Dodaj do ulubionych

impregnacja butów z płótna canvas - jak?

03.03.23, 14:10
szukam w necie i nie znajduję, więc jak trwoga to do ematkiwink
rozkochałam się w butach Vagabond- kupiłam te buty na zimę (bez ocieplenia) ale skórzane- wiec tu problemu nie było, Buty mega wygodne, bo dość szerokie jesli chodzi o przednią część stopy
teraz upolowałam fajne sneacersy z tej firmy, jasny beż, ale z canvasu- są śliczne i tak samo wygodne
OK, wiadomo, że po prostu trzeba będzie je prać na mokro- szczoteczka i jazda, ale czy istnieją jakieś środki SKUTECZNE, którymi mogę je potraktować .
Z doświadczenia wiem, że nagorzej wyczyścić je na zgięciach, a tam brud wchodzi jak ta lala
mam trampki Palladium, piękne, pomarańczowe- niestety, każde ich pranie nie pomaga na zabrudzenia w zgięciach buta
znajdę coś ? pełno różnych preparatów do impregnacji ale dotyczą skór, zamszu, itp
nie znalazłam niczego do obuwia typu trampki
mam wiec dylemat- zostawić czy oddać , wszystko zależy od tego czy da się je jakoś wspomóc by zabezieczyć przed zabrudzeniem
ot problem prawie weekendowywink
Obserwuj wątek
    • thank_you Re: impregnacja butów z płótna canvas - jak? 03.03.23, 14:12
      Impregnat Tarrago Nano Protector - tylko używasz go regularnie a nie raz na rok. smile
    • szarmszejk123 Re: impregnacja butów z płótna canvas - jak? 03.03.23, 14:12
      Ja mam jakiś impregnat "do wszystkiego", trampki też nim traktowałam i dawał radę. Poszukam.
      • szarmszejk123 Re: impregnacja butów z płótna canvas - jak? 03.03.23, 14:14
        Przypomniałam sobie bez szukania, marka Coccine
    • 35wcieniu Re: impregnacja butów z płótna canvas - jak? 03.03.23, 14:23
      Impregnaty w sprayu są dość uniwersalne, możesz użyć tych do zamszu albo po prostu kupić taki który ma napisane że do różnych materiałów.
    • bei Re: impregnacja butów z płótna canvas - jak? 03.03.23, 16:34
      Stary sposób z PRL - lakier do włosów, kilka warstw, tylko rozpylaj mgiełkę, czekaj chwilę aż wyschnie. Nawet po korcie ceglastym tenisówki można było wyprać do białości.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka