Dodaj do ulubionych

Dlaczego?...

25.04.07, 20:03
Chcę sie wyprowadzić pod koniec maja albo na poczatku czerwca z domu a moi
rodzice zrobili mi straszna awanture. Znalazłam sobie prace nawet dośc dobrze
płatna wystarczyło by mi na zycie i może na cos więcej a oni powiedzieli
kategoryczne nie. Dodam że na swoje 19 lat jestem osoba dośc rozsadna i
odpowiedzialna.
Obserwuj wątek
    • arsenaa Re: Dlaczego?... 25.04.07, 20:59
      Podejrzewam że robią to dlatego, że się o ciebie martwią.Dla nich wciąż jesteś
      dieckiem i zawsze nim pozostaniesz nawet jak bedziesz miała juz własną
      rodzinę.Możesz jeszcze spróbować spokojnie z nimi porozmawiać porosić wziąć na
      dobre serce.Taka forma jest zawsze lepsza od innych.Tak w ogóle to masz pełne
      prawo do mieszkania samodzielnego.Ja chyba starałabym się zrozumieć moją
      córkę,choć na razie nie muszę jeszcze stawać przed taką ewentualnością,choć
      przyznaję że kiedyś będzie mi trudno. Sama również kiedyś bardzo chciałam
      mieszkać sama ale mi się nie udało.Tobie życzę żeby twoi rodzice zgodzili się i
      pozwolili ci trochę poodychać wolnością.To jest potrzebne młodej osobie.Spróbuj
      ich jakoś przekonać żeby ci zaufali.
      • incogn Re: Dlaczego?... 25.04.07, 23:29
        Czy juz konczysz swoja edukacje???? Mysle, ze nie uda Ci sie laczyc nauki z praca,. stad pewnie
        zdenerwowanie rodzicow. Nie warto wyrywac sie do samodzielnosci, gdy nie jestes do niej
        przygotoweana pod wzgledem wyksztalcenia. Po prostu pomysl, czy wyobrazasz sobie, ze ta swietna
        prace lub jej podobna bedziesz wykonywac do konca zycia. Pomysl, czy to dobre wynagrodzenie
        pozwoli Ci splacac raty za wlasne mieszkanie, bo chyba w wynajetym nie chcesz mieszkac cale zycie.

Ja dziecko rozumiem Twoja wole oderwania sie od rodzicow, ale moze ten moment jeszcze nie
        nadszedl.... Przynajmniej zalicz rok, dwa studiow, wtedy rodzice Ci zaufaja i dofinansuja koncowke
        edukacji. A ksztalcic sie warto, za jakis czas to oceniesz...
    • ela.buu Re: Dlaczego?... 26.04.07, 14:49
      Twoi rodzice dbaja o Ciebie tylko zwykle rodzice nie umieja sie nauczyc
      podstawowej prawdy wychpowawczej ze trzeba dac swojemu dziecku popelniac błedy
      bo co nas nie zabije to nas wzmocni Pisza ci ze wyksztalcenie ze studia w polsce
      jest przekonanie ze jak nie masz studiow to nie jestes nic wart tylko ze tak
      jest tylko w polsce Zdziwilo mnie tylko ze pytasz rodzicow o pozwolenie nie znam
      ciebie ale to pokazuje ze nie jestes gotowa do tej decyzji
      Ja powiedzialam w piatek ze sie wyprowadzam a w srode czy jakos tak juz mnie nie
      bylo Martwili sie owszem Doroslosc nie jest prosta ale cena jest warta towaru
      pozdrawiam
    • ja_adam Re: Dlaczego?... 27.04.07, 23:31
      dlaczego dlaczego? skoro jestes dorosła
      powinnas wiedzieć dlaczego
      a tak wiemy wszyscy ze sciemniasz lepiej niż zaćmienie słońca ..
      a może księżyca?
      • ja_adam Przepraszam 04.05.07, 22:59
        19 lat to wiek gdzie doświadczenie raczkuje...Nie ważne jak sobie teraz radzisz,
        ważne że będziesz podejmować decyzje które są poza Twoim doświadczeniem.

Przypuszczam, że nie napisałaś wszystkiego, rodzice chcą byś skorzystała z ich
        pomocy i inwestowała, poszła na studia...

Myślę, że gdzieś tam buntujesz sie ...za mało Ciebie znam, by wiedzieć dlaczego ..
        • ja_adam Re: Przepraszam 04.05.07, 23:04
          bo rodzice w życiu sie nie zgodza na to bys zamieszkała z facetem o 20 lat
          starszym...
          • joornyjon Re: Przepraszam 05.05.07, 08:09
            A gdzie ona napisała ,że będzie mieszkać z facetem o 20 lat starszym?
            • ja_adam Re: Przepraszam 05.05.07, 09:12
              staram sobie wyrobic pogląd na sprawe...przeczytałem jej wszystkie wypowiedzi
              ..nie tylko na tym forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka