roseanne 11.05.02, 03:43 Jest sliczna. Malenka. Szara pregowana z bialymi skarpetkami. Boi sie wszystkiego i powolutku obwachuje domek Melbo na ktory adres mam pisac, zapraszam na skrzynke. pozdrawiam wszystkie mruczace zwierzaki i niemruczace tez Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kk Re: Kicia IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 11.05.02, 06:46 roseanne napisał(a): > Jest sliczna. > Malenka. > Szara pregowana z bialymi skarpetkami. > Boi sie wszystkiego i powolutku obwachuje domek > > Melbo > na ktory adres mam pisac, zapraszam na skrzynke. > pozdrawiam wszystkie mruczace zwierzaki i niemruczace tez Gratuluje. To taka wielka radosc. Myslmy przgarneli kotka dwa lata tamu. Jeszcze nie wiedzielismy, ze nie bedzie z nami dlugo. Coraz bardzij choruje i w poniedzialek sie z nim zegnamy. To bardzo boli, swoje juz przeplakalam, i staram sie pamietac ze dalismy mu dwa dobre lata - a tyle innych kotkow czeka na cieply dom. Wiec poglaszcz swoja mala ode mnie i podrap za uszkiem i pod pyszczkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk kurcze, przez tego twojego maila IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 11.05.02, 06:47 sie splakalam znowu. mimo to pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melba Re: Kicia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 08:13 Roseanne, brzdąknij ją w nochalka ode mnie :) Pedzę teraz na weekendowy wyjazd, więc napiszę tylko tu, może jak coś stworzysz, to wyślij na mój prywatny: jarvi@wp.pl, a ja to popchnę do nonpolitanowej redaktorki A27, bo na razie ona się zachłystuje sztuką w NjuJorku ;), więć pewnie wszytsko ruszy w poniedziałek. Ale masz fajnie, a "poluje" w nocy? Najfajniejsze są baterie zrzucane ze stołu i toczone po podłodze :) Ile nocy ja się naszukałam takich gadżetów, żeby chwilkę pospać :) BUZIAKI Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: Kicia 11.05.02, 16:47 A ma juz imie? Ode mnie tez ja poglaskaj (byle nie pod wlos:) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Kicia 11.05.02, 17:03 imie to Kicia, no chyba ,ze sie wykaze hoho charakterkiem to ja przemianuje na Czarownica - ale tego fonetycznie zapisac po angielsku nie probowalam jeszcze ;O) zapomnialam dodac, ze oprocz bialych skarpetek ma rowniez bialy zabocik i sam koniuszek ogonka. Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Kicia 11.05.02, 18:09 moj komputer umie mowic. To znaczy czyta (w jezyku angielskim) wszystko co mu sie napisze. Usilowalem wymusic mu mozliwosc czytania polskich tekstow, ale nie udalo sie inaczej niz przez zapis fonetyczny) Ale nauczylem go czytac strategiczne teksty, na przyklad "W Szczebrzeszynie chrzaszcz brzmi w trzcinie" trzeba zapisac mniej wiecej tak: "V shchebrzeshynee chshoushtch brzmi v tchshcheenee" Mam jeszcze z tego zestawu: Wyrewolwerowany rewolwerowiec, grzech gza kasac kolo wasa, krol karol kupil krolowej karolinie korale koloru kolarowego, stol z powylamywanymi nogami i inne. Teraz sie zastanawiam nad wymuszeniem wlasciwego akcentu... A fonetyczne zapisy powyzszych moge podrzucic :")) Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Kicia 11.05.02, 18:41 Phi! oczywiscie! transkrypcja jest taka: "Grzegorz brzenchyshchykeevich" Najwiekszy problem mialem z "Trzy cytrzystki szly sucha szosa"... Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: Kicia 11.05.02, 19:25 kwieto napisał(a): > Phi! oczywiscie! transkrypcja jest taka: "Grzegorz brzenchyshchykeevich" > Najwiekszy problem mialem z "Trzy cytrzystki szly sucha szosa"... a "cesarz czesze cesarzowa, a cesarzowa czesze cesarza"? albo "czy tata czyta cytaty tacyta"? hihi pozdroofki ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: Kicia IP: *.csk.pl 11.05.02, 20:54 jeszcze jest "szczoteczka szczoteczce szczebiocze coś w teczce" "czy rak trzyma szczypcami strzęp szczawiu czy trzy części trzciny?" "podczas dżdżu nie zmiażdż dżdżownicy" "przeleciały trzy pstre przepiórzyce przez trzy pstre kamienice" "z czeskich strzech zeszło Czechów trzech" No, ale miało byc o kici... Przybłąkała się kiedys do nas kicia syjamską, która jadała tylko i wyłącznie wędzone ryby... A to były czasy, że ryby też były na kartki. Także wszystkie rodzinne "przydziałowe" ryby zjadała kicia. Potem puściła się z jakimś dachowcem i mieliśmy 5 czarnych jak smoła kociątek :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Kicia 11.05.02, 22:26 eeee.... jutro. przetlumacze na fonetyke jutro :"))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Kicia 11.05.02, 22:25 Banal! cesaj tsheshe cesarzovouoo, a cesarzova tsheshe cesaja tshee tata tshyta cytaty tacyta? :")) Odpowiedz Link Zgłoś
masaker Re: Kicia 13.05.02, 15:13 Ale czy "cesaj" komputer nie czyta jako "sisaedż"? Odpowiedz Link Zgłoś
olt Re: Kicia 11.05.02, 21:49 a bylo juz: czy sie czesio cieszy, ze sie czesi czesza??? Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Kicia 11.05.02, 22:32 chee see tsheseo cheeeshy, rze see tshesee cheeshouoo a moje: Srootootootoo koembek drootoo Odpowiedz Link Zgłoś
ta_mar_ta Kici, kici (jak fonetycznie?) 13.05.02, 14:52 Te zapisy fonetyczne są śliczne i baaaardzo kabanetowe. Proszę autorów o skopiowanie ich i podrzucenie na wątek "Rymowanka samokrytyczna" Będą umieszczone w dziale prozy Kabanetu pt " ROZMOWY W TŁOKU"( przekopiowanie na w/wym wątek uznaję za zgodę Szanownych Autorów na publikację w Kabanecie) Honorowo honorariów nie honorujemy póki Kabanet biedny ale wredny Ta_ Odpowiedz Link Zgłoś