bogata11 14.04.06, 21:23 mialam juz kilka IUI ale nigdy nie brałam duphastonu, a Wy kobitki, widzę, że często piszecie, że to bierzecie . Zastanawiam sie dlaczego moj lekarz nigdy mi tego nie zlecił!!!??? czy to sie bierze w szczególnych przypadkach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: duphaston? 14.04.06, 21:51 bogata11 napisała: > mialam juz kilka IUI ale nigdy nie brałam duphastonu, a Wy kobitki, widzę, że > często piszecie, że to bierzecie . Zastanawiam sie dlaczego moj lekarz nigdy > mi tego nie zlecił!!!??? czy to sie bierze w szczególnych przypadkach? bo to placebo. jezeli nie masz niedomogilutealnej to potrzebujesz duphastonu tak jak ja leppera do szczescia Odpowiedz Link Zgłoś
bogata11 Re: duphaston? 15.04.06, 06:16 sorry maretina ale nie zrozumiałam Twojej odpowiedzi,jeżeli czego nie mam ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: duphaston? 15.04.06, 06:48 Hehe, bierze się, żeby uregulować cykle, ja np. mam bardzo dłuuuuugie a dzięki duphastonowi są mniej więcej normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: duphaston? 15.04.06, 08:04 bogata11 napisała: > sorry maretina ale nie zrozumiałam Twojej odpowiedzi,jeżeli czego nie mam ??? niedomogi lutealnej czyli niedoboru progesteronu w drugiej fazie cyklu. tylko nie pomyl niedomogi lutealnej z brakiem owulacji, bo przy braku owulacji niski progesteron jest norma. jezeli masz normalna owulacje a po niej faza lutealnatrwa od 10-16 dni to jest ok. d;la swietego spokoju mozesz 7 dni po owulacji sprawdzic poziom progesteronu, ale zanim to zrobisz zapytj lekarza, zeby na marne nie latac po laboratoriach i kasy nie wydawac na zbyteczne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaww Re: duphaston? 17.04.06, 21:57 Ja miałam cykle nieregularne, i nie mogłam zajśc w ciąże, brałam od 16dc jedno opkowanie..i chyba sie udało... Odpowiedz Link Zgłoś
eve_23 Re: duphaston? 18.04.06, 07:34 Np. po inseminacji do celu zagnieżdzenia sie zarodka podaje sie duphasaton bo jest czystym progesteronem. Ja bralam przez 3 cykle bo mam kłopoty z regularnoscią cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś