Dodaj do ulubionych

trenuje silna wole

27.05.05, 10:38
"Mistrzostwo życia polega na umiejętności samoograniczania się."
ks. Pasierb
Obserwuj wątek
    • rainer_calmund Re: trenuje silna wole 27.05.05, 11:11
      No nie wierze, czy azaliz takim glupi!

Majac przepis na bigos wcale nie oznacza jeszcze, ze jestes dobrym kucharzem.
    • witch-witch Re: trenuje silna wole 27.05.05, 11:13
      kardiolog napisał:

> "Mistrzostwo życia polega na umiejętności samoograniczania się."
      > ks. Pasierb
      ...
      Teoria dobra, usprawiedliwia każdego przygłupa!
      • rainer_calmund Re: trenuje silna wole 27.05.05, 11:17
        A ponizej antyteza:

"Dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej
        pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości." Einstein
    • zalozylam_nowe ks.Pasierb jest widocznie ciezkim grzesznikiem 27.05.05, 11:33
      ci czesto maja silna potrzebe samobiczowania sie ;)
      • centrokatolewica Re: ks.Pasierb jest widocznie ciezkim grzesznikie 27.05.05, 11:41
        zalozylam_nowe napisała:

> ci czesto maja silna potrzebe samobiczowania sie ;)

Dlaczego?
        Czyz to nie ten, ktory posiadal tysiace stolow cuprysowych krzyczal: "och! jak
        nie wiele mi trzeba!"
        Marnie skonczyl, choc wiele madrego pozostawil.... Lutemu:))))))))
        nie jestem pewna czy to on tak sie darl, mozna to jednak sprawdzic:)
        • zalozylam_nowe Re: ks.Pasierb jest widocznie ciezkim grzesznikie 27.05.05, 11:43
          centrokatolewica napisała:

> zalozylam_nowe napisała:
          >
          > > ci czesto maja silna potrzebe samobiczowania sie ;)
          >
          > Dlaczego?
          > Czyz to nie ten, ktory posiadal tysiace stolow cuprysowych krzyczal: "och!
          jak
          > nie wiele mi trzeba!"
          > Marnie skonczyl, choc wiele madrego pozostawil.... Lutemu:))))))))
          > nie jestem pewna czy to on tak sie darl, mozna to jednak sprawdzic:)

ja nie mogie ;) nijakiego pasierba nie posiadam w chalupie ;)
          • centrokatolewica Re: ks.Pasierb jest widocznie ciezkim grzesznikie 27.05.05, 11:52
            zalozylam_nowe napisała:

> centrokatolewica napisała:
            >
            > > zalozylam_nowe napisała:
            > >
            > > > ci czesto maja silna potrzebe samobiczowania sie ;)
            > >
            > > Dlaczego?
            > > Czyz to nie ten, ktory posiadal tysiace stolow cuprysowych krzyczal: "och
            > !
            > jak
            > > nie wiele mi trzeba!"
            > > Marnie skonczyl, choc wiele madrego pozostawil.... Lutemu:))))))))
            > > nie jestem pewna czy to on tak sie darl, mozna to jednak sprawdzic:)
            >
            > ja nie mogie ;) nijakiego pasierba nie posiadam w chalupie ;)

walnelam sie, ale dla Ciebie poszukalam:
            "Quam multa non desidero" - Jakże wielu rzeczy mi nie potrzeba. /Cyceron za
            Sokratesem/
            A ten od stolow cytrusowych, bidulek Seneka, co to zdaje sie Lutemu podoba /a
            juz zreszta mi sie wsio porypalo z tymi starodawnymi:)/ mawial inaczej:
            "Cui cum paupertate bene convenit dives est". Kto z ubóstwem zostaje w dobrej
            zgodzie, jest bogaczem /Seneka Mł, Listy moralne do Lucyliusza/
            No to chyba cos a la ten Pasierb z chalupy Kardiologa, nie Twojej...
            • luty10 Re: ks.Pasierb jest widocznie ciezkim grzesznikie 27.05.05, 11:56

>
              > > centrokatolewica napisała:
              > >
              > > > zalozylam_nowe napisała:
              > > >
              > > > > ci czesto maja silna potrzebe samobiczowania sie ;)
              > > >
              > > > Dlaczego?
              > > > Czyz to nie ten, ktory posiadal tysiace stolow cuprysowych krzyczal
              > : "och
              > > !
              > > jak
              > > > nie wiele mi trzeba!"
              > > > Marnie skonczyl, choc wiele madrego pozostawil.... Lutemu:))))))))
              > > > nie jestem pewna czy to on tak sie darl, mozna to jednak sprawdzic:
              > )
              > >
              > > ja nie mogie ;) nijakiego pasierba nie posiadam w chalupie ;)
              >
              > walnelam sie, ale dla Ciebie poszukalam:
              > "Quam multa non desidero" - Jakże wielu rzeczy mi nie potrzeba. /Cyceron za
              > Sokratesem/
              > A ten od stolow cytrusowych, bidulek Seneka, co to zdaje sie Lutemu podoba /a
              > juz zreszta mi sie wsio porypalo z tymi starodawnymi:)/ mawial inaczej:
              > "Cui cum paupertate bene convenit dives est". Kto z ubóstwem zostaje w
              dobrej
              >
              > zgodzie, jest bogaczem /Seneka Mł, Listy moralne do Lucyliusza/
              > No to chyba cos a la ten Pasierb z chalupy Kardiologa, nie Twojej...

musze zaprzeczyc...osoba Senaki nie bardzo mi pasuje, ale madrze gadal...
              fakt, bylem rozczarowany...
            • zalozylam_nowe Re: ks.Pasierb jest widocznie ciezkim grzesznikie 27.05.05, 11:57

>
              > >
              > > >
              > > >
              > > > Dlaczego?
              > > !
              > > jak
              > )
              > >
              > > ja nie mogie ;) nijakiego pasierba nie posiadam w chalupie ;)
              >
              > walnelam sie, ale dla Ciebie poszukalam:
              > "Quam multa non desidero" - Jakże wielu rzeczy mi nie potrzeba. /Cyceron za
              > Sokratesem/
              > A ten od stolow cytrusowych, bidulek Seneka, co to zdaje sie Lutemu podoba /a
              > juz zreszta mi sie wsio porypalo z tymi starodawnymi:)/ mawial inaczej:
              > "Cui cum paupertate bene convenit dives est". Kto z ubóstwem zostaje w
              dobrej
              >
              > zgodzie, jest bogaczem /Seneka Mł, Listy moralne do Lucyliusza/
              > No to chyba cos a la ten Pasierb z chalupy Kardiologa, nie Twojej...

wiec to chodzi o piniondze? to dobrze, bo te mnie nudza ;)))
        • luty10 Re: ks.Pasierb jest widocznie ciezkim grzesznikie 27.05.05, 11:51

>
          > > ci czesto maja silna potrzebe samobiczowania sie ;)
          >
          > Dlaczego?
          > Czyz to nie ten, ktory posiadal tysiace stolow cuprysowych krzyczal: "och!
          jak
          > nie wiele mi trzeba!"
          > Marnie skonczyl, choc wiele madrego pozostawil.... Lutemu:))))))))
          > nie jestem pewna czy to on tak sie darl, mozna to jednak sprawdzic:)

Marus, znowu sie przechscilas..?:))
          • centrokatolewica Re: ks.Pasierb jest widocznie ciezkim grzesznikie 27.05.05, 11:54
            luty10 napisał:

>
            > > zalozylam_nowe napisała:
            > >
            > > > ci czesto maja silna potrzebe samobiczowania sie ;)
            > >
            > > Dlaczego?
            > > Czyz to nie ten, ktory posiadal tysiace stolow cuprysowych krzyczal: "och
            > !
            > jak
            > > nie wiele mi trzeba!"
            > > Marnie skonczyl, choc wiele madrego pozostawil.... Lutemu:))))))))
            > > nie jestem pewna czy to on tak sie darl, mozna to jednak sprawdzic:)
            >
            > Marus, znowu sie przechscilas..?:))

Jak sie miwasz Luty?:)))))
            Kiedy mowa o cnotach, klonach, ogolnie: sprawach zazebiajacych sie w jakis
            sposob o krocze - musze sie maskowac.... hahahahahahaha
            • luty10 Re: ks.Pasierb jest widocznie ciezkim grzesznikie 27.05.05, 11:57

> luty10 napisał:
              >
              > >
              > > >
              > > >
              > > > Dlaczego?
              > > !
              > > jak
              > )
              > >
              > > Marus, znowu sie przechscilas..?:))
              >
              > Jak sie miwasz Luty?:)))))
              > Kiedy mowa o cnotach, klonach, ogolnie: sprawach zazebiajacych sie w jakis
              > sposob o krocze - musze sie maskowac.... hahahahahahaha

ales sie zamaskawola...poznalem Cie po pierwszych dwoch slowach...:)))
              • centrokatolewica Re: ks.Pasierb jest widocznie ciezkim grzesznikie 27.05.05, 12:08
                luty10 napisał:

> ales sie zamaskawola...poznalem Cie po pierwszych dwoch slowach...:)))

Wszystko to musi wyplywac z mojego szczerego serca, bo i jak inaczej kiepskie
                maskowanie wytlumaczysz?:)
                Trzeba nam sie kiedy zmowic na drazenie duszy od podstaw, moglby byc np
                temat: "Dusza w zarodku", albo jeszcze glebiej "mejoza? duchopragamet,
                koniunkcja? i powstawanie duchozygoty", pewnie wymyslisz lepszy.
                Tylko jak bedziemy tak z doskoku tylko, czasem dysponowac to nam zepchna watek
                na dno, a mi sie potem nie chce szukac"
                Kidys powiem ci cos prywatnie, moze i Cie zatka, a moze i nie... tutaj, tym
                profanom JAMAIS!!!!!
                • zalozylam_nowe Re: ks.Pasierb jest widocznie ciezkim grzesznikie 27.05.05, 12:11

> luty10 napisał:
                  >
                  > > ales sie zamaskawola...poznalem Cie po pierwszych dwoch slowach...:)))
                  >
                  > Wszystko to musi wyplywac z mojego szczerego serca, bo i jak inaczej kiepskie
                  > maskowanie wytlumaczysz?:)
                  > Trzeba nam sie kiedy zmowic na drazenie duszy od podstaw, moglby byc np
                  > temat: "Dusza w zarodku", albo jeszcze glebiej "mejoza? duchopragamet,
                  > koniunkcja? i powstawanie duchozygoty", pewnie wymyslisz lepszy.
                  > Tylko jak bedziemy tak z doskoku tylko, czasem dysponowac to nam zepchna
                  watek
                  > na dno, a mi sie potem nie chce szukac"
                  > Kidys powiem ci cos prywatnie, moze i Cie zatka, a moze i nie... tutaj, tym
                  > profanom JAMAIS!!!!!

mow glosno, bo ja tez chce uslyszec...:)
                  • centrokatolewica Re: ks.Pasierb jest widocznie ciezkim grzesznikie 27.05.05, 12:22
                    zalozylam_nowe napisała:

>
                    > > luty10 napisał:
                    > >
                    > > > ales sie zamaskawola...poznalem Cie po pierwszych dwoch slowach...:
                    > )))
                    > >
                    > > Wszystko to musi wyplywac z mojego szczerego serca, bo i jak inaczej kiep
                    > skie
                    > > maskowanie wytlumaczysz?:)
                    > > Trzeba nam sie kiedy zmowic na drazenie duszy od podstaw, moglby byc np
                    > > temat: "Dusza w zarodku", albo jeszcze glebiej "mejoza? duchopragamet,
                    > > koniunkcja? i powstawanie duchozygoty", pewnie wymyslisz lepszy.
                    > > Tylko jak bedziemy tak z doskoku tylko, czasem dysponowac to nam zepchna
                    > watek
                    > > na dno, a mi sie potem nie chce szukac"
                    > > Kidys powiem ci cos prywatnie, moze i Cie zatka, a moze i nie... tutaj, t
                    > ym
                    > > profanom JAMAIS!!!!!
                    >
                    > mow glosno, bo ja tez chce uslyszec...:)

O qrcze! Wycieli mi posta o tych dziwkach. Nie pamietam co tam napisalam
                    ale.... ale nie wazne.
                    Wale ten kolchoz pojebow i ich staroste - admina - pojeba nad pojebami,
                    ochotnika.
                    Tutaj Luty nigdy sobie nie pogadamy juz serio. Jak kiedys zechcesz, naznacz
                    czas i miejsce akcji.
                    Na psychach mozna sie jedynie wyproznic, jak kogo stolec cisnie, albo ma
                    pecherz przepelniony.
                    O Gf nie zapomnij, coby jej ozdobne zaproszenie wyslac:))))
                    • luty10 Re: ks.Pasierb jest widocznie ciezkim grzesznikie 27.05.05, 12:25

>
                      > >
                      > > > luty10 napisał:
                      > > >
                      > > > > ales sie zamaskawola...poznalem Cie po pierwszych dwoch slowa
                      > ch...:
                      > > )))
                      > > >
                      > > > Wszystko to musi wyplywac z mojego szczerego serca, bo i jak inacze
                      > j kiep
                      > > skie
                      > > > maskowanie wytlumaczysz?:)
                      > > > Trzeba nam sie kiedy zmowic na drazenie duszy od podstaw, moglby by
                      > c np
                      > > > temat: "Dusza w zarodku", albo jeszcze glebiej "mejoza? duchopragam
                      > et,
                      > > > koniunkcja? i powstawanie duchozygoty", pewnie wymyslisz lepszy.
                      > > > Tylko jak bedziemy tak z doskoku tylko, czasem dysponowac to nam ze
                      > pchna
                      > > watek
                      > > > na dno, a mi sie potem nie chce szukac"
                      > > > Kidys powiem ci cos prywatnie, moze i Cie zatka, a moze i nie... tu
                      > taj, t
                      > > ym
                      > > > profanom JAMAIS!!!!!
                      > >
                      > > mow glosno, bo ja tez chce uslyszec...:)
                      >
                      > O qrcze! Wycieli mi posta o tych dziwkach. Nie pamietam co tam napisalam
                      > ale.... ale nie wazne.
                      > Wale ten kolchoz pojebow i ich staroste - admina - pojeba nad pojebami,
                      > ochotnika.
                      > Tutaj Luty nigdy sobie nie pogadamy juz serio. Jak kiedys zechcesz, naznacz
                      > czas i miejsce akcji.
                      > Na psychach mozna sie jedynie wyproznic, jak kogo stolec cisnie, albo ma
                      > pecherz przepelniony.
                      > O Gf nie zapomnij, coby jej ozdobne zaproszenie wyslac:))))

O Gf nie zapomne....
                • luty10 Re: ks.Pasierb jest widocznie ciezkim grzesznikie 27.05.05, 12:17

> luty10 napisał:
                  >
                  > > ales sie zamaskawola...poznalem Cie po pierwszych dwoch slowach...:)))
                  >
                  > Wszystko to musi wyplywac z mojego szczerego serca, bo i jak inaczej kiepskie
                  > maskowanie wytlumaczysz?:)
                  > Trzeba nam sie kiedy zmowic na drazenie duszy od podstaw, moglby byc np
                  > temat: "Dusza w zarodku", albo jeszcze glebiej "mejoza? duchopragamet,
                  > koniunkcja? i powstawanie duchozygoty", pewnie wymyslisz lepszy.
                  > Tylko jak bedziemy tak z doskoku tylko, czasem dysponowac to nam zepchna
                  watek
                  > na dno, a mi sie potem nie chce szukac"
                  > Kidys powiem ci cos prywatnie, moze i Cie zatka, a moze i nie... tutaj, tym
                  > profanom JAMAIS!!!!!

obiecanki cacanki...ile razy ja to juz czytalem...:)
    • psychopata.z.borderline Re: trenuje silna wole 27.05.05, 12:05
      ks. Pasierb, jakie to wzniosłe
      on to wiedział jakie przybrać nick

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka