Dodaj do ulubionych

Aripsan, Abifity - substancja Aripiprazol

26.01.19, 15:08
Czy ktos w Was brał ten lek? W czym pomagał? Lekarz przepisał lek 13 latkowi z zaburzeniami ze spektrum autyzmu i koncentracji. Obniżony nastrój. Najlepiej samemu w pokoju.
Czytam ulotkę i nie wiem dlaczego ten lek.
Czy ktoś może wie coś więcej, na co stosuje się lek lek? Co on ma dać?
Obserwuj wątek
    • wieczornica Re: Aripsan, Abifity - substancja Aripiprazol 26.01.19, 21:05
      Przez dłuższy czas brałam Aripripazole 10 mg. Ten lek jest naprawdę fantastyczny i nie ma praktycznie żadnych złowrogich skutków ubocznych.
      Brałam Aripripazole w tylko okresie ogromnego dołka psychicznego, ponieważ na co dzień normalnie funkcjonuję bez leków. Zdecydowanie poprawia nastrój i pomaga w funkcjonowaniu (np.w natręctwach).
    • herakles-one Re: Aripsan, Abifity - substancja Aripiprazol 26.01.19, 22:09
      To jest lek przeciwpsychotyczny stosowny do leczenia w następujących wskazaniach:

Leczenie schizofrenii u dorosłych i u młodzieży w wieku ≥15 lat. Leczenie epizodów maniakalnych o nasileniu umiarkowanym do ciężkiego w przebiegu zaburzenia afektywnego dwubiegunowego typu I oraz zapobieganie nowym epizodom maniakalnym u dorosłych, u których występują głównie epizody maniakalne i którzy odpowiadają na leczenie arypiprazolem. Leczenie epizodów maniakalnych o nasileniu umiarkowanym do ciężkiego w przebiegu zaburzenia afektywnego dwubiegunowego typu I u młodzieży w wieku ≥13 lat, w leczeniu trwającym do 12 tygodni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka