kvinna 23.11.04, 14:02 Taka na własny użytek. Czy to dla was ważne? Przyznaję, że ostatnio mocno poruszyło mnie "Zmruż oczy", oglądane w tv. Hellinger, psychoanalizy, a książka, sztuka, dobry seans? Co was ostatnio poruszyło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gf Re: "A r t t e r a p i a" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:08 gdzie bylas? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Ludzie! :) 23.11.04, 14:09 Sio do swojego wątku - sztuka jeżdżenia na nartach. Tu o innej ART. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etta Re: Ludzie! :) IP: 195.94.207.* 23.11.04, 14:11 sie robi kierowniczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf zaloze sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:18 ze nie jezdzisz... trafiony? ;) jak Ci sie podoba moje wyobrazenie o Tobie (druga z lewej w gornym rzedzie) ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf link jeszcze ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=15508992&a=17932275 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish tak niesmialo... IP: *.chello.pl 23.11.04, 14:14 teksańska masakra piłą mechaniczną... mogloby być? :) Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Zmruz oczy? 23.11.04, 14:20 tez ogladalam i jakos... nie bardzo moze cos wiecej powiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: Zmruz oczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:35 Uświadomiłaś mi,że od stu lat nie obejrzalam "poważnego" filmu,nie przeczytałam poważnej książki,(beletrystyki). To chyba tez rodzaj terapii,może nie art. Jak się tak naczytam prasy,forum praca,naoglądam dzienników,to mam ochotę uciec.Same nieszczęścia,klęski,bestialstwa,bieda i bezrobocie,wszystko podsyca moje i tak wypasione lęki. Chyba stąd wybór tylko komedii,komedii romantycznych,lekkich czytadeł.Kuruję się nimi. A może usprawiedliwiam swoje lenistwo "umysłowe"? Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: Zmruz oczy? 23.11.04, 14:49 musisz zastosowac az-terapie :) zero dziennikow, wiadomosci, prasy wtedy jest czas i chec na zycie ale nie kaz mi odpowiadac na ostatnie pytanie ;) a Zmruz oczy mnie troche rozczarowal na to ile dobrego slyszlam o tym filmie i chcialam poczytac przemyslenia innych nt tego filmu co mnie ostatnio poruszylo? historia bezdomnego mezczyzny sprzedajacego ksiazki wklejona przez krisha sztuka jest, mimo wszytsko, sztucznym wytworem a tak naprawde liczy sie prawdziwe zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: Zmruz oczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 15:38 Az terapię próbuję stosować,ale zawsze jakiś diabeł mnie podkusi,żeby coś podejrzeć.Potem muszę się odtruć czymś wesołym,żeby nie chodzić po domu i nie straszyć rodziny końcem świata,wizją głodu i starości na wysypisku śmieci.:) "Zmruż oczy"tylko na podstawie Waszych wypowiedzi: przypuszczam,że obraz ptaka utkwiłby mi boleśnie w pamięci.Ja mam jednak odchyły na tym punkcie.Do dziś pamiętam,jak mi było żal koni z filmu "Bitwa pod Grunwaldem", (to było dopiero bestialstwo). Z poruszen filmowych ostatnich,chyba jednak "Między słowami", ze względu na jakies niesamowite napięcie ,które było między bohaterami i które odbierałam.Znajomych,którzy siedzieli obok znudziło wolne tempo. ps.Zawiodłam się na Tobie Vielonick.Liczyłam,na zapewnienie,że to nie lenistwo umysłowe.Klapłam jak balon z dziurką.:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: Zmruz oczy? 23.11.04, 16:30 zle robisz, nie unikaj jak nastapi przesyt to pokusa podgladania minie ;) mowi to osoba, dla ktorej dzien bez trzech progr. inf. byl dniem straconym a teeeraz? uch ;) tez mam odchyly na punkcie zwierzecego cierpienia o wiele bardziej do mnie przemawia jak ludzi... szczegolnie gdy jest sprowokowane ludzka bezmyslnoscia ;/ Miedzy slowami podobal mi sie i jest stosunkowo najmniej bolesny w odbiorze chociaz trudno nazwac 'szczesciem' co spotkalo glownych bohaterow... ps. odpowiadam: nie jest ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: Vielonick :)się znów nadęłam :)))))n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 16:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Vielonick :)się znów nadęłam :)))))n/t IP: *.chello.pl 23.11.04, 16:58 no jak ta żaba na shreku... i wąż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: Vielonick :)się znów nadęłam :)))))n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 17:05 Podobnie ale inną drogą. Shreka nie oglądałam, mogę jedynie sobie wyobrazić, jak żabę nadymano. Na wszelki wypadek udam się na stronę i sprawdzę czy słomka gdzieś nie tkwi.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Zmruz oczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:56 czytaj poezje - bedzie szybciej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Zmruz oczy? IP: *.dialup.mindspring.com 23.11.04, 15:34 Gość portalu: małgo napisał(a): > Uświadomiłaś mi,że od stu lat nie obejrzalam "poważnego" > filmu,nie przeczytałam poważnej książki,(beletrystyki). > To chyba tez rodzaj terapii,może nie art. > Jak się tak naczytam prasy,forum praca,naoglądam dzienników,to > mam ochotę uciec.Same nieszczęścia,klęski,bestialstwa,bieda i > bezrobocie,wszystko podsyca moje i tak wypasione lęki. > Chyba stąd wybór tylko komedii,komedii romantycznych,lekkich > czytadeł.Kuruję się nimi. > A może usprawiedliwiam swoje lenistwo "umysłowe"? Przestaniesz ogladac bestialstwa, nie bedziesz musiala sie kurowac czytadlami... zrob sobie miejsce na cos wartosciowego.:) Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Zmruz oczy? 23.11.04, 15:52 Gość portalu: Luty napisał(a): > Gość portalu: małgo napisał(a): > > > Uświadomiłaś mi,że od stu lat nie obejrzalam "poważnego" > > filmu,nie przeczytałam poważnej książki,(beletrystyki). > > To chyba tez rodzaj terapii,może nie art. > > Jak się tak naczytam prasy,forum praca,naoglądam dzienników,to > > mam ochotę uciec.Same nieszczęścia,klęski,bestialstwa,bieda i > > bezrobocie,wszystko podsyca moje i tak wypasione lęki. > > Chyba stąd wybór tylko komedii,komedii romantycznych,lekkich > > czytadeł.Kuruję się nimi. > > A może usprawiedliwiam swoje lenistwo "umysłowe"? > > > Przestaniesz ogladac bestialstwa, nie bedziesz musiala sie kurowac > czytadlami... zrob sobie miejsce na cos wartosciowego.:) > Wlasnie. Na poczatek moze byc muzyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Tobie to napisze...gf IP: *.dialup.mindspring.com 23.11.04, 16:01 wlasnie... muzyka, pierwsze miejsce - natychmiastowa zmiana nastroju...odplywanie... poezja - ratuje sie nia, gdy brakuje mi slow.... literatura - ustawiczne zapotrzebowanie...terapia szarych komorek malarstwo - odplywanie w inna przestrzen, podobnie jak muzyka...pozbywanie sie rutyny i powierzchownosci...to tez nauka patrzenia na swiat oczami malarza...szczegulnie lubie patrzec tak na ludzi... Przedwczoraj zobaczylem dziewczyne prosto z obrazow...hehe nie powiem czyich... ale latwo zgadnac; niebotycznie dluga szyja z niebotycznie pieknie osadzona podlugowata glowka...matko...zatkalo mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Tobie to napisze...gf 23.11.04, 17:23 Gość portalu: Luty napisał(a): > wlasnie... > muzyka, pierwsze miejsce - natychmiastowa zmiana nastroju...odplywanie... > poezja - ratuje sie nia, gdy brakuje mi slow.... > literatura - ustawiczne zapotrzebowanie...terapia szarych komorek > malarstwo - odplywanie w inna przestrzen, podobnie jak muzyka...pozbywanie > sie rutyny i powierzchownosci...to tez nauka patrzenia na swiat oczami > malarza...szczegulnie lubie patrzec tak na ludzi... > Przedwczoraj zobaczylem dziewczyne prosto z obrazow...hehe nie powiem czyich... > ale latwo zgadnac; niebotycznie dluga szyja z niebotycznie pieknie osadzona > podlugowata glowka...matko...zatkalo mnie... :))) a jak to jest z cudzymi wzruszeniami? udzielaja Ci sie wzruszenia kogos, kto sam Cie wzrusza? czy pelna autonomia...? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Tobie to napisze...gf IP: *.chello.pl 23.11.04, 17:30 a propos muzyki, gf znasz w calosci pierwsza, archaiczna plyte (no moze dwie) vaya con dios? jakies wrazenia? boze bron nie o neh, nah... i what's the woman Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Tobie to napisze...gf 23.11.04, 19:54 Gość portalu: krish napisał(a): > a propos muzyki, gf > > > znasz w calosci pierwsza, archaiczna plyte (no moze dwie) > > vaya con dios? > > jakies wrazenia? > > boze bron nie o neh, nah... i what's the woman ay ayayay yayay puerto rico... ;) nie znam calej to - kochalam kiedys :)) mam tylko...ekhm... 'time flies' (wrecz przepraszam, ze to mam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Tobie to napisze...gf IP: *.chello.pl 23.11.04, 20:20 puerto rico to druga plyta chyba gorsza jak dla mnie ale ok pierwsza to mistrzostwo swiata posluchaj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Tobie to napisze...gf IP: *.chello.pl 23.11.04, 20:54 night owls - pierwsza vaya con dios - druga www.davemcnally.com/lyrics/VayaConDios/ sprawdz poczte Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Tobie to napisze...gf 24.11.04, 21:50 Gość portalu: krish napisał(a): > night owls - pierwsza > > vaya con dios - druga > > www.davemcnally.com/lyrics/VayaConDios/ > sprawdz poczte melancholic lines... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Tobie to napisze...gf IP: *.chello.pl 24.11.04, 21:55 ale jak zaspiewane... Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Tobie to napisze...gf 24.11.04, 22:12 Gość portalu: krish napisał(a): > ale jak zaspiewane... nie powiem 'nie' :)) ale tekst, przyznasz, placz i zgrzytanie zebow ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Tobie to napisze...gf IP: *.chello.pl 25.11.04, 15:59 jest tez pare ciut weselszych w zasadzie chcialem Ci zaproponowac "pack your memories" troche lzejsze, choc nadal w klimacie dolnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Tobie to napisze...gf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:44 poszukam dzis, pozniej :)) dzienx :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Tobie to napisze...gf IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 24.11.04, 15:53 Odpowiadasz na : zalozylam_nowe napisała: a jak to jest z cudzymi wzruszeniami? udzielaja Ci sie wzruszenia kogos, kto > sam Cie wzrusza? czy pelna autonomia...? :) pewnie,ze tak... udziela mi sie np. wzruszenie mojego psa na moj widok...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Tobie to napisze...gf 24.11.04, 15:59 Gość portalu: Luty napisał(a): > Odpowiadasz na : > zalozylam_nowe napisała: > > a jak to jest z cudzymi wzruszeniami? udzielaja Ci sie wzruszenia kogos, kto > > sam Cie wzrusza? czy pelna autonomia...? :) > > pewnie,ze tak... udziela mi sie np. wzruszenie mojego psa na moj widok...:)))) :DDDD oj Luty.... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w girl(s) 24.11.04, 12:42 Masz na myśli www.mystudios.com/gallery/modigliani/lunia.html ? A nie widziałeś gdzieś ar.geocities.com/alfredoruiz50/Simonetta_Vespucci_-_Piero_di_Cosimo.JPG www.countrylife.co.uk/images/botticelli_venus.jpg www.ibiblio.org/wm/paint/auth/munch/munch.madonna.jpg ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: girl(s) IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 24.11.04, 15:50 List gonczy chcialem rozsylac, a Ty sie sam znalazles...:) Modigliani - trafione... Simonetta to moja matka.... Venus wisi w lazience nad wanna...znalem kiedys takie dziewcze... Madonna to cala marusia..tak ja sobie wyobrazam... dzieki, przyslij wiecej...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: girl(s) 24.11.04, 15:58 Gość portalu: Luty napisał(a): > List gonczy chcialem rozsylac, a Ty sie sam znalazles...:) > > Modigliani - trafione... > Simonetta to moja matka.... > Venus wisi w lazience nad wanna...znalem kiedys takie dziewcze... > Madonna to cala marusia..tak ja sobie wyobrazam... > > dzieki, przyslij wiecej...:))) wole te modigliany co do nich anna pozowala :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: girl(s) 25.11.04, 12:10 Gość portalu: Luty napisał(a): > dzieki, przyslij wiecej...:))) Jest w czym wybierać, prawie każdy specjalizował się w określonym typie:) U Cranacha prawie wszystkie wyglądają na podstępne i niebezpieczne: www.annettereed.com/roshchodesh/cranach.jpg U prerafaelitów - bezsprzecznie króluje melancholia: koza.slp.pl/prerafaelici/img/rossetti_ghirlandata_big.jpg Watteau i Fragonard - to lekkość i wdzięk (z kroplą słodkiego smutku u tego pierwszego): www.mauritia.de/de/rokoko/watteau.jpg artroots.com/art/fragonard.jpg Kapitalny jest Beardsley, polecam go w całości: to chyba najlepszy rysownik wszechczasów. Jego światem rządzą kobiety, silne i demoniczne: www.artpassions.net/cgi-bin/show_image.pl?../galleries/beardsleyn/toiletofhelen.jpg I dla odmiany - coś z ducha: www.ibiblio.org/wm/paint/auth/delacroix/orphan-cemetery.jpg Do wyboru, do koloru;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: girl(s) IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 26.11.04, 15:35 wrzuc jeszcze pare wypuklych, gotyckich brzuszkow... i te slodkie zalotnice Renoir'a... acha...Aphrodite Praxitelesa uwazam za esencje kobiecosci... jescze raz dzieki...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: Zmruz oczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 16:17 W tym problem,że wartościowe często jest też pełne okrucienstwa i przemocy psychicznej,a w najlepszym razie przygnębiające: Pręgi,Oczyszczeni,nawet pozornie komediowy Dzień Świra-taka tendencja w sztuce panuje? Trudno o artterapię, o wstrząsy łatwo.Chyba,że o terapię wstrząsową chodzi? Muzykę dobieram do nastroju, nie na przekór,ale łagodzi lęki faktycznie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna No, dobra 23.11.04, 16:19 Dzień świra podobał mi się bardzo, tytuł włączony do osobistego słownika (te dni, gdy...ludzie wkurzają). Taki, taki ENERGIZUJĄCY :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: No, dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 16:50 Masz rację,że energizujący.Tez się podobał,śmieszył i straszył. Jednak po wyjściu z kina pomyślałam :z kogo się śmiejecie, z siebie się śmiejecie.Nic przyjemnego znajdować u siebie podobieństwa z taką groteską. Może to kwestia wieku,mnie bliżej do okresu podsumowań i zbierania com posiała..No ,ale my tu gadu ,gadu,a czas do grobu się szykować,(jak powiedziała moja koleżanka mając 15 lat).:))) Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: Zmruz oczy? 23.11.04, 16:34 jeszcze Tereske bym dorzucila tez z Zamachowskim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Zmruz oczy? IP: *.chello.pl 23.11.04, 16:42 taaa... zwlaszcza, ze ostatnio okazala sie chodzacym dowodem na skutecznosc resocjalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: Zmruz oczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 17:00 Krish,może Tereska "Tereski"nie obejrzała i dlatego na dobre tory nie wróciła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Zmruz oczy? IP: *.chello.pl 23.11.04, 17:14 nie wiem ale miala chyba najbardziej z mozliwych sprzyjajace warunki nawet zaproszenie do holiwudu wiec moze tzw "dzialania resocjalizacyjne" w obecnej formie to mit a co komu pisane to pisane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: Zmruz oczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 17:43 Ja z kolei nie wiem,czy w ogóle teraz jakąś resocjalizację się stosuje,czy tylko odseparowuje od środowiska. Ta druga dziewczyna z filmu i z poprawczaka,zyje biednie, ale "przyzwoicie";w środowisku,które nie sprzyja przyzwoitości.Czy na długo starczy jej charakteru?Oby.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Zmruz oczy? IP: *.chello.pl 23.11.04, 17:46 oby ale jest miedzy nimi zasadnicza roznica ona CHCIALA tereska nie Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Re: Zmruz oczy? 23.11.04, 14:42 Dlaczego mnie poruszyło? Nagle widzisz film (a ostatnio chodziłam do kina jakoś tak bez przekonania; z przyzwyczajenia), w którym poczucie humoru dokładnie odpowiada Twojemu. Magia. To chyba tak jak z zakochaniem. Ten siedzący, chodzący, jedzący, robiący cokolwiek albo i nic Zamachowski. Ciarki. Dziewczynka wyglądająca bardziej jak chłopczyk. Ten orzeł (a może sokół), który odlatuje w końcu z bańką uwiązaną do kopytka. Zarys piersi tańczących kobiet. Wygładzający beton świr (duży, mocny cudzysłów). Zamachowski ze świecą w dłoniach (tu wyłam ze śmiechu). Nie wiem... __ Książka. Barthes. "Fragmenty dyskursu miłosnego". Odkrycie tego, co i tak wiemy. Obnażenie. Warto. Ostrzegam, że za drogie. Jakieś 50 zł, ja daję 30. Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: Zmruz oczy? 23.11.04, 14:55 widzisz... jak zobaczylam tego ptaka to mi sie autentycznie serce scisnelo ale to byl negatywny scisk niechec i sprzeciw wobec filmu i wobec rezysera stosujacego takie "metody artystyczne" ;/ bo film sam w sobie nie byl taki zly... rezyser mial jakis pomysl ale mu chyba nie wyszlo do konca tak jak chcial coz - debiut ;) ps. ksiazka za 50 zl? nie w tym roku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
morelowo_brzoskwiniowa Re: Zmruz oczy? 23.11.04, 15:46 "Popatrz na mnie" - film, który rzeczywiście poruszył mnie. Taki prosty, a jednocześnie...skomplikownany. Bardzo życiowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Zmruz oczy? IP: *.chello.pl 23.11.04, 15:50 vielo, jak sie czulas na shreku niedy nadmuchali zabe i weza poskrecali, powiazali i odfrunely? bo mi jakos sie dziwnie w podbrzuszu zrobilo smieszne ale brrrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: Zmruz oczy? 23.11.04, 16:21 wstyd sie przyznac - ? nie ogladalam Shreka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Zmruz oczy? IP: *.chello.pl 23.11.04, 16:26 hmmm... keine antwort habe ich... was kann man sagen...? hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Zmruz oczy? IP: *.chello.pl 23.11.04, 16:34 czasami biore slownik i swiruje poliglote hmmm... nie mam zadnej odpowiedzi coz mozna powiedziec...? hmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Re: Zmruz oczy? 23.11.04, 16:08 Jak na debiut - świetnie. Tak - też zastanawiałam się, co mu palnęło, że wypuszcza tego sokoła z bańką w przestworza. Książka zamów u Mikołaja, ale przez merlin, bo wydana 5 lat temu i chyba nigdzie indziej nie do kupienia (zachęcenie poprzez regułę niedostępności; a serio: dobra rzecz) Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: Zmruz oczy? 23.11.04, 16:40 co palnelo? zapewne metafiur mu sie zachcialo... jak bedzie obnizka to moze sie skusze na ksiazke ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miriah Re: Zmruz oczy? IP: 81.15.254.* 23.11.04, 21:37 podobał mi się ten film.. była taka scena..dziewczynka śpi, przebudza się, unosi lekko głowę, pojawia się dłoń Zamachowskiego, duża, ciepła, on kładzie dłoń na twarz dziewczynki.. a mnie wyrywa się szloch, tak bym chciała, żeby mnie uspokoiła taka dłoń, duża, ciepła, bezpieczna... zdecydownie artterapeutyczne to było Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Zmruz oczy 25.11.04, 07:54 A mnie sie podobal ten film, jak na polski, jak na debiut, jak na kolejny film ze znanymi polskimi aktorami. Kilka rzeczy udanych tam bylo, ten ex-pgr niczym rancho, niestety zaprzecze sam sobie, ale Zamachowski (znany aktor) dobrze gral, muza byla niezla, greka ryta na betonie, przyjazd Warszafki i ich podziw dla stylu zycia na prowincji prowincji, kluczowa scena na moscie, wizja Zapupia odlegla od tego co mozna bylo zobaczyc w filmie dok. Ewy Borzeckiej "Arizona", czyli wizja gleboce pozytywna, chociaz prawda jest pewnie posrodku. Dobrze gralo dziecko, co sie w Polskim kinie tylko od czasu do czasu zdarza, a to oznacza dobra reke debiutanta. Bardzo dobre zdjecia. Co do rzeczy niepotrzebnych. Lubie D. Stenke, ale ta scena z plonaca kiecka, czy ten wznoszacy sie ptak - byly do wyciecia. Greka mowiana z mocnym polskim akcentem tez brzmiala komicznie. pzdr. aj. Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: Zmruz oczy 25.11.04, 17:02 ivek napisał: > Co do rzeczy niepotrzebnych. Lubie D. Stenke, [...] ja tez lubie ale akurat ona tam nie grala tylko Malgorzata Foremniak ;) a kiecka to pewnie taki komizm sytuacyjny... Odpowiedz Link Zgłoś
ivek no jasne, ach.. 26.11.04, 07:44 vielonick napisała: > ja tez lubie ale akurat ona tam nie grala > tylko Malgorzata Foremniak ;) whatever :) (a to jest jakas roznica)... > a kiecka to pewnie taki komizm sytuacyjny... jakby powiedzial moj ojciec no nie zgadza sie, tyle, ze smieszylo Cie ta scena vielonicku? aj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan Re: no jasne, ach.. IP: 156.17.253.* 26.11.04, 10:08 A ja nie rozumiem, skąd się biorą zachwyty nad aktorstwem Stenki... Moda, promocja, reklama? Przecież ona tak mało potrafi na twarzy pokazać. Przypomina mi się Łagodna Trelińskiego, gdzie wypadła koszmarnie blado w zestawieniu z Ostałowską, że o facetach nie wspomnę... Dlaczego polscy aktorzy zdecydowanie górują nad polskimi aktorkami? Gdybym miał wymienić jakąś naprawdę dobrą aktorkę, miałbym spory problem... Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Iwan 26.11.04, 10:33 To po prostu i przede wszystkim atrakcyjna babka jest. Ale jak chcesz zobaczyc jej mozliwosci aktorskie to obejrz sobie "Cud Purymowy" Izabeli Cywinskiej. aj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan Re: Iwan IP: 156.17.253.* 26.11.04, 12:29 Jaka tam atrakcyjna. Mnie się nie podoba. A Magdalenia Cielecka, to i owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
ivek tematyka iscie piatkowa 26.11.04, 15:10 Gość portalu: iwan napisał(a): > Jaka tam atrakcyjna. Mnie się nie podoba. A Magdalenia Cielecka, to i owszem... a z takich cold Milady to ja wole Agnieszke Wagner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: "A r t t e r a p i a" IP: 195.117.90.* 23.11.04, 16:54 dziś mnie poruszyła dwója, jakoś nie mogę się przyzwyczaić, a to źle, grr chciałaby aby poruszyło się we mnie dziecko i wcale nie żartuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: "A r t t e r a p i a" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 17:10 Dostałaś,dałaś? Mam nadzieję,ze nie palnęłam i Dwója ,to nie tytuł najnowszego scenicznego hiciora.. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: "A r t t e r a p i a" 23.11.04, 17:35 dostałam, bo to plsk w mój pysk, że się delikwent nauczyć nie chciał co do hiciorów, nie cierpię czytać kvinny;) bo w kompleksy wpadam że hiciora nie widziałam. No.. kompleksy q10 i kompleksy leśne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: "A r t t e r a p i a" IP: *.chello.pl 23.11.04, 17:38 moze nie byl w stanie biedaczek... teoria spręzystości i plastyczności to nie w kij pierdzial... pozaluj go troszke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: "A r t t e r a p i a" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 18:04 No ,to strasznie trudne musi być. W kij napierdzieć niewykonalne ,a te teorie ,Krish mówi,że jeszcze trudniejsze.. Siebie pożałuj,nie bierz sobie czyjegoś lenistwa tak do serca. ps.Czy mniej zdolnych się żałuje,czy raczej nie ma się litości? Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: "A r t t e r a p i a" 23.11.04, 18:09 nie ma litości dla opieprzających się leni śmierdzących. Dla mniej zdolnych ona jest zawsze ale co tam dwója, ja chcę dzidziusia, hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: "A r t t e r a p i a" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 20:59 To ono juz w drodze, czy tak sobie ot marzysz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: "A r t t e r a p i a" IP: 195.117.90.* 23.11.04, 21:11 nie marzę tylko na gwałt tatusia szukam, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: "A r t t e r a p i a" 23.11.04, 21:41 Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > nie marzę tylko na gwałt tatusia szukam, hehe Myślisz że po dobroci sie nie da?? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: "A r t t e r a p i a" IP: 195.117.90.* 23.11.04, 21:47 po dobroci nikt mnie nie chce, buu, co robic? Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: "A r t t e r a p i a" 24.11.04, 13:15 Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > po dobroci nikt mnie nie chce, buu, co robic? Kardynałko miła - nie wierzę! Przeciez tys taka śwarna babka! :) Z gwałtami sie wstrzymaj, za to jakies paragrafy grożą.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia mnie na transalpinium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 21:35 obraz a najbardziej jego tytul "budzenie spiacego mlodzienca palacym sie knotem" Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: "A r t t e r a p i a" 24.11.04, 12:46 Saint-Exupery, Mały książę Wnioski: a/ jestem nie na czasie, b/ dziecinnieję (=starzeję się?) Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna I Dekalog VIII, oglądany jeszcze raz 24.11.04, 16:13 Że nie zawsze kłamstwo nim jest. Lubię filmy, przy krórych rozmyślam sobie o swoich doświadczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: "A r t t e r a p i a" 24.11.04, 23:03 Ze sztuki - na tej naglosnionej wystawie w Narodowym, miedzy nuda i zakurzeniem, dwa kapitalne Durery, ktorych sie nie spodziewalam, a ktore zawsze chcialam obejrzec. Pojawilo sie wzruszenie, i wiele innych przyjemnych uczuc. Ale tak zupelnie ruszaja mnie tylko moje wlasne sny, Uroburos Odpowiedz Link Zgłoś