Dodaj do ulubionych

co dalej.....???

IP: *.rybnik.net.pl 01.10.01, 14:20
już chyba zaczynam popadać w straszne zwątpienie...nagle rozwiały się
wszystkie moje marzenia...człowiek liczył, że po skoczeniu studiów
zacznie nowe życie...wreszcie będzie mógł zrealizować swoje
marzenia...niestety życie znowu pokazało , że kieruje się innymi
prawami...już wyczerpały mi się możliwości szukania pracy...wiem , że
pieniądze szczęścia nie dają...ale jak można bez nich żyć.......???????
Obserwuj wątek
    • kreska12 Re: co dalej.....??? 01.10.01, 18:52
      Rozsądnie byłoby nie płakać. Pewnie nie o taką radę Ci chodzi?
      Zaglądam tu dziś, do różnych wątków i wydaje mi się, że hasło "psychologia" ma
      często charakter czysto wywoławczy. Ale może chodzi o to, żeby określić swoje
      potrzeby?
      Czy szukasz zrozumienia, czy rady jak szukać pracy, czy jeszcze czego innego?
      Może powiedz?
      Pozdrawiam, Kreska
      • Gość: XOXO Re: co dalej.....??? IP: *.157.61.139.Dial1.Washington1.Level3.net 01.10.01, 19:12
        Droga Lezko,
        Nie tylko Ty szukasz pracy. Ja tez. I na dostek zaczela tyc. Chcesz to sobie
        poplaczemy razem. Ale jutro sie obudzimy z podniesiona glowa i nawa sila do
        walki z przeciwnosciami losu.
        • Gość: Moni Re: co dalej.....??? IP: 217.8.161.* 01.10.01, 19:42
          wiem , że za miesiąc bedę bez pracy, rodzice mi nie pomogą bo sami nie mają kasy. Ale zdaję
          sobie sprawę, że nie zrobilam wszystkiego aby znaleść nową, wysyłanie cv i pytanie
          znajomych, złożenie oferty w jobcenter i itp, nie dały rezultatu, wiem, że można inaczej, ale
          nie wiem jak.
          • Gość: fnoll Re: co dalej.....??? IP: *.ds.uj.edu.pl 01.10.01, 20:53
            mnie zawsze pociesza - przynajmniej zywy jestem i z braku pracy nie umre,
            predzej czy pozniej ja znajde, bo przeciez jest gdzies, czeka na mnie, tylko
            sie jakos sciezki dojscia poplataly - nie ma co walic glowa w mur, trzeba
            wzdluz niego isc, az do bramy

a na murze moze byc wiele rzeczy ciekawych

pozdrowienia lezka! nie trac ducha!
            • samanta1 Re: co dalej.....??? 01.10.01, 21:29
              Lezka napisz do mnie ,moze cos Ci podpowiem?:)
          • kreska12 Re: co dalej.....??? 01.10.01, 22:18
            Zajrzyj w GW do działu Praca, są tam niezłe teksty i forum dyskusyjne pełne
            porad, sposobów, pomysłów i kipiące energią. Ja właśnie przeczytałam ciekawy
            tekst o inteligencji emocjonalnej. Znajdziesz tam także inne tematy - nie mam
            pojęcia czego Ci trzeba :-)))
            Kreska
    • Gość: kwieto Re: co dalej.....??? IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.01, 22:43
      Coz... wlasnie znalazlem sie w podobnej sytuacji - nastawiam sie na to, ze moje
      bezrobocie moze potrwac z pol roku jak zle pojdzie - ale mam nadzieje, ze do konca roku
      sobie cos znajde. Brak pieniedzy jest bolesny (ja mam to szczescie, ze pewno minimalne
      zaplecze finansowe mam), choc da sie przezyc - bylem bezrobotny juz parokrotnie w
      przeciagu ostatnich 4 lat. Tym czasem poszukaj pracy na zlecenia - na przyklad poprzez
      wyspecjalizowane agencje - TempService czy Adecco, albo sproboj znalezc cos sama -
      przepisywanie tekstow na komputer, korepetycje, pisanie prac dyplomowych,
      licencjackich, magisterskich (to jest dosc dochodowy biznes - magisterka na SGH to okolo
      3-4 tys. zl)
      Probowalas wyslac CV do posrednika pracy? No i wogole jakiej pracy szukasz?
      stanowisko, branza...
    • Gość: sebo Re: co dalej.....??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 06:04
      Szukałem pracy bardzo długo. Wreszcie znalazłem, nie myślałem, że coś osiągnę
      dzięki niej. Pomysł był nowatorski i wykraczał nawet poza moją wyobraźnię, nie
      mówiąc o braku wiary w umiejętności. A tu proszę: wczorajsza informacja
      przekonała mnie o, że życie czasem toczy się w inną (lepszą) stronę niż się nam
      początkowo wydawało.
      Wniosek z tego taki, że cokolwiek Ci wpadnie, podejdź do tego poważnie.

Głowa do góry!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka