Gość: samaka IP: *.bos.east.verizon.net 14.10.04, 16:51 i co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gap_miejski Re: mam zostac tesciowa wlasnej corki! 14.10.04, 17:01 Dzieci ci się pobierają? Prawo im nie pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samaka Re: mam zostac tesciowa wlasnej corki! IP: *.bos.east.verizon.net 14.10.04, 17:04 prawo im pozwoli bo wprawdzie jedno i drugie to nasze dzieci, ale...nie sa spokrewnione moja corka syn meza z poprzednich zwiazkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: mam zostac tesciowa wlasnej corki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 17:07 To chyba znakomity uklad? :) Podobnie bylo w rodzinie Jeremiego Przybory: jego syn z pierwszego malzenstwa ozenil sie z corka jego drugiej zony, a ta corka tez byla z poprzedniego zwiazku. Czyli wszystko zostaje w rodzinie ;) Gratuluje :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gap_miejski Re: mam zostac tesciowa wlasnej corki! 14.10.04, 17:14 Gość portalu: baba zona napisał(a): > To chyba znakomity uklad? :) Podobnie bylo w rodzinie Jeremiego Przybory: jego > syn z pierwszego malzenstwa ozenil sie z corka jego drugiej zony, a ta corka > tez byla z poprzedniego zwiazku. > Czyli wszystko zostaje w rodzinie ;) > Gratuluje :)))) Dołączam się. I co za wygoda! Nie będzie sporów z czyimi rodzicami spędzić Święta. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: mam zostac tesciowa wlasnej corki! 14.10.04, 17:22 Fantastyczna sprawa ;o) Gratuluję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samaka Re: mam zostac tesciowa wlasnej corki! IP: *.bos.east.verizon.net 14.10.04, 17:26 My tez bardzo sie cieszymy, ale...ja jestem klasyczna baba i troche szukam dziury w calym. Bo jesli dzieciaki kiedys sie rozstana? w koncu tak zdarza sie w zyciu... wtedy uklad rodzinny bedzie troche trudny ale z drugiej strony, bedziemy (kiedys) miec z mezem 100% wnuka ten to bedzie kochany Odpowiedz Link Zgłoś
joasia1 Re: tesciowa wlasnej corki! 17.10.04, 12:48 Syn Twojego meza nigdy nie bedzie moralnie twoim synem, a formalnie pewno tez nie zostanie bo chyba nie masz zamiaru go adoptowac. To ze jego matka juz nie zyje nie znaczy ze jest teraz synem nowej zony ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: mam zostac tesciowa wlasnej corki! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.10.04, 17:36 Nie bardzo mi sie to podoba. Zreszta zalezy czy wychowywali sie razem jako dzieci pod waszym dachem czy tez byli juz dorosli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala NIE BEDZIESZ TESCIOWA CORKI TYLKO PASIERBA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.10.04, 17:41 Ps. Jakim cudem wyszlo ci ze bedziesz tesciowa wlasnej corki ? Przeciez jej przyszly maz ma matke i to ona bedzie dla twojej corki tesciowa, a ty bedziesz macocha i tesciowa dla swojego pasierba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samaka Re: NIE BEDZIESZ TESCIOWA CORKI TYLKO PASIERBA IP: *.bos.east.verizon.net 14.10.04, 17:46 nie Alu, syn mojego meza juz nie ma matki wyszlam za wdowca jestem dla syna (nie lubie slowa pasierb) macocha, bede tez tesciowa a dla corki....z racji powinowactwa z jej mezem - tesciowa rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big Re: NIE BEDZIESZ TESCIOWA CORKI TYLKO PASIERBA IP: *.janet.waw.pl 14.10.04, 21:12 to jakaś bzdura jak można być teściową własnej córki,to co piszesz jest jakieś pokręcone i bez sensu,a wogóle to niezdrowa sytuacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samaka Re: mam zostac tesciowa wlasnej corki! IP: *.bos.east.verizon.net 14.10.04, 17:43 poznali sie na naszym weselu ponad 3 lata temu on zakochal sie od razu ona najpierw zaprzyjaznila z nim sa razem ponad rok slub jest planowany za 2 lata, bo moja corka ma dopiero 21 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: mam zostac tesciowa wlasnej corki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 18:05 Mozesz miec troche obaw co bedzie,gdyby im nie wyszlo.Ale po co na zapas. Ktos wspomnial o Przyborze jego "dzieci" pobraly sie a potem rozstaly i calej rodziny to nie rozbiło.Wiec mozna....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samaka Re: mam zostac tesciowa wlasnej corki! IP: *.bos.east.verizon.net 14.10.04, 18:20 duzo wiecej we mnie radosci niz obaw na szczzescie wywiozlam dziecko na koniec swiata, wiec ciesze sie, ze znalazla tu milosc i...wciaz staram sie stosowac powiedzenie matki mojej przyjaciolki : "Jesli ktos martwi sie za wczesnie, to martwi sie za dlugo" ale pomarudzic sobie lubie, jak to baba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: mam zostac tesciowa wlasnej corki! IP: *.toya.net.pl 15.10.04, 00:14 Jesli slub jest planowany za dwa lata, to moze jeszcze nic z tego nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: mam zostac tesciowa wlasnej corki! IP: *.toya.net.pl 15.10.04, 00:15 A poza tym wnuk bedzie mial tylko jednego dziadka i babcie, a szkoda: fajnie miec dwa komplety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulfon za 2 lata koniec swiata.... IP: *.251.127.1.Dial1.Weehawken1.Level3.net 15.10.04, 04:57 . Odpowiedz Link Zgłoś
indiana_dzons Re: Podobno ktoś kiedys został własnym dziadkiem: 15.10.04, 10:07 hehe, nmalone "Yapa" szklarska, czy "Bazuna" - tez pamietam Jacka ...cos tam (nazwiska jednak nie) i te jego piosenke o zostaniu swoim wlasnym dziadkiem... ale Ty to chyba od wlasnych dziadkow przejales :))) bo gdzezbys mogl pamietac ...?? Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Indiana... 15.10.04, 21:29 Przeczytałem o tym z pół wieku temu w "Problemach". Tuwim prowadził tam kolumnę "Groch z kapustą" i też cytował jako staroć z XIX w. Pozdrawiam MM Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: :) 15.10.04, 07:51 nie szukaj problemów na zapas, naprawdę można się niepotrzebnie zapętlić najpierw Ci pogratuluję, bo to naprawdę świetna sytuacja, jakiś czas ich stan zakochania trwa, więc co to 2 lata, jeśli idzie o całe życie razem :))) A wbrew marudom, są też plusy sytuacji :) nie będzie buntowania dzieci przez mamusię i teściową ("oj, synku, jak ona cię traktuje!") nie będzie kłopotu ze świętami nie będzie wytykania, w której rodzinie lepiej się dzieje, więcej się daje itp bzdury nie bedzie rozrywania wnuków miedzy dwie rodziny - i pytań "a którą babcię bardziej kochasz?"... brrrrrrrrrrrrr a czy się rozstaną, czy nie - przecież oboje z mężem i tak będziecie trzymać ich stronę ich obojga Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: mam zostac tesciowa wlasnej corki! 15.10.04, 09:46 jestem oburzony, jak tak mozna! w glowie sie nie miesci Odpowiedz Link Zgłoś