mona.blue 19.07.13, 22:40 Czy lubicie podejmować nowe wyzwania czy raczej boicie się tego? Jak poradzić sobie z lękiem przy podejmowaniu nowych wyzwań? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona.blue Re: Wyzwania 21.07.13, 12:17 Podobno ludzie raczej nie lubią podejmować nowych wyzwań, wola tkwić w bezpiecznym otoczeniu (tak przeczytałam ostatnio). Nowe wyzwanie jest zagrożeniem dla naszego poczucia bezpieczeństwa, również chyba dla naszego poczucia wartości (może się nie udać). Podejmowaniu nowego wyzwania towarzyszy stres, różne lęki i inne nieprzyjemne uczucia, przyjemne zresztą też - poczucie ekscytacji, zaciekawienia, wykorzystania swoich umiejętności, możliwości, rozszerzania swoich horyzontów. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Wyzwania 22.07.13, 03:38 nauczyłem się traktować wyzwania jak malowanie obrazka. najpierw powstają kontury, a potem wypełnienie. to co chce osiągnąć najpierw rysuję. po jakimś czasie okazuje się, że rysunek rozpoczyna istnienie w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi.4 Re: Wyzwania 22.07.13, 19:00 jeśli mogę uniknąć wyzwań to ich unikam, jeśli wyjdzie tak, ze muszę im stawić czoła to je podejmuję, bo myślę sobie, ze tak musiało być myślę, ze za bardzo zdaję się na los, za mało biorę życie w swoje ręce, może nie powinnam od razu rzucać się na głębokie wody, ale robić coś by, życie stawało się łatwiejsze, przyjemniejsze, bym nie czuła, ze je marnuję, ze tylko tak płynę z prądem Odpowiedz Link Zgłoś