Dodaj do ulubionych

11 listopada

08.11.13, 17:38
Przygotowanie do 11 listopada.. I pytanie, z jakimi idiotami teraz przyjdzie mieć do czynienia.
Obserwuj wątek
    • to.niemozliwe Re: 11 listopada 08.11.13, 21:20
      Co się martwisz? Rob swoje, może być niezły bałagan bo jeszcze ten ekoszczyt jest.
    • hansii Re: 11 listopada 08.11.13, 22:08
      no mam nadzieje, ze desant berlinskich lewakow nie przyjedzie.

bo jak przyjedzie - to ja (za rok) przyjade razem z nimi i zaczne rzucac (w nich) kamieniami.

hansii
      warszawiak.

• jan_stereo Re: 11 listopada 08.11.13, 22:13
      Dla palki policyjnej chyba bez znaczenia ;'))
    • paco_lopez Re: 11 listopada 09.11.13, 09:43
      z idiotami do czynienia człowiek ma całe życie. tego dnia można sobie ich sklasyfikować. z resztą i tak obserwatorów i tych, którzy siedzą przed telewizorem jest znacznie więcej. spox.
      • policeman90 Re: 11 listopada 09.11.13, 11:33
        I jak ich klasyfikujesz? Jaką konkretną grupę do owego określenia: idiota?
        Bo ciekawi mnie to, zwłaszcza po przeczytaniu jednej wypowiedzi.
        • paco_lopez Re: 11 listopada 09.11.13, 23:42
          marzy mi się kolorowy pochód z wózkami. parada rowerowa, parada motocyklowa, tańce na powietrzu w siedmiu różnych miejscach. dwa lata temu najwięksi idioci jakich czasami widuję chcą walki z policją. jestem szczerze za tym żeby policja połapała ich w siatkę i wystrzelono ich w kosmos razem z jarosławem rydzykiem oraz zakonem usprawiedliwiaczy dla pedofilów w czarnych sukniach.
          • policeman90 Re: 11 listopada 10.11.13, 00:00
            Zdaje się, że pewnym ludziom siła Policji przeszkadza (jakieś solidaryzowanie się z demonstrantami-idiotami? )
            • policeman90 Re: 11 listopada 10.11.13, 00:07
              I na tym forum też sa tacy, co to chca walki z Policją, a potem płaczą, że zarobili gazem w pysk czy pałą
              • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 10.11.13, 00:35
                Co za prymitywne ? patrzenie na problem - spłyceniem do "walki z policją" z tego co ja widziałam i byłam świadkiem to policja walczyła z ludźmi grzecznie idącymi w pochodzie. Nie na odwrót - tylko szanse ludzi idących w pochodzie nieuzbrojonych były raczej nikłe w porównaniu z policją i ich uzbrojeniem.
                • paco_lopez Re: 11 listopada 10.11.13, 09:23
                  to proszę nakreśl problem mniej prymitywnie. widzę , ze usilnie próbujesz sugerować, ze to policja tego dnia jest agresywna. przypuszczam, ze wątpię. sprawdzę to z resztą jutro.
    • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 09.11.13, 09:54
      policeman90 napisał(a):

> Przygotowanie do 11 listopada.. I pytanie, z jakimi idiotami teraz przyjdzie mi
      > eć do czynienia.

oj tak,w tamtym roku byłam we Warszawie na 11 listopada i idioci rzucali gazem w ludzi oraz strzelali gumowymi kulkami / po uprzedniej prowokacji / gorszego idiotyzmu nie widziałam.Natomiast w mediach te zdarzenia przedstawione było jak "im wygodnie" - marsz Komorowskiego jako przykład polskości / a gdzie Tuski ze słowami,ze polskość to nienormalność? był? / natomiast marsz "nacjonalistów" jak spęd buraków i kalek intelektualnych / co nie było zgodne z prawdą / Ciekawa jestem jak to będzie wyglądać w tym roku? Zaś manipulacja medialna?
      • policeman90 Re: 11 listopada 09.11.13, 12:44
        Nie będziemy epatować siłą. Bez powodu.
      • paco_lopez Re: 11 listopada 10.11.13, 00:29
        a dlaczego marsz komorowskiego jest dla kogoś mało polski. nie rozumiem. część narodowców to kompletni idioci. dwa lata temu widziałem atak bandytów na policję. bandyci chcieli przerwać kordon i wparować w grupę cudaków w kolorowych czapkach. dookoła od czasu do czasu kręciły sie małe oddziały emerytów, którzy koniecznie chcieli przejśc przez kordon i zawróceni odgrażali się , ze sa polakami i chcą tędy przejść. tez mi sie wydawali niespełna rozumu.pełen autorament współczesnych zadymiarzy. rzeczpospolita kibolsko wszechpolska kontra policja. ja jestem wtedy zawsze za policją.
      • to.niemozliwe Re: 11 listopada 10.11.13, 06:32
        Po co Policja mialaby prowokowac spokojnie idacych w pochodzie ludzi?
        • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 10.11.13, 09:32
          to.niemozliwe napisał:

> Po co Policja mialaby prowokowac spokojnie idacych w pochodzie ludzi?

Oglądając w późniejszym czasie wiadomości - wzięłam skalę porównawczą. Pochód Komorowskiego przedstawiony - jako przykładny,patriotyczny,a pochód nacjonalistów / ludzi sfrustrowanych bezrobociem,biedą wykrzykujących tylko hasała / jako "dzicz" nie mającą nic wspólnego z patriotyzmem itp. - też sie zastanawiam komu i dlaczego zależało na takim "wizerunku medialnym" - byłam na samym początku pochodu.Na prowokację zorganizowanej,zamaskowanej grupy prowokującej policję z pochodu niewielu ludzi dało się wciągnąć.Ale to w sumie dobrze - mimo wszystko "nacjonaliści" zachowali zdrowy rozsądek i nie dali się wciągnąć w jakieś rozgrywki :)) Grupa prowokatorów pojawiła sie nagle i NIE z pochodu ale wyskoczyli z jakiś bocznych uliczek stąd i moje podejrzenia,ze była to po prostu manipulacja,prowokacja mająca na celu zdyskredytować nacjonalistów.
          • malwi.4 Re: 11 listopada 10.11.13, 12:43
            nagrywajcie takie sytuacje

słyszałam, że na you tube są filmy, na których widać, ze policja faktycznie rzuca petardy w tłum, po co?? - nie wiem, na pewno to nie jest rozkaz od rządu, ale policja swoje za uszami ma i co jakis czas takie kwiatki wychodzą, może przyzwyczajenia/nostalgia za komuną
          • to.niemozliwe Re: 11 listopada 10.11.13, 13:22
            > Pochód Komorowskiego przedstawiony - jako przykładny,patriotyczny,a pochód nacjonalistó
            > w / ludzi sfrustrowanych bezrobociem,biedą wykrzykujących tylko hasała / jako "
            > dzicz" nie mającą nic wspólnego z patriotyzmem itp.

No tak, to kwestia pokazania w mediach. Ale przecież to sa pochody z okazji 11 listopada i odzyskania niepodległości, która jest świętem wszystkich wolnych z tego powodu Polaków.
            Rozumiem, że ktoś ma zastrzeżenia do biedy, bezrobocia, aborcji, braku aborcji, sześciolatków w szkołach, spóźnionych autobusów i zimnego lata nad Bałtykiem.
            Ale "podłączanie" się pod tematy obchody rocznicy odzyskania wolności z innymi kwestiami, to jest właśnie prowokacja.
            • aqua48 Re: 11 listopada 10.11.13, 14:18
              Pochody mnie nie interesują. Zastanawiam się dlaczego musieliśmy odzyskiwać niepodległość w listopadzie? W czerwcu, albo choćby pod koniec kwietnia bardziej by się przydał taki dzień.
              • paco_lopez Re: 11 listopada 10.11.13, 15:42
                mnie się to przydaje w listopadzie jak znalazł. wypompowany jestem. jestem wdzięczny marszałkowi piłsudskiemu. podobno w Poznaniu jest bardzo sympatycznie w ten dzień. jak leje to wiadomo wszyscy szybciej rozejdą sie przed telewizory.
            • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 10.11.13, 15:48
              to.niemozliwe napisał:

> Rozumiem, że ktoś ma zastrzeżenia do biedy, bezrobocia, aborcji, braku aborcji,
              > sześciolatków w szkołach, spóźnionych autobusów i zimnego lata nad Bałtykiem.
              > Ale "podłączanie" się pod tematy obchody rocznicy odzyskania wolności z innymi
              > kwestiami, to jest właśnie prowokacja.

Cóż, to nie ja kreuję polityczną rzeczywistość w naszym kraju - ja jedynie jako "widz" skutków wynikłych z obecnego "rządzenia"
              • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 10.11.13, 15:52
                i jeszcze coś - ma prawo nam się coś nie podobać i coś nie widzieć i mamy prawo wyrażać to "głośno" a że komuś się to być może nie podoba - to już nie nasz problem.
                pozdr.
                • to.niemozliwe Re: 11 listopada 10.11.13, 17:42
                  Prawo masz, ale racji juz nie.
                  To tak, jakby ksiadz na kazaniu wyglaszal ostra krytyke polityczna wobec jednej partii, jej politykow obwinial o wszelkie mozliwe winy, a potem konczyl msze slowami "idzcie, ofiara spelniona".
                  Jednym slowem, nie miejsce, nie okolicznosci i pora, nie czas.
                  Jest takie jawisko w przestrzeni publicznej: happening w celu zwrocenia uwagi opinii publicznej (najczesciej za sprawa przekazu TV) na wlasne poglady. Taka sytuacja, kiedy na scene na spotkaniu z Obama wtargnela kobieta i cos krzyczy od czapy, narodowcy wrzeszcza na wykladzie Baumana, jakis facet bije Mecugowa, roznego rodzaju oszolomy podlaczaja sie pod swieta narodowe ze swoimi pomyslami.
                  Sadze, ze gdyby nie medialnosc calego happeningu, to tacy organizatorzy zebraliby moze ze 30-50 sympatykow. Nikt by ich nie zauwazyl.
                  Dlatego pisze, ze racji nie masz,co najwyzej jest to socjotechnika, manipulacja wizerunkiem, ale racji w tym nie ma.
                  I oczywiscie jest to watpliwe etycznie.
                  • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 10.11.13, 22:16
                    to.niemozliwe napisał:

> Prawo masz, ale racji juz nie.
                    > To tak, jakby ksiadz na kazaniu wyglaszal ostra krytyke polityczna wobec jednej
                    > partii, jej politykow obwinial o wszelkie mozliwe winy, a potem konczyl msze s
                    > lowami "idzcie, ofiara spelniona".
                    > Jednym slowem, nie miejsce, nie okolicznosci i pora, nie czas.
                    > Jest takie jawisko w przestrzeni publicznej: happening w celu zwrocenia uwagi o
                    > pinii publicznej (najczesciej za sprawa przekazu TV) na wlasne poglady. Taka sy
                    > tuacja, kiedy na scene na spotkaniu z Obama wtargnela kobieta i cos krzyczy od
                    > czapy, narodowcy wrzeszcza na wykladzie Baumana, jakis facet bije Mecugowa, roz
                    > nego rodzaju oszolomy podlaczaja sie pod swieta narodowe ze swoimi pomyslami.
                    > Sadze, ze gdyby nie medialnosc calego happeningu, to tacy organizatorzy zebrali
                    > by moze ze 30-50 sympatykow. Nikt by ich nie zauwazyl.
                    > Dlatego pisze, ze racji nie masz,co najwyzej jest to socjotechnika, manipulacja
                    > wizerunkiem, ale racji w tym nie ma.
                    > I oczywiscie jest to watpliwe etycznie.

Wiesz etyką to można się kierować - jeżeli i druga strona się nią kieruje :)) a jeżeli druga strona ma w poważaniu / jak obecnie 6 latki do szkoły mimo protestów rodziców,przedłużanie wieku emerytalnego mimo protestów itp.itd / co mamy do powiedzenia - to chyba logiczne,że społeczeństwo będzie próbowało w inny sposób przeforsować swoje racje.Zgodzisz się chyba prawda?
                    • to.niemozliwe Re: 11 listopada 11.11.13, 07:59
                      W demokracji, jedyny uprawniony sposob forsowania swoich racji to glosowanie co cztery lata, zgodzisz sie chyba ze mna?
                      Owszem, tematy o ktorych mowisz musza byc przedmiotem dyskusji, jednak wprowadzone zasady nie zawsze musza sie okazac tymi po Twojej mysli. Natomiast naruszanie pewnego minimum ladu spolecznego i wspolnych wartosci, w imie po prostu parcia do wladzy przez opozycje, jest obrzydliwym naduzyciem.
                      Szczegolnie w takim dniu jak ten.
                      • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 11.11.13, 11:39
                        to.niemozliwe napisał:

> W demokracji, jedyny uprawniony sposob forsowania swoich racji to glosowanie co
                        > cztery lata, zgodzisz sie chyba ze mna?

Ha ha ha -> o demokracji można dyskutować wtedy gdy rząd wybrany przez lud - respektuje wolę ludu,a nie wprowadza swój dyktat jak to robi obecnie "elyta" jaśnie nam panująca - dyktatem ostatnio zaś popisali się wprowadzając prawo - 6latki do szkoły,przedłużenie pracy do 67 r. życia itp./ mimo protestów / - skoro rząd nie respektuje "demokracji" / łamiąc często prawo konstytucyjne,które to jest nadrzędnym prawem w naszym kraju / nie widzę logicznego uzasadnienia aby lud musiał się kierować prawami demokracji czy ogółem prawem czy etyką - pozdrawiam.
                        • to.niemozliwe Re: 11 listopada 11.11.13, 14:51
                          Akurat tu się Tobą zgodzę, co do zasady tak istotne kwestie (nazwijmy je o pokoleniowych skutkach) powinny być przyjmowane w drodze referendum, np. 6 latki w szkołach, wydłużenie wieku emerytalnego, powszechny obowiązek obrony/armia zawodowa.
                          Tylko, że chyba tylko w Szwajcarii, USA i Australii referenda są częściej praktykowane. Pod tym względem Polska nie odbiega od średniej europejskiej - to przedstawiciele stanowią prawo. Ja jestem dość krytyczny wobec polskiego systemu, który uzależnia posłów od wpisu na listę wyborczą i pozwala na niejasne finansowanie partii.
                          Z tym, że jeśli mówimy o obchodach dnia niepodległości, to w tym jednym dniu (powiedzmy, drugim - oprócz wigilii) można by było nie judzić i nie napuszczać ludzi na siebie.
                          Wystarczy posłuchać oskarżeń Kaczyńskiego z wczoraj, żeby od razu zobaczyć kto wykorzystuje emocje i agresję tłumu. Dla mnie to tania propaganda. Kahnemann w jednym z wywiadów mówił, że ludzie zwykle idą na wojnę, a dopiero w jej trakcie dobierają sobie argumenty, które to uzasadniają. Tu jest podobnie, niezadowolenie jest kanalizowane w jeden sposób, wyjątkowo cynicznie gra się na uczuciach. A jak się wsłuchać w konkrety, to ich nie usłyszysz.
            • szaman.ka Re: 11 listopada 12.11.13, 18:52
              Pochód Komorowskiego przedstawiony - jako przykładny,patriotyczny,a pochód nacjonalistó
              > w / ludzi sfrustrowanych bezrobociem,biedą wykrzykujących tylko hasała / jako "
              > dzicz" nie mającą nic wspólnego z patriotyzmem itp.

Mam pytanie;a co to jest jak nie dzicz?
              • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 12.11.13, 20:10
                szaman.ka napisała:

> Pochód Komorowskiego przedstawiony - jako przykładny,patriotyczny,a pochód nacj
                > onalistó
                > > w / ludzi sfrustrowanych bezrobociem,biedą wykrzykujących tylko hasała /
                > jako "
                > > dzicz" nie mającą nic wspólnego z patriotyzmem itp.
                >
                > Mam pytanie;a co to jest jak nie dzicz?

A ja ponawiam pytanie - kto wartościując gorszy - ten "chuligan" który jest sfrustrowany obecną sytuacją i napierdziela "systemowych",bo mu bronią głośno wyrażać niezadowolenie - czy "elyta" rządząca skazująca dzieci i nie tylko na utratę zdrowia ewentualnie śmierć, w "białych rękawiczkach" z literą prawa i czy w takim przypadku "agresja" - jako odpowiedź na w/w oraz biedę bezrobocie jest czymś "dziwnym i nienormalnym"?
                Mi odpowiadać nikt nie musi - najlepiej jak każdy odpowie sam sobie o ile posiada coś takiego jak sumienie.
                • to.niemozliwe Re: 11 listopada 12.11.13, 20:38
                  Podaj przyklad tego skazywania dzieci na smierc, bo nie wiem o czym konkretnie piszesz?
                  • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 12.11.13, 21:07
                    np.

NFZ skazał dziecko na śmierć!
                    www.fakt.pl/NFZ-skazal-dziecko-na-smierc-,artykuly,58787,1.html

oczywista ostatnio o takich rzeczach słyszy się coraz częściej :(((

No i net jest "czyszczony" z podobnych perełek :(((
                    • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 12.11.13, 21:13
                      3obieg.pl/co-onr-mlodziez-wszechpolska-laczy-z-po-pispsl-lewicatrselekcja-dzieci-w-polscewyroki-smierci-dla-dzieci-akuszer-smierci-w-polsce

Cóz można rzec w takiej sytuacji? Że naród i tak cierpliwy - powinien już dawno zrobić porządek z tymi którzy doprowadzili do takiej sytuacji i ją utrzymają - używając w tym wypadku tak niedorzecznego argumentu jak "pieniądze"
                      • to.niemozliwe Re: 11 listopada 13.11.13, 14:41
                        Anka, to są demagogiczne argumenty - mają się odwoływać do emocji wyłącznie. I prowadzą do fałszywych wniosków, że to wina rządzących.
                        Czy sądzisz, że w innych krajach Europy, także zachodniej dzieci nie umierają z powodu braku środków na leczenie? Że to się nie zdarza? Albo w USA?
                        Pogadaj sobie z ludźmi z krajów zachodnich, co sądzą o opiece medycznej i ilu z nich ma wykupione prywatne (lub przez zakład pracy) ubezpieczenie na wypadek konieczności leczenia.
                        Dlaczego nie widzę ONR-owców aktywnie działających w WOŚP, zbierających datki?
                        Albo uczestniczących w akcji Świąteczna paczka? A praca społeczna dla domów dziecka? Są tam?
                        • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 14:52
                          to.niemozliwe napisał:

> Anka, to są demagogiczne argumenty - mają się odwoływać do emocji wyłącznie. I
                          > prowadzą do fałszywych wniosków, że to wina rządzących.
                          > Czy sądzisz, że w innych krajach Europy, także zachodniej dzieci nie umierają z
                          > powodu braku środków na leczenie? Że to się nie zdarza? Albo w USA?

Ale mnie to nie interesuje co sie dzieje gdzieś tam / co za idiotyczny argument / mnie interesuje co się dzieje u mnie i koniec.Płacę podatki i wymagam - żadna łaska :))

Jak gdzieś tam dzieci np. wykorzystywane sa do pracy czy seksualnie / i jest to tam normą / to znaczy że coś i takiego może się "dziać u mnie" ? no bez przesady.Jeszcze mogłabym przyjąć Twój argument gdybyśmy nie płacili tak wysokich podatków - ale skoro płacimy to żadna łaska że pomoc,opieka medyczna zostanie udzielona bez żadnej łaski i bez ryzyka / czas oczekiwania / utraty zdrowia - dziwne,że nie wydaje Ci sie to logiczne,a może nigdy Ciebie taka sytuacja nie dotknęła co? I nie masz punktu odniesienia jak to jest bać sie o zdrowie swoje lub najbliższej osoby,bo ktoś postanowił sobie wyeliminować jakąś część społeczeństwa / mimo,że co miesiąc oddajesz tak wielki % podatków /
                          • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 15:10
                            No oczywiście,ze odwołuję się do emocji,a do czego miałabym się odwoływać jak nie do emocji,które są cechą ludzką / no prócz osobników psychopatycznych /
                            Znam emocje strachu o własne życie,bo sie nie załapałam na limity / a nowotwór sobie buszował / znam strach o dziecko,które się męczyło a ja byłam bezradna, a "limity" - jak myślisz dlaczego akurat na ten temat naciskam? Ba jestem zmuszona / przez psychopatyczne jednostki / oglądać kupę ludzkich tragedii przez limity - ostatnio kobieta w sklepie zgięła sie w pół pierw zrobiła sie blada potem szara - oczekiwała na operacje usunięcia kamieni z woreczka? Kapujesz jakiś i d i o t a bez sumienia szasta czyimś zdrowiem,życiem wprowadzając i utrzymując limity - każąc osobom postronnym przyglądać sie bólowi i cierpieniu innych.Jakim trzeba być degeneratem,sadystą wysnutym z wszelakich uczuć aby kasę z podatków przeznaczać np. kościoły,muzea premię dla siebie kosztem cierpienia i bólu innego człowieka?
                            Internet jest odzwierciedleniem ludzi? - to kim ja jestem?
    • cma44 Nic sie nie wydarzy 10.11.13, 03:35
      Bo wszyscy maja w dupie 11 listopada, wola swietowac 22 lipaca.
      • malwi.4 Re: Nic sie nie wydarzy 10.11.13, 12:46
        > Bo wszyscy maja w dupie 11 listopada, wola swietowac 22 lipaca.

...a ja wolę noc świętojańską :)
      • paco_lopez Re: Nic sie nie wydarzy 10.11.13, 15:37
        podobno główny marsz już się odbył. jestem zdezorientowany. jak jest ładna pogoda to każdy dzień wolny jest mile widziany.
    • yadaxad Re: 11 listopada 10.11.13, 22:33
      Z takimi jacy się nadarzą. Byle profesjonalnie. Lekarz idąc do pracy nie skarży się - kurde znowu sami chorzy.
    • brygada_ww Re: 11 listopada 12.11.13, 13:52
      Skandal i straszna kompromitacja dla Polski.
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,14935149,_Dzicz_zalala_Warszawe____Zezwierzecenie____Holota_.html#BoxSlotII3img
      • to.niemozliwe Re: 11 listopada 12.11.13, 14:29
        Wielkie mecyje :-). To jest kwestia zapuszkowania 100 najbardziej rozwydrzonych.
        Widać, że na stadionach są bezkarni, wiec wychodzą na ulicę.
        Normalnie, mamy ustawki na ulicach miast. Trzeba przyznać, że tzw. wymiar sprawiedliwości daje ciała na całego. :D
        • brygada_ww Re: 11 listopada 12.11.13, 14:54
          to.niemozliwe napisał:

> Wielkie mecyje :-). To jest kwestia zapuszkowania 100 najbardziej rozwydrzonych
          > .
          > Widać, że na stadionach są bezkarni, wiec wychodzą na ulicę.
          > Normalnie, mamy ustawki na ulicach miast. Trzeba przyznać, że tzw. wymiar spraw
          > iedliwości daje ciała na całego. :D

A no daje ciala, wstyd jak cholera, normalnie jak w Syrii. Podobal mi sie jeden komentarz "pozar w burdelu w czasie powodzi":)
          • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 12.11.13, 14:58
            a będzie jeszcze gorzej - dopóki "nasz rząd" będzie nas traktował jak pod obywateli - ludzie zadowoleni ze swojej sytuacji nie wychodzą na ulicę - to chyba logiczne? Jeżeli dalej bedą dyktat wprowadzać to następnym razem może nie być celem "tęcza" ale winowajcy tej sytuacji,która zmusza ludzi do manifestacji
            • to.niemozliwe Re: 11 listopada 12.11.13, 15:26
              Myślę, że trochę mylisz kwestie tego, że można się nie zgadzać z polityką rządu lub jakiejś partii w parlamencie - do czego każdy ma prawo; mylisz z huliganerką. Taka banalna bandyterką, o priwislanskiej proweniencji. Czytałas "Złego" Tyrmanda? Tam jest o takich typach. Zresztą, przejechał się na tym Leśniodorski - prezes Legii. Czytałem już komentarze z prasy sportowej, po ostatniej karze UEFA na Legię, bodajże 150 tyś EUR, że on proponował żylecie pewien układ, ale go wykiwali. Cięzko się układac z kims, kto ma swoje reguły i jakaś forma współpracy średnio go interesuje.
              • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 12.11.13, 15:59
                to.niemozliwe napisał:

> Myślę, że trochę mylisz kwestie tego, że można się nie zgadzać z polityką rządu
                > lub jakiejś partii w parlamencie - do czego każdy ma prawo; mylisz z huliganer
                > ką.

Myślałam,że to już sobie wyjaśniliśmy - skoro rząd wobec nas łamie zasady demokracji wprowadzając dyktat - nie widzę problemu aby i lud się zachowywał "po swojemu" - albo przestrzegamy prawa wszyscy albo prawa nie przestrzega nikt - proste :))

Zakładam,że lud był po prostu sfrustrowany wyczynami rządu,dyktatem i dał temu ujście - nienormalne by było gdyby frustrację trzymał w sobie,bo to sie potem przeradza w nienawiść - zgodzisz się chyba prawda?
                Gdyby lud nie mial powodu do niezadowolenia to by nie wyszedł - ponadto "rząd" jest gorszy jak Ci bandyci z ulicy - rząd obecnie za "pomocą prawa uśmierca swoich obywateli"

Taka banalna bandyterką, o priwislanskiej proweniencji. Czytałas "Złego" Ty
                > rmanda? Tam jest o takich typach. Zresztą, przejechał się na tym Leśniodorski -
                > prezes Legii. Czytałem już komentarze z prasy sportowej, po ostatniej karze UE
                > FA na Legię, bodajże 150 tyś EUR, że on proponował żylecie pewien układ, ale go
                > wykiwali. Cięzko się układac z kims, kto ma swoje reguły i jakaś forma współpr
                > acy średnio go interesuje.

Każdy "przewrót" zaczyna sie od manifestacji następnie jest rewolucja i tak rozważając sobie po wcześniejszej analizie obecnej "polityki" myślę te to nie był by taki głupi pomysł :))
                pozdrawiam
                • malwi.4 Re: 11 listopada 12.11.13, 16:14
                  Ale na ulice nie wyszli niezadowoleni lecz chuligani. Niezadowolonych jest za mało, by przełom robić. Nie jest źle.
                  • malwi.4 Re: 11 listopada 12.11.13, 16:21
                    ...sądzę, że jak co roku parkingi przed galeriami w okresie przedświątecznym będą wypełnione po brzegi
                  • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 12.11.13, 16:30
                    malwi.4 napisała:

Niezadowolonych jest za m
                    > ało, by przełom robić. Nie jest źle.

Punkt widzenia od punktu siedzenia :):))
                    • malwi.4 Re: 11 listopada 12.11.13, 17:02
                      Wiesz, mnie się wydaje, ze ci co faktycznie mają prawo do niezadowolenie, to akurat w domach siedzą, bo nie mają tyle tupetu, by wyjść i gwizdać i buczeć. To sa ludzie, którzy mimo starań i chęci mają problemy ze znalezieniem pracy. Sytuacja na rynku pracy jest jaka jest, do tego państwo kształci nas filozoficznie jakoś, zamiast dać fachowców pracodawcom.

Ale to są ludzie, którzy chcą pracować a nie dawać popis braku kultury na ulicach.
            • paco_lopez Re: 11 listopada 12.11.13, 16:06
              a mnie ta banda irytuje. ja sobie nie życzę żeby ukazywała mi jaśnie uświęcone krzyżem dąsy. ja bym ich w większości tych którzy dążą do starcia i wandalizmu nie wziął do żadnej roboty. nie chcę żeby w moim imieniu rzucano kamieniami w policję. to jest medialna rewolucja jednodniowa odbywająca się co roku. jest mnóstwo obszaru do działania protestacyjnego w celu wywarcia presji na zmiany. tylko czy ktoś ma konstruktywną alternatywę. czy nie jest tak przypadkiem, że gdyby za rok wrócono do modelu ośmioklasowej podstawówki od siódmego roku życia i wieku emerytalnego 63 dla kobiet i mężczyzn, to rzeczpospolita kibolska nie próbowałaby się znowu bić z policją i atakować samochód tefałenu, a teoretycy spisku 10 kwietnia nie wymyślaliby kolejnych prowokacji.
              • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 12.11.13, 16:29
                paco_lopez napisał:

> a mnie ta banda irytuje. ja sobie nie życzę żeby ukazywała mi jaśnie uświęcone
                > krzyżem dąsy.

Zakładam,że w tym przypadku "krzyż" był tylko pretekstem aby wyjść i okazać swoje niezadowolenie - powiadasz ukarałbyś chuliganów? No ok
                A co byś zrobił z tym co z literą "prawa" mordują obecnie dzieci ?
                www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1689393,1,zabieraja-lek-dzieci-umieraja,index.html
                • paco_lopez Re: 11 listopada 12.11.13, 17:58
                  nie sądzę żeby kibolscy chłopcy przejmowali się takimi sprawami. nie wierzę również , ze fronty narodowe narobiłyby tutaj wszystkiego najlepszego. traktuje je jak nurty kontrreformacyjne , które nadal będą chciały podnosić spory aborcyjne, antykoncepcyjne i tupolevskie, gdzie też według nich morduje się dzieci czy zamordowano prezydenta. kwestie walki z policją załatwią za nich zawsze ich ukochani kibole, którzy zaatakują władze za bezrobocie.
              • to.niemozliwe Re: 11 listopada 12.11.13, 18:05
                A jak ci sie, Paco, podobaly obrazki kolesi z chustami na twarzy, a na chustach znak "Polska Walczaca"? I kamieniami w policje....
                Cos nasz forumowy glina nic nie pisze, mam nadzieje, ze wszystko u Niego w porzadku.
                • paco_lopez Re: 11 listopada 12.11.13, 18:27
                  przejeżdżałem rowerem jakiś czas po takiej jednej nawalance. widziałem kostkę wybitą z nawierzchni na jednej z przecznic . moja sympatia zawsze leży tu po stronie policji. Oni są w trudnej sytuacji. Gnoje szczycą się siniakami w walce z policją. słyszałem wielu zawiedzionych, ze nie poszli się napieprzać do młyna i natychmiast tłumaczyli się, że któryś tam ziom się przestraszył i to dlatego. znak polski walczącej przeszedł w ręce tragicznych idiotów. mnie się wydaje, ze lepiej gdyby sobie zamiast literki p , g połączyli z kotwicą i byliby głupota walczącą. bardziej by im pasowało. oni są sfrustrowani własnym nienadawaniem się do niczego konstruktywnego. jeżeli to się zazębia jakoś z nurtem patriotycznym lub narodowym polskim, to ja jestem nadal narodowości świerkowej.
    • fantafelicja Re: 11 listopada 12.11.13, 14:31
      jest mi ogólnie przykro że znów musiałam w tv oglądać te wszystkie sceny...
      • policeman90 Re: 11 listopada 13.11.13, 15:02
        U mnie wszystko w porządku.

Ankaskakana, tak? Ty sugerowałaś (i pewnie ktoś jeszcze), o ile się nie mylę, że to Policja wszczyna burdy i atakuje ,,biednych’’ ludzi idących w marszu.
        Coś napiszę: strzeliłem jednemu gnojkowi gazem w oczy. Gazem pieprzowym. Wiem, powinienem się pokornie skulić i udawać, że nic nie widzę i nic złego się nie dzieje. Oczywiście, wszystkie te zamieszki to nasza wina. Wszak nasza obecność wywołuje wśród pewnej gawiedzi agresje. Pewne grupy-hołoty pienią się na nasz widok. Przecież wstrętnego psa trzeba zaje.... . Pewnie gdyby nie nasza obecność, wszystko toczyłoby się spokojnym rytmem. To my wszystko rozwalamy, my atakujemy spokojnie idących ludzi. Przez nas coroczna rozpierducha. A że czasem polecą w naszą stronę kamienie, mołotowy, butelki, części płytek chodnikowych? Nic takiego, przecież sami sobie jesteśmy winni, Powinniśmy się nauczyć że my to ci źli, wstrętni prowokatorzy. Powinniśmy siedzieć cicho i udawać, że wokół wszystko ok. Nawet jak plują, to powinniśmy odwracać głowę i mówić, że to deszcz pada. Czasem ktoś z nas z racji obrażeń (które są wynikiem szczególnej, wyjątkowej miłości narodowców do nas) trafi do szpitala – to też nic takiego i to też, rzecz jasna, z naszej winy wynika.

Po raz kolejny narodowcy pokazali ,,klasę’’. Tak, celowo to w cudzysłowie piszę.
        • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 15:17
          policeman90 napisał(a):

> U mnie wszystko w porządku.

Po raz kolejny napiszę - burdy i zamieszki są zawsze wywoływane wtedy gdy zamiast "chleba" są tylko "igrzyska" - tyle w temacie.
          Aaaa ucząc się historii manifestacje z reguły zwiastowały rewolucję :)) Wyzyskiwani ludzie mają po prostu w pewnym momencie dość :
          Poczytaj od czego zaczęła się rewolucja francuska i porównaj z obecną rzeczywistością w Polsce.
          • brygada_ww Re: 11 listopada 13.11.13, 16:54
            ankaskakanka14 napisała:

> Po raz kolejny napiszę - burdy i zamieszki są zawsze wywoływane wtedy gdy
            > zamiast "chleba" są tylko "igrzyska" - tyle w temacie.

Anka, tylko ci bandyci to nie ludzie, ktorzy wyszli na ulice, zeby zademonstrowac niezadowolenie ze swojej sytuacji materialnej, lecz dzicz napedzana agresja i ksenofobia.

> Aaaa ucząc się historii manifestacje z reguły zwiastowały rewolucję :)) Wyzyskiwani ludzie > mają po prostu w pewnym momencie dość.

Jeszcze raz podkreslam, ze to, co mialo miejsce 11 listopada nie ma nic wspolnego z wyzyskiem. Byla to zwyczajna dla nich okazja dla rozladowania agresji, podobnie jak i dla pilkarskich kiboli. W jakim celu podpalili rosyjska ambasade i co ta instytucja miala wspolnego z sugerowanym przez Ciebie wyzyskiwaniem, podobnie jak i ta podpalona tecza.

> Poczytaj od czego zaczęła się rewolucja francuska i porównaj z obecną rzeczywistością w
            > Polsce.

To juz nieco inna rzeczywistosc.
            • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 17:53
              brygada_ww napisała:

> ankaskakanka14 napisała:
              >
              > > Po raz kolejny napiszę - burdy i zamieszki są zawsze wywoływane wtedy gdy
              >
              > > zamiast "chleba" są tylko "igrzyska" - tyle w temacie.
              >
              > Anka, tylko ci bandyci to nie ludzie, ktorzy wyszli na ulice, zeby zademonstrow
              > ac niezadowolenie ze swojej sytuacji materialnej, lecz dzicz napedzana agresja
              > i ksenofobia.
              >
              >
              > > Aaaa ucząc się historii manifestacje z reguły zwiastowały rewolucję :)) W
              > yzyskiwani ludzie > mają po prostu w pewnym momencie dość.
              >
              > Jeszcze raz podkreslam, ze to, co mialo miejsce 11 listopada nie ma nic wspolne
              > go z wyzyskiem. Byla to zwyczajna dla nich okazja dla rozladowania agresji,

no ale chyba skądś ta agresja się wzięła? Cos musiało być przyczyną tej agresji ? Hmm i czy przypadkiem tej agresji nie spowodowała polityka ekonomiczna "naszego" rządu, / doprowadzająca do emigracji zarobkowej co za tym idzie eurosieroty,rozwody i inne dramaty rodzinne,bezrobocię,biedę a co za tym idzie patologie /że wyładowali ją akurat w dniu Niepodległości,a nie np. w budce z piwem?

pod
              > obnie jak i dla pilkarskich kiboli. W jakim celu podpalili rosyjska ambasade i
              > co ta instytucja miala wspolnego z sugerowanym przez Ciebie wyzyskiwaniem, podo
              > bnie jak i ta podpalona tecza.

Myślę,że jest to świadoma manipulacja medialna podpuszczająca rodaków "na wroga" czego efektem było podpalenie ambasady rosyjskiej - oczywiście te osoby ukarać sie powinno ale nie tylko ich - winę ponoszą też osoby,które kreują Rosję jako "wroga" czyli same media no i rząd.

> > Poczytaj od czego zaczęła się rewolucja francuska i porównaj z obecną rze
              > czywistością w
              > > Polsce.
              >
              > To juz nieco inna rzeczywistosc.

Ale danina ta sama -> podatki
              • malwi.4 Re: 11 listopada 13.11.13, 18:06
                To Kaczyński przecież z Rosji wroga robi!! Sugeruje ze Tusk z Putinem jakiś spisek zawarli by prezydenta zabić. A po co mieliby go zabijać??

To brak krytyki chuligaństwa przez PIS daje przyzwolenie na demolowanie stolicy!!!

Czy oni w twoim imieniu to robili?? Oni cię reprezentują??
                • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 19:23
                  malwi.4 napisała:

> To Kaczyński przecież z Rosji wroga robi!! Sugeruje ze Tusk z Putinem jakiś spi
                  > sek zawarli by prezydenta zabić. A po co mieliby go zabijać??
                  >
                  > To brak krytyki chuligaństwa przez PIS daje przyzwolenie na demolowanie stolicy
                  > !!!
                  >
                  > Czy oni w twoim imieniu to robili?? Oni cię reprezentują??

Nie identyfikuję się z żadną frakcją polityczną,bo jedna drugiej warta :)) Dla mnie Kaczyński czy Tusk różnią się tylko drobnymi szczegółami ideologicznymi i niczym po za :))

A wiesz dlaczego ?
                  pl.wikipedia.org/wiki/Dziel_i_rz%C4%85d%C5%BA

Zrób odniesienie do obecnej rzeczywistości :))
              • brygada_ww Re: 11 listopada 13.11.13, 18:23
                ankaskakanka14 napisała:

> no ale chyba skądś ta agresja się wzięła? Cos musiało być przyczyną tej agresj
                > i ? Hmm i czy przypadkiem tej agresji nie spowodowała polityka ekonomiczna "nas
                > zego" rządu, / doprowadzająca do emigracji zarobkowej co za tym idzie eurosiero
                > ty,rozwody i inne dramaty rodzinne,bezrobocię,biedę a co za tym idzie patologie
                > że wyładowali ją akurat w dniu Niepodległości,a nie np. w budce z piwem?

A czy agresywni kibole wychodzacy na ulice w celu rozladowania agresji, podpalania samochodow policyjnych, niszczenia witryn sklepowych tez kieruja sie glodem?
                Dla tej dziczy Dzien Niepodleglosci byl pretekstem dla zademonstrowania ksenofobii, nic wiecej, co im takiego zrobili Rosjanie, w tym ci, ktorzy pracuja w ambasadzie. Podobnie jest w Polsce z niechecia do Niemcow.

> Myślę,że jest to świadoma manipulacja medialna podpuszczająca rodaków "na wro
                > ga" czego efektem było podpalenie ambasady rosyjskiej - oczywiście te osoby uka
                > rać sie powinno ale nie tylko ich - winę ponoszą też osoby,które kreują Rosję j
                > ako "wroga" czyli same media no i rząd.

W Sybir ich poslac, niech tam ciezko popracuja, to moze odechce sie dziczy agresji i wandalizmu.

> Poczytaj od czego zaczęła się rewolucja francuska i porównaj z obecną rzeczywistością w
                > Polsce.

Jak zacznie dzicz rewolucje, to jak dla mnie niech te dzicz jak najszybciej rozgromia. Im mniej idiotow, tym lepiej.

> > To juz nieco inna rzeczywistosc.
                >
                > Ale danina ta sama -> podatki
                • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 19:29
                  brygada_ww napisała:

> A czy agresywni kibole wychodzacy na ulice w celu rozladowania agresji, podpala
                  > nia samochodow policyjnych, niszczenia witryn sklepowych tez kieruja sie glodem
                  > ?
                  > Dla tej dziczy Dzien Niepodleglosci byl pretekstem dla zademonstrowania ksenofo
                  > bii, nic wiecej, co im takiego zrobili Rosjanie, w tym ci, ktorzy pracuja w amb
                  > asadzie. Podobnie jest w Polsce z niechecia do Niemcow.

To jest Twoje spojrzenie na problem,którego ja nie popieram - bo powiem Ci w sekrecie,że gdy oczekiwałam na zabieg mojego dziecka 6 mies. musiałam patrzeć na jego ból - też miałam ochotę być "dzicz" i spuścić w p i e r d o l tym,którzy do tego doprowadzili - tyle w temacie :)) Miałam po prostu agresora :)) Dlatego takich ludzi doskonale rozumiem.

>
                  > W Sybir ich poslac, niech tam ciezko popracuja, to moze odechce sie dziczy agre
                  > sji i wandalizmu.

Myślę,że to bardziej przydałoby sie "naszemu" rządowi - bo nie dość,że banialuki prawne to i jeszcze rzadko kiedy sa liczni w sejmie :)) a kasę pobierają za cały miesiąc - moją kasę :)) i pozostałej "dziczy" :)))

Internet jest odzwierciedleniem ludzi? - to kim ja jestem?
                  • brygada_ww Re: 11 listopada 13.11.13, 20:28
                    ankaskakanka14 napisała:

> Nie popieram - bo powiem Ci w se
                    > krecie,że gdy oczekiwałam na zabieg mojego dziecka 6 mies. musiałam patrzeć na
                    > jego ból - też miałam ochotę być "dzicz" i spuścić w p i e r d o l tym,którzy
                    > do tego doprowadzili - tyle w temacie :)) Miałam po prostu agresora :)) Dlatego
                    > takich ludzi doskonale rozumiem.

Przykre to, co wydarzylo sie z Twoim dzieckiem, ale a'propos uslug medycznych, to w Polsce sa na wyzszym poziomie niz w wielu krajach bloku zachodniego.
                    Co do glodu tych biednych, wielkodusznych demonstrantow... na chleb ich nie stac, a na ubrania takich marek jak Adidas, nike, czy levis jak najbardziej ...

> >
                    > > W Sybir ich poslac, niech tam ciezko popracuja, to moze odechce sie dzicz
                    > y agresji i wandalizmu.
                    >
                    > Myślę,że to bardziej przydałoby sie "naszemu" rządowi - bo nie dość,że banialuk
                    > i prawne to i jeszcze rzadko kiedy sa liczni w sejmie :)) a kasę pobierają za c
                    > ały miesiąc - moją kasę :)) i pozostałej "dziczy" :)))

Tych tez.
                    >
                    >
                    > Internet jest odzwierciedleniem ludzi? - to kim ja jestem?
                    • malwi.4 Re: 11 listopada 13.11.13, 20:52
                      Tych też....

Wraz z zespołem para-mentalnym od wybuchających stodół ;)

Może ci demonstranci to faktycznie ojcowie ubogich rodzin i krzyczeli chcemy chleba, chcemy pracy
                    • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 21:21
                      brygada_ww napisała:

> Przykre to, co wydarzylo sie z Twoim dzieckiem, ale a'propos uslug medycznych,
                      > to w Polsce sa na wyzszym poziomie niz w wielu krajach bloku zachodniego.

No tak z tym,że nie dla wszystkich ale wszyscy płacić muszą :))

> Co do glodu tych biednych, wielkodusznych demonstrantow... na chleb ich nie sta
                      > c, a na ubrania takich marek jak Adidas, nike, czy levis jak najbardziej ...

z lumpeksu?
                      >
                    • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 21:26
                      brygada_ww napisała:

>
                      > Przykre to, co wydarzylo sie z Twoim dzieckiem, ale a'propos uslug medycznych,
                      > to w Polsce sa na wyzszym poziomie niz w wielu krajach bloku zachodniego.
                      > Co do glodu tych biednych, wielkodusznych demonstrantow... na chleb ich nie sta
                      > c, a na ubrania takich marek jak Adidas, nike, czy levis jak najbardziej ...

Co dziesiąte dziecko 
w Polsce je ciepły posiłek tylko w szkole. – Skala zjawiska szokuje – mówi ekspert

Najbardziej niedożywione są dzieci między 6. a 12. rokiem życia. To może oznaczać, że w całym kraju głoduje aż 800 tys. dzieci – wynika z raportu „Głód i niedożywienie dzieci w Polsce” opracowanego przez Dom Badawczy Maison. Badanie zleciła Polska Fundacja Pomocy Dzieciom „Maciuś”. Zdaniem ekspertów nieletni głodują, bo w rodzinach pogłębia się bieda, wynika to również z nieporadności rodziców i braku programów pomocowych w wielu gminach.

– Jesteśmy zaszokowani skalą problemu. Zajmując się od dłuższego czasu dożywianiem dzieci, zdawaliśmy sobie sprawę z tego, że wiele z nich nie je regularnie, ale nie sądziliśmy, że jest ich tak dużo – mówi Jerzy Kostowski z Fundacji.
                      www.rp.pl/artykul/984441.html

Głodne dzieci 
to temat tabu <- hmm ciekawa jestem dlaczego? Może to tych "bandytów" wkurza?
                      • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 21:32
                        Realny problem głodujących dzieci w Polsce
                        www.stefczyk.info/wiadomosci/polska/kolejne-wyliczenia-potwierdzaja-problem-niedozywienia-dzieci-,6959223919

162 tys. niedożywionych dzieci w Polsce. Najnowszy raport

wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/430884,162-tys-dzieci-boryka-sie-codziennie-z-problemem-niedozywienia.html

NFZ nie płaci. Nie mają na leczenie dzieci z rakiem
                        www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/nfz-nie-placi-nie-maja-na-leczenie-dzieci-z-rakiem,152641.html

Nie ma pieniędzy na leczenie dzieci, są na bociany
                        3obieg.pl/nie-ma-pieniedzy-na-leczenie-dzieci-sa-na-bociany

Czy ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości dlaczego "bandyci" dali upust swojej agresji - czy w/w starczy? :))
                        • malwi.4 Re: 11 listopada 13.11.13, 21:36
                          myślisz, ze bandyci w bluzach adidasa z lumpeksu rzucali płytami chodnikowymi, bo dzieci niedożywione chodzą??

im o głód nie chodziło, ani o bezrobocie, to chuligani jak w każdym innym kraju, a te bluzy to pewnie z babci emerytury podejrzewam

• ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 22:01
                            malwi.4 napisała:

> myślisz, ze bandyci w bluzach adidasa z lumpeksu rzucali płytami chodnik
                            > owymi, bo dzieci niedożywione chodzą??
                            >
                            > im o głód nie chodziło, ani o bezrobocie, to chuligani jak w każdym innym kraju
                            > , a te bluzy to pewnie z babci emerytury podejrzewam
                            >

Ja nic nie wiem ja jedynie się domyślam powodów ich agresji,a Ty za to próbujesz dorabiać teorie nie wiem zupełnie dlaczego?
                            • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 22:10
                              I fajnie by było gdybyś się ustosunkowała do linków które zapodałam,bo jak na razie bardzo skrzętnie omijasz ten temat - ciekawa jestem dlaczego.
                              Uważasz,że przy takiej sytuacji mamy prawo być agresywni ? Czy też raczej z godnością przyjmować co nam fundują?
                              Ciekawa jestem Twojej opinii :))
                              • malwi.4 Re: 11 listopada 13.11.13, 22:25
                                Coś napisałam, ale wykasowalam. Nie wiem co to za rodziny. Może ojciec pracą się nie zhańbi, a praca w supermarkecie to wyzysk (bo trzeba pracować, a nie na papierosie siedzieć) Nie raz słyszy się historie w radiu typu proboszcz małej wioski organizuje prace, zbiera oferty od pracodawców i na 10 ofert 2 chętnych. Może bieda to często problem mentalny niż faktyczny brak pracy w okolicy??

Mnie nie jest szkoda takich, którzy mówią nie ma pracy, ale tych co jednak pracują choc za głodowe pensje.
                                • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 22:41
                                  malwi.4 napisała:

> Mnie nie jest szkoda takich, którzy mówią nie ma pracy, ale tych co jednak prac
                                  > ują choc za głodowe pensje.

Napiszę Ci tak - według mnie praca ani nie czyni wolnym ani nie uszlachetnia gdy nie jest dobrze opłacana i wcale się nie dziwię że ludzie znający matematykę olewają pracę za 1200 zeta :)) no co innego gdyby olewali pracę np. za 2000 tys. wtedy faktycznie można posadzić ich o lenistwo itp. ale za 1200 zł hi hi - osobiście wolałabym kraść :))) Zresztą co tu dużo pisać ? Tym w rządzie nie chce się pracować / gdyby się przykładali solidnie do pracy to w Polsce byłoby zupełnie inaczej / co mają grube tysiaki,a co dopiero tym maluczkim się dziwić.
                                  spadam pozdrawiam.
                            • malwi.4 Re: 11 listopada 13.11.13, 22:13
                              Dlatego, ze niczym chuligaństwa usprawiedliwiać nie można. Ja chce czuć się bezpiecznie w moim kraju.

Również wspólczuje ci sytuacji z dzieckiem. Mogę się tylko domyślać, przez co musiałaś przechodzić i ile sił cię to kosztowało.
                              • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 22:33
                                malwi.4 napisała:

> Dlatego, ze niczym chuligaństwa usprawiedliwiać nie można. Ja chce czuć się bez
                                > piecznie w moim kraju.
                                >
                                > Również wspólczuje ci sytuacji z dzieckiem. Mogę się tylko domyślać, przez co m
                                > usiałaś przechodzić i ile sił cię to kosztowało.

dlatego też sercem jestem z takimi chuliganami - żywię nadzieję,że kiedyś nie będą celować w policję / bo to fakt faktem bez sensu / ale użyją mózgu i będą celować w sprawców takich sytuacji,bo nie sadzę aby moje dziecko było jedyną ofiarą psychopatów - w dosłownym tego słowa znaczeniu
                                pozdrawiam.
              • policeman90 Re: 11 listopada 13.11.13, 18:32
                Twoim zdaniem powodem bydlęckiego zachowania tej hołoty jest polityka rządu? To jest powodem do rzucania kamieniami, mołotowami, chodnikami w Policję?
                • policeman90 Re: 11 listopada 13.11.13, 18:40
                  To miało być pod postem anki.
                • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 19:30
                  policeman90 napisał(a):

> Twoim zdaniem powodem bydlęckiego zachowania tej hołoty jest polityka rządu? To
                  > jest powodem do rzucania kamieniami, mołotowami, chodnikami w Policję?

Całe szczęście,że jest policja,bo za obecny dobrobyt mogliby wyłapać winni tej sytuacji.
          • malwi.4 Re: 11 listopada 13.11.13, 17:13
            Anka uważasz, ze ci chuligani wyszli na ulice z głodu??

Porównania do rewolucja francuska i do czasów nieudolnego Ludwika XVI nie rozumiem.
            • ankaskakanka14 Re: 11 listopada 13.11.13, 17:58
              malwi.4 napisała:

> Anka uważasz, ze ci chuligani wyszli na ulice z głodu??

oj nie absolutnie nie - oni wyszli z radości iż Polska jest kraina miodem i mlekiem płynąca :)))

> Porównania do rewolucja francuska i do czasów nieudolnego Ludwika XVI nie rozum
              > iem.

Cóż, przykro mi :))
              • paco_lopez Re: 11 listopada 15.11.13, 14:15
                ironizujesz albo kleisz głupka. kto i do czego chciałby tych ludzi zatrudnić ?
        • to.niemozliwe Re: 11 listopada 13.11.13, 19:39
          Nie bylo tak zle, dobrze robicie swoja robote. Musze tez odszczekac, ze sady lekcewaza. Juz sa pierwsze wyroki, za wyzwiska wobec policjantow i pokazywanie srodkowego palca gosciu dostal kwalifikacje zniewazenia funkcjonariusza publicznego i 3 mies bez zawiasow, grzywne 1000 i nawiazke dla policjanta.
          Normalnie, Panie - Ameryka. :-D
          Moim zdaniem sprawiliscie sie bardzo dobrze. Jak na takie duze miasto, to wiecej show w TV niz faktycznych akcji. Chodz zapewne z Waszego punktu widzenia, bylo co robic.
          • paco_lopez Re: 11 listopada 14.11.13, 12:34
            w każdym razie mamy jednodniową rekonstrukcję i nawroty z walecznej przeszłości. jugosławia miała konflikt etniczno religijny a my mamy kibolsko - policyjny. patriotyzm dorównał idiotyzmowi. ciekawe czemu dzisiaj znowu nie szturmują.
          • policeman90 Re: 11 listopada 15.11.13, 15:36
            Cały szkopuł w tym, że takie akcje mają zły wpływ na moją psyche.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka