Dodaj do ulubionych

Napisz coś o sobie :-) Pomóż

31.03.05, 14:30
Witam!
Piszę pracę magisterską o tym, jacy są użytkownicy Internetu, jakimi cechami się charakteryzują, głównie - co potrafią o sobie napisać w kilku zdaniach.
Jeśli chcesz mi pomoc - napisz - ile masz lat, czy jesteś kobietą czy mężczyzną, a potem kilka zdań na swój temat. Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Iwona.
Obserwuj wątek
    • ziemiomorze Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 31.03.05, 14:38
      Wesze podstep.
      Jak niby masz zamiar opracowac statystycznie takie chaotyczne dane, milutka
      Iwonko?
    • lunar1978 Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 31.03.05, 14:39
      ... no i na podstawie tegoż forum??
      • iwonka1981 Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 31.03.05, 14:46
        A jakiż to może być podstep na przykład??
        Piszę pracę o autoprezentacji, więc chcę zobaczyć, co ludzie piszą na swój temat, w jaki sposób opisują samych siebie, na co w takim opisie stawiają.
    • zza_krzaka Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 31.03.05, 15:54
      A prawdę chcesz, czy można pofantazjować?
      Internet w promocji mam;)
    • r.richelieu Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 31.03.05, 18:05
      51 lat
      mezczyzna

balcerowicz musi odejsc
    • alicja-ciekawska Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 31.03.05, 18:12
      93 lata,mezczyzna ....
      • zza_krzaka Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 31.03.05, 18:33
        Przynajmniej dwie osoby co prawdę mówią
    • procesor Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 31.03.05, 21:33
      Jestem osiemnastoletnia blondynka, mam duuże niebieskie oczy, lubie potańczyć i
      zupełnie nie rozumiem tych kawałów co to je ludzie opowiadają o blondynkach..
      Pewnie sie czepiają bo sami by chcieli - kobiety być taką blondynką - a faceci
      kręcić z takowa..
      :)

PS. Oczywiście nic z powyższego nie jest prawdziwe.. Dane z internetu,
      anonimowe, z forów, z tego forum szczególnie - jako materiał na prace
      magisterską?? Niezłe jaja. :) Żebyś ty jeszcze współparacwoał z detektywami i
      mogła zweryfikowac co ludzie o sobie wypisuja.. :D To by dopiero była praca!
      A teraz pójde tworzyc własną legende może.. Była tu taka niedościgniona istota
      co stworzyła postac doskonałą, żal że nie była prawdziwa, tak ja lubiłam i
      ceniłam.... :)
    • lunar1978 Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 01.04.05, 12:07
      A ja jestem wesoły Lunar, mam na przedmieściu domek. A w domku światło, wodę,
      gaz ... nie już nie mam rachunków nie zapłaciłem, ale co tam ... i tak jestem
      super szczęśliwy, bo jestem wspaniały, piękny, dowcipny, najmądrzejszy, na
      pograniczu wspaniałości jestem. Bóg jeszcze chyba nigdy nie stworzył czegoś
      równie doskonałego jak ja :-)) Jak patrzę w lustro to nie mogę się sam sobie
      nadziwić ... no doskonałość w najczystrzej postaci.

Wszystkie dane są jak najbardziej prawdziwe, a wszelkie podobieństwo do innych
      osób jest jak najbardziej przypadkowe, bo poprostu kogoś równie idealnego nie
      ma :-)))

A tak wogóle to pytań typu "powiedz coś o sobie" szczerze nienawidzę.
    • paco_lopez Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 01.04.05, 12:20
      Iwonko a ty na jutro te pracę piszesz. To za późno tu przyszłaś. A nie masz tam
      jakiego problemu z teściowo albo z matko, córko i innymi okolicami, a moze cie
      chłop zdradza - z reszta wszystko jedno. Opisz to - koniecznie.
    • fnoll zdobendem siem na odwage i napiszem, a co :) 01.04.05, 13:18
      mam parę tysięcy lat, nie pamiętam dokłądnie ile

nie jestem ani mężczyzną, ani kobietą

moim hobby jest życie w formie cielesnej, a z pracą na utrzymanie tegoż bywa
      różnie, staram się znaleźć stan odpowiedniości między społecznością, w której
      przyszło mi na dany raz się zjawić, a przytrafionymi zdolnościami - ten proces
      umiejscawiania się w społecznej roli sam w sobie jest fascynujący i bywa w swych
      rezultatach zaskakującym

nigdy nie wiem kim będę gdy się wcielam :)

to przypomina rzucenie motka włóczki na nierówny teren - za mną rozwija się nić,
      która mnie jednocześnie nieco wiąże i ogranicza, nie sposób jednak odgadnąć w
      która dokłądnie stronę motek potoczy się dalej - ani... kiedy skończy się nić?
    • lunar1978 Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 01.04.05, 15:10
      a tak zupełnie poważnie, takie pytanie, niepytanie
      "powiedz coś o sobie" jest najgorsze jakie może mnie
      spotkać. Zawsze się mieszam jeśli muszę na nie odpowiedzieć.
      Nawet tutaj na forum nie mam ochoty się "wykazywać".

Pozdrawiam
      Lunar
      • jtpetit Do Lunara 1978 01.04.05, 16:04
        Ale Ty nie musisz niczym sie wykazywac.
        Pytania sa bardzo proste i wystarczy na nie odpowiedziec.
        Czytam te wypowiedzi,poniewaz pisze prace o obrazie spoleczenstwa polskiego, jaki wylania sie z
        forow internetowych. Jest to obraz zatrwazajacy...
        Joanna
        • r.richelieu Re: Do Lunara 1978 01.04.05, 20:33
          mając metodologię do dupy wyjzie Ci i jeszcze bardziej zatrważający. Gdzie Twój
          opiekun nauk. żeby taki sposób zbierania danych zaakceptować. Zaakceptował?
          Więc on sam ma nie pokolei w głowie.
          Jaki obraz? Nie da się stworzyć obrazu nie czując forum i w nim nie siedząc.
          Nie chce się ludziom wypisywać elaboratów, bo Ty tak se zażyczyłaś, zostań,
          poczytaj, i wteyd bez pytania będziuesz meić obraz. A tak, z takimi pytaniami
          wróc do gimnazjum
          • jtpetit Re: Do Lunara 1978 01.04.05, 21:20
            Zaakceptowal, a wlasciwie zaakceptowali, bo jest i jezykoznawca i socjolog.
            Jeden z rozdzialow mowi o jezyku uzywanym przez Internautow: emocjonalnym, autentycznym.
            Co o tym decyduje? Czy tylko "anonimowosc"?
            Moze odpowiesz na te pytania...
            Serdecznie pozdrawiam.
            • r.richelieu Re: Do Lunara 1978 02.04.05, 02:52
              i kazali Tobie iść na łatwiznę? Że zamiast wcielić się w jakiś nick na rok albo
              pół przynajmniej Ty chcesz gotowe, które i tak będzie nie takie. Oceny języka
              to Ty masz dokonać a podstawie tego co tu przeczytasz, każdy sam o sobie pisze
              co mu ślina na język, a w najlepszym wypadku to, co sam o sobie myśli lub
              myśli, że inni tak o nim myślą.

Anonimowość? Ja nie jestem anonimowa. Chociaż z gołym nazwiskiem po forum nie
              chodzę to jednak znalezienie jego nie jest skomplikowane. Zwłaszcza, że facjata
              moja w necie się wałęsa, a ja taka niefotogeniczna ;)

Socjolog? Po grzyba, kiedy o sieci napisano książek w trzy i trochę,
              językoznawcy też maczali palce analizując cio, tio i papatki. Dlatego ten Twój
              temat będzie powielaniem, ba, można by nawet ieć stracha, że plagiat zarzucą

• jtpetit Re: Do Richelieu 02.04.05, 08:59
                r.richelieu napisała:

> i kazali Tobie iść na łatwiznę? Że zamiast wcielić się w jakiś nick na rok albo
                >
                > pół przynajmniej Ty chcesz gotowe, które i tak będzie nie takie. Oceny języka
                > to Ty masz dokonać a podstawie tego co tu przeczytasz, każdy sam o sobie pisze
                > co mu ślina na język, a w najlepszym wypadku to, co sam o sobie myśli lub
                > myśli, że inni tak o nim myślą.
                >
                > Anonimowość? Ja nie jestem anonimowa. Chociaż z gołym nazwiskiem po forum nie
                > chodzę to jednak znalezienie jego nie jest skomplikowane. Zwłaszcza, że facjata
                >
                > moja w necie się wałęsa, a ja taka niefotogeniczna ;)
                >
                > Socjolog? Po grzyba, kiedy o sieci napisano książek w trzy i trochę,
                > językoznawcy też maczali palce analizując cio, tio i papatki. Dlatego ten Twój
                > temat będzie powielaniem, ba, można by nawet ieć stracha, że plagiat zarzucą
                >
                >

Moglabys mi podac tytuly tych ksiazek? Dziekuje i serdecznie pozdrawiam.
                • r.richelieu Re: Do Richelieu 02.04.05, 18:22
                  ! serdecznie pozdrawiam!, ale w głowie mi się nie mieści żeby magistrant nie
                  umiał korzystać z usług bibliotek ponad wypisanie rewersu. Poszukaj w hasłach
                  przedmiotowych, w lieteraturze z której korzystał Twój promotor, z listy na
                  końcu jakiejkowiek książki na ten temat. A literatura jest na tyle duża, że
                  Twój temat jest obecnie jednym z najpopularniejszych na socjologii, a co
                  najlepsze każdy uważa, że jest taki nowoczesny.
                  Nie mówiąc o literaturze popularnej na ten temat
                  • jtpetit Re: Do Richelieu 02.04.05, 19:45
                    Nie mieszkam w Polsce.
    • lunar1978 Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 01.04.05, 20:33
      Hmm a jacy są? Myślę że na tym portalu nie jest tak tragicznie. Najgorzej jest
      chyba na tych najpopulaniejszych czyli wirtualna, onet i interia. Nie jestem
      miłośnikiem czatów, ale kiedyś tak na próbę też "sprawdzałem" poziom
      użytkowników. Też wypadi blado w moich oczach. Nie wiem po co ludzie tracą tam
      swój czas. Zwłaszcza jak się podałem za dziewczynę. I normalnie wstyd mi za
      facetów :-(( Głównie prymitywy się do mnie "zgłaszały". Beznadzieja.

No dobra jeśli komuś to pomoże to spróbuję:

Na tym forum loguję się jako Lunar, gdyż czuję się kawałeczkiem księżyca, który
      spadł przypadkiem na ziemię i źle się tutaj czuje. Mam 27 lat, mieszkam w
      niewielkim mieście. Jestem kawalerem. O "urodzie" nie będę się rozpisywał, bo
      nie ma o czym. Jestem zupełnie zwyczajny, no może trochę chudy, nawet za bym
      powiedział :-))) Uważam siebie za osobę wrażliwą co chyba da się wyczuć w moich
      wypowiedziach na tym forum. Interesuję się muzyką (klasyczną raczej nie),
      trochę filozofią i psychologią. Głównie "bujam w obłokach", ale jak trzeba to z
      nich czasami schodzę :-)))

Przyznam że nie cierpię taych pytań, ale co tam ... skrobnąłem.
      Pozdrawiam
      Lunar
      • jtpetit Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 01.04.05, 21:23
        DZIEKUJE.
        • lunar1978 Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 01.04.05, 21:36
          Jeśli te kilka zdań ma Ci pomóc to proszę bardzo :-))
    • bialeoko Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 02.04.05, 00:32
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=22241800
      to Iwonka jesteś czy Joanka, bo już się pogubiłam... a może chcesz o tym z
      jakimś guru porozmawiać :> ?
      • isabar Re: Napisz coś o sobie :-) Pomóż 02.04.05, 01:12
        Iwonko, a może Ty badasz wpływ instrukcji na zachowania piśmienne forumowiczów,
        albo ich reakcję na obecność dystraktorów w postaci zaproszenia na forum
        biseksualistów?
        Jeżeli nie to zarówno treść instrukcji jak i zaproszenia będą tu zmiennymi
        zakłócającymi, a tym samym uzyskane dane będą niemiarodajne, myślę zresztą, że
        mało Cię to obejdzie, materiału będziesz miała, aż nadto.
        A poza tym to forum jest raczej ewenementem niż regułą jeżeli chodzi o
        zachowania językowe.
        Polecam przejrzenie m. in. "teczka wszelkich tajności forumowych"-wystarczy
        wpisać w wyszukiwarkę.
        Pozdrawiam.
        --
        Demiurg stworzył świat z trójkątów
      • jtpetit bialeoko 02.04.05, 02:36
        bialeoko napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=22241800
        > to Iwonka jesteś czy Joanka, bo już się pogubiłam... a może chcesz o tym z
        > jakimś guru porozmawiać :> ?

Jest i Iwonka i Joanka.
        • bialeoko Re: bialeoko 02.04.05, 13:01
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=22312321 no tak, chciałam
          odpowiedzieć, ale nie wyszło - patrz 'nowy wątek'
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka