Dodaj do ulubionych

Radzenie sobie z głupotą

10.04.25, 12:43
No nie mogę, po prostu mną szarpie i zaraz od środka rozszarpie. 🤦‍♂️

Ja to lubię wiedzieć co w trawie piszczy, bo wiadomo wtedy co Cię może uje... w kostkę jak na łąkę pójdziesz 😆

No ale nie mogę, nie umiem tylko wiedzieć. 🤦‍♂️
Tym mocniej że części ludzi wokół mnie też nie wystarczy wiedzieć, muszą swoimi farmazonami pojechać 🤦‍♂️

Czytam czasem inne miejsca np o tym że dzieciory niech zostaną bo będą podatki płacić a kundle wykluczyć bo nieprzydatne spolecznie i wiele, wiele innych bzdur i normalnie mi się Nóż w kieszeni otwiera na te oceny funkcjonowania rodzin, partnerów, dzieci, diagnozy narcyzmu, deprechy

I kurde na każdym kroku codziennie gdzieś głupoty widzę słyszę i mam ochotę trząść ludźmi bo mnie to po prostu rozchrzania ile w tym jest krzywdzenia ludzi własną głupotą, niewiedzą, ograniczeniem mentalnym

Wewnętrzne sobie z tym nie radzę, to takie momenty że nie chcę tu w ogóle być,marze o zapakowaniu w łódkę niektórych i zwianiu od tego.

Mówi się że tragedia okopac się w bańce ale ja chyba muszę dla zdrowia tylko to jest droga do ignorancji

Jest strasznie, jest strasznie straszno wiedzieć co ludzie we łbach mają 🙈🙉🙊

Nie umiem się w to nie angażować emocjonalnie, bo autentycznie czyste zło w tym widzę

Obserwuj wątek
    • eagle.eagle Re: Radzenie sobie z głupotą 10.04.25, 16:39
      Ja omijam takich ludzi dużym łukiem. Może to i złe i tchórzostwo ale nie czuję się na siłach tłumaczenia, wykłócania. Czasami tylko krótko powiem że mam inne zdanie i nie zgadzam się z rozmówcą i kończę rozmowę.
    • afq Re: Radzenie sobie z głupotą 11.04.25, 05:54
      nobody is perfect

mozna się odcinać, ale predzej czy później i tak sie na coś nadziejesz
      zaapkceptowac, to co nazywasz głupotą czy złem

mam podejrzenie że to co widzisz to nie głupota czy zło
      to wyraz słabości, lęków, niskiej samooceny itp
      tych wszystkich "złych i głupich"
      gdyby to tak nie wkurzało to nawet by sie do współczucia nadawało
    • afq Re: Radzenie sobie z głupotą 11.04.25, 05:55
      a...

z tą potrzebą rozumienia - życzę Ci żeby Ci przeszło ;-)
      często szkoda czasu :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka