Dodaj do ulubionych

Problem z odwagą

16.03.13, 13:58
Witam
Zmagam się z następującym problemem. Poznaję dziewczynę spotykamy się wszystko jest normalnie, aż problem pojawia się gdy zaczyna mi na niej zależeć. Zachowuję się wtedy nie potrafię tego określić. Zaczynam jej się przypodobywać, robię się takim że tak się wyrażę frajerkiem na każde jej zawołanie. Spotykam się z dziewczynami inteligentnymi i ciekawymi po takim zauroczeniu jej osobą odczuwam że nie jestem jej wart, że ona jest lepsza ode mnie, mam wrażenie jakbym wygrał los na loterii. Dodam że na co dzień jestem dość pewny siebie, co widać na pierwszych spotkaniach lecz problem zaczyna się gdy zaczyna mi zależeć. Np. ostatnia sytuacja: stoimy wieczorem podczas spaceru w romantycznej atmosferze patrzymy przytuleni sobie w oczy widzę że ona czeka na mój ruch i ja boję się ją pocałować, boję się odrzucenia . Proszę o poradę, bo ten problem naprawdę zaczyna rujnować mi życie. Pozdrawiam Tobiasz.
Obserwuj wątek
    • paco_lopez Re: Problem z odwagą 16.03.13, 21:49
      zastanów się na czym w związku z tym tak ci strasznie zależy....
    • kropidlo5 Re: Problem z odwagą 16.03.13, 22:11
      Moja rada jest bardzo prosta i bardzo trudna w realizacji, ale najlepsza na swiecie. Jak najbardziej staraj sie byc soba.Wszelkie gry to stres, komplikacja i ryzyko.
      Mysle, ze im ladniejsza dziewczyna tym mniej leci na tanie keksty, a bardziej na szczerosc.

Co do losu na loterii, to hmm, nie mam zdania. Ludzie mowia, ze jak cos za latwo przychodzi to sie tego nie ceni. ALe zgrywac obojetnego chojraka to tez nie metoda, p punkt 1.

Moze wyjdz z zalozenia, ze jesli dziewczyna nie doceni twojej postawy to widac nie jestescie sobie pisani i lepiej wczesniej niz pozniej to ujrzec.
    • facettt "Augen zu und durch" :) 16.03.13, 22:33
      w moim kraiku na takie sytuacje tak sie mowi (jak w tytule):

- w wolnym tlumaczeniu znaczy to: zamknij oczy i do ataku !

jakas szansa na sukces zawsze jest.
      w najgorszym wypadku conajwyzej dostaniesz po buzi :)
      • altz Re: "Augen zu und durch" :) 20.03.13, 15:55
        facettt napisał:
        > w moim kraiku na takie sytuacje tak sie mowi (jak w tytule):
        > - w wolnym tlumaczeniu znaczy to: zamknij oczy i do ataku !
        >
        > jakas szansa na sukces zawsze jest.
        > w najgorszym wypadku conajwyzej dostaniesz po buzi :)

Są metody na zminimalizowanie szansy na porażkę. Można chwycić jej rękę, można najpierw delikatnie objąć w pół i sprawdzić reakcję, dopiero wtedy pocałować, gdy widać, że obojgu na tym samym zależy. Jak tarantula z tarantulą. :-D

Kolega ma za małe doświadczenie, stąd te wątpliwości, ale się z czasem wyrobi. ;-)
    • lifeisaparadox Re: Problem z odwagą 16.03.13, 23:00
      Niektórzy ludzie mają tak przestawione odczucia i oczekiwania wobec siebie, że gdy schodzą do normalnego poczucia wartości czują się niekompletni i wadliwi.
      To jest taka forma rozregulowania właśnie.
    • bp377 Re: Problem z odwagą 20.03.13, 14:55
      witam Cię Tobiaszu
      zerknąłem na Twoją stronę, bo myślałem, że masz inne problemy z baniem się.
      Moim zdaniem, powinieneś spróbować przełamać lęk i zrobić to co myślisz, że Ona chce.
      Jeśli nie masz pewności to po prostu zapytaj czy możesz Ją np. pocałować. Jak masz jakieś lęki związane z poczuciem niższości do Niej (gdy Ci na Niej zaczyna zależeć) i nie dajesz sobie z tym rady, myślę, że możesz zawsze skorzystać z porady psychologa (NFZ), może te lęki to jakiś uraz, coś poważnego co może (oby nie) Tobie utrudnić życie.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      PS
      Moim problemem jest strach (+ niechęć) przed Wszystkimi ludźmi - a to wież Mi naprawdę utrudia życie. Na co dzień nigdy nie byłem pewny siebie. A obecnie jestem złom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka