Dodaj do ulubionych

pomoc dla Ciebie

IP: *.pl 28.04.02, 23:50
Jeżeli chcesz z kimś porozmawiać, jeżeli, denerwuje Cię, że doradcy z Forum
prawie nigdy nie chcą odpowiedzieć, napisz, postaramy się pomóc. Życiowe
problemy - miła rozmowa. Odpowiedź gwarantuje wykwalifikowana modzież pod okiem
osoby starszej. Pełna dyskrecja i prywatność. Pisz na adres: AKWU@wp.pl

Obserwuj wątek
    • Gość: e-va Re: pomoc ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 23:52
      Gość portalu: Akwu napisał(a):
      > wykwalifikowana modzież pod okiem osoby starszej.

ekhm?
      co to znaczy?
    • Gość: Sławek Re: pomoc dla Ciebie IP: *.telpol.net.pl / 172.16.10.* 29.04.02, 00:16
      Ale na naszym kochanym forum "Psychologia" są właśnie życiowe tematy, miła
      rozmowa, a porad chętnie udziela wykwalifikowana młodzież pod okiem osób
      starszych. Macie jeszcze jakieś atuty Akwu ?
      • Gość: akwu Re: pomoc dla Ciebie IP: *.pl 29.04.02, 23:33
        Tak więc AKWU nie jest dla wszystkich, lecz dla tych, którzy chcą porozmawiać
        indywidualnie. Jesteśmy różni, niektórzy są na studiach psychologicznych, inni
        skończyli szkoły rehabilitacyjne, lub o profilu społeczno-socjalnym. Poza tym
        mamy już spore doświadczenie, nie tylko w rozmowach przez internet. Jeszcze
        jakiś atut? Nie bierzemy pieniędzy, no i nie dajemy tylko rad, lecz staramy się
        nawiązać dłuższy kontakt, coś jak rozmowa podobnych sobie ludzi. Pozdrawiam
        • Gość: Sławek Re: pomoc dla Ciebie IP: 213.186.93.* 30.04.02, 09:29

Kilka powodów dla których moim zdaniem osoby szukające pomocy na forum nie będą
          szukały jej w Akwu:
          1. Rozeznanie - podejrzewam że ludzie decydujący się opisać na forum swoje,
          czasem bardzo poważne problemy nie robią tego w ciemno. Pewnie jakiś czas czytaja
          forum, a widząc na ogół rzeczową, fachową dyskusję i mądre porady decydują się
          napisać.
          Szukanie pomocy pod adresem który istnieje nie wiadomo gdzie i który może w
          najgorszym przypadku okazać się żartem lub prowokacją jest dużym ryzykiem.

2. Fachowość - obserwując forum widać że jest tu wiele osób ze sporą wiedzą i
          doświadczeniem psychologicznym potwierdzonym nie deklaracjami lecz konkretnymi
          wypowiedziami. U was jest "doświadczona młodzież". Nie mówię, że to niemożliwe
          ale zestawienie tych słów to dla mnie sprzeczność.

3. Pomoc wielu ludzi - indywidualna rozmowa ma swoje zalety ale jaeśli nad moim
          problemem zastanowi się kilka osób to otrzymam więcej.

4. Anonimowość - co prawda kontakt przez e-mail nie likwiduje anonimowości
          zupełnie ale na forum jest ona dużo większa. Dla wielu osób to bardzo ważne.

5. "Kontakt podobnych sobie osób" - na forum ja obserwując i rozmawiając decyduję
          kto jest podobną mi osobą i z kim chcę nawiązać indywidualny kontakt. U was jak
          sądzę jest to osoba dyżurna bo pewnie nie macie setek ludzi o różnych
          osobowościach któóre pasowałyby do każdego.

6. Forum jest dla wszystkich

7. Konkurencyjne do waszych ceny ;-) - na forum porady też są za darmo.

Nie żebym uważał że nie jesteście w stanie pomóc ale myślę, że forum ma swoją
          specyfikę, różną od gabinetu psychologicznego czy grupy wsparcia i dla niej jest
          przez wielu wybierane.
          pozdrawiam

• Gość: akwu Re: pomoc dla Ciebie IP: *.pl 30.04.02, 12:44
            Nie chcemy twrzyć onkurencji dla forum, z którego, w razie wątpliwości również
            korzystamy. Po prostu poprzez AKWU, osoby mają szansę na dłuższą rozmowę, na
            poświęcenie im więcej uwagi. Z naszych rozmów korzysta już sporo osób i wiemy,
            że to lubią. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka