ja_adam 12.11.06, 12:35 choć na rok, przez chwile byc księdzem, nauczycielem, strażakiem - by poczuć jak bardzo siebie nawzajem potrzebujemy...jak wiele mamy w sobie siły by byc oparciem dla powalonych przez los Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babushka Re: kazdy z nas powinien mieć 12.11.06, 12:54 ja_adam napisał: > choć na rok, przez chwile byc księdzem, nauczycielem, strażakiem > - by poczuć jak bardzo siebie nawzajem potrzebujemy...jak wiele mamy w sobie > siły by byc oparciem dla powalonych przez los ale, zeby to, o czym piszesz było tym, o czym piszesz, musi byc wlasnie - powolaniem... Teraz są czasy raczej na robienie kasy niz realizowanie powołań... :) Odpowiedz Link Zgłoś
groszek65 Re: kazdy z nas powinien mieć 13.11.06, 21:56 Jednak czasmi powolania się zdarzają. Coraz rzadziej, ale ciągle jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: kazdy z nas powinien mieć 13.11.06, 22:41 Pewnie dlatego, że powołanie wymaga prawdy, dzieki której tak szybko i tak wiele sie traci. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 ? 13.11.06, 23:08 na prawdzie nie da się stracić chyba ze złudzenia a tych nie należy żałować choćby najsłodsze Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 swiat 14.11.06, 11:45 chetnie się ich pozbywam sa jak niepotrzebna warstwa oddzielająca od świata jak go poznac przez słodkie szmaty złudzeń na oczach a wato jego kochac jego Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: kazdy z nas powinien mieć 13.11.06, 23:18 na forum odkryłem,że potrafię pisać, ja prosty człowiek od motyki. Mojm największym osiągnięciem był poemat "Gięcie chmur". Nigdy nie przypuszcza lem,że potrafię. A jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
listopad9 Każdy z nas powinien mieć 14.11.06, 11:36 ...MIEJSCE, gdzie może się schronić przed ludzką obojętnością. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 miejsce 14.11.06, 11:46 ja też zastanawiam sie czy sa ludzie oświeceni którzy tego nie potzrebują bo w swoim sercu znajdują odpoczynek Odpowiedz Link Zgłoś
listopad9 Re: miejsce 14.11.06, 12:55 Czy możesz napisać więcej o swoich przemyśleniach? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Namiocik 14.11.06, 22:47 Mam takie miejsce, jest to namiocik Gdy wszystko idzie źle, gdy nawet sie pokłóicmy, gdy sapiemy ze złości wiemy, że czas iść do Namiocika. Bieżemy swoje łapki i jak dzieci do klasy idziemy grzecznie do łóżeczka. Nakrywamy się prześcieradłem i rozmawiamy jak małe dzieci... - cześć... -cześć... -dlaczego jesteś smutna ... i tak łamiemy nasze ego, obojetność całego świata, Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 kamienie bywają łzami 15.11.06, 01:08 ja jestem jak ruchome mozaiki zewnętrzne wpływa na mnie jak wiatr kamień uderza we mnie burząc przez chwile obraz nie mam świadomości nieruchomego moja uwaga podąża całkowicie za zmiennym kiedy mnie obrazisz poczuję smutek już nie obrazę ale jeszcze smutek a wierzę ze ten kto potrafi cały wstąpić do swego serca przenika inne serca a nie tylko kamienie które z nich upadają jak łzy Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 to do listopadowej było ;) :) 15.11.06, 01:09 i dziękuję kiedy pytasz budzisz coś w moim sercu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Szkoda...łzy 15.11.06, 01:24 Deszcz ziemię po której stąpamy w błoto zamienia ale po chwili nas z niego obmywa. Łzy ranią dłonie w których się kryją, by po chwili będąc ich jeńcem, potraktować życie z lekkim lekceważeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 pierwsza łza 15.11.06, 01:31 jest inna niż dalsze obejmuje łączy reszta jest powodzią potopem duszy Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: pierwsza łza 15.11.06, 01:44 Doskonały kwiat podobnie jak łza, to rzadkość! Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 seks miedzygatunkowy 15.11.06, 01:54 sama nie wiem co o tym sadzić to tak jak drzewo kotowe co z tego ze jeden kot moze piękniejszy jak inne z tego samego pnia który jesli kochasz to .. właśnie jego ale nie wiem czasem sama mam preferencje ;) ;) ;) ale chcę ci opowiedzieć historię bo może ? jej nie ma w 6 tysiącach kiedyś sobie szłam pod drzewami one kwitły pachniały ocierały sie tymi kwitnącymi gałęziami o mnie a ja ocierałam sie o nie (lubię to) ich słodkie zapachy przyprawiały o zawrót w głowie i nagle sobie uzmysłowiłam sobie ze one wszystkie (kwiaty) sa narządami rozrodczymi roślin szłam aleją w wielkim gorejącym kotle seksualnym roślin i ... ... to był seks miedzygatunkowy ;) :) ;) a teraz idę spać Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam dobranoc 15.11.06, 01:58 zrobię jeszcze parę zdjęć i także wskocze do wyrka ...może dzis zasnę... Może to nie będą akty strzeliste, ale zawsze akty... Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 przemocy, sztuki, archiwalny 15.11.06, 11:17 jesteś uzależniony od aktów? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: przemocy, sztuki, archiwalny 16.11.06, 00:12 tak..niestety jestem uzależniony od aktów... Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: kazdy z nas powinien mieć 14.11.06, 12:48 nie chcę być strażakiem! doceniam ich pracę bez praktyki własnej, a na zapach dymu robi mi się niedobrze - i tym bardziej ich cenię ps. i widzisz, do jakich absurdów dochodzisz, adaś, ufając jedynie empiryzmowi? toż to tak samo, jakbyś napisał, że każdy musi wdepnąć w ..., żeby wiedzieć, ze to nic przyjemnego... bzdura, po trzykroć bzdura :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: kazdy z nas powinien mieć 14.11.06, 22:51 Są rzeczy , których nie zrozumiesz zanim w nie nie wdepniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: kazdy z nas powinien mieć 20.11.06, 18:06 a są i takie, w które wdepnąć muszą tylko nieliczni - reszta poczuje skutki :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: kazdy z nas powinien mieć 15.11.06, 13:55 Współczesny strażak nie tylko gasi pożary. On jest wielofunkcyjny. Jak Ci nie odpowiada dym, możesz np wyciagać ludzi z wraków samochodów, albo zbierać chemikalia z ulicy, albo np gniazdo szerszeni zdjąć z dachu budynku. Alfiko trzeba być elastycznym:) Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: kazdy z nas powinien mieć 20.11.06, 18:08 mimo to nie chcę być strażakiem, zdecydowanie i szerszenie to nie są moje ulubione zwierzątka a w ogóle co to za strażak, co nie gasi pożaru? czuję, że czułabym się źle w tej roli :) Odpowiedz Link Zgłoś
3planeta Re: kazdy z nas powinien mieć 15.11.06, 12:27 każdy powinien je mieć... Uszlachetnia. Ja chciałabym być księdzem. Jestem kobieta a czuję ogromne powołanie. I nie moge go wypełnic. A tak bardzo chciałabym prowadzić, pokazywac prawdziwa drogę. Wspierać. Być bardziej dla kogoś niz dla siebie. Brak mozliwości wypełnienia powołania bardzo boli... Odpowiedz Link Zgłoś
white.devil Re: kazdy z nas powinien mieć 16.11.06, 00:16 czy ja jestem u czubow?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
braun_f Re: kazdy z nas powinien mieć 16.11.06, 00:15 ja bym chcial byc pitem O! Odpowiedz Link Zgłoś