Dodaj do ulubionych

Wrzesien 2024

01.09.24, 23:02
I wspomnienia, dokladnie 5 lat temu zrobila sie burza na forum i z automatu polecialo ponad 85% forumowego przybytku z okresu okolo 3 lat, przykre, ale stalo sie, tak jakby nagle, w jednym momencie runal caly swiat elfow. Czasem czlowiek chcialby siegnac po jakies psychologiczne informacje z dawnych dyskusji, ale nie da sie, ich juz nie ma, wiele slow poszlo w niebyt, czasem szkoda, bo wracalo sie nie raz do lektur psychologicznych prezentowanych na tym fprum. Pozniej zaczal sie caly szereg swiatowych niepowodzen, od kovidow po wojny na Ukraainie, Bliskim Wschodzie, zeby czyms karmic zdesprowany swiat. Minelo dokladnie 5 lat od great reset na forum, idzie od 5 lat nowe, ktorego nie widac. Mamy wrzesien 2024 roku, czyli dokladnie 5 lat, niczym 5 lat trwania II wojny swiatowej. Takim nostalgicznym watkiem chce was zachecic do jesiennych refleksji nad czym tylko chcecie.
Obserwuj wątek
    • na_grzyby Re: Wrzesien 2024 02.09.24, 15:16
      dziedzictwoimperium.blogspot.com/2012/08/wojna-z-elfami-faza-iii.html
    • mona.blue Re: Wrzesien 2024 02.09.24, 21:33
      Nostalgia to jest za zeszłym rokiem, kiedy to jeszcze życie nie wywróciło mi się do góry nogami.

• na_grzyby Re: Wrzesien 2024 04.09.24, 23:44
        mona.blue napisała:

> Nostalgia to jest za zeszłym rokiem, kiedy to jeszcze życie nie wywróciło mi si
        > ę do góry nogami.
        >

Co takiego stalo sie w zeszlym roku, ze odwrocilo ci zycie do gory nogami?
        • mona.blue Re: Wrzesien 2024 05.09.24, 09:45
          na_grzyby napisała:
          >
          > Co takiego stalo sie w zeszlym roku, ze odwrocilo ci zycie do gory nogami?

Musiałyśmy się z córką przeprowadzić do rodziców, stali się już całkiem niesamodzielni (głęboka demencja i Altzheimer). Opieka praktycznie 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Jedyne wytchnienie to zwiększanie godzin opiekunce, teraz 3 razy w tygodniu na 2.5 godziny.
          • na_grzyby Re: Wrzesien 2024 07.09.24, 09:48
            Zycze wytrwalosci.
            • mona.blue Re: Wrzesien 2024 07.09.24, 13:13
              na_grzyby napisała:

> Zycze wytrwalosci.

Dziękuję.
    • trust21 Re: Wrzesien 2024 03.09.24, 22:28
      Ja uważam, że czas forów internetowych jako takich dobiega końca. Już wcześniej się osłabiły na rzecz grup na Facebooku. Na psychologii generalnie mało już się dzieje.
      • hrasier_2 Re: Wrzesien 2024 04.09.24, 07:34
        Ale za psychologią to już tak. To zawsze było forum kameralne i jednej osoby.
        • na_grzyby Re: Wrzesien 2024 04.09.24, 23:43
          hrasier_2 napisał:

> Ale za psychologią to już tak. To zawsze było forum kameralne i jednej osoby.

Tak, pamietam, jedna forumowiczka, chyba Mmmk pisala o monopolistycznej przemocy psychicznej jednej osoby, moze miala racje. Zwracala uwage na to, na ile jest w stanie znizyc sie czlowiek, w tym psychiatra, ktory tu bywal, czy neurolog psychiatra, zeby pozwalac sobie pluc w twarz przemocowcowi w ramach hobby spolecznego forum.
          • hrasier_2 Re: Wrzesien 2024 05.09.24, 22:27
            Wspomnienia mogą być fajne lub wcale można ich nie pamiętać. Życie pokazało co było prawdą oczywistą, okazało się bujdą na resorach. Na forach każdy pokazuje inną twarz niż w realu. Jak kogoś nie poznasz bliżej to możesz sobie wyobrażać różne rzeczy. Forum w którym ludzie mają ciągle problemy i nie mogą z nich wyjść mimo różnych rad i porad.
            • na_grzyby Re: Wrzesien 2024 08.09.24, 14:21
              hrasier_2 napisał:

> Wspomnienia mogą być fajne lub wcale można ich nie pamiętać. Życie pokazało co
              > było prawdą oczywistą, okazało się bujdą na resorach. Na forach każdy pokazuje
              > inną twarz niż w realu. Jak kogoś nie poznasz bliżej to możesz sobie wyobrażać
              > różne rzeczy. Forum w którym ludzie mają ciągle problemy i nie mogą z nich wyjś
              > ć mimo różnych rad i porad.

To czego nie pamietamy, nie jest wspomnieniem, bo wyklucza sie samo, ale to prawda, wspomnienia tez moga byc pozytywne, nawet na tym przybytku bywalo sympatycznie czasem i przyjemnie. Wspominamy tez czas naszego czata psychiatryk, na ktorym odnalezlismy sie po ucieczce z tego forum, bylo ciekawie, ludzie przychodzili dyskutowac ze soba czasem od rana do poznego wieczoru. Co piekne szybko sie jednak konczy, bo napadli na nasz czat, niczym zombie na filmie "World War Z" znana z forow opium i jej nieszczesny konkubent. Zniszczyli nam czat obrazaniem, zastraszaniem, grozbami karalnymi i obrzydliwa pisanina, od ktorej bralo na mdlosci. W koncu czat zostal podany do prokuratury i nam go zamkneli. Nie znajdziesz sobie zadnego miejca spokoju w necie, bo i tak cie znajda i najada... bo nadal moga. Wspominam czasy z reala, gdy zombie zielone nie byly jeszcze tak aktywne, kiedy czlowiek nie bal sie wychodzic z domu myslac, ze dostanie farba po oczach, czy kamieniem tych, ktorzy walcza o czystosc planety, gdzie mieszkaja zombie i zgodnie z fragmentami trylogii Ziemiomorze najezdzaja nas jak zombie Paryz z filmu "Night eats the world" ... straszne
              Dzis juz na planecie zombie nikogo nie ma i nic, wiec jaki jest sens zakazywania czlowiekowi uzywania wegla, gazu, tutoniu. BBQ i innych, ktore rzekomo szkodzily zombiem na "planecie"? Komu i czemu to zaszkodzi? Poza tym, tam tylko tacy, jak forumowa opium i jej konkubent, ktorzy niszcza wszystkich i wszystko, to film World War Z

www.youtube.com/watch?v=9gT2gW1ppHY
              Ide juz po wylaniu gorzkich zalow. Paaaaaa
      • na_grzyby Re: Wrzesien 2024 07.09.24, 09:56
        trust21 napisał(a):

> Ja uważam, że czas forów internetowych jako takich dobiega końca. Już wcześniej
        > się osłabiły na rzecz grup na Facebooku. Na psychologii generalnie mało już się dzieje.

To prawda, a to miejsce dawna ekipa forum juz dawno zapomniala, ja w sumie tez, jakos tylko ten wrzesien mi przypomnial po 5 latach, zeby zajrzec, z ciekawosci czystej, wiecej nic. Inne miejsca tez padaja, szczegolnie pewien czat, gdzie ludzie stad przeniesli sie, ale niestety wraz z nimi przyszla tam dawna glowna bohaterka tego forum, ktora chyba najbardziej sposrod swoich wszystkich nickow znana byla jako opium. Walczy tamm ze swoim konkubentem o ten inny, asocjalny swiat odwrocony do gory nogami z jednych nickow udajac przeporzadna skromnisie, ktorej niczego nie potrzeba oprocz butelki po coli z wezykiem dla higeny i surowych wazyw dla zycia. Walcza dzielnie z producentami i dostawcami gazu, wegla i brykietow do BBQ. Ona tam walczy, niczym bohaterka filmu, ktory goraco wam polecam i pozegnam sie takim akcentem, Moze zajrze ze kolejne 5 lat.
        www.youtube.com/watch?v=ku8-F4aR9bM
        • hrasier_2 Re: Wrzesien 2024 08.09.24, 15:50
          Ludzie mają różne problemy w życiu. I ci co byli tacy wspaniali okazali się niezłymi mendami. Ci starsi z tego forum przenieśli się na inne fora, bardziej prywatne. By dyskutować to trzeba mieć z kim.
          • trust21 Re: Wrzesien 2024 08.09.24, 22:14
            hrasier_2 napisał:

> Ludzie mają różne problemy w życiu. I ci co byli tacy wspaniali okazali się nie
            > złymi mendami. Ci starsi z tego forum przenieśli się na inne fora, bardziej pry
            > watne. By dyskutować to trzeba mieć z kim.

Na forum borderline było podobnie.
    • mona.blue Re: Wrzesien 2024 08.09.24, 17:58
      Nostalgia za dawnymi latami na forum Psychologia też się pojawia.
      • trust21 Re: Wrzesien 2024 08.09.24, 22:17
        mona.blue napisała:

> Nostalgia za dawnymi latami na forum Psychologia też się pojawia.

Ja na forach psychologicznych - dokładnie borderline i tu jestem od stycznia 2018, chociaż na psychologii jestem aktywny dopiero od 2019 roku.

Pamiętam, że kiedyś tu był większy ruch.

No i równe 3 lata temu była tu jazda z pewnym trollem, którego przegoniliśmy stąd.

Stare dobre czasy :-)
        • mona.blue Re: Wrzesien 2024 08.09.24, 22:35
          trust21 napisał(a):

> mona.blue napisała:
          >
          > > Nostalgia za dawnymi latami na forum Psychologia też się pojawia.
          >
          > Ja na forach psychologicznych - dokładnie borderline i tu jestem od stycznia 20
          > 18, chociaż na psychologii jestem aktywny dopiero od 2019 roku.
          >
          Ja dłużej :) choć już nie pamiętam od kiedy.

> Pamiętam, że kiedyś tu był większy ruch.
          >
          Ano był. Teraz to już na wpół martwe forum.
          • hrasier_2 Re: Wrzesien 2024 08.09.24, 22:49
            Nie ma co się dziwić. Ty też masz wybór gdzie chcesz pisać. Ale lubisz się tego forum trzymać. Nie wszystkimi i z każdym jest po drodze. Takie życie. Jeden cię opluje, drugi pochwali. Co znaczą anonimowe nicki w sieci. Nic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka