Dodaj do ulubionych

Jak zerwać ??

12.12.05, 11:44
Witam wszystkich!
Mam problem który bardziej nadaje się na forum dla nastolatków (a może jednak nie?(-: ) ale chciałem poczytać bardziej dojrzałe wypowiedzi...

Sprawa wygląda tak:
Ja mam 21 lat, ona 16. Znamy się od roku. Poznaliśmy się na GG i tak przez pół roku codziennie klikaliśmy aż doszło do spotkania. Pierwsze, drugie itd. Pierwsze pocałunki blablabla. No i tak wyszło że od lipca jesteśmy razem. Dopiero teraz do mnie dotarło że tak naprawdę to było zauroczenie i chcę z tym skonczyc. Po prostu nie pasujemy do siebie (takie jest moje odczucie), ona jeszcze jest za młoda na takie "chodzenie" jakie ja sobie wyobrażam. W ciągu miesiąca potrafi napisać 1000 (nie żartuje) smsów, chciałaby ze mną gadać non-stop, najlepiej jakbym dzwonił codziennie i moglibyśmy gadać przez kilka godzin.. o wszystkim i o niczym. Mi sie to już po prostu znudziło :/ Zwyczajnie nie pasujemy do siebie, nie ma co tego ukrywać. Na razie się jeszcze maskuję jakoś i udaję, że jest w porządku ale czuję że to długo nie potrwa. Wolałbym to skonczyć nawet dzisiaj tylko tak jakoś... nie chce jej zranić. Kiedy jej powiem, że to koniec to pewnie przez 2 msce bedzie płakać itd. Ona świata poza mną nie widzi.. ja poza nią owszem;)

Może by i ten wątek nie powstał gdyby nie fakt, że sylwek jest już zaplanowany. Chciałbym z nią zerwać ale żebyśmy tego sylwestra spędzili jeszcze wspólnie, choćby jako przyjaciele..

Pytania mam takie: czy powiedzieć jej o wszystkim po nowym roku czy już teraz? Nie chce jej sylwka spieprzyć ale jednocześnie chciałbym jak najszybciej sprawę wyjaśnić. Poza tym chciałbym się z nią dalej przyjaźnić tak jak kiedyś (myślicie że to możliwe?) Jest jakiś sposób by zerwać i jednocześnie żyć z daną osobą w zgodzie?
Obserwuj wątek
    • don.experto Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 11:50
      ja uwazam, ze powinienes to rozegrac w sposob boski:)
    • alfika Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 12:35
      nie da się

więc uczciwie podejdź do sprawy i powiedz jej to, co tu piszesz - i przestań
      głupoty wygadywać o sylwestrze, nad życie kogoś tam potrzebujesz czy zabawa ma
      jej łzy obetrzeć?!!!
      albo spędź z nią życie, żeby nie płakała
      przez 2 miesiące

no na litość boską... związki zaczyna się po poznaniu człowieka, a nie dla
      poznania człowieka...
      • b-beagle Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 13:09
        Powinieneś jej to powiedzieć a mierę delikatnie ale jednocześnie stanowczo aby
        nie robiła sobie nadziei. I czuwaj nad nią z daleka bo to przecież jeszcze
        niemądre dziecko, żeby sobie czego nie zrobiła bo takie egzaltowane panny
        bardzo emocjonalnie to przeżywają
    • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 13:12
      Naprawde masz problem, czytac 1000 smsow dziennie, jak jej starcza na to czasu?
    • jan_stereo Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 13:36
      najgorzej taką rzucic natychmiast, to dopiero cios dla niej,najlepiej Ty sie
      zatrzymaj w miejscu w tym zwiazkowaniu,albo nawet cofaj pomału,tak ze z czasem
      moze ja oduczysz palenia miłosnych papierosów jak zredukujesz ich ilosc do
      kilku dziennie kiepów, zamiast całej paczki.

ps.A na Sylwestra idzcie razem,czemu nie,chyba ze nie przetrawisz tego.
      • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 13:40
        czy ty myslisz, ze jak sie przyodziejesz w jana stereo to sie cos zmieni?
        • jan_stereo Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 13:44
          mam nadzieje ze nic sie nie zmieni,wdzianko lezy dobrze nie narzekam.

ps. jakies inne propozycje przybran, a moze nago ?
          • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 13:45
            Wszyscy cie uświadomili już jaka jesteś żalosna,a ty nadal swoje.
            • jan_stereo Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 13:47
              załosnym wydaje mi sie uswiadamianie mi jaki jestem "załosna",nadal swpje bo co
              mam cudze ?

ps. roznicujesz płcie ?
              • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 13:49
                Korzystasz w tym momencie ze wszystkich nickow,ktore były do moderowania bo
                znasz hasła.
                • jan_stereo Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 13:52
                  łoł ! Serio ? Komus znowu palma bije.

ps.nie pisałem pod innym nickiem niz obecny od ponad roku,wiec wyglada na to,
                  ze tylko moj mozna moderowac.
                  • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 13:54
                    Znow czytam twoja standardowa gadke od ktorej juz od dawna niedobrze mi sie
                    robi.
                    • jan_stereo Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 13:56
                      to moja gadaka stała sie standardem juz po pierwszym razie ?

mozesz mi podac jakie to inne nicki ja niby moderuje ?
                      • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:01
                        moc_ca wskrzesila wczoraj znow nick jan_stereo.Ciekawa jestem dlaczego?
                        • jan_stereo Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:11
                          daruj, ale to ja mogłbym wskrzesic mocce gdyby była martwa oczywiscie,jesli
                          chodzi o nick to mogłbym byc jej ojcem.
                          • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:13
                            Co sie takiego pojawilo wczoraj na forum , ze "jasiek stereo"sie pojawil, a
                            moze nie co tylko kto?
                            • jan_stereo Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:24
                              wrzuc sobie w wyszukiwarke jaska stereo,to wyjdzie kiedy sie pojawił.

Na moje postrzeganie to Ty sie pojawiłas jak z czapki,ale ja nie czytam
                              wszystkiego i nie przywiazuje uwagi do takich pie..i nie sledze kariery
                              forumowej 7loli7 czy 10gugu10, przykładowo.

ps. troche wiecej mozdzenia na pszyszłosc.
                              • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:26
                                Kto to wczoraj sie tu pojawił? Genetalnie, wczoraj byl desant, ale no kto tu
                                byl gościnnie?:)
                                • jan_stereo Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:29
                                  mozna jasniej ?

a jak nie mozna to tez nic sie nie dzieje,swoje i tak pisze,wiec ja nie widze
                                  problemu.
                                  • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:30
                                    :) może zawołamy tę osobę, to ci się przypomni. Co ty na to?:)
                                    • jan_stereo Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:31
                                      myslałem ze Ty sie orientujesz nalezycie i mi przypomnisz to czego widac nie
                                      pamietam.
                                      • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:31
                                        To moze zaczniesz przyjmowac lecytyne, co?
                                        • jan_stereo Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:33
                                          na razie staram sie przyjąc Twoje słowa pamieci,ale jakos ciezko Ci idzie z ich
                                          podawaniem w ostatnich kilku postach.

ps. strasznie leniwa jestes.
                                          • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:36
                                            Ostatnim razem "jasiek stereo" pojawil sie przy okazji wątku w sieci a później
                                            wczoraj. Dlaczego akurat tak,zastanawiam sie.
                                            • jan_stereo Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:42
                                              phi... pojawiałem sie równiez i w innych okazjach,a generalnie nie wisze na
                                              forum non stop,co tu do tłumaczenia,wedle tej logiki moge powiazac 100% osób z
                                              forum z róznymi zdarzeniami,wliczajac w to i Ciebie.
                                              • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:45
                                                Ależ my wszyscy to wiemy tylko chodzi o to,zebyś napisała:)
                                                • jan_stereo Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:55
                                                  chyba juz nudzisz powoli,masz jakies dzieciece skojarzenia na które oczekujesz
                                                  odpowiedzi,ja widzisz nie potrzebuje zmieniac nicków zeby pisac to co chce,jak
                                                  mi mocca podaruje sój moge klepac i pod tym nickiem. Mnie generalnie powiewa co
                                                  myslisz o mnie Ty badz inni na forum,bo nie to jest sensem mojego tu
                                                  pytania,bezcelowym wiec wydaje sie jakakolwiek zmiana mojego nicka z powodów
                                                  jakie mi sugerujesz.
                                                  • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:57
                                                    Ale dlaczego poświecasz mi czas na tłumaczenie sie,mnie by sie nie chciało,a
                                                    winny sie tłumaczy:) No to napisz kto to taki się pojawił,ze ubrałas sie
                                                    w "jaśka stereo"?:)
                                                  • jan_stereo Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 15:07
                                                    nie ja sie tłumacze,tylko Tobie tłumacze,poswiecam swój czas na te rozmowe bo
                                                    lubie rozmawiac,a w innych watkach nic ciekawego dla mnie sie nie
                                                    dzieje,strasznie ludzie wolna odpowiadaja.A w jaska stereo sie ubrałem bo
                                                    zablokowali mi stary nick "pastwa". Jesli oczekiwałas innego wytłumaczenia,to
                                                    buła,ja nie grzeje michy tymi waszymi sporami co kto gdzie i kiedy.
                                                  • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 15:10
                                                    Narazie mam inne sprawy,ale wroce do tematu:)
                                                  • jan_stereo Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 15:14
                                                    obawiam sie ze ja moge juz nie wrócic,wiec jesli tak bardzo nurtuje Cie ten
                                                    problem korzystaj teraz,ja tez moge miec inne sprawy wkrótce.
                          • moc_ca do jana_stereo 18.12.05, 09:27
                            Jaśku ... no, chyba nie wziąłeś tych omamów na poważnie, na miłość boską!
                            Przecież wiesz że my tu wszyscy jesteśmy "adminami, ankami, grześkami i innymi
                            zwidami" chorego umysłu naszej forumowej koleżanki xy2 (występującej pod
                            postaciami przeróżnych "chamów.takich.samych" we wszystkich możliwych
                            wariantach oraz "lolaola" z cyferkami, "admin" taki siaki i owaki i chyba
                            wszelkie imona żeńskie jakie przybiegają do jej główki z cyframi z przodu
                            i z tyłu lub tu i tu).

ps.z tym wskrzeszeniem to chyba przesada! ;-))))
                            Z tym ojcem też - może starszym bratem mógłbyś być.
                            • 7lola7 Re: do jana_stereo 18.12.05, 09:29
                              Aniu opowiedz jak sie spotkalysmy w Anwa Sp. z o.o.:-)
                              • moc_ca Re: do jana_stereo 18.12.05, 12:45
                                Misia, już Ci pisałam że mam na imię Ania ale nie jestem TĄ Anią którą masz
                                w główce. :-)
                                Pozdrówka
                                moc_ca
                            • pilot.nawigator Re: do jana_stereo 18.12.05, 16:51
                              Biorac pod uwage boskie ego mysle, ze nie pozwolilby sobie:)
    • iberia29 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:23
      scrappy6 napisał:

> Może by i ten wątek nie powstał gdyby nie fakt, że sylwek jest już
      zaplanowany.> Chciałbym z nią zerwać ale żebyśmy tego sylwestra spędzili
      jeszcze wspólnie, choćby jako przyjaciele..

Rozwalaja mnie takie teksty....Moze na drugi razem zanim zawrocisz mlodej
      dziewczynie w glowie to sie zastanow i moze poszukaj sobie partnerki w swoim
      wieku??Nie pozostaje nic innego jak zyczyc ci aby kiedys ciebie jakas kobieta
      potraktowala w ten sposob czytaj jak zabawke.
      • 7lola7 Re: Jak zerwać ?? 12.12.05, 14:25
        Boski watek, prawda?:)
        • iberia29 Re: Jak zerwać ??ZAJEFAJNY, n/t 12.12.05, 18:11
    • beata4d Re: Jak zerwać ?? 14.12.05, 12:51
      Jesteś bardzo dojrzały! Jestem w podobnej sytuacij to znaczy mężczyzna z którym
      jestem ma 45 lat od marca spotyka sie z kobietą poznaną przez internet i cały
      czas kłamie. Uwierz bardziej boli kłamstwo . Jesteś bardzo szczery i powinieneś
      powiedzieć jej prawdę już teraz , ona jest jeszcze bardzo młoda i zapewne
      szybko znajdzie sobie adekwatnego do swojego wieku chłopaka. Życzę powodzenia!
    • lakrimoza Re: Jak zerwać ?? 15.12.05, 13:52
      Po cholerę Ty sie wpakowałes w zwiazek z taka małolatą? Czy to dziewczyn w
      Twoim wieku nie ma na świecie? Z takimi 16-tkami najgorzej, bo reagują baaardzo
      żywiolowo, sponatanicznie i jeszcze do tego dramatyzują. Każde potknięcie
      zamienia się w ich głowach w tragedię.
      Zerwij z nią jak najszybciej, bo nie ma sensu jej tak oszukiwać. Im szybciej
      zacznie cierpieć, tym szybciej skończy. A tak, to tylko bawisz sie jej
      uczuciami. Powodzenia w kazdym razie.
    • solaris_38 Re: Jak zerwać ?? 16.12.05, 01:57
      pieprzysz jej sylwka nie tym że jej powiesz ale tym co czujesz ze jej nie chesz
      z drugiej strony po co to ukrywac
      jakbys od początku nie ściemniał to by wiedziała że ci sie nudzi i sama by się
      oddaliła czując twoją nudę
      a tak
      ona mysli że bóg wie jaka wieź a ty nie

oszczesz jej ściemniania i pzrtyjaźni rozumianej takm ze nie mówidsz jej
      prawdy bo by biedna nie zniosła

• hsirk ale zerżłeś ją? 18.12.05, 12:54
      czy nie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka