Dodaj do ulubionych

Ludzi powinno sprawdzać się wariografem

21.10.18, 10:08
I wtedy wszystko wyszłoby na jaw, kto jakie ma zamiary, kto mówi prawdę, a kto kłamie. Komu na czym zależy. Tak w związkach damsko-męskich i i innych relacjach.

Przynajmniej nie byłoby problemu żeby komuś zaufać, bo zawsze możnaby drugą stronę zweryfikować.
Obserwuj wątek
    • leda16 Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 21.10.18, 12:35
      Po co? Powyższą brednią wystarczająco zweryfikowałeś poziom swojej psychologicznej wiedzy.
      • afq Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 21.10.18, 12:38
        leda16 napisała:

> Po co? Powyższą brednią wystarczająco zweryfikowałeś poziom swojej psychologicz
        > nej wiedzy.
        >

...i poziom lęku przed ludźmi, relacjami itd
        • kod_matrixa Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 21.10.18, 13:05
          A może ty i Leda boicie się wykrycia prawdy?
          • afq Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 21.10.18, 15:25
            kod_matrixa napisał:

> A może ty i Leda boicie się wykrycia prawdy?
            >
            o tak, bardzo :-D
            własnie dlatego klepie o sobie wszystko :-D

jednak nie mam potrzeby badać innych
            • kod_matrixa Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 21.10.18, 17:47
              klepać każdy może...
        • leda16 Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 21.10.18, 16:38
          afq napisał:
          ...i poziom lęku przed ludźmi, relacjami itd

Lęku raczej nie. Wariograf już dawno, ok. 30 lat temu został zdyskryminowany jako rzetelne narzędzie do wykrywania kłamstwa.
          • kod_matrixa Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 21.10.18, 17:48
            Ale jest nadal lepszy od ślepej wiary w to co mówią inni
            • leda16 Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 21.10.18, 22:39
              A kto mówi o ślepej wierze? O testach zawierających klucze kłamstwa słyszał cośkolwiek? O rozpoznaniu "psychopata", którego głównym objawem jest silna tendencja do kłamstwa? Poza tym każdy gotów jest skłamać, aby uniknąć kłopotów. O tym też pewnie nie wiesz.
              • aaleksiss77 Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 22.10.18, 05:19
                a Ty dlaczego kłamiesz, że jesteś psychologiem czy to psychiatrą i to biegłym sądowym :D
                I komu chciałoby się kogoś badać. Większość ludzi to szumowiny więc jaki sens.
                Chociaż fajnie jest nie kłamać. Nie trzeba zapamiętywać, co się mówiło.
                • kod_matrixa Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 22.10.18, 09:40
                  Chociaż fajnie jest nie kłamać. Nie trzeba zapamiętywać, co się mówiło.

Święta prawda!
                  • aaleksiss77 Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 22.10.18, 10:49
                    kod_matrixa napisał:

> Chociaż fajnie jest nie kłamać. Nie trzeba zapamiętywać, co się mówiło.
                    >
                    >
                    > Święta prawda!
                    >
                    ale za to pamiętam, co inni mówią.
              • kod_matrixa Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 22.10.18, 09:39
                Klucze kłamstwa w testach. Ło matko, chyba żyjesz jeszcze w XIX wieku z tymi i wierzysz w te pierdoły.
                • leda16 Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 23.10.18, 13:17
                  kod_matrixa napisał:

> Klucze kłamstwa w testach. Ło matko, chyba żyjesz jeszcze w XIX wieku z tymi i
                  > wierzysz w te pierdoły.

Nie wierzę, wiem. A Tobie przy tak katastrofalnym braku wiedzy tylko wiara pozostaje :).
                  • kod_matrixa Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 24.10.18, 12:59
                    Twoja wiedza jest tyle samo warta co niegdysiejsza wiedza specjalistów w testy projekcyjne.
                    • kod_matrixa Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 24.10.18, 13:06
                      Skale kłamstwa kłamią. Wybacz, ale podejrzewam, że naczytałaś się tych różnych psychologicznych bajek.

efekt-domina.blogspot.com/2010/10/co-tak-naprawde-mierza-skale-kamstwa.html?m=1
      • kod_matrixa Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 21.10.18, 13:10
        To nie ja nie ufam ludziom. To ja zostałem posądzony.
    • in133 Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 21.10.18, 16:12
      Albo nie bać sie spotkać i porozmawiać.
    • milamala Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 21.10.18, 23:48
      Wariograf jest akurat slabym narzedziem poznawania prawdy i klamstwa.
    • kod_matrixa Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 22.10.18, 09:51
      Ja sam chętnie poddałbym się badaniom na wariografie.

Ale tak to jest, że jak ktoś ma coś za skórą to będzie deprecjonował każde badania. Nie mówię o psychologicznych testach, bo te akurat faktycznie są wuja warte. W zasadzie jak 90% psychologicznych "narzędzi". Z testami projekcyjnymi na czele i resztą badziewia.

To już zdecydowanie umiejętności analityczne i dedukcyjne są o wiele lepszym narzędziem, choć w te matka natura niewyposażyła hojnie ludzi. Odpowiednie IQ jakie do tego jest potrzebne może ma z kilka procent populacji. Reszta to rozumki na poziomie kury itp. drobiu.
      • kod_matrixa Re: Ludzi powinno sprawdzać się wariografem 22.10.18, 09:54
        Mam nadzieję, że nie podniesie się zaraz chór oburzonych niepełnosprytnych przeciętniaków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka