Dodaj do ulubionych

Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsce ?

17.04.05, 09:38

Obserwuj wątek
    • michal1984a Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 17.04.05, 10:31
      TO jak czlowiek pracuje jest uzaleznione od wynagrodzenia a jakie mamy
      wynagordzenia w polsce to chyba wszyscy wiemy .
      • alicja-ciekawska Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 18.04.05, 11:00
        michal1984a napisał:

> TO jak czlowiek pracuje jest uzaleznione od wynagrodzenia a jakie mamy
        > wynagordzenia w polsce to chyba wszyscy wiemy .

mysle ze ,pracodawcy znaja spoleczenstwo.
        i nikt nie zaplaci wiecej leniwemu czlowiekowi.
        ktory podkrada co sie da w zakladach.
        jest niesamodzielny itd....
        Jesli ktos jest profesionalista,jest wynagradzany i to dobrze.
    • xy2 Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 17.04.05, 10:49
      kto da szanse?
      • jtpetit Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsce ? 17.04.05, 15:10
        Ja rozumiem, ze byly rozbiory, pozniej wojny, pozniej trudny okres stalinowski.
        No ale teraz, czy zorganizowanie polskiego zycia zbiorowego na racjonalnych zasadach znowu zagraza
        czyims interesom ?
        • xy2 Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 17.04.05, 15:15
          nie wiem czy zagraża, ja już nie mam siły. już nie wiem jak życ w tym kraju, a
          chciałabym żyć i pracować uczciwie. za 600-800 zł nie da sie przeżyć, a ludziom
          proponują takie wynagrodzenia. przecież to na same opłaty nie wystarcza a gdzie
          jedzenie?
          • kornelia54 Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 17.04.05, 18:36
            Polak Polakowi wilkiem. Niestety nie potrafimy się na dobre pogodzić i
            zjednoczyć i potem każdy patrzy jak kosztem innych się nachapać. smutna
            rzeczywistosć.
            • xy2 Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 17.04.05, 18:39
              ja nie chce niczyich pieniędzy, chciałabym zarobić je sama i uczciwie, bez
              przekrętów ale nie wiem już jak
              • kornelia54 Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 17.04.05, 18:46
                Ale właśnie problem polega na tym, że Ci uczciwi są wykorzystywani przez tych
                nieuczciwych i dlatego trzeba z Polski uciekać!! Im szybciej tym lepiej!!
                • xy2 Re: Dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsc 17.04.05, 18:49
                  nie mam z kim, nie mam gdzie
                • xy2 poza tym, nie chce uciekać 17.04.05, 18:51
                  niegdy nie będę czuć sie u siebie- wiem coś o tym
                  • kornelia54 Re: poza tym, nie chce uciekać 17.04.05, 19:04
                    a czy w polsce, gdzie tak na prawde nie możesz się ani wykazać, ani realizować
                    swoich marzeń, ani uczciwie dojść do czegoś czujesz się jak u siebie??
                    • sel.fish Re: poza tym, nie chce uciekać 18.04.05, 00:46
                      Kornelio niektorzy wierza jeszcze w slowo patriotyzm. Gdyby takich ludzi nie
                      bylo to Polski tez by nie bylo. Tak tak dzieki tym "frajerom" jak niektorzy ich
                      widza ten kraj jeszcze istnieje.
                      • jtpetit dlaczego Polacy nie potrafia pracowac w Polsce ? 18.04.05, 12:30
                        Kapitalizm nie moze funkcjonowac z dnia na dzien, kiedy wlasnie brak kapitalistow, sprawnie
                        dzialajacego systemu bankowego, menagerow. Czyzby w Polsce byli tylko "zadni zysku ludzie, zwykli
                        sklepikarze ( to Kisielewski...) ?
                        Joanna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka