ja_adam 08.03.07, 08:36 (...) bo taki jest los chciwych zysku: zabiera on własne ich życie. (...) Czasami wydaje mi sie, że dawno nie spotkałem człowieka chciwego. Wszyscy gonią po prostu za godnym życiem. Chciwość nie widzę jej, coś się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kryskaedka Re: Myśl dnia 08.03.07, 10:18 i czesto maja przymruzone oczka.. bo liczą.. liczą,kalkuluja.. No tak ..le jak chce kupic sobie wycieczke do Maroko a moja siostra własnie potrzebuje kasy ..a ja sie jeszcze zastanawiam czy jej dac czy lepiej sobie dobrze zrobic .. to jest chciwość? no to jestem chciwa cholera Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: Myśl dnia 08.03.07, 10:25 nie mówcie mi o systemach o wydarzeniach w Maroko, mówicie o tych których spotykacie na codzień! Twój brat jest chciwy? Matka? Nie wiem, może ja żyje w innym świecie, ale ja takich ludzi po prostu nie znam! Są ludzie, którzy ciężko pracują a dwa domy to nie jest dla mnie chciwość tylko dobrze ulokowane pieniądze. Zarabianie duzyc pieniędzy nie jest dla mnie chciwością. Więcej ci ludzie są bardzo oszczędni i bardzo pragmatyczni, często pomagają gdy coś idzie jak po grudzie. Obawiam sie że chciwość to synonim ludzi biednych finansowo i ubogich na umyśle... Odpowiedz Link Zgłoś
free_thinker Myśl dnia 08.03.07, 10:17 No, nie wiem, czy to akurat pragnienie godnego zycia kaze ludziom miec wiecej niz np. dwa domy, dwa albo wiecej samochody, telewizory, komputery i w ogole wszystkiego wiecej niz w rzeczywistosci potrzebuja. A tak w ogole, to chciwosc jest motorem dzialania wielu instytucji np. bankow i firm ubezpieczeniowych,ktore naciagaja klientow, ile sie da, nie mowiac o panstwach, ktore wywoluja wojny, aby dobrac sie do zasobow naturalnych panstw w nie bardziej obdarzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
kryskaedka Re: Myśl dnia 08.03.07, 10:39 jezeli dobra materialne przekraczaja poziom zapotrzebowania na nie, to zaczyna sie chciwosc. te kolejne domy i samochody sa po to aby inni nas lepiej odbierali a nie po to aby nam sie dobrze zylo. Mam znajomego który kupuje co jakis czas nowa posiadlosc i traktuje to jako inwestycje itp. wszystko bylo by ok gdyby chos czesc ze swojej fortuny przeznaczal na pomoc innym.. Odpowiedz Link Zgłoś
fiji60 Re: Myśl dnia 08.03.07, 18:28 Ło ludzie, już myślałam, ze chociaż jeden zechce życzenia 8marcowe przesłac! Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: Myśl dnia 08.03.07, 18:40 chciwosc zaczyna sie od dwoch par spodni na jeden tylek Odpowiedz Link Zgłoś
fiji60 Re: Myśl dnia 08.03.07, 18:48 Tych-za przeproszeniem- spodni również. Pozdrawiam Cię. A ,goździka przyjmiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: Myśl dnia 08.03.07, 18:49 z tymi szczególnymi dniami u mnie to jest tak... nie obchodzę świąt... spuścizna mirażu matki psycholog z żołnierzem zawodowym! mylę wigilię z wielkanocą, musze sobie przypominac kiedy sie urodziłem. na szczescie kolejnośc cyfr ulatwia mi ich zapamietywanie. 8 marca, dzień kobiet...dzis juz trzy razy uprawialiśmy seks, zrobiłem obiad, byłem na zakupach...hm...kazdy dzien jest taki.. Odpowiedz Link Zgłoś
fiji60 Re: Myśl dnia 08.03.07, 19:09 Adasiu, Ty się nie przejmuj. 60 to iloraz inteligencji mojej (nie posiadam stosownych czcionek) a nie data mojego urodzenia. Nawet przy takim stopniu aj kju nie jestem zdolna pojąć analogii, które w swoim poście zawarłeś (żołnierz-psycholog). I tak Ciebie pozdrawiam i radzę, abyś zrezygnował już sexu. fidżi Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: Myśl dnia 08.03.07, 19:14 żołnierz zawodowy miał swego czasu zakaz chodzenia do kościoła, tym bardziej gdy był dowódcą jednostki wojskowej! a mamusia... Matka święcie przekonana iz w świeta nalezy być świętym święciła kazdy dzień święty. Żyjąc miedzy tymi dwoma światami obchodze święyta tak jakby ich nie było! :) Odpowiedz Link Zgłoś
hazzard Re: Myśl dnia 09.03.07, 15:42 Żołnierze nie mieli prawa chodzić do kościoła, nawet bali się iść do chrztu z dzieckiem, w wielkiej tajemnicy to żona chrzciła dziecko - paranoja. Zawsze mnie zdumiewało, jak można komuś narzucać wiarę lub jej brak, jak można nakazywać lub zakazywać chodzenia do kościoła etc. Teraz dla odmiany kościół wtrąca się we wszystkie aspekty zycia aż do przesady... Święta obchodzę, ale nie czuję specjalnych emocji związanych ze świętami, po prostu to siła tradycji, przyzwyczajenia... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Paranoja.... 09.03.07, 15:46 kilka urwanych mysli - kolega mający 205 cm wzrostu na WKU zapytany, gdzie chciałby służyć, powiedział że w okrętach podwodnych (trafił do więzienia na 2 miesiące za obrazę munduru) - wujek uciekł za granicę, a mój ojciec poszedł siedzieć za karę. walka z systemem jest dziwna, nie ma komu noża w serce włożyć. i tak zyjemy w systemie, tylko nazwy się zmieniły Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo fidzunia 08.03.07, 21:36 iji60 napisała: > Ło ludzie, już myślałam, ze chociaż jeden zechce życzenia 8marcowe przesłac! wal czym predzej na feminizm, tam jest cala masa zyczen z okazji kobiecego czwartku. Odpowiedz Link Zgłoś
brak-chmur Re: Myśl dnia 08.03.07, 19:20 Chciwość to brak umiarkowania w gromadzeniu dób wszelakich od stanu konta począwszy a skończywszy na numerach telefonów swoich partnerek/partnerów seksualnych. Chciwość znamionuje ludzi ubogich duchem, którzy nijako rekompensują sobie własne ubóstwo duchowe w ten jedyny im dostępny sposób i dowartościowują swoje mizerne ego. Człowiek z natury uczciwy, szlachetny i prostolinijny nigdy nie będzie chciwcem, nawet jeśli fortuna uśmiechnie sie do niego i los obdarzy szczodrze. Odpowiedz Link Zgłoś
fiji60 Re: Myśl dnia 08.03.07, 19:25 Shangri, niewątpliwie jesteś mądra i lubisz jak Ci się Tę twoją skromność potwierdza. Przyznaj, że mam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
brak-chmur Re: Myśl dnia 08.03.07, 19:31 Jeśli mam być szczera , to od kiedy rok temu weszłam na to forum niewiele mnie opinie ludzi ukrytych pod nickami interesują, co powinnaś była już dawno zauważyć:) A osobiście cenię sobie opinie ludzi których kocham,moich przyjaciół i dobrych znajomych, bo tylko oni naprawdę mnie znają:) Odpowiedz Link Zgłoś
brak-chmur Re: Myśl dnia 08.03.07, 19:36 ja_adam napisał: > kochasz mnie? Nie , więc guzik mnie obchodzi, że masz mnie "na szaro" jak sam kiedyś stwierdziłeś:))) Odpowiedz Link Zgłoś
fiji60 Re: Myśl dnia 08.03.07, 19:42 To, po co tyle wysiadujesz shangrii(piękny -dawny nick)na tym forum skoro nawe ja cię drażnię. Raz sobie chciałam zażartować, bo tyle to babskie święto jest warte, a Ty szukasz dziury nawet tam, gdzie jej doszukać się nie sposób. Ja, Ciebie polubiłam, toleruję Twoje czysto ludzkie (moim zdaniem) wady, nawet nie mówię o niedociągnięciach, mimo, że zawsze wyjażdżasz z filozofią. Podziwiam cię, co nie znaczy, że muszę znosić Twoje zachowanie. Nie mniej Cię ,chmurko pozdrawiam serdecznie życząc miłych doznań w tym naszym, babskim, święcie. fidżi Odpowiedz Link Zgłoś
brak-chmur Re: Myśl dnia 08.03.07, 19:53 Nick był rzeczywiście piękny, ale gazeta.pl postanowiła go dożywotnio zablokować;) A Twój post co najmniej dziwny i zarzut nieuzasadniony. Nie znam Cię, więc drażnić mnie nie możesz. Śpij spokojnie......:))) Odpowiedz Link Zgłoś
fiji60 Re: Myśl dnia 08.03.07, 20:18 Shangrii, ja nie to, że chcę Cię drażnić... ja nie mam tkiego zamysłu wobec nikogo. To dziwne, ale zachowujesz się tak, jakbyś znała conajmniej 60% osób na FP osobiście. Z całą pewnością znasz , tylko tych, którzy Cię skrzywdzili, po świnsku. Ja Ciebie mile pozdrawiam. fidżi Odpowiedz Link Zgłoś
brak-chmur Re: Myśl dnia 08.03.07, 21:25 Z setek nicków na wszystkich forum gazety.pl znałam osobiście tylko jednego człowieka i tylko ten człowiek skrzywdził mnie "po świńsku". I nie zrobił tego na forum, ale realnie. Niech spoczywa w niepokoju..... Odpowiedz Link Zgłoś
fiufiu99 Re: Myśl dnia 09.03.07, 13:33 > Nie znam Cię, więc drażnić mnie nie możesz. a to ciekawe, bo masz w zwyczaju wyzywać od kurew osoby, których na oczy nie widziałaś. oj kobieto, idź sie leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
a_donis Re: Myśl dnia 08.03.07, 21:30 Chciwosc dla mnie = bez umiaru, bez przyjemnosci, bez czasu na rozmowe z inteligentnymi ludzmi, ktore sa wielka przyjemnoscia, zabrac wszystkim robiac ich brzydko mowiac w ch..a... Szanuje grajacych uczciwie, nawet brutalnie, w domu mialem wojsko Odpowiedz Link Zgłoś