Dodaj do ulubionych

proby samobojcze- pomozcie

05.01.06, 12:59
Pewien znajomy czlowiek znow chce popelnic samobojstwo. Szantazuje nim, az
wreszcie uczyni (...?)jesli mama nie kupi mu wiekszego mieszkania, w ktorym
powiekszy mu przestrzen zyciowa do oddychania. Moze byc drang nach Westen.

Mam mowi, ze nie ma wplywu, bo jej kasa pusta, a on "chce i chce, a jak nie
to sie powiesze".

Co mam poradzic?

M.S.
Obserwuj wątek
    • mezczyzna.prawdziwy Re: proby samobojcze- pomozcie 05.01.06, 13:02
      bierz coce zamiast amfy nie bedziesz miala zjazdow i nie bedzie ci sie w glowie
      przestawiac
      • mathias_sammer Re: proby samobojcze- pomozcie 05.01.06, 13:05
        Bierzesz? I jak, daje kopa?

M.S.
        • mezczyzna.prawdziwy Re: proby samobojcze- pomozcie 05.01.06, 13:05
          pie.. to, szkoda mi zycia
          • mathias_sammer Re: proby samobojcze- pomozcie 05.01.06, 13:14
            Mnie zycia tez szkoda, dlatego wole ciagnac trawke:)

M.S.
            • mathias_sammer i jeszcze jedno 05.01.06, 13:16
              Zauwazyles, ze watek poszedl w kierunku znow na "ja, ja, i tylko ja"? Problem
              jest powazny, dotyczy kogos, kto chce powpelnic samobojstwo i nim szantazuje.

Opamietaj sie i pisz na temat.

M.S.
              • mezczyzna.prawdziwy Re: i jeszcze jedno 05.01.06, 13:17
                rzygac sie chce od twoich bredni
            • mezczyzna.prawdziwy Re: proby samobojcze- pomozcie 05.01.06, 13:17
              Na mnie nie dziala, wiec tez nie ciagne
        • jula09 Re: proby samobojcze- pomozcie 05.01.06, 23:33
          Gdzie nie spojrzeć,
          to niedoszły samobójca.
          Epidemia?
    • nabij_faje Re: proby samobojcze- pomozcie 05.01.06, 16:48
      mathias_sammer napisał:

> Pewien znajomy czlowiek znow chce popelnic samobojstwo. Szantazuje nim, az
      > wreszcie uczyni (...?)jesli mama nie kupi mu wiekszego mieszkania, w ktorym
      > powiekszy mu przestrzen zyciowa do oddychania. Moze byc drang nach Westen.
      >
      > Mam mowi, ze nie ma wplywu, bo jej kasa pusta, a on "chce i chce, a jak nie
      > to sie powiesze".

* toż to jakiś cymbał!
      powinna olać syneczka, albo wygonić na dwór, w pole- tam znajdzie tej
      przestrzeni bez ograniczeń. aż mi się nie chce wierzyć!
      • kowianeczka Re: proby samobojcze- pomozcie 05.01.06, 17:19
        Mathiasie, kto kto zajmuje duze mieszkanie ma pretensje, ze ma malo? Ze chce
        wszystko? rozumiem zazdrosc, zaborczosc ale takiej zachlannosci ja tez nie
        rozumiem. Czy aby to prawda?

kowianeczka
        • mathias_sammer Re: proby samobojcze- pomozcie 06.01.06, 11:40
          Kowianeczko, dla mnie moze miec wille calego swiata, 200 palacow, plaze, wyspy-
          uciesze, ze ktos jest bogaty i szczesliwy. I jezeli w calym bogactwie
          otrzymanym, zdobytym, czy wypracowanym znajdzie sie miejsce dla odrobiny
          czlowieczenstwa- powiem glosniej: miej czlowieku co chcesz, zyj NA POZYTEK
          wlasny i INNYCH LUDZI, bo nie!przypadkowo jestes w lepszej sytuacji niz oni,
          nie!przypadkowo masz mozliwosci niesienia pomocy - nawet, gdyby mialo to byc
          trzymanie za dlon umierajacego w hospicjum czlowieka, czy pomoc w Czerwonym
          Krzyzu przy pakowaniu paczek dla glodujacych w krajach 3 swiata.

Tym roznisz sie od bydlecia lub kamienia, ze widzisz, czujesz i robisz
          COKOLWIEK, by INNYM ludziom bylo choc troszke lepiej- na miare wlasnych
          mozliwosci.

Jesli ludzie posiadajacy instrumenty w rekach mogace wesprzec potrzebujacych
          wykorzystuja je wylacznie dla zaspokojenia wlasnych potrzeb, jezeli zycie
          takich osob to TYLKO koncentracja na swoim ego, w sluzbie ktorego ma pozostawac
          caly swiat, ego wydarzenia i ludzie, gdyz "po nas to chocby i potop" nie
          zasluguja na miano czlowieka.

Wybacz, ale w tym miejscu do konca mojego zycia nie bedzie empatii, ani
          wspolczucia dla losu, ktory zostal swiadomie wybrany. Jestem skur.nem i takim
          pozostane- wole byc najwiekszym znienawidzonym c.h.ujem nim niz kamieniem bez
          czucia, bez mysli, zywotem zamknietym w obrebie swojego kamiennego kalectwa.
          Zbednym bytem.
          M.S.

"Nic tak nie wzrusza mezczyzny jak lzy kobiety, ktora kocha i nic go bardziej
          nie denerwuje jak lzy kobiety, ktora kochac przestal".
    • procesor mathias_sammer 05.01.06, 23:35
      ty powaznie pytasz?
      bo ja juz na tym forum wszystko traktuje jak smieci..?
    • jablkoweczka Re: proby samobojcze- pomozcie 06.01.06, 20:33
      Dobrze pyta Procesor, Ty na poważnie to pytanie, czy dla zgrywy?

Bo jesli dla zgrywy, to życzę Ci byś kiedyś na własnej skurze przekonał się jak
      to jest mieć stany depresyjne ocierające się o planowanie samozagłady -
      odechciało by się Ci żartów.

A jesli na poważnie, to nie masz gdzie poruszać takiego tematu tylko na forum
      publicznym i to takim, gdzie byle dureń może z Ciebie żartować?

Czy po Twoim opisie można dać jakąś sensowną odpowiedź? Mamy postawić diagnozę
      skąd te problemy znajomego, skąd taka jego postawa? Przecież to niewykonalne.

Mamy Ci radzić by znajomy pofatygował się do poradni zdrowia psychicznego? Jak
      nie zechce, to nie pójdzie - siłą go nikt tam nie zaciągnie.

Mamy napisać by traktować go ostro bo wykorzystuje miłość matki do szantażowania
      jej? A co jesli On rzeczywiście ma stan psychiczny grożący próbą samobójczą i
      takie ostre potraktowanie doprowadzi do jej przeprowadzenia? Sugestia o
      mieszkaniu może być wyłącznie pretekstem by przekazać otoczeniu komunikat "mam
      problem, z którym sobie nie radzę!"

A może rzeczywiście to cyniczna gra obliczona na to by dostać od kochających jak
      najwięcej?

Mathias tylko Ty wiesz kim jest ten człowiek, tylko Ty możesz obserwować Go i
      tylko Ty masz szansę ocenić skąd taka sytuacja.
      Nikt z nas nie ma takich mozliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka