e_w_a_g_5 21.06.07, 08:30 czy da się dostatecznie zaimpregnować, przed złem? Przed atakami z zewnątrz? Przed klęskami? stresami? emocjami innych? Dostatecznie wzmocnić, swój psychiczny układ immunologiczny? Kiedy instynkt samozachowawczy szwankuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toja_maja Re: raczej ciezko. 21.06.07, 10:11 Czym jestem starsza tym bardziej widze, ze jest ciezko.Dla mnie jedynym rozwiazaniem jest stanie na wlasnych nogach i niezaleznosc pod kazdym wzgledem, a zwlaszcza ekonomicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
greengrey Re: impregnacja 21.06.07, 16:07 to znaczy- odizolować się od ludzi i spraw( stres, emocje innych) zamknąć na nadchodzące "nowe"? (przed ewentualną klęską) unikać wszelkiej konfrontacji,nawet gdy nieunikniona?( przed atakiem z zewnątrz) chyba nie uda się to nawet... a już na pewno czy WARTO? wzmacniać się psychicznie- tu zawsze tak.. pomaga walczyć gdy trzeba,starać się przetrwać, gdy trwa długo, pomaga wrócić do równowagi zająć się swoim szwankującym instynktem samozachowawczym- bo lepiej leczyć przyczynowo niż tylko- objawowo Odpowiedz Link Zgłoś
shangri.la Re: Impregnacja by Twardowski:) 21.06.07, 17:49 Nie płacz w liście nie pisz że los ciebie kopnął nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno odetchnij popatrz spadają z obłoków małe wielkie nieszczęścia potrzebne do szczęścia a od zwykłych rzeczy naucz się spokoju i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz Odpowiedz Link Zgłoś
blue_as_can_be Re: impregnacja 21.06.07, 20:30 zaimpregnować pewnie się nie da. ale jeśli zaakceptujesz ryzyko w swoim życiu, docenisz poezję niewiadomego, dopuścisz możliwość, że w każdej, nawet nieprzyjemnej rzeczy tkwi potencjał inspiracji, to... ho, ho! nie bać się, przeżywać, myśleć, zmieniać! inaczej mówiąc: nie spać, zwiedzać! :-) Odpowiedz Link Zgłoś