Dodaj do ulubionych

Magia imion

08.12.01, 18:41
Co sądzicie o osobach, patrząc przez pryzmat imion ?
Lata doświadczeń z "Agnieszkami" , skłoniły mnie do uknucia pewnej teorii na
ich temat.

Na razie nic dokładniej nie powiem, bo ciekaw jestem Waszych opini na temat
osób i ich imion, a w szczególności "Agnieszek", bo One są jakieś "inne" (in
plus), jeżeli nie będzie odzewu, to sam pociągnę temat, mogę też na temat "Ań"
Obserwuj wątek
    • Gość: ikk Re: Magia imion IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 19:06
      Spostrzegawczy,ja czasem po prostu przypisuję jakieś cechy osobie, bo mam dobre
      lub złe doświadczenia z kimś kto nosi dane imię.I to tyle.Ale przy bliższym
      poznaniu to się weryfikuje.Ostatnio ktoś powiedział mi ,że pasuje do mnie imię
      A.....(jedno z podanych przez Ciebie,które nie jest moje).A noszę też jedno z
      podanych :)))
      Jestem zatem ciekawa Twoich opinii na temat Agnieszek i Ann.
    • sabe-na Re: Magia imion 08.12.01, 19:23
      spostrzegawczy napisał(a):

> Co sądzicie o osobach, patrząc przez pryzmat imion ?

Ja raczej patrze na imiona przez pryzmat osob ktore je nosza, jezeli w ogole.
      • Gość: Toi Re: Magia imion IP: *.cm-upc.chello.se 08.12.01, 19:38
        Lubie imiona, ktore zaczynaja sie na K.
        No i na T. rzecz jasna.
        • Gość: Toi Re: Magia imion IP: *.cm-upc.chello.se 08.12.01, 19:39
          I jeszcze inne literki lubie
          • Gość: Toi Re: Magia imion IP: *.cm-upc.chello.se 08.12.01, 19:40
            Ale najbardziej te na K
            • Gość: Toi Re: Magia imion IP: *.cm-upc.chello.se 08.12.01, 19:42
              Literki, imiona oraz osoby
              • Gość: renka Re: Magia imion IP: *.home.cgocable.net 08.12.01, 21:02
                A ja znam jedna Agnieszke, "puscila sie z narkomanem i alkoholikiem" , ale go
                sie wkrotce pozbyla, zostajac z dzieckiem, madrym zreszta i slicznym.Teraz ma
                juz troje dzieci z innym , tym razem dobrym mezem.Maja piekna posiadlosc w
                Warszawie. Mimo burzliwych przejsc, Agnieszka wygrala swoje zycie.
            • yess Re: Magia imion 08.12.01, 21:09
              ja tam wole te na A
    • kwieto Magia? 08.12.01, 23:30
      Spora czesc blisko mi znanych agnieszek jest "inna" in minus...
      • Gość: Toi Re: Magia? IP: *.cm-upc.chello.se 09.12.01, 04:59
        Utwor rockowy byl pod tytulem 'Agnieszka', przez O.N.A., jak sama nazwa
        wskazuje, zdaje sie popelniony
        '...ty zawsze bylas inna
        przewrotna i niewinna'...
        • kwieto Re: Magia? 09.12.01, 10:37
          Eeee tam, zaraz moge wysnuc teorie, ze te z piwnymi oczami sa fajniejsze, albo
          te, ktore maja dluzszy czwarty palec od drugiego (liczas od kciuka), albo te,
          ktore maja czarnego kota, albo te ktore ubieraja sie na zielono, albo te ktore
          maja nazwisko zaczynajace sie na Z...
          • Gość: Kulka Re: Magia? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 12:10
            no i racja, jednak czemu wszystkie Anki, które spotkałam ,a że imię popularne
            to było ich więcej niż innych, to pod jakimś kątem zawsze wariatki?/no,
            sympatyczniej może brzmi: indywidualistki?/ poza tym to imię przynosi pecha:)
            • kwieto Re: Magia? 09.12.01, 17:26
              Moze rzeczywiscie masz pecha?
              Zadna znana mi Anka nie jest wariatka.
              Zadnej z nich nie nazwalbym indywidualnoscia (chyba ze uznasz, ze kazdy czlowiek jest w
              jakims sensie indywidualnoscia - wszak kazdy jest inny)
              Zadna nie przyniosla mi pecha (ani same Anki nie byly pechowe)

No wiec?
              • paulka2 Re: Magia?- Anna 09.12.01, 17:30
                Bardzo lubie to imie.Wiekszosc Ann, ktore znam to kobiety wartosciowe, madre i
                przyjazne.Ale wierze, ze moga byc tez Anny - potworki, choc w zyciu spotkalam
                tylko jednego takiego monstera.....
                • mcinek Re: Magia?- Anna 11.12.01, 20:14
                  Hi hi.. ja też poznałem takiego jednego potworka:))) Do dziś ją 'ciepło'
                  wspominam...
            • Gość: MONA Re: Magia? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 17:34
              MOJA MAMA ANNA TWIERDZI, ZE ANNA TO PIĘKNE IMIĘ LECZ NIESZCZĘSLIWE
              NIE ZNAM SZCZESLIWEJ ANNY
        • spostrzegawczy Re: Magia? 09.12.01, 12:23
          Gość portalu: Toi napisał(a):

> Utwor rockowy byl pod tytulem 'Agnieszka', przez O.N.A., jak sama nazwa
          > wskazuje, zdaje sie popelniony
          > '...ty zawsze bylas inna
          > przewrotna i niewinna'...

To było Closterkeller'a :)))))))))))))))))
      • spostrzegawczy Re: Magia? 09.12.01, 12:25
        kwieto napisał(a):

> Spora czesc blisko mi znanych agnieszek jest "inna" in minus...

Co dla jednych jest "in minus" , dla drugich (inteligentniejszych :)))) może być
        właśnie "in plus "
        • Gość: paulka2 Re: Magia? IP: *.tucson1.az.home.com 09.12.01, 17:19
          Mam podobne wrazenie w zwiazku z imieniem Andrzej - tylko, niestety, in
          minus.Wszyscy Andzejowie, ktorych znalam, badz ktorzy nalezeli do mojej
          rodziny, to mendy nieslychane.Naliczylam ich chyba 12,wiekszosc porzucala swoje
          zony dla forsy lub kariery .Jeden z nich to ojciec mego meza,a jeszcze jeden to
          bardzo slawna osobowosc (?) telewizyjna, BYLY maz mojej dobrej kolezanki,
          wszedzie o nim slychac,kompletna medialna marionetka.Bardzo przepraszam
          wszystkich dobrych i uczciwych Andrzejow, wiem ze tacy tez istnieja, ale skoro
          o imionach mowa.....
          • kwieto Re: Magia? 09.12.01, 17:31
            Znowu mam wrazenia przeciwne, a nazwanie mojego wuja Andrzeja (poczciwca
            nieslychanego) menda, uznalbym za osobista potwarz i zniewage
            • paulka2 Re: Magia? do Kwieto 09.12.01, 17:34
              Od razu zastrzeglam, ze nie uwazam, ze wszyscy A......to mendy.Wierze Ci,
              Kwieto, ze Twoj wuj jest poczciwy, ale nic nie poradze na to, ze ci, ktorych
              znam sa tacy podli...
              • kwieto Re: Magia? do Kwieto 09.12.01, 17:39
                Zauwazylem zastrzezenie, dlatego napisalem: "gdyby ktos nazwal..."
                Wiec nie chodzi tu o negowanie Twojego posta - raczej wyjasnienie, ze imiona nic nie maja
                do charakteru
              • Gość: Anna27 Re: Magia? do paulki2 IP: *.157.52.106.Dial1.Washington1.Level3.net 11.12.01, 02:52
                Obrzailas mojego tautsia. Moj Andy jest cool, tylko ma dyktatorskie zapedy.
                Kwieto, dzikuje bardzo za nieuznawanie mojej indywidualnosci.

Wariatka A27.
        • kwieto Re: Magia? 09.12.01, 17:29
          A moze co dla jednych jest in plus byc moze dla drugich (inteligentniejszych :"))))) jest in
          minus?

Nie zastanawiales sie w ten sposob?
          Dlaczego krytykujesz wiec moja inteligencje nie majac o niej pojecia?
          I jakie inteligencja ma tu znaczenie?
          • paulka2 Re: Magia? 09.12.01, 17:32
            Ja tez nie pojmuje , o co szlo autorowi....Co inteligencja, lub jej brak ma do
            naszego odbioru ludzkich imion ?
            • kwieto Re: Magia? 09.12.01, 17:36
              No wlasnie ja tez nie rozumiem. Ja sie na paru Agnieszkach baaaaaardzo "przejechalem" -
              okazaly sie skonczonymi egoistkami. Inne byly przecietne, a jeszcze inne bardzo fajne (a
              mialem taki okres, kiedy wszystkie poznane dziewczyny mialy na imie Agnieszka - duzo tego
              bylo)

Ale poniewaz zburzylem wizje autora musial jakos mnie pograzyc. Wiec zaczal udowadniac,
              ze jest lepszy. Widac dla spostrzegawczego lepszy znaczy inteligentniejszy, wiec tej cechy mi
              odmawia :(((
              • paulka2 Re: Magia? 09.12.01, 17:43
                Nie uwazam, ze masz powod, aby sie przejmowac.Wg spostrzegawczego jesli 99%
                ogolu uzna Moniki za egoistki,a on wypatrzy altruizm - on niewatpliwie bedzie
                mial racje, bo jest inteligentniejszy od innych.
                • kwieto Re: Magia? 09.12.01, 17:48
                  Ja sie nie przejmuje, ja staram sie pokazac mu, ze takie autorytarne stwierdzenia i usilowanie
                  mieszania z blotem dyskutantow (tak odbieram ten przytyk o inteligencji) sa bez sensu - po
                  co sie rozpoczyna wtedy wogole rozmowe?
                  • paulka2 Re: Magia? 09.12.01, 17:57
                    Cala istota tej dyskusji polega wylacznie na tym, by potwierdzic(badz
                    zanegowac) WRAZENIE .Ale , jak wiemy, WRAZENIE jest tylko WRAZENIEM,a nie
                    zadnym pewnikiem.I tego autor nie przewidzial. On sie nastawil, ze wszyscy beda
                    mieli to samo wrazenie = pewnik, ze konkretne imie, to na 100% dana cecha
                    charakteru.Ja , jak , pisalam odnosze wrazenie, ze cos w tym jest, ale nie
                    trzymam sie tego kurczowo i absolutnie uwazam, ze inni moga to widziec
                    inaczej,wrecz nie podzielac mojego wrazenia.Autor watku bardzo sie do swej
                    teorii przywiazal i, skoro twierdzisz, ze jest inaczej - jestes mniej
                    inteligentny.Proste, prawda ?
                    • kwieto Re: Magia? 09.12.01, 18:13
                      Dokladnie tak.
                      A swoja droga jestem BARDZO ciekaw, jak on jako "inteligentniejszy" ode mnie, in plus
                      zinterpretuje takie znane mi cechy Agnieszek jak: Arogancja, Egoizm, Manipulowanie
                      Ludzmi, Nie liczenie sie z innymi...

Natomiast teoria, ze imie przeklada sie na charakter jest bez sensu - co potwierdza samo
                      zycie... Moge na praktycznie kazde podane imie wymienic przyklad kompletnie roznych
                      osobowosci - wiec teoria nijak sie ma do praktyki...
                      • paulka2 Re: Magia? 09.12.01, 18:29
                        Nie jestem pewna, czy inteligentni ludzie "knuja " teorie...., ale zalozmy, ze
                        to drobiazg lingwistyczny.
                        • kwieto Re: Magia? 09.12.01, 20:25
                          Dlaczego "knuja"? Nigdzie nie uzylem takiego slowa.
                          • Gość: paulka2 Re: Magia?do Kwieto IP: *.tucson1.az.home.com 10.12.01, 01:54
                            Przeczytaj pierwszy post autora watku, a bedziesz wiedzial , o co mi chodzi.Ale
                            to i tak drobiazg wobec calosci dyskusji.Pozdrawiam Cie serdecznie, Kwieto.
    • jade Re: Magia imion 09.12.01, 21:41
      To troche smieszne, przypisujac imionom jakies cechy - moze sama spotkalac
      tylko te Agnieszki, kotore sie tak a nie inaczej zachowywaly, ale nie mozesz
      wszyskich wkladac do jednego worka.

Pozd
    • Gość: dike Re: Magia imion IP: *.icpnet.pl 09.12.01, 22:12
      Wiem, ze to...nieracjonalne...
      A jednak...O ile nie zauwazylam zadnych "prawidlowosci" w imionach mezczyzn,
      ktorych znam, to mam wrazenie, ze moje cale zycie jest jakby "naznaczone" przez
      osoby o imieniu Malgorzata.
      W szkole podstawowej siedzialam z Malgosia w jednej lawce od I do VIII klasy.
      W liceum inna Malgorzata stala sie moja prawdziwa przyjaciolka, taka "polowa
      duszy..."
      Gdy juz jako mezatka zaczelam pracowac w zupelnie obcym miescie -
      zaprzyjaznilam sie wlasnie z Malgorzata - wspanialym czlowiekiem i takaz
      nauczycielka...
      W nastepnej pracy - kolejna osoba o tym imieniu (nawiasem mowiac tej w pewnym
      sensie zawdzieczam zycie...)
      O piatej Malgorzacie wolalabym zapomniec - "odebrala" mi meza...
      A gdy sie wyplakiwalam na forum - mialam w pewnym momencie ochote do jednej
      osoby napisac prywatnie. Nie odwazylam sie - ale...to ona napisala.
      I...prawie wcale nie bylam zdziwiona, ze pod cieplymi slowami maila widnieje
      podpis: Malgorzata...
      • jade Re: do Dike 09.12.01, 22:17
        To faktycznie mialas przeboje.
        Pozd.
        Jade
        • Gość: Toi spokojnie, to tylko awaria IP: *.cm-upc.chello.se 10.12.01, 01:17
          Uff, wpuscili mnie w koncu na forum; dzieki komus za pomoc w pertraktacjach z
          ochroniarzami ;)))
          A zatem:
          Spoko, kwieto, spoko, autor watku zartowal, moze mu tylko troche niefortunnie
          wyszlo. Zreszta odnosze wrazenie, ze sam ma do watku owego dystans. To jeszcze
          oglosze wszem i wobec, co by uniknac niezrozumienia poprzednich mych postow, ze
          tez nie widze sposobu, jakim z imion mialby wynikac charakter - no, moze, jesli
          sie jest przez cale zycie 'Mareczkiem'... ale tez niekoniecznie. Pozdrawiam
          wszystkie imiona i przepraszam Anje Orthodox
          Toi
    • Gość: Z Re: Magia imion IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 02:00
      Już kiedyś proponowałem dyskusję na podobny temat, ale nie tak jednoznacznie.
      Agnieszki i owszem. Przez bardzo długi czas wyrastały jak grzyby po deszczu a
      ja potrafiłem za każdym razem coraz bardziej się pogrążyć. Postanowiłem to
      zmienić i Ania, Aneta... Marta. Stop ! Wracam do Agnieszek. Przynajmniej wiem
      co mnie czeka.
      Choć jeśli chodzi o Małgorzaty, to rówież mam same tylko miłe wrażenia...
      Pozdro'Z
    • Gość: alka_xx Re: Magia imion IP: 10.10.10.* 10.12.01, 07:26
      Malo znam Agnieszek, natomiast mam wyrobione zdanie co do Teresek...
      Kiedys byl taki glupawy wierszyk:
      Jedna deska, dwie deski nie kochaja Tereski
      Bo Tereska zla "baba" patrzy na nas jak ta zaba"..

Wszystkie napotkane przeze mnie Tereski byly wypisz wymaluj takie wlasnie...
      /Zwyczajowo uklon w strone tych fajnych ktorych nie spotkalam/
      • Gość: Anna27 Re: Magia imion IP: *.157.52.106.Dial1.Washington1.Level3.net 11.12.01, 03:03
        Ja nad ta magia imon to od dziecka sie zastanawialam.
        Mialam raczej niedobre doswiadczenia z Katarzynami i Edytami. Jako dziecko
        uwielbialam imie Edyta, a obecnie go nie znosze. (przepraszam forumowe Edyty,
        to nie jest Wasza wina.)
        Bardzo lubie imona na P. takie jak Pawel, Paulina, Patrycja, Pafnucy i
        Pankracy, chociaz nigdy bym dzicke nie ochrzcila Pafnucym.
        Wszystkie Sebastiany jakie znalam byly przystojne, ale niezainteresowane mna.
        Wszystkie Davidy mialy komunistyczne zapedy i byly zainteresowane.
        Wszystkie Karoliny i Heleny byly uparte jak kozly, ale bardzo madre i w gruncie
        rzeczy poczciwe.

• Gość: Toi Re: Magia imion IP: *.cm-upc.chello.se 11.12.01, 06:50
          Tez znam Davida o komunistycznych zapedach, przystojny i niezainteresowany mna,
          moze dlatego, ze nie mam na imie Anna
          • Gość: Z Re: Magia imion IP: *.radio.com.pl 11.12.01, 15:31
            Jak rzadko trafiają się imiona słowiańskie!
            A ileż w nich jest uroku.
            Mam bardzo miłe wspomnienia z osoba noszącą imię Zdzisława. Choć teraz to
            podobno niemodne...
            • kwieto Re: Magia imion 11.12.01, 20:19
              Gość portalu: Z napisał(a):

> Jak rzadko trafiają się imiona słowiańskie!
              > A ileż w nich jest uroku.

Na drugie mam Radoslaw...
        • Gość: Edyta Re: Magia imion IP: 150.254.103.* 15.03.02, 10:55
          Gość portalu: Anna27 napisał(a):

> Ja nad ta magia imon to od dziecka sie zastanawialam.
          > Mialam raczej niedobre doswiadczenia z Katarzynami i Edytami. Jako dziecko
          > uwielbialam imie Edyta, a obecnie go nie znosze. (przepraszam forumowe Edyty,
          > to nie jest Wasza wina.)
          > Bardzo lubie imona na P. takie jak Pawel, Paulina, Patrycja, Pafnucy i
          > Pankracy, chociaz nigdy bym dzicke nie ochrzcila Pafnucym.
          > Wszystkie Sebastiany jakie znalam byly przystojne, ale niezainteresowane mna.
          > Wszystkie Davidy mialy komunistyczne zapedy i byly zainteresowane.
          > Wszystkie Karoliny i Heleny byly uparte jak kozly, ale bardzo madre i w gruncie
          >
          > rzeczy poczciwe.
          >

Mam na imię Edyta, a moja siostra to... Anna. Nieźle się dogadujemy, choć dość
          długo musiałyśmy się docierać. Moja siostra (nie wiem czy akurat z powodu tego
          imienia:-)sądzi, że wszyscy muszą ułatwiać jej życie, pomagać itd. Jest zupełnie
          niesamodzielna, przyrośnięta do spódniczki mamy. No cóż, ja nie zawsze mam ochotę
          pełnić rolę parasola czy niańki.

Nie uprzedzam się do Ciebie z powodu Twego imieninia... i Tobie też radzę się
          zastanowić zanim zaszufladkujesz jakąś Edytę czy Katarzynę. Przecież możesz
          skreślić w ten sposób kogoś wartościowego.
    • Gość: soni Re: Magia imion IP: *.acn.waw.pl 11.12.01, 20:08
      no dobra dobra
      co z tymi agnieszkami
      chetnie sie dowiem jaka jestem inna /in plus/
      • Gość: Kulka Re: Magia imion IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 21:31
        Wydaje mi się ,że to coś w formie samo spełniającego się proroctwa. Mamy
        tendencję do szybszego i wyraźniejszego spostrzegania cech których się
        spodziewamy. Znamy jakąś złośliwą szuję o danym imieniu, to poznając nową osobę
        o tym samym mianie, automatycznie doszukujemy się cech tej poprzedniej.A jesli
        ta osoba ma pecha i musi więcej z nami przebywać, szybko zorientuje się ,że
        uważamy ją za szuję. Może więc sobie pozwolić na trochę nie ładne zagrywki,
        skoro i tak spodziewamy się najgorszego... i kółko się zamyka:)
        Imię nie wpływa na charakter, udowodniono jednak że istnieje silna korelacja
        pomiędzy popularnością imienia a sukcesami szkolnymi.Generalnie dzieci o
        imionach rzadko spotykanych mają cięższe życie szkolne. Być może dlatego że są
        po prostu od pierwszego dnia zapamiętywani...:)Często są też obiektem drwin ze
        strony rówieśników;(
        Z innej beczki: na jakich zasadach nadawane są imiona w waszych rodzinach?
        Po przodkach? na fali mody /często tv/? jakieś inne kryteria wyboru?
        Wiekszość imion popularnych w Polsce to imiona hebrajskie,ale kto dziś o tym
        pamięta? Czasem znaczenie imion /dosłowne/ jest naprawdę wzruszające: czy
        wiecie np.że Stefan to po prostu "wianuszek"?:)
        Pzdr
        Kulka
    • miromirek Re: Magia imion 06.03.02, 10:39
    • szary_ptak A jak Wam się podoba własne imię? 06.03.02, 14:46

Nie mamy wpływu (zazwyczaj) na to, jakie mamy imię/imiona. Niektórzy tak bardzo
      nie identyfikują sie ze swoim imieniem, że je zmieniają...

Ja nie lubie swojego.
      Barbara - Makuszyński napisał, ze brzmi jakby ktos gryzł szkło w zębach - co nie
      przeszkodziło mu ochrzcić tak swoja bohaterkę..;-)

No, ale...gdyby można było sobie teraz wybrać...zostawilibyście sobie
      to samo - czy zmienili?

B.
      • roseanne Re: A jak Wam się podoba własne imię? 06.03.02, 15:33
        teraz juz lubie swoje imie.W dziecinstwie, zwlaszcza jak bylam nastolatka,
        wkurzalo mnie nieprzecietnie.
        Byla wtedy taka piosenka w programach dla dzieci "Ro'zia, lalka nie duza" i
        wszyscy do okola mnie nia dreczyli.
        Teraz, to juz jestem wstretny madrala i jak komu sie nie podoba, to robie
        wyklad z zrodloslowu mojego imienia i "wszyscy sa zadziwieni"
        Roza- ro'za
        Lia - lilia
        Jak ktos, kto ma w imieniu te dwa piekne kwiaty moze nie byc
        "piekna osobowoscia" :o)))))

pozdrawiam
        a sniezek sobie pada puszyscie, GDZIE TA WIOSNA?!
      • soso45 kij w mrowisko 06.03.02, 15:35

No wiec mam takie skojarzenia, czesciowo urojone zreszta:

Ewy: intelektualnie ciekawe, seks ponizej przecietnej
        Jole: dziwne i wybujale emocjonalnie, seks przemijajacy
        Goski: szurniete ale bystre, seks nieco zwierzecy i obsesyjny
        Marzeny: intelektualna przecietnosc polaczone z latwym i nudnym seksem
        Bozeny: madre i rozbudzone
        Magdy: postrzelone i szybkie
        Aliny: kobiece pod kazdym wzgledem
        Grazyny: dziwne i zimnawe
        Lidki: to jest to i w seksie i w otoczce
        Anny: pierwiastek meski wszechobecny stad raczej nieseksowne
        Emilie: cieple i mokre choc nie za smiale
        Klaudie: falszywe i zdeprawowane
        Marie: cicha woda brzegi rwie
        Asie: pozorne intelektualistki a srodku prawie nimfomanki o sklonnosciach S/M
        Hanki: swojskie i trudne do otworzenia

W tej chwili inne imiona mi nie przychodza na mysl ale moze cos dolozycie.
        Zastrzegam, ze to tylko wytwor z krainy fantazy (prawie) i tylko 2 faktory
        wziete pod uwage: wrazenie intelektualne i lozkowe.

pzdrw

soso
        • Gość: mandarin pytanie przez duże P- kij w mrowisko IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.02, 21:34
          Soso, co rozumiesz przez "wybujało�ć emocjonalnš"- przewagę uczuć, emocji nad rozumem? A "seks przemijajšcy", czy faktycznie tylko u Jol, ?

bedę wdzieczna za przybliżenie tematu
          pozdr
      • vicca Re: A jak Wam się podoba własne imię? 06.03.02, 16:22
        Ja się cieszę, ze mam na imię tak jak mam - w pierwszym "radosnym" odruchu mój
        ojciec postanowił nazwać mnie Filip (odmienna płeć dziecka nieco mu uciekła w
        tym momnecie). Później planował mnie nazwać po przodkach (Leokadia Genowefa -
        albo odwrotnie - cóż za efekt przy zapowiedziach) - koniec końców moja matka
        wykluczyła go z nadawania imion dzieciom raz na zawsze.

A co do charakeru właścicieli imion - Jarosław (grrrr!!!!)

Pozdrawiam Vicca

• Gość: joanna Re: A jak Wam się podoba własne imię? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 00:51
        a mnie sie moje imie zawsze podobalo, zdrobnienie tez
        joanna, asia, aska ;o)
        nie za bardzo przepadam tylko za joasia ..
        pozdrawiam ;o)
        • Gość: asia Re: A jak Wam się podoba własne imię? IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 18:58
          Gość portalu: joanna napisał(a):

> a mnie sie moje imie zawsze podobalo, zdrobnienie tez
          > joanna, asia, aska ;o)
          > nie za bardzo przepadam tylko za joasia ..
          > pozdrawiam ;o)

mnie tez, mnie tez:)))
          to fajne imie, joasia jest spoko, tylko nie lubie kiedy ktos do mnie sie zwraca:
          asiu... (dziwne robia to tylko osoby ktore malo mnie znaja)
          asia jest fajne, asiu - be, i juz:))
          poza tym lubie tez angielska wersje mojago imienia, a takze, zdrobnienie: jo.
          acha i przezwoisko od tego: jojo tez...
          ufff. no i moje drugie imie tez lubie.
          wogole jestem fajna:)))))))))
          • Gość: joanna Re: A jak Wam się podoba własne imię? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 19:05
            asia napisał(a):

> tylko nie lubie kiedy ktos do mnie sie zwraca:
            > asiu... (dziwne robia to tylko osoby ktore malo mnie znaja)
            > asia jest fajne, asiu - be, i juz:))

a ja przeciwnie - uwielbiam "asiU" - wydaje mi sie takie bezposrednie, takie
            wprost do mego "sedna" (czy czlowiek ma "sedno" ??)

w ogole lubie prawdziwego "wolacza" (mowie o przypadku w odmianie rzeczownikow):
            joannO, marzenkO, asiU, kasiU, marysiU,
            markU, czarkU, jackU
            pozdrawiam ;o)
            • Gość: asia Re: A jak Wam się podoba własne imię? IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 20:11
              Gość portalu: joanna napisał(a):

dobra, wolacze sa cool, ale ja nadal nie lubie: asiu...
              zle mi sie kojarzy i juz...
              najczesciej zwracaja sie do mnie w ten sposob osoby, ktorzy probuja byc bardzo
              mile, czasami troche na sile...
              ale to juz wolne dedukcje:)))
              za to joanno podoba mi sie:))
              pozdrowionka

> asia napisał(a):
              >
              > > tylko nie lubie kiedy ktos do mnie sie zwraca:
              > > asiu... (dziwne robia to tylko osoby ktore malo mnie znaja)
              > > asia jest fajne, asiu - be, i juz:))
              >
              > a ja przeciwnie - uwielbiam "asiU" - wydaje mi sie takie bezposrednie, takie
              > wprost do mego "sedna" (czy czlowiek ma "sedno" ??)
              >
              > w ogole lubie prawdziwego "wolacza" (mowie o przypadku w odmianie rzeczownikow)
              > :
              > joannO, marzenkO, asiU, kasiU, marysiU,
              > markU, czarkU, jackU
              > pozdrawiam ;o)

• Gość: joanna Re: Magia imion IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 20:31
      prawie wszystkie aśki, ktore spotkalam byly O.K. - troche zwariowane, ale
      optymistki, zyczliwie nastawione do ludzi ;o)
      pozdrawiam ;o)
      • Gość: moonlite Re: Magia imion IP: *.cyfronet.krakow.pl 06.03.02, 21:15
        A co sadzicie o Alicjach? Wiele osob, ktore spotkalam mowilo mi, ze Alicje
        maja cos ze soba wspolnego. Ale co?
        • alka_xx Re: Magia imion 06.03.02, 21:24
          Gość portalu: moonlite napisał(a):

> A co sadzicie o Alicjach? Wiele osob, ktore spotkalam mowilo mi, ze Alicje
          > maja cos ze soba wspolnego. Ale co?

Na swojej drodze spotkalam bardzo niewiele moich imienniczek , chyba to imie
          wciaz jest niezbyt popularne , choc niebrzydkie jakies? I jako Alicja nie umiem
          byc autorytetem w tym temacie!
          Ale moze mimo wszystko ta Kraina Czarow nas laczy? :)))

• Gość: Pastwa Magia imion IP: 172.17.15.* 06.03.02, 21:33
      Gdyby wpływ imion na naszą osobowość był realny wystarczyłoby w chwili narodzin
      stwierdzić, kogo chcemy mieć z charakteru i umysłu a potem odpowiednio go
      nazwać...fuj

Pa pa
    • Gość: Irma Re: Magia imion IP: 3.40.128.* 07.03.02, 10:18

> Lata doświadczeń z "Agnieszkami" , skłoniły mnie do uknucia pewnej teorii na
      > ich temat.
      >
      > Na razie nic dokładniej nie powiem, bo ciekaw jestem Waszych opini na temat
      > osób i ich imion, a w szczególności "Agnieszek", bo One są jakieś "inne" (in
      > plus), jeżeli nie będzie odzewu, to sam pociągnę temat, mogę też na temat "Ań"

INTRYGUJACE. a co bys powiedzial o mnie znajac moje imie? ja mam bzika na punkcie
      znakow zodiakow. gdy mam tylko okazje, to pytam kazda osobe, ktora mnie
      interesuje.
      • Gość: diana Re: Magia imion IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.03.02, 12:51
        Ja ma niestety uprzedzenie do Agnieszek i nie wiem czy się go pozbędę, chociaż
        powód uprzedzenia nie jest zbyt poważny: obie odbiły mi facetów i to nastąpiło
        po sobie na dodatek, jakoś z innymi paniam nie miałam takich problemów.
    • lastka Re: Magia imion 07.03.02, 12:50
      Nie wiem dlaczego ale zawsze trafiali mi się faceci na A a jakoś szczególnie
      przyciągałam Adamów był jeden Andrzej i obecny Artur ale największe szczęscie
      miałam jednak do Adamów.
      Aśki mam kilka koleżanek o tym imieniu w tym w szkole średniej 2 do Kasiek też
      mam szczęście nie powiem może temu że sama mam tak na imię. W szkoleśredniej
      wię tworzyłyśmy dosyć zgraną paczkę dwie Aśki i trzy Kaśki. Moja przyjaciółka
      ma na imię Kaśka i żeby było śmieszniej jej facet też ma na imię Artur, więc
      jest nas dwie Kaśki i dwóch Arturów. Wszystkie Kaśki jakie znam są szalone,
      wesołe i mają niesamowite poczucie humoru natomiast co do imienia Artur są to
      raczej osoby poważne troszkę pewne siebie i najfajniej wyglądają jak przez tą
      powagę w końcu zaczynają się śmiać tak szczerze to poprostu to uwielbiam.
      Najśmieszniejsze było to jak żeśmy poszli do kina i my dwie śmiałyśmy się w
      zupełnie innych momentach niż nasi faceci to dopiero była komedia!
    • kasia28 Re: Magia imion 09.03.02, 18:25
      Wszystkie Anny jakie spotkałam były głupie, beznadziejne i życie mi zatruły.
      Jakoś tak nie lubię tego imienia. Ale to nie znaczy, ze kazda Anna ma u mnie
      przechlapane, ale jakos z rezerwą do nich podchodze.Inne imiona są mi
      obojętne. Ale lubię chyba Basię, bo mi się kojarzy z sarenką z opowiadania. I
      oczywiście lubię Kasie:)A tak na powaznie wszystkie poznane przeze mnie Kaśki
      takie jakieś sympatyczne były i zabawne, i mądre i...
    • Gość: aga Re: Magia imion IP: *.devs.futuro.pl 10.03.02, 18:49
      Witam,mam na imie Agnieszka, w zasadzie calkiem dobrze dogaduje sie z moimi
      imienniczkami tak jak i z Nataliami...Nie odpowiadaja mi Joanny (chociaz nie
      twierdze,ze wszystkie:)) Hmm...wlasciwie to zawsze wydawalo mi sie,ze to
      kwestia znakow zodiaku, tzn. najlepiej dogaduje sie z Bykami i Skorpionami, ale
      to juz temat na inny watek.

Spostrzegawczy podzielisz sie swoja teoria?
      Pozdrawiam
      Agnieszka
    • Gość: Alla Re: Magia imion IP: *.a2000.nl 14.03.02, 17:43
      Mysle, ze cos w tym jest. Magia imion. Juz tak sie jakos sklada w moim zyciu,
      ze z zadna Jolka sie nie moge dogadac, a wrecz mam klopoty. Po kilku takich
      doswiadczeniach rzucilo mi sie to w oczy, bo wczesniej jakos sprawy sobie nie
      zdawalam. Joanny jako kolezanki lubie i jest fajnie. Niestety, jezeli zakocham
      sie w jakims facecie tak na zaboj (dwa razy zdarzylo mi sie naprawde na zaboj i
      trzeciego razu chyba bym nie wytrzymala), to zawsze okazuje sie, ze ten facet
      kocha sie, ale nie we mnie tylko w jakiejs ... Joannie, a na boku ma
      powierniczke Dorote. Tak bylo w obu przypadkach i az mnie zastanowilo.
      Kaski nie sa dla mnie na ogol przyjazne i po paru incydentach mam na Kaski oko.
      Oczywiscie jest to bardzo osobiste doswiadczenie i nie znaczy, ze wszystkie
      Jolki sa nieznosne, wcale nie. Po prostu ja i jakas Jolka - tego sie nie da
      przeskoczyc. Co do innych imion to nie mam zadnych skojarzen i jest OK.
      • Gość: ryżymałp Re: Magia imion IP: 195.116.167.* 14.03.02, 18:07
        No to teraz ja:
        Agnieszki- przeważnie dobrze się uczą co nie przeszkadza im wariacko imprezować
        Ewy - zgadzam sie z soso a propos atrakcyjności intelektualnej ( jak jest z
        sexem nie wiem), twórcze osobowości, pisza , maluja , orginalne
        Patrycje - skryte i próżne ale z ciekawa osobowościa
        Kaśki - nie układało mi sie z żadna Kaśką a jak zaczynało to podkładały
        świnie. Przewrotne kobiety
        Justyny- silne kobiety , maja dobrze poukładane w głowie, stałe - generalnie
        lubię
        Magdy - dominujące, zimnawe, niezdecydowane

• Gość: So_Y Re: Magia imion IP: 217.168.131.* 15.03.02, 11:18

> Lata doświadczeń z "Agnieszkami" , skłoniły mnie do uknucia pewnej teorii na
      > ich temat.
      >
      > Na razie nic dokładniej nie powiem, bo ciekaw jestem Waszych opini na temat
      > osób i ich imion, a w szczególności "Agnieszek", bo One są jakieś "inne" (in
      > plus), jeżeli nie będzie odzewu, to sam pociągnę temat, mogę też na temat "Ań"

Kompletna bzdura !!! Dlaczego imie ma miec jakiekolwiek powiazanie z tym jaki
      dany czlowiek jest ????? To co piszecie jest conajmniej dziwne... anie sa takie
      agnieszki takie... przeciez to nie ma najmniejszego sensu !!! Jesli sie uprzec to
      wszedzie mozna znalezc jakas regule, doszukac sie jakiegos pseudo magicznego
      znaczenia, obwarowac je jeszcze licznymi uwarunkowaniami jak np niebieskokie asie
      z krotkimi czarnymi wlosami poniezej 154 sa madre ale wscibskie i znam takich 13
      i zawsze sie sprawdza... na co kto inny poda 1300 takich asiuniek ktore nie
      spelna tych kryteriow... a zatem prosty wniosek: magia imion to wymysl cyganek z
      bazaru z kartami tarota :-)

Pzdr:
      So_Y

• re_ne Re: Magia imion 15.03.02, 12:16
      Znam tylko jedna Agnieszke, i moge o Niej z pelnym przekonaniem powiedziec, ze
      jest reinkarnacja aniola, jesli o czyms takim mozna wogole mowic, bo przeciez
      anioly znajduja sie juz na tak wysokim poziomie, ze juz wiecej nie musza
      wchodzic w ludzka powloke.
      Ale ta Agnieszka - aniol, przyszla do nas po to, by dla obcujacych z nia ludzi,
      zycie stalo sie piekne!!!!!

Pozdrawiam, a w szczegolnosci Ciebie Aga!!! :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka