michal1984a Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 17.04.05, 10:31 TO jak czlowiek pracuje jest uzaleznione od wynagrodzenia a jakie mamy wynagordzenia w polsce to chyba wszyscy wiemy . Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 18.04.05, 11:00 michal1984a napisał: > TO jak czlowiek pracuje jest uzaleznione od wynagrodzenia a jakie mamy > wynagordzenia w polsce to chyba wszyscy wiemy . mysle ze ,pracodawcy znaja spoleczenstwo. i nikt nie zaplaci wiecej leniwemu czlowiekowi. ktory podkrada co sie da w zakladach. jest niesamodzielny itd.... Jesli ktos jest profesionalista,jest wynagradzany i to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 17.04.05, 10:49 kto da szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
jtpetit Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsce ? 17.04.05, 15:10 Ja rozumiem, ze byly rozbiory, pozniej wojny, pozniej trudny okres stalinowski. No ale teraz, czy zorganizowanie polskiego zycia zbiorowego na racjonalnych zasadach znowu zagraza czyims interesom ? Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 17.04.05, 15:15 nie wiem czy zagraża, ja już nie mam siły. już nie wiem jak życ w tym kraju, a chciałabym żyć i pracować uczciwie. za 600-800 zł nie da sie przeżyć, a ludziom proponują takie wynagrodzenia. przecież to na same opłaty nie wystarcza a gdzie jedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia54 Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 17.04.05, 18:36 Polak Polakowi wilkiem. Niestety nie potrafimy się na dobre pogodzić i zjednoczyć i potem każdy patrzy jak kosztem innych się nachapać. smutna rzeczywistosć. Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 17.04.05, 18:39 ja nie chce niczyich pieniędzy, chciałabym zarobić je sama i uczciwie, bez przekrętów ale nie wiem już jak Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia54 Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 17.04.05, 18:46 Ale właśnie problem polega na tym, że Ci uczciwi są wykorzystywani przez tych nieuczciwych i dlatego trzeba z Polski uciekać!! Im szybciej tym lepiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 17.04.05, 18:49 nie mam z kim, nie mam gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 poza tym, nie chce uciekać 17.04.05, 18:51 niegdy nie będę czuć sie u siebie- wiem coś o tym Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia54 Re: poza tym, nie chce uciekać 17.04.05, 19:04 a czy w polsce, gdzie tak na prawde nie możesz się ani wykazać, ani realizować swoich marzeń, ani uczciwie dojść do czegoś czujesz się jak u siebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
sel.fish Re: poza tym, nie chce uciekać 18.04.05, 00:46 Kornelio niektorzy wierza jeszcze w slowo patriotyzm. Gdyby takich ludzi nie bylo to Polski tez by nie bylo. Tak tak dzieki tym "frajerom" jak niektorzy ich widza ten kraj jeszcze istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
jtpetit dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsce ? 18.04.05, 12:30 Kapitalizm nie moze funkcjonowac z dnia na dzien, kiedy wlasnie brak kapitalistow, sprawnie dzialajacego systemu bankowego, menagerow. Czyzby w Polsce byli tylko "zadni zysku ludzie, zwykli sklepikarze ( to Kisielewski...) ? Joanna Odpowiedz Link Zgłoś