Dodaj do ulubionych

Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenstwa...

15.09.05, 17:53
Moj chlopak akceptuje mojego brata, ale po prostu nie trawi mojej siostry.
Fakt, trudno z nia czasem wytrzymac, potrafi byc niesamowicie irytujaca, ale
czy wg. Was to usprawiedliwia chlopaka, zeby wyrazal sie o niej
typu "debilka" i mowil do niej "zamknij sie"? Wiem, ze czesciowo jest to moja
wina, bo czasem widzi, jak sie kloce z moja sis, a nasze "miedzyrodzenskie"
klotnie sa bez ogrodek, ale tak czy siak - to jest moja mlodsza siostra i nie
pozwolilabym jej nikomu skrzywdzic. Innymi slowami: jak ja na nia wrzeszcze,
to jest ok i normalne (bo i ona na mnie wrzeszczy, i sie klocimy, i sie
obrazamy itd.), ale kiedy on ja w ten sam sposob traktuje, bardzo mnie to
denerwuje i jestem na niego zla. Zwracalam mu juz uwage, ale nie
poskutkowalo. Czy ja musze przed nim udawac i unikac wszelkich sporow z moja
sis, zeby on tez sie uspokoil? Co mam zrobic, zeby do niego dotarlo, ze my
jestesmy rodzenstwem i sie czasem zremy (on jest jedynakiem), ale to nie
znaczy, ze on ma prawo zle traktowac moja sis? Kiedy ktos obraza moja
rodzine, godzi we mnie.
Obserwuj wątek
    • psychopata.z.borderline nie dotyczy 15.09.05, 18:02
      i dobrze:)
    • cossa Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 15.09.05, 18:33
      a jak siostra reaguje na traktowanie chlopaka?

pozdr.cossa
      • asiek_asiekowaty Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 15.09.05, 18:48
        No wlasnie ona jest dziwna: nie zwraca uwagi na to, ze komus przeszkadza, jak
        chce gadac - to gada, w zaden sposob nie reaguje nawet, jak uslyszy to "zamknij
        sie". Nawet kiedy jej sie nie slucha i np. oglada TV, ona i tak gada (opowiada
        najczesciej o szkole), potrafi zaslonic soba telewizor, zeby tylko moc
        powiedziec, co chce. Albo pyta: "a chcecie posluchac o(...)?", ktos: "nie, nie
        chcemy", a ona: "a i tak wam powiem...". Totalny obled. Nie dziwie sie, ze
        kogos, kto nie ejst do niej rpzyzwyczajony, okropnie to denerwuje, ale mimo
        wszystko... niekomfortowo sie czuje, kiedy slysze roznego rodxzaju nieprzyjemne
        uwagi na jej temat (choc to akurat nic nowego - tak samo bylo, kiedy
        jezdzilysmy na kolonie, czy chodzilysmy do szkoly: mnie lubiano, a o niej
        mowiono "nienormalna").
        • psychopata.z.borderline lato było za długie 15.09.05, 18:51
          stanowczo
        • alaaa6 Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 15.09.05, 18:57
          asiek_asiekowaty napisała:

> No wlasnie ona jest dziwna: nie zwraca uwagi na to, ze komus przeszkadza, jak
          > chce gadac - to gada, w zaden sposob nie reaguje nawet, jak uslyszy to "zamknij
          >
          > sie". Nawet kiedy jej sie nie slucha i np. oglada TV, ona i tak gada (opowiada
          > najczesciej o szkole), potrafi zaslonic soba telewizor, zeby tylko moc
          > powiedziec, co chce. Albo pyta: "a chcecie posluchac o(...)?", ktos: "nie, nie
          > chcemy", a ona: "a i tak wam powiem...". Totalny obled. Nie dziwie sie, ze
          > kogos, kto nie ejst do niej rpzyzwyczajony, okropnie to denerwuje, ale mimo
          > wszystko... niekomfortowo sie czuje, kiedy slysze roznego rodxzaju nieprzyjemne
          >
          > uwagi na jej temat (choc to akurat nic nowego - tak samo bylo, kiedy
          > jezdzilysmy na kolonie, czy chodzilysmy do szkoly: mnie lubiano, a o niej
          > mowiono "nienormalna").

zmien siostre na inna...

• psychopata.z.borderline Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 15.09.05, 18:59
            cześć Ala:)
            ide zaraz na total body condition:) a Ty co porabiasz wieczorkiem?

--
            Zapraszam na forum admina 0golone_jajka- "Kościół, religia bez KATOcenzury"
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21155
            • alaaa6 Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 15.09.05, 19:16
              psychopata.z.borderline napisała:

> cześć Ala:)
              > ide zaraz na total body condition:) a Ty co porabiasz wieczorkiem?
              >
              >
              ja czekam,czy mnie zab przestanie bolec..
              jestem wsciekla dopiero co bylam u dentysty..

a Tobie wspanialego wieczoru zycze;)
              pozdrawiam serdecznie;)

> --
              > Zapraszam na forum admina 0golone_jajka- "Kościół, religia bez KATOcenzury"
              > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21155
              • psychopata.z.borderline Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 15.09.05, 19:18
                do zobaczenia po 22:)

a Tobie proponuje delikatnie znieczulić sie;)
                • alaaa6 Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 15.09.05, 19:23
                  psychopata.z.borderline napisała:

> do zobaczenia po 22:)
                  >
                  do zobaczenia..
                  > a Tobie proponuje delikatnie znieczulić sie;)
                  >
                  ;)))
                  trzeba bedzie to przemyslec;))
    • szczery80 Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 15.09.05, 18:56
      Sprawa bardzo poważna... :D
      • asiek_asiekowaty Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 15.09.05, 20:06
        Nie ejst poewazna. Bylam ciekawa Waszych opinii.
        • szczery80 Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 16.09.05, 09:17
          Wiem, przepraszam za tą wypowiedz. Miałem podobną sytuację, ale jakoś
          wyjaśniłem szybko kilka spraw - krutka piłka, albo sobie wyjaśniamy kilka
          spraw, albo się jeszcze bardziej zmieni niż jest teraz...
    • solaris_38 Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 16.09.05, 00:18
      masz jak na obrazku pokazana ejak będzie traktował ciebie kiedy wejdziecie w
      ostry spór

takie niedojrzałosci rokują trudny związek
      chcesz tego ?
      jak chcesz to przygotuj się że za jego obecną słodycz zapłącisz słono
      obnizonym poczuciem włąsnej wartości bo ten facet wkurzony zapomina o szacunku
      może nawet nie wie co to jest

i an to miłosc nie tylko nie pomoże ale .. może zaszkodzić
      w miłosci dochodza go głosu rózne stany takie jak rozczarowanie zazdrość żal

chcesz go uczyć szacunku ok

to piekne chciec uczyć innych waznych wartości
      • asiek_asiekowaty Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 16.09.05, 00:31
        Nie nie, on nie zlosci sie, nie krzyczy, nie obraza mnie, nie obraza tez jej
        bezposrednio. Jest zawsze spokojny i opanowany. Po prostu jej nie znosi i tego
        nie ukrywa, najczesciej wszystko to, co o niej mysli, mowi mnie. Po prostu
        uwazam, ze skoro chce byc ze mna, to musi conajmniej tolerowac moja rodzine,
        ale poki co on uwaza, ze to najwyrazniej nie ejst potrzebne, bo jest ze mna, a
        nie z nimi i go moja siostra w zupelnosci nie obchodzi. Wydaje mi sie, ze
        powinien ja tolerowac ze wzgledu na szacunek do mnie.
        • solaris_38 Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 16.09.05, 00:41
          nie rozumiem
          piszesz że mówi zamknij się albo idiotka
          gdzieś indziej że nie obraza jej bezpośrednio co znaczy że jednak jakoś ją
          obraża
          CZUJESZ że jej co najmniej nie toleruje
          i piszesz nie nie on jest ok

jak jest ok to co cię martwi
          • asiek_asiekowaty Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 16.09.05, 01:05
            Mowi o niej, a nie do niej, raz powiedzial "zamknij sie", ale to bylo raczej
            blagalnym tonem, a nie krzykiem. Ok jest w stosunku do mnie. Tylko drazni mnie,
            ze tyle slysze narzekan na moja siostre, ze smieje sie z niej i opowiada o
            niej, keidy ejstesmy ze znajomymi, ostatnio walnal nawet cos o niej, keidy sie
            sprzeczalismy. W stosunku do mnie zawsze ejt w porzadku, szanuje mnie, nigdy
            sie nie unosi, nie krzyczy, nie obraza mnie, ale nie wiem, jak mam zmienic jego
            stosunek do mojej siostry.
            • psychopata.z.borderline Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 16.09.05, 01:09
              nie mam rodzeństwa, ale jak słysze, ze ktos do mojego kuzyna zwraca sie
              niestosownie wku..a mnie to. szczególnie jak robi to kobieta i wiele innych
            • solaris_38 Re: Kiedy twoj chlopak nie znosi twojego rodzenst 17.09.05, 02:07
              chyba jedyne co możesz zrobić to sprawić żeby zawsze wiedziałże sprawia ci to
              przykrość.
              Inna sprawa że nie jesteś za siostrę odpowiedzialna i ona sama buduje swój
              wizerunek wśród ludzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka