wysłać sms za 30 zł.
    • croyance Re: test na narcyzm 25.02.13, 17:40
      Mnie wyszlo 4.
    • zombiekitty Re: test na narcyzm 26.02.13, 07:48
      chyba mam kompleks niższości bo mój wynik to 2 :D
    • kosmov Re: test na narcyzm 04.03.13, 14:21
      ciekawe jaka rzetelność?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka