maureen2 14.10.06, 23:10 szum deszczu za oknem, stuk kropli, szelest samochodów i cisza. Miły wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shangri-la Re: A cukierki....?:) 14.10.06, 23:26 Mau to papierki od cukierków SZELESZCZĄ a nie samochody....hihihiihih Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: przerwy pomiędzy dżwiękami 15.10.06, 07:42 Dżwięk budzika o poranku:) Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: Między ciszą a ciszą......:) 15.10.06, 07:55 Między ciszą a ciszą sprawy się kołyszą i idą i płyną póki nie przeminą każdy swoje sprawy trochę dla zabawy popycha przed siebie po zielonym niebie a ja leżę i leżę i leżę i nikomu nie ufam i nikomu nie wierzę a ja czekam i czekam i czekam ciszę wplatam we włosy i na palce nawlekam na palce nawlekam między ciszą a ciszą sprawy się kołyszą czasem trwają bez ruchu klepią się po brzuchu ale czasem i one lecą jak szalone wystrzelają w przestworza i spadają do morza a ja leżę i leżę i leżę ... między ciszą a ciszą sprawy się kołyszą sprawy martwe i żywe nie do konca prawdziwe między ciszą a ciszą sprawy się kołyszą i idą i płyną póki nie przeminą a ja czekam i czekam i czekam i tylko ciebie wciąż wołam Ciebie wzywam z daleka więc ja leżę i leżę i leżę bo tylko Tobie zaufam więc ja czekam i czekam i czekam i tylko ciebie wciąż wołam Ciebie wzywam z daleka więc ja leżę i leżę i leżę bo tylko Tobie zaufam tylko tobie uwierzę tylko tobie uwierzę G.Turnau Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: przerwy pomiędzy dżwiękami 15.10.06, 09:27 niedzielny poranek,cichy szum narasta,słońce połyskuje migotliwie w liściach drzewa Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: przerwy pomiędzy dżwiękami 15.10.06, 09:32 Za szybko wstałeś......noc spędziłeś na kompie:( Zadbaj o siebie;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 medytacjha przerw 15.10.06, 17:49 niekóre tradycje wręcz nakazują kontemplację tego co POMIęDZY Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 medytacjha przerw 15.10.06, 17:58 cisza nie jest jednorodna nasze postrzeganie także nie jest nigdy nie spotkałam ciszy totalnej i jednorodnej a mzoe jest taka Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: Znam taką ciszę....;) 15.10.06, 18:10 Podczas wędrówek po Bieszczadach dwukrotnie nocowałam na campingu w Smereczku....kiedy zapada zmrok, cisza przenikająca. Niesamowite wrażenie;) Odpowiedz Link Zgłoś
wonhanys Re: pytanko 15.10.06, 22:56 maureen, to jak wreszcie wyszlo z tym wynajmujacym mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha cisza , spokojne miejsce 16.10.06, 01:19 poprosilem w agencji o mieszkanie w spokojnej dzielnicy. miałem na mysli cisze. uwielbiam cisze- lepiej wtedy słychac dead metal na mojch kolumnach haha jak sie okazało spokojna dzielnica to dla nich taka ze nikt nikogo nie zabija... a pod oknem mam 2 razy w tygodniu defilade w wykonaniu starczego osrodka wspomagania nudnego zycia. nastepnym razem poprosze o mordobijnie z dozą ciszy wynikającą ze strachu przed życiem. a ze sam wygladam jak kowal, bedzie błogo... moze w końcu usłysze ten szelst samochodów na pobliskiej autostradzie a14 Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: cisza , spokojne miejsce 16.10.06, 01:24 mieszkam w cichym miejscu,ale czasami pod oknem pojawiają się gromady dzieci. Natomiast na muzykę młodzieży sąsiedzkiej mam parę świetnych utworów,takie skrzyżowanie helikoptera z wiertarką, nastawiam CD,repeat i wychodzę z domu, a to huczy przez parę godzin. Po latach oglądałem ten pomysł w "Dniu świra". Coś pięknego. Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: cisza , spokojne miejsce 16.10.06, 01:29 przez 3ms bede mieszkac w miejscu gdzie na klatce babcie sie klóca, jedna jest szalona druga zapomina jak sie nazywa obok sa dwie podstawowe szkoly i dzieciaki na boiskach pobijaja rekordy wrzaskliwosci. wieczorem mlodzi scigaja sie na zdezelowanych skuterach no i...szkoda gadac moze jak kogos zabije ta dzielnica bedzie spokojna jak i cicha Pozdrawiam cisze. Znacie tą zagadkę? Znika jak wymówisz jej imie. >>?? ...to własnie jest cisza! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: cisza , spokojne miejsce 16.10.06, 01:36 starzy ludzie nie są uciążliwi ani hałaśliwi, tabuny dzieci i młodzieży są znacznie gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś