pastwa 11.05.02, 15:36 ..w Warszawie teraz, jakis taki kapuśniak, ale jest !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czarna Re: Deszcz ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 15:38 pastwa napisał(a): > ..w Warszawie teraz, jakis taki kapuśniak, ale jest !!! w Wilanowie jest ulewa!!!!!!!!!! wow!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pastwa Re: Deszcz ... 11.05.02, 15:39 Zostawcie trochę tej ulewy dla "nas", dobrzy ludzie z Wilanowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulka Re: Deszcz ... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 16:26 Muranów - własnie koniec pseudo deszczu i znów słonko świeci:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kochana Re: Deszcz ... 11.05.02, 17:00 Wola - całkiem ostro padało, z 15 minut Odpowiedz Link Zgłoś
lena8 Re: Deszcz ... 11.05.02, 17:11 Poznań też dosyć ostro padało i jeszcze jakies grzmoty słychać było:) Odpowiedz Link Zgłoś
pastwa Re: Deszcz ... 11.05.02, 17:17 kasia_kochana napisała: > Wola - całkiem ostro padało, z 15 minut Wola boska widać była taka, by wybrańcy się cieszyli kwadrans cały. Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Deszcz ... 11.05.02, 17:45 A co z ochota? Swoja droga, na mokotowie tez byl deszczyk. Chyba bede musial... e, wyjrzalem za okno, nie bede musial doczepiac blotnika jak sobie po zakupy pojade Odpowiedz Link Zgłoś
olt Re: Deszcz ... 11.05.02, 21:45 wczesnym wieczorem od koluszek do skierniewic padalo,a moze i jeszcze kawaleczek (duza chmura, choc byc moze po prostu dluga a cienka - wzdluz torow kolejowych;-)) OLT Odpowiedz Link Zgłoś
trzcina Re: Deszcz ... 11.05.02, 23:41 ... a u nas pięknie, ciepło, podeszczowo, Rynek zmyty, ogródki porozkładane już na letnio, ludzie siedzą, piwo piją, gadają jak najęci, na środku Rynku leży pijany poeta i śpiewa... to idę na spacer nocny... dobranocka t. Odpowiedz Link Zgłoś
ta_mar_ta Re: Deszcz ... 12.05.02, 23:53 Ty się trzcinko tak po nocy nie szwendaj :) Nieźle musiał wyglądac ten pijany poeta. Rymy dobre składał? Może wierszem białym po czerwonym winku? Ta_ ( u mnie pokropiło parę kropelek, ciepło ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzcina Re: Deszcz ... IP: 212.244.186.* 13.05.02, 07:58 Kiedy u nas w nocy najpiekniej... A poeta, jak to poeta, co pił, nie wie nikt, a śpiewał całkiem, całkiem składnie. Pieśń poranną, już. I ja porannie... Odpowiedz Link Zgłoś
vicca Re: Deszcz ... 13.05.02, 08:19 Słońce dziś jak - uhm... A desz ma być po poludniu - burza i te inne - nie mogę się doczekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo deszczowy raport dodo z dnia matki (w deszczu) IP: 209.226.65.* 13.05.02, 15:12 zostalam wywieziona przez ukochanych moich w liczbie 5 (pan maz, 3 przychowku, ukochana mojego starszego syna). wywiezli mnie na manowce, w strone georgian bay, okolice sauble beach i pozniej wiarton - dla przyjaciol z polski - widoki zblizone do polskiego baltyku tylko zamiast sosen glownie drzewa lisciaste. nocleg byl w romantycznym nieslychanie "inn" (zajazd? gospoda?) z kominkiem, szampanem, rozami i muzyka na klawesynie. byla podwieczorna wycieczka rowerowa w zlanym deszczem lesie - co za zapach! i bylo poranne szalenstwo po polach i ciut po plazy tez, na koniach - mokro, szaro-buro, konie mokre i "pachnace" deszczem, jezioro wzburzone i grozne. potem jeszcze byl pozny lunch z roznymi frykasami i garstka prezentow od moich ukochanych, ktorzy sie czuli strasznie odpowiedzialni za te pogode. i powrot do toronto w ustajacym powoli deszczu choc ciagle w szarosci i nostalgii. i na koniec dnia - obiad z rodzicami ukochanej mojego syna - kwiaty dla drugiej "pani matki", elegancja i "szpan", bo ona tak lubi. i czy mozna nie lubic deszczu? fajnie byc mama, prawda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vicca Re: Deszcz ... 13.05.02, 15:06 dla wszystkich zaineresowanych - na warszawskim Bródnie pada aż miło - zapraszam na burzę z małymi piorunami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masza Re: Deszcz ... IP: 195.136.95.* 13.05.02, 15:10 A to dlaczego w srodmiesciu nie pada? Albo ja nic o tym nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pastwa Re: Deszcz ... 13.05.02, 15:21 masza napisała: > A to dlaczego w srodmiesciu nie pada? Albo ja nic o tym nie wiem. Spokojna głowa, burza zbliża się piorunem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masza Re: Deszcz ... IP: 195.136.95.* 13.05.02, 15:29 Nie obserwuje na bieżąco rozwoju wypadków pogodowych z powodu braku okna w pracy. Pewnie rzeczywistość mnie znowu zaskoczy... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
vicca Re: Burza! 13.05.02, 15:42 Uciekła z Bródna - przyślij ją z powrotem bo tylko postraszyła Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Burza! 13.05.02, 16:04 Gdzies ja przegnalem, bo sie alarmy samochodowe co piorun wlaczaly... Odpowiedz Link Zgłoś
vicca Re: Burza! 13.05.02, 16:13 ale na pewno nie na Bródno - słońce świeci jak oszalałe - nawet chodniki zdążyły powysychać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gawrona GRADOBICIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 16:37 GRAD, to byl grad potem taka ulewa, ze odbijalo sie od chodnika chyba na pol metra (na Mokotowie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamfora Ulewa :-) IP: 195.216.121.* 14.05.02, 15:44 w Poznaniu... I ciemno, jakby już noc była blisko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne ontario 14.05.02, 16:00 Leje od soboty temp 5-8C i to ma byc MAJ protestuje a tak poza tym, to Was pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamfora Maj, maj, jest na ziemi... IP: 195.216.121.* 14.05.02, 16:16 roseanne napisał(a): > Leje od soboty > temp 5-8C > i to ma byc MAJ > protestuje > > a tak poza tym, to Was pozdrawiam A...ja tez pozdrawiam...:-))))))) (Chyba u Was nie jest tak zimno, bo jak koty harcuja w domu, to sie rozgrzewa atmosfera ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Maj, maj, jest na ziemi... 14.05.02, 16:20 Kota glownie spi, no chyba ,ze Ula jest na horyzoncie to sie chowa po katach i udaje ,ze jej (Kici) nie ma w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Maj, maj, jest na ziemi... IP: 209.226.65.* 14.05.02, 16:58 jeszcze troche a na mojej trawie zaczna rosnac nenufary ale moze chociaz farmerzy sie ciesza, bo sie przeciez skarzyli przez cala zime, ze za malo sniegu i bedzie susza. ja tam wole snieg niz deszcz ale czy mnie sie ktos pytal? Odpowiedz Link Zgłoś
maly.ksiaze Szczeniackie uciechy - mino deszczu 14.05.02, 17:12 Na desz najlepsze sa uciechy! W zwiazku z powyzszym kupilem wczoraj bilety na StarWars i idziemy wkrotce - na pohybel deszczowi i Deszczowcom. Niech Moc bedzie z Wami. mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamfora Zeby tylko Kraina Deszczowcow... IP: 195.216.121.* 14.05.02, 17:24 nie zamienila sie w Kraine Dreszczowcow ;-) Trzymajcie sie cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Zeby tylko Kraina Deszczowcow... IP: 209.226.65.* 14.05.02, 17:31 Gość portalu: kamfora napisał(a): > > nie zamienila sie w Kraine Dreszczowcow ;-) > > Trzymajcie sie cieplo! > a za nimi podazal tajemniczy don pedro, carramba! za ksieciem to pewnie podazy tajemniczy yoda albo inny jar jar binks... carramba! Odpowiedz Link Zgłoś
maly.ksiaze Zgroza! 14.05.02, 17:38 Dodo! Nie rob tego nigdy! Dla starowiercow StarWars Jar Jar Binks to anathema. Nie wolno! May The Force be with you! mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Zgroza! IP: 209.226.65.* 14.05.02, 17:41 maly.ksiaze napisał(a): > Dodo! Nie rob tego nigdy! Dla starowiercow StarWars Jar Jar Binks to anathema. > Nie wolno! > > May The Force be with you! > > mk. czy mam sie spodziewac, ze ktos mnie za kare napadnie z laserowym mieczem i wymierzy sprawiedliwosc za sympatie dla dlugouchych? a to dopiero carramba;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maly.ksiaze Uwazaj, dodo! 14.05.02, 17:51 Niestety, tak! Zostalas juz naznaczona i szukamy Cie w celu nawrocenia na jedynie sluszne poglady. W ostatnim spisie powszechnym w UK bylo pytanie o religie. Odpowiadalo sie wpisujac numerek. Jedi Knights mieli swoj wlasny tez: www.theregister.co.uk/content/28/22113.html Strzecie sie, niewierni! Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gawrona Re: Deszcz ... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 21:09 oj przydalby sie, podobno duszno dzisiaj na forum Odpowiedz Link Zgłoś